Erkek arkadaşıma kefil olmadım ve...

yenidunyaperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
143
34
98
Adana
sevgili kk üyeleri. öncelikle iyi ki varsınız dıyerek baslamak istiyorum. yalnız olmadığımı hissettirmeniz benim için çok anlamlı.
dün açtığım topicte erkek arkadaşımın kendisinin 200 bin tl lik kredisine kefil olmamı istediğini kabul etmek istemediğimi söylediğimde ise sen benimle ciddi düsünmüyorsun benimle gelecek planlamıyorsun beni sevmiyorsun başkalarına muhtac ediyorsun şeklinde ithamlarda bulundugunu anlatmıstım sizlere..

bugun net olarak kefaret vermek istemediğimi söyleyen bir mesaj attım ve hicbir sekilde ne dönüs yapıldı ne mesajlarıma ne de aramalarıma cevap verilmedi. üzüldüm çok. ama sanırım aramaya devam etmeyeceğim.

para insanları cok kolay birlestirip cok kolay ayırabılıyormuş. yazıklar olsun dıyorum...

beni bu zor günümde yalnız bırakmadıgınız icin hepinize tesekkur ediyorum.

edit: şimdi de kendisi arıyor ve ben acmayacagım sanırım. para yüzünden ihtiyacı olsun olmasın sevdiğim(!) dedigi kadını ezen üzen adamdan hayır gelmez kanaatine varmış bulunmaktayım.

Son düzenleme:
canım yeni konu açmana gerek yoktu.. keşke eskiden devam etseydin
önceki konuna yazmamıştım buraya yazıyorum senin nişanlın ne pişkin bi adammış.. bana da arkadaşların anlattığı gibi geldi evlenmek için sıkıştırması para için k.bakma yine günahını almiyim ama
gün içerisinde çıkar rengi, kokusu, bakalım neler diyecek
içimden Allah kurtarmış demek geldi tatlım :)

canım sen en iyisini yapmışsın boşuna üzülme gerçek yüzünü görmüş oldun

Allah'ın sevgili kuluymuşum de yoluna bak derim

200 bın ona kefıl olacagına kendıne bır ev bır araba alır odersın ya adama bak
bosver gıtsın daha ıyı

diğer konunu da okudum şok oldum şakamı bu adam ?
sakın arama sorma sözde senden ayrılıyorum diye korkutacak sen üzerine düştükçe.

her şey tezgahlanmış görmüyormusun

böyle adamlardan nefret ediyorum. sakın bir hataya düşme yoksa seni kimse kurtaramaz

senin yerinde olsam hattımı değiştirir bir daha cümle alem bir araya gelse şu tavırlarından sonra görüşmezdim yazıklar olsun ona ay sinir oldum

aynen bende yazıklar olsun dıyorum arkadasım aynı fikirleri paylaşıyoruz. tezgah mı değil mi anlarız gün icinde

GErcekten ihtiyacı var ya da yok bilemem kurmaca düzen ya da samimi onu da bilemem
bildiğim şey
hicbir er kişi para yüzünden kadına baskı kurmamalı erkekliğe yakışmaz diye düsünüyorum

tezgah oluyor canım bızım birinin başına geldi kadına 5 bankadan 1 hafta içinde 200 bine yakın kredi çektirdi esnafa borçlandırdı artık kadın dayanamayıp şehiri değiştirdi. kadın evindeki eşyaları bile satmak zorunda kaldı.

aynen bende yazıklar olsun dıyorum arkadasım aynı fikirleri paylaşıyoruz. tezgah mı değil mi anlarız gün icinde

arasa da bence görüşme, ona muhtaç değilsin ya...

seni hakeden ve bu tür olayların içine sokmayan biri çıkar mutlaka karşına...

evlilerin bile garantisi yokken bu adam neyin kafasını yaşıyor

Bir müsibet bin nasihattan hayırlıdır diyorum
Ve herşeyde bir hayır vardır burdaki hayırsızlığında aslında sana hayırlara yol açacağını düşünebilirsin.
Zararın neresinden dönülürse kardır.
Anladım ki hiç hak etmemiş seni güzel kız
Sevgilerimle

çok doğru bir karar vermişsin canım. güün içinde gelişmeleri yazarsın buraya ama ayrılmakla filan tehdit ederse hiç prim verme.

insan 200 000 tl borcun altına girecek olsa önce kendisi için yapar yapacağını.

özellikle teşekkür ederim bu güzel mesajınız için çok incesiniz

sevgiler...

Dün konunu okumuştum arkadaşım ama cevap yazamamıştım kısmet burayaymış.Konunuza gelince bu size oynanan bir tezgah gibime geliyor siz bu kişiyi sonuçta 6 aydır tanıyorsunuz.Yıllar önce gazetelerde okumuştum hatta tv lere bile çıkmışlardı.Kadınları evlenme vaadi ile kandırıp paralarını alıyorlardı sonrada terk edip gidiyorlardı terk edilen kadınlarda bankalara,esnaflara bir sürü borç ödemek zorunda kalıyordu siz olayınızı yazınca o olaylar aklıma geldi.Siz bu kişiyi gerçekten tanıdıgınıza eminmisiniz hayır yani 200 binliralık kefillige hiç kimse imza atmaz 200 binlira ile ne işi kurulacamış verilmiş sadakanız varmış ki erkek arkadaşınızın gerçek yüzünü ögrenmiş oldunuz.

aramazda açmazda tabi adam seni çarpıp kaçacaktı belli ki e oyununu bozdun şimdi ilişkisine devam eder mi kaçtı gitti bile =)
çok geçmiş olsun

200.000 tl ilk bir kefilligin altına imza atmış biri olarak ben imzalamıştım çünkü 10 yıldır beraberdik nisanliydik kıraya çıkmak istemedik ve aylık ödemeleri 1500 tl olan bir kredi çektik suan iki senelik evliyiz çok şükür her ay ödüyoruz ve yapılandırdik 5 senelik 100 milyarlik borcumuz kaldı :) ben hala kefilim suan İcin esime güveniyorum ins Allah utandirmaz yani karşındakine güvenle ilgili birsey bu biraz hakkında hayırlısını dilerim :)

aradı arkadaşlar bu kezde ben açmadım. sanırım bu işi zamana bırakmak ve kesinlikle kefaret vermeden beklemek gerek ne olacaksa öyle olmalı bana fikir verdiğiniz için hepinizi kocaman öpüyorum :)

200 Bin lira sanki 2 bin liradan bahseder gibi ya ne saçma.Hem sana o krediyi verecek hangi banka var canım.Konuyu tam okumadığım için böyle yorum yapıyorum.Senin nasıl bir işin yada nişanlınında senden o kadar paraya kefil olmanı istiyor.Kefil olmamakla en iyisini etmişsin.Nice kızlar çıktı burada kullanıldım hamile bırakıldım diyen.O parayı aldıktan sonra kayıplara karışsa bilmem ödeyebilirmisin o parayı.

canım çok kişi demiş ama bende diyeceğim... verilmiş sadakan varmış...

bunu kefillikten dolayı 11 bin tl ödeyemeye devam eden ve daha önce de bundan hariç 2 kez kefil icrası ödemiş biri olarak söylüyorum

ah kocacım ah :26:

neyse uzak dur bu adamdan.yaşa paşalar gibi

Dünde dediğim gibi bu kefillik olayı pek hoşuma gitmemişti.

Çok doğru bir karar vermişsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam telefonlarınada cevap vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…