Erkek arkadaşıma kefil olmadım ve...

Ben bu yorumu kendim yapmadim bir kitapta okumustum ve gercekten katiliyorum. Ilhan uckan in kitaplarindan biri olabilir emin degilim.Tespit gercekten dogru insan daha fazla para harcadigi bir urunun ustune daha cok dusuyor aman cok zorluklarla aldim ucuz degil deyip sakiniyor.

Ayni sekilde erkekleride maddi manevi efort sarfettirmek lazim.Oyle olmasa niye millet sira sira bilezikler yatak odasi takimim sole boyle olsun diye isteklerini siralasin evlenirken? Ben onceden gerizekaliymisim yapmadim sonrada gozum acildi simdi yapiyorum. Gec bile kalmisim siz gurursuzluk deyin. Evli ve oncesinde nisanlim oldugum insandan veya cok uzun sure beraber oldugum erkek arkadasimdan istedim bunlari iki gunde tanistigim insandan degil. Ben kendimde alabilirdim ama amac benim icin karsimdaki insanin birseyler yapmasi.

Ustelik zorla aldirmadim sunu bunu begendim dedim teklif edildi alindi. Veya ben istedigim sectim alisveris yaptim odendi. Veya bunu begendim alabilir miyiz acaba dedim alindi. Herhalde karsi tarafa kotu gelse almam der almazdi kimseyi zorlamadim ki. Dedigim gibi 6 yilda 2 erkekten bahsediyorum ve gercekten alisveris yapmayi cok seviyorum benimde hosuma gittigini bildikleri icin beni kirmazlardi.

Siz yaptirmayin bu yolmak degil erkeklerin bile kizlardan ne talepleri var bu devirde,borc isteme,hesaba dahil etme kimisi bak kredi bile cektirtmek istiyor?? ben bisey istemisim cok mu. Bu arada bende surekli hediye alan jest yapan bi insandim buna ragmen genede erkegin bayandan daha fazla yapmasi gerektigine inaniyorum. benim beraber oldugum kisilerin hosuna gidiyordu sizin beraber oldugunuz esiniz/nisanliniz/sevgiliniz kabul etmiyorsa yolundugunu dusunuyorsa yapmayin o zaman.Benim huyum boyle artik tecrube mi desek !!! Eski esimle nisanliyken bana dokunmuyor demisti. Eski erkek arkadasimda sana bu kadar seyi almamin tek sebebi sana her bisey aldigimda cocuk gibi sevinip gozunde parlama oluyor sirf bunu gormek icin ne istesen alirim demisti. Zorlama yolma yok. Amma velakin ipleri siki tutamadik iste orasi ayri konuDD

Hic gurursuz oldugumu dusunmuyorum.

Son düzenleme:
bence bir erkeğin mesleği yoksa ve sabit bir geliri yoksa ben onu erkekten saymıyorum, bu erkek ne anlatırsa masal, inanmayın
anası kuzu gibi yetiştirmişse vay halinize ,kadın hangi birine yetişsin böyle padişah gibi erkeğin kime faydası var , bunlardan da çok piyasada , mlssplayfull da lyi yaptığı da var hata yaptığıda var,
hayatta zaten böyle , hatalarımızda ,,öğreniyoruz ama artık eski tip kadınlar azınlıkta

Valla canim eskiler diyorsunda anneannemin her ihtiyacini dedem karsiliyomus para birakiyomus, alisverise goturuyormus,eve yiyecek icecek dolduruyormus hediyeler aliyormus. Kiyafetler diktirtiyormus,hep rahmetli deden beni yasatti ustune birde emekli maasini birakti gitti derdi maden muhendisi imis dedem.

Yani bayanlarin talep etmesi eger durum varsa bence yanlis degil. Gidin 2 gunluk tanistiginiz erkekten isteyin demiyorum . Ama burda da duyuyorum nisanlisina ne guzel seyler yapan , cebine parasini bile koyan hediye alan dugununu isteklerini eksiksiz gik demeden yapanlar var. Ha benim ihtiyacim yok ben gercekten beraber oldugum 2 kisiden de cok maas aliyordum is degistirdigimden beri onlarin parasiyla uzalmam da kisalmam da ama amac bir caba gormek ...kimseye kredi almam.Hesabi kirk yilda bi oderim, hediyemi ucuzunda da degil pahalisindan alir gotururum. Ama kesinlikle erkek ne yapiyorsa fazlasini yapmamak lazim o 5 yaparsa biz kizlarin 1 veya 2 yapmamiz lazim yoksa degerimiz olmuyor.

Yani ben diger turlusunu de yaptim kac yil erkek beslemisim valla yol benzin paralari bile benden cikti.Boyle yapmamk lazim.

Uzun vadeli ilişkilerde, bir tarafa yüklenmemek açısından her iki tarafta çaba vermeli.

Sen ver ben yiyeyim olmaz, para harcama kısmını tamamen erkeğe bırakırsan, ipleri de onun eline bırakırsın, kafası kızdığı zaman karısının harçlığını kesen adamlar biliyorum ben. Allah yaşatmasın öyle bir şey. Para için bir erkeği çekmek sanırım dünyada insanın başına gelebilecek en zor şey.

Dengede tutmak lazım, seviyorsam ezmeye kıyamam, o bir alır, ben de bir alırım ancak bu sevgidendir, nasıl zor kazanıldığını biliyorum, hayat arkadaşımın emeğini çarçur etmem asla ama kendimi de kullandırmam. Böyle olmalı diye düşünüyorum

Kredi meselesine gelince, sözü edilen borcu kendim ödeyecek gücüm yoksa asla kefil olmam, insanların da bunu anlaması lazım. Zorla kefalet istemek çok çirkin bir şey, iş böyle bir davranışa dökülmüşse zaten ortada iyi niyet yoktur.

Kendiminkini de harcarim onunkinide benimkinden sayar harcarim ikimizde rezil oluruz

Ya da tam tersi harcamam harcattirmam bu seferde 150 $ harcar 5o$ harcadim der yalan soyler... off off ikisinide tecrube ettim.ortasini buldugumda rahat etmistim.

böyle pinti erkekler evlendikten sonra ne kadına nede çocuğa para harcamayı sevmez, onun içln evlenmeden önce kadın tabiki erkeğe para harcatacak, altından kalkamıyorsa evlenmesin ,anasının dibinden ayrılmasın, bebek olduktan sonra epey masraf ve harcamalar oluyor, ve çoğu kadın çalışmıyor veya işten çıkıyor....bilmiyorum anlatabildim mi?

çok isabetli bir karar vemişsin
bir memur tandığıma sürekli kefil olur musun diye geliyorlarmış adam da bıkmış artık ve kendince şöyle bir çözüm bulmuş ondan kefil olmasını isteyen kişilere ben krediyi çekeyim sen kefil ol sen yine ödemelerini zamanında yaparsın diyormuş böyle cevap alan tandıkları anında yan çizmeye başlıyormuş.

kefillik 200 bin
resmen seni kullanmak istemiş.
çünkü adam gibi seven adam sevgilisine bunu teklif dahi etmez.
zor durumda bırakmamak içn.

şu kk dan neler öğreniyorum ya.
çok iyi fikirmiş.

Hayat müşterek be miss, bugün sen ona destek olursun yarın o sana, yeter ki karşına helal süt emmiş biri cıksın. Karısını el üstünde tutan, onun sorumluluğunu sırtlayan biri....

Aldırdığın makyaj malzemesinin hangisi yanına kar kaldı? Neyin garantisi var ki ilişkilerin, maddi cizgilerin olsun?

aynen ac karnına yasanmıyor .is sart
erkekteki en büyük sorumluluk is
hersey eşit kisiye göre evleniceksen bir yola giriceksen hersey bölünür destek amaçlı ama bu senin bu benim hesabı olmaz ve sunu hiç bir zaman unutmayın "para konusu"her iliskinizi yıpratır
ana baba arkadas es komsu ev sahibi kiracı vs vs para konusunda yasanan sıkıntılar bazen mide bulandırır.hakkında hayırlısı

1-200 tlye öyle ev araba alınmıyor sadece 200bin ciddi yatırımlar için bir pay
2-aranızda nikah ortaklığı olmadan "seni paranın ölçütüne göre değerlendirmesi asağlık bir kisilik özelliği
3-200 bini ödemiyorsun sen beni sevmiyorsun muhtaç ediyorsun öylemi
adam olda muhtaç olma ozaman..
4-evlilikte belli paylar vardır kadın derki ben su odayı alıcam sende sunu al ben buna yardımcı olucam dersin uzatılmaz 200bin liraya neyi olarak kefil olucakmıssın nisanlılık resmi bir sözlesmemi kusurabakmada sadece para için evlenen kadınları düsündükçe (ilk geceden altın alıp kaçan) nisan bana basit kaçıyor para isleri için ....
5-siz ona kesinlikle mesaj atmayın.aramayınki suçlu hissetmesin sizi hayırlısı artık zaman....

Daha 6 aylık bir ilişkide istenilen 200 bin liralık kefalet
Ve sizin güveninizi "maddiyatla" ölçen bir erkek.
Bence söylenecek pek birşey kalmamış herşey ortada canım.
Ayrılma ihtimalinizi düşünmek bana iyi geldi nedense:))

Ben onlari biriktiriyorum ki ama hem yanima kar kaldi tabi cok seviyorum ama benI taniyanlara da dogim gunumde zahmet etmeyin ya kitap alin ya makyaj malzemesi alin diyorum. Huyumu bilenler sasirmiyor.

Valla ben yardimi da kisitli yaparim acikcasi her imkanimi bir erkegin onune serdimde noldu ? Madalya takmadilar ama ne zaman kapris yaptim trip attim mi pesimden ayrilmiyolar ne zaman iyi davrandimmi cilkimi cikariyorlar. O yuzden ben cok ileriye gitmem bu konuda.

6 aylık ilişkide niye güvenicekmişsin ki ?
Tabiki güvenmeyeceksin. Hem 6 ay değil 6 yılda bile güvenilmiyor artık insanlara. 200 bin tl krediye bşka birini bulsun.
Bir erkek sevdiği kadına bunu teklif etmez. Onu bu yükün altına sokmak istemez.
Sizi saf gördü kaktırmak istedi anlaşılan. Bak sen uyanığa. Açmayın telefonlarını.

Sende haklısın =))

Para konusunda benim annemden gelen ön yargılarım var, asla erkeğe muhtaç olma, parasını yiyip konuşmasına izin verme gibi =))

Birde bu söylediğim uzun süreli ilişkiler için tabi, yoksa üç günlük adama emek verilmez. Karşındakinden emin olmak lazım. Ama ben bu konularda ezilmeyi sevmiyorum, şu an ki ilişkimde çok güzel bir maddi dengemiz var, bu biraz da kişilik meselesi sanırım. Para konusunda çingenelik yapan biriyle beraber olamam, harcarken çok hesap yapmam, o da yapmaz böyle olunca rahat oluyor. Evimizin eksikleri bitti mesela, bakıp bu bizim diyebiliyoruz, her şeyde ikimizin emeği var ama sadece o yapsa ben oturamam o evde.

Adam olan bu konuyu bi kere açar kabul görmüyorsa üstünü kapatır gider. Böyle afedersin o..pu karı gibi ağzına dolamaz. Meseleyi büyütmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…