- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
Sende haklısın =))
Para konusunda benim annemden gelen ön yargılarım var, asla erkeğe muhtaç olma, parasını yiyip konuşmasına izin verme gibi =))
Birde bu söylediğim uzun süreli ilişkiler için tabi, yoksa üç günlük adama emek verilmez. Karşındakinden emin olmak lazım. Ama ben bu konularda ezilmeyi sevmiyorum, şu an ki ilişkimde çok güzel bir maddi dengemiz var, bu biraz da kişilik meselesi sanırım. Para konusunda çingenelik yapan biriyle beraber olamam, harcarken çok hesap yapmam, o da yapmaz böyle olunca rahat oluyor. Evimizin eksikleri bitti mesela, bakıp bu bizim diyebiliyoruz, her şeyde ikimizin emeği var ama sadece o yapsa ben oturamam o evde.
yukarıdakı buyuk yorumda kı yazılanlar bana gore gurursuzluktur
ben yapmam
ne verırım cok nede karsımdakini ''dümdüz söyliyeyim'' - yolmam . ne demek 300 liralık kot degerli olacak ne kadar aşağılık bir benzetme bunlar
tamam para yedırmesınkullandırmasın onu gecıcemde sonrasındakı anlatılan hersey gurursuzluktur
Eski Esimle flort donemindeyken hep alisverise goturtturdum ne istesem aldiriyordum bastan ne alistirirsan oyle gider. Nisanliyken her ay bana para gonderiyordu okul kredi borclarimi odettirdim. Hic hesap odemedim istedikce Adanaya onu ziyarete gitmek istedigimde ucak bileti yollatirirdim. Sonucta bi erkek bi kizla geziyorsa bedeli olmali benim dusuncem bu. Dusunun iki kotunuz var birine 300 ytl verdiniz digerine sadece 30 hangisi daha degerli olur sizce? Tabiki pahada degerli olana daha dikkat edersiniz bende bunu kendime benimsedim bana birsey yapmicak bir erkekle asla gorusmeye tenezzul bile etmedim etmemde...
Ne kadar kontrolu alirsaniz o kadar degerli olursunuz. Zamaninda fedakar oldugumda noldu madalya takmadilar! Zaten erkekler kizlara para harciyor size harcamasa inanin ayse fatma gelicek ona harciycak. Bakmissiniz sizi somurmus sizden sonra Tulay gelir ona bir suru harcama yapar. Onemli olan onlara harcatabilmek . Taktik isi bunlar.Benim eski erkek arkadasima da ayni sekilde davrandim. Hic birseyimi eksik etmedi ustelik kendinden cok maas aliyordum. Makyaj malzemesi sevdigimi bilirdi surekli alisverise gotururdu, iphone bilgisayar almisti... Yani alicak tabi bence oyle olmasi lazim kiz tarafi boyle olmazsa eziliyo maalesef.
şu yazdıklarınızı hayretle okudum resmen yoluncak kaz aramışsınız bilgisayar aldırmalar okul borclarını ödetmeler. sizin de bence konu sahibinin erkek arkadasından pek bi farkınız yok. yemek falan kucuk hediyeler alınır da bilgisayar ne demek hayret ettm. yanında kız gezdiriyo diye para mı sacması lazım adamın
konuyu dağıtmak istemıyorum cok ozur dilerim ama bence de cok haklısınız. ınsanın anne babasının almadıklarını sevgiliden beklemek bence görsuzluktur. sanki para karşılığı sevgiliymiş gibi bi intiba uyandırıyo.
Hicte bile benim durumumuz cok iyidir.17 yasindan beri cebimde kredi kartim var...Ogrenciyken bir yil yurtta kaldim sonrada hep evde oturdum ailem odedi. Aksine belli bir standarta alistigim icin ben cimri pinti veya eli acik olmayan bir insanla yapamam cunku beni cok sikar. Ben hic almiyorum demedim aliyorum belkide benim ailem cok aldi oyle alistim bana normal geliyor hayatimda son 6-7 yilda 2 kisi oldu ve ben ne istediysem aldilar sagolsun ayni ailem gibi ve benim hosuma gidiyordu. Ama param vardi bende cok hediye aldim ama erkekler dogalari geregi zaten oyle birsey istemiyorlar. Tek istedikleri playstation a oyun al veya zaten ben takip eder hediye ederdim ki oyunlar kac paraymis soyle bir google da aratin.
Bende rahatsiz olmadim ama ben bir yaparsam bayan oldugum icin 5 yapilmasini beklerim. Herseyi bayan yapinca kiymetli olmuyor.Zamaninda yasim kucukkken resmen aman fedakarlik yapalim destek olalim derken dolandirildim da asla yapmam oyle bisi. Borc vermem,hesabi asla her seferinde odemem,kredi cekmem.
yanı herkesin kendı yasantısı sadece bana ilginç geldiği için cvp verdim yoksa beni alakadar eden bi durum tabıkı de yok. ama erkek caba harcadıgı ınsana deger verır mantıgı bana gore yanlıs cunku eger öyle olsaydı ugrunuza o kadar para harcayan insanlar yanınızda olurdu. önemli olan fedekarlıktır sahsen yoklukta benimle bi dilim ekmeği paylaşan insan bana dünyaları verir yani önüme hediyeler pahalı elektronik aletler dizmesine gerek yok. ha bi de 6 yıllık erkek arkadaşım bana sevgililer gününde tek taş yüzük aldı annem cok kızdı pahalı bi hediyeyi nasıl kabul edersın diye. bu yüzden sasırmıstım. ama dediğim gibi herkesın kendi yaşantısı. saygı duyuyorum
Şimdiki eşim bana evlenme teklifiğinde tek taş pırlanta almıştı ve annem babam cok kızmıştı o kadar pahalı birşeyi nasıl kabul edersin ailesine iade et nişan oldugunda taksınlar demişlerdi ki benimde ailemin durumu her zaman iyi oldu ne istediysek sahip olduk bilemiyorum hiçbir zaman ilişkilerimde alıcı olmadım ben beklemedimde alırsa hediye olur ama bana şunu al şunu istiyorum diyebilcek biri değilim , bir hesap o ödediyse bir hesap ben ödedim zaten boyumuzu aşan aktivitelerdede bulunmadık şimdi evlilyiz 9 aydır giderlerimiz borclarımız var bir şekilde hala kolay kolay benimde şuna ihtiyacım var diyemem beklerim zamnını
Niyeki nisanliydim o donemde nisanlim yapmicakta kim yapicakti yani? Okul kredimi ben calismiyordum o odedi.Bana her ay para gonderiyordu nisanlimsin calismiyorsun diye. Hayret!!! Siz aldirmayin ben aldirdim diyemi bozuldunuz. KI benim maddi durumum iyiydi ama bana sahip cikmayan ve para harcamayan erkekle beraber olmam. Benim bilgisayarim bozuldu o donemde kardesimde gece gunduz kendininkinde oyun oynar paylasmaz.Sagolsun o donemde zaten yurtdisi gorevinden gelmisti bana iphone ve bilgisayar aldi . Eski erkek arkadasimda beraber yasadik yillarca tv im kucuktu begenmedi gidip buyuk ekran tv aldi.
Kimseyi zorlamadim ki zaten zorlama olsa niye alsinlar.Sadece begendigim seyleri soyledim yada alabilir miyiz dedimBazi erkeklerin sevgilisini simartmakla hic sorunu yok.Bende simartmayi ve simartilmayi severim. Bana bilgisayar aldigim erkek arkadasima ilk hediyem 350 dolarlik gps oldu. Ben kucuk hediye alabilen bi insan degilim Basak burcuyum, insanlara hediye aldigimda en iyisi en pahali guzeli olsun diye dusunuyorum. Beraber oldugunuz kisi razi gelmiyorsa hosuna gitmiyorsa siz yaptirtmayin. Hic yolunduklarni dusunmediler gayette bana birseyler aliyor olmaktan mutlu olan insanlardi.
Ben bilmem benim eski erkek arkadasim sirf isteyip bulamadigim Calvin Klein montu alamadim diye 1 saat uzaklikta magazasini bulup usenmeden beni oraya goturup ustune montu alan bi insandi.Bende sevdigim insana birseyler yapmaktan hoslanirim zaten.Ben cimri degilim eli acik insan severim.Sizin beraber oldugunuz insanlar yapmiyorsa bunun hincini benden cikartmayin.
Ustelik ben kesinlikle tek tarafli vermem, kredi cekmem nolursa olsun, borc beni sarsmayacaksa veririm sarsacak borcu vermem. Bu benim dusuncem erkeklerin kizlara emek vermesi gerektigini dusunuyorum. Eger bir bayan bir erkege kolay gelmisse hem maddi hem manevi o bayanin degeri olmaz. Herkes kendi degerini belirler aci ama gercek. Herkes karsisindakine emegi karsiliginda deger verir. Hepimiz bir iliski bittiginde ilk uzulup vah ettigimiz olay sunu bunu onca fedakarligi yaptim diyerek veryansin etmek olur. Iliskilerin dinamigi boyle.
Yazmim dedim ama bazı yerlerde o kadar mantıksız ve anlamsız cümleler kurmuşsunuz ki dokundurmadan geçemiycem.
8 yıllık evliyim çok şükür benim değerimi bana aldığı pahalı şeylerle değil de,ben olduğum için bilen bir eşe sahibim.
Son paragrafınızda belirtmişsiniz ya "herkes kendi değerini belirler" filan diye,valla ben kendime paha biçemediğim için bana alınacak hediyeyi de hiç seçmedim doğrusu.öyle büyük ekran tv filan kesmez beni çünkü benim değerim paha biçilmez.
Bir de şu var acaba hanımını defalarca boynuzlayan ve sırf sesi çıkmasın diye altına son model jeep'ler ve triplex villalar alan adam kılıklı erkekler sizin bu tezinizin hangi kısmına giriyor çok merak ettim ben???
yorumları oudum ve bende yazıcam yani.............
MİSS sana yazdılarının sadece %10 luk kısmına katılabiliorum maalesef
öncelikle ot örneği vermişisin 30 tl lik kotla 300 tl li kotun sendeki değeri aynı olurmu demişsin:) biz mal diiliz eşya diiliz önce bunda hemfikir olalım:)
sonrada eğer kota gelirsek evet benimde gözümdeki değeri aynı olmaz vedeeeeee 300 tl lik kottan üstün performans beklerim:) yani 30 tl lik kot üstüme oturmazsa sorun yapmam ama 300 tl lik kot istediğim gibi olmalı bana sonuna kadar hizmet etmeli kolay eskimemeli vs vs...
eğer bi erkek ciddi anlamda hediye boyutunun dışında para harcıosa ondan beklentileride farklı olur:) neden buna para harcadım ve istelerimi verebilmeli diye düşünür:) anlatabildimmi:)
benimde annanem bana ne derdi biliomuusn MİSS ''aman yavrum sakın bi erkekten para pul isteme o sana para verir seni öpmek ister elini tutmak ister''
ona hayır dediğinde buna ısrarla devam etme hakkını kendinde görmesin derdi:) buda başka bi annane yorumu:)
ben eşimle sevgiliyken öğrenciydim eşimde çalışıodu ve eşime kota koymuştum bana hediye alçaksan 50 tl yi geçmicek derdim
neden çünkü ben kendi bütçemle ona en fazla 50 tl lik hediye alabilirdim:)
ha yemeğe giderdik öderdi gezmeye giderdik öderdi çalışıodu çünkü yani ben öğrenci halimle ödesem yada bana ödetse o zman zaten başka şeyler düşünürdüm:)
hiç isteklerimde olmadı:) iponlar tabletler tv ler falan fistan
bunun yanında o beni güzel bi yemeğe götürdüyse bende onu öğrencilerin takıldığı ucuz bi yere götürüodum benmle oturup 3 tl lik döner yiyodu :) ama bende ona öğrenci bütçemle yapabileceğimin en iyisini yapıodum:)
sonra çalışmaya başladım okul bitti nişanlandık hediye limitimiz 200 tl ye çıktı:)
o kotayı ikimizde aşmıoduk :) ve nişanlı olduğumuz halde 3 hesabı o ödediyse 1 hesabı ben ödüodum :)
bunlar katılmadığım noktalar
katıldıklarım ise şu bi kadın evet fedakarlık yapmalı karşındaki insansa bunu anlıosa yapmalı ama bu fedakarlığında sınırı olmalı
yani eğer kendinden bi şeyler vermeye başladıysa orda durmalı
verdikleri sadece lüks olan şeyler olmalı
bi erkekle evlenilcekse eğer o erkek tek başına evi gçeindirebilcek sorumluluta olmalı mesela ben çalışmasam eşim evi geçindirebilir Allah korusun ölümü kalımı var o çalışamasa benim paramlada bu ev döner:) ikimizde birey olarak varız ben ne kadar fedakarlık yapıosam karşımdanda onu beklerim eşimde yapıyomu?
ben kendime bi kazak almıosam aman biriktirelim diosam oda aynını yapıomu? yapıosa bende yaparım ama yoooooooooook yapmosa orda dururm hep ver olmaz
vede bi insan eğer kendi kıymetini biliosa önce kendini seviosa onu herkes sever herkes değer verir...... insan değerini kendi belirler ama
BU DEĞERİN KARŞILIĞI HERHANGİ Bİ RAKAM DİİLDİR MİSSCİM:)
Yazmim dedim ama bazı yerlerde o kadar mantıksız ve anlamsız cümleler kurmuşsunuz ki dokundurmadan geçemiycem.
8 yıllık evliyim çok şükür benim değerimi bana aldığı pahalı şeylerle değil de,ben olduğum için bilen bir eşe sahibim.
Son paragrafınızda belirtmişsiniz ya "herkes kendi değerini belirler" filan diye,valla ben kendime paha biçemediğim için bana alınacak hediyeyi de hiç seçmedim doğrusu.öyle büyük ekran tv filan kesmez beni çünkü benim değerim paha biçilmez.
Bir de şu var acaba hanımını defalarca boynuzlayan ve sırf sesi çıkmasın diye altına son model jeep'ler ve triplex villalar alan adam kılıklı erkekler sizin bu tezinizin hangi kısmına giriyor çok merak ettim ben???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?