- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi yenidunyaperisi
-
yorumları oudum ve bende yazıcam yani.............
MİSS sana yazdılarının sadece %10 luk kısmına katılabiliorum maalesef
öncelikle ot örneği vermişisin 30 tl lik kotla 300 tl li kotun sendeki değeri aynı olurmu demişsin:) biz mal diiliz eşya diiliz önce bunda hemfikir olalım:)
sonrada eğer kota gelirsek evet benimde gözümdeki değeri aynı olmaz vedeeeeee 300 tl lik kottan üstün performans beklerim:) yani 30 tl lik kot üstüme oturmazsa sorun yapmam ama 300 tl lik kot istediğim gibi olmalı bana sonuna kadar hizmet etmeli kolay eskimemeli vs vs...
eğer bi erkek ciddi anlamda hediye boyutunun dışında para harcıosa ondan beklentileride farklı olur:) neden buna para harcadım ve istelerimi verebilmeli diye düşünür:) anlatabildimmi:)
benimde annanem bana ne derdi biliomuusn MİSS ''aman yavrum sakın bi erkekten para pul isteme o sana para verir seni öpmek ister elini tutmak ister''
ona hayır dediğinde buna ısrarla devam etme hakkını kendinde görmesin derdi:) buda başka bi annane yorumu:)
ben eşimle sevgiliyken öğrenciydim eşimde çalışıodu ve eşime kota koymuştum bana hediye alçaksan 50 tl yi geçmicek derdim
neden çünkü ben kendi bütçemle ona en fazla 50 tl lik hediye alabilirdim:)
ha yemeğe giderdik öderdi gezmeye giderdik öderdi çalışıodu çünkü yani ben öğrenci halimle ödesem yada bana ödetse o zman zaten başka şeyler düşünürdüm:)
hiç isteklerimde olmadı:) iponlar tabletler tv ler falan fistan
bunun yanında o beni güzel bi yemeğe götürdüyse bende onu öğrencilerin takıldığı ucuz bi yere götürüodum benmle oturup 3 tl lik döner yiyodu :) ama bende ona öğrenci bütçemle yapabileceğimin en iyisini yapıodum:)
sonra çalışmaya başladım okul bitti nişanlandık hediye limitimiz 200 tl ye çıktı:)
o kotayı ikimizde aşmıoduk :) ve nişanlı olduğumuz halde 3 hesabı o ödediyse 1 hesabı ben ödüodum :)
bunlar katılmadığım noktalar
katıldıklarım ise şu bi kadın evet fedakarlık yapmalı karşındaki insansa bunu anlıosa yapmalı ama bu fedakarlığında sınırı olmalı
yani eğer kendinden bi şeyler vermeye başladıysa orda durmalı
verdikleri sadece lüks olan şeyler olmalı
bi erkekle evlenilcekse eğer o erkek tek başına evi gçeindirebilcek sorumluluta olmalı mesela ben çalışmasam eşim evi geçindirebilir Allah korusun ölümü kalımı var o çalışamasa benim paramlada bu ev döner:) ikimizde birey olarak varız ben ne kadar fedakarlık yapıosam karşımdanda onu beklerim eşimde yapıyomu?
ben kendime bi kazak almıosam aman biriktirelim diosam oda aynını yapıomu? yapıosa bende yaparım ama yoooooooooook yapmosa orda dururm hep ver olmaz
vede bi insan eğer kendi kıymetini biliosa önce kendini seviosa onu herkes sever herkes değer verir...... insan değerini kendi belirler ama
BU DEĞERİN KARŞILIĞI HERHANGİ Bİ RAKAM DİİLDİR MİSSCİM:)
annem hep derdi kızım sakın bir erkekten pahalı birsey alma sakın kızım sonra pisman eder seni diye
ve hep annemi dinledim simdi 1yıl 3aylık evliyim maasıma göre hayaller kurarım evmizi arabamız var ama ne bileyim aile terbiyemden dolayı 1 yıldır onlara benim evim arabam bile demedim..bu yazıları yazan bayana tek birsey söylicem durumunz iyiyidide elaleme neden pahalı seyler aldırdınız
hediye demiyorum dikkat ederseniz
hediyenin ölçütü vardır çünkü
ne alırsa erkekler %70 75 onu beklerler,,babasının hayrına almadı yani siz nesiniz bulunmaz hint kumasımıki sizinle gezmek için sadece o iphoneleri vs aldılar
sacma """""
sapan kısmıda su verdiğiniz örneklerle burdaki genç kızlara kötü örnek oluyorsunuz
benden flört edenlere bir tavsiye "KESİNLİKLE PAHALI HEDİYELERİ KABUL ETMEYİN REDEDİN"
Erkekler o tip soyuculara hiç iyi gözle bakmıyorlar
hayat müsterektir evlenirsin ihtiyaç olur tabi alırsın destek çıkarsın ama herseyin ölçütü var kızlar
Ama bir konuya iki kapak olmaz ki :))Tebrikler süper tespit..budur
Ben kimse jeep villa alinca sussun demedim. Ben sahsen susmam. Benim dikkat ettigim bir konu amac degil arac fakat es gecmiycegim bir konu. Cimri pinti bir insanla ben yapamam . Kesinlikle onemsedigim bir kriter. Bir erkekte aradigim pek cok kriter var. Eli acik olmasi, yakisikli olmasi, bana iyi davranmasi,cinsel performansi.sadik olmasi,egitim durumu bunlarin hepsine bakarim birinden biri eger olmuyorsa ben o kisiyle maalesef olamam.Ben butun bir paket istiyorum "whole package" . Ayni sekilde bende karsimdaki insana aynisini veriyorum.Hep verici olan taraf oldugumda inanki iki ay maas almiyorum deyip ayakta uyutuldum. Fakat ne zaman bir cok seyi erkegin ustune sorumluluk olarak verince inanin ezilme riskin daha az oldu bu kadar yaralanmadim da...
Annem bile der sen bu kadar cadisin bu cocuk hala senin pesinden geliyo demek ki seviyo her istedigini de yapiyor diye... Ama benim aman fedakarlik gosteriyim yapici olayim diyerek devam ettirmeye calistigim iliskimde inanki ne koy oldu ne kasaba... Erkeklere kolay gelirseniz cinsel anlamda olsun, maddi manevi anlamda olsun her acidan hatta fazla guven verip hic ayrilamazmissiniz gibi davraninca bile degerinz hep dusuyor. KAYBETME korkulari hep olmali.
Benim hosuma gidiyor ve rahatsiz olmuyorum. Benim kesinlikle onemsedigim ama iliskinin merkezi yapmadigim bir konu. Maalesef Basak burcuyum ve erkeklerde aradigim ozellikler icerisinde para ve kariyer gibi ozellikler beni etkiliyor. Yani surda kac bayan erkek arkadasi icinden gelip alisverise goturuyor diye kizip sinirlenebilir ki ... ben niye trip atayim. Ha yeri gelir bende istedigini alirim. Zaten onem vermemin sebebi de durumlarimiz denk olsun ben ona alabilirken o benim maddi durumumla ezilmesin diye idi. Maddi olarak denk olmasini isterim ki ne o benim yasam tarzimi gorunce bunalima girsin ne de ben onun yasam tarzi denk degilse onun icin stresre girip uzuleyim. Davul bile dengi dengine demisler cok guzel demisler.
Ben erkek arkadasimdan ayrilmazdim hala daha ozluyorum 1 yil olcak ayrilali ama anasindan cok cekmistim yani evlenirsem cekemem diye dusundum. Kendisi de annesine laf soyletmiyordu yoksa ben hala uzuluyorum hayatimda hala kimse yok. Sirf amacim para olsaydi diger kriterleri onemsemiyor olsaydim 1 yildir olmazdim yanlizlik canima tak etti ama aradigim kriterlerin biri varsa digeri yok. Ama benim acelemde yok.
Ben bu arada bana en buyuk ekran tv al demedim vallahi biz beraber oturuyorduk arkadaslariyla oyun oynamak icin buyuk ekran tv alicam ben dedi aldi. Zaten ev benimdi tum esyalariyla kendisi tasinmisti hersey bana aitti.Ha bana araba alacakti hawaii ye gondericeklerdi gorev icin. 1 yil ayri kalcaktik bu surec icinde ama ben para istemis olsaydim araba aldirirdim kesinlikle istemem gitmiceksin gidersen ayrilirim dedim. Ben arabayi napiyim o kadar onu ozleyecek olduktan sonra.Sirf benim boyle seylerden hoslandigimi bildigi icin araba alicam dedi ama ben onu arabaya degismem istemedim tabi o da kirdi dizini oturdu.
Ben kimse jeep villa alinca sussun demedim. Ben sahsen susmam. Benim dikkat ettigim bir konu amac degil arac fakat es gecmiycegim bir konu. Cimri pinti bir insanla ben yapamam . Kesinlikle onemsedigim bir kriter. Bir erkekte aradigim pek cok kriter var. Eli acik olmasi, yakisikli olmasi, bana iyi davranmasi,cinsel performansi.sadik olmasi,egitim durumu bunlarin hepsine bakarim birinden biri eger olmuyorsa ben o kisiyle maalesef olamam.Ben butun bir paket istiyorum "whole package" . Ayni sekilde bende karsimdaki insana aynisini veriyorum.Hep verici olan taraf oldugumda inanki iki ay maas almiyorum deyip ayakta uyutuldum. Fakat ne zaman bir cok seyi erkegin ustune sorumluluk olarak verince inanin ezilme riskin daha az oldu bu kadar yaralanmadim da...
Annem bile der sen bu kadar cadisin bu cocuk hala senin pesinden geliyo demek ki seviyo her istedigini de yapiyor diye... Ama benim aman fedakarlik gosteriyim yapici olayim diyerek devam ettirmeye calistigim iliskimde inanki ne koy oldu ne kasaba... Erkeklere kolay gelirseniz cinsel anlamda olsun, maddi manevi anlamda olsun her acidan hatta fazla guven verip hic ayrilamazmissiniz gibi davraninca bile degerinz hep dusuyor. KAYBETME korkulari hep olmali.
Benim hosuma gidiyor ve rahatsiz olmuyorum. Benim kesinlikle onemsedigim ama iliskinin merkezi yapmadigim bir konu. Maalesef Basak burcuyum ve erkeklerde aradigim ozellikler icerisinde para ve kariyer gibi ozellikler beni etkiliyor. Yani surda kac bayan erkek arkadasi icinden gelip alisverise goturuyor diye kizip sinirlenebilir ki ... ben niye trip atayim. Ha yeri gelir bende istedigini alirim. Zaten onem vermemin sebebi de durumlarimiz denk olsun ben ona alabilirken o benim maddi durumumla ezilmesin diye idi. Maddi olarak denk olmasini isterim ki ne o benim yasam tarzimi gorunce bunalima girsin ne de ben onun yasam tarzi denk degilse onun icin stresre girip uzuleyim. Davul bile dengi dengine demisler cok guzel demisler.
Ben erkek arkadasimdan ayrilmazdim hala daha ozluyorum 1 yil olcak ayrilali ama anasindan cok cekmistim yani evlenirsem cekemem diye dusundum. Kendisi de annesine laf soyletmiyordu yoksa ben hala uzuluyorum hayatimda hala kimse yok. Sirf amacim para olsaydi diger kriterleri onemsemiyor olsaydim 1 yildir olmazdim yanlizlik canima tak etti ama aradigim kriterlerin biri varsa digeri yok. Ama benim acelemde yok.
Ben bu arada bana en buyuk ekran tv al demedim vallahi biz beraber oturuyorduk arkadaslariyla oyun oynamak icin buyuk ekran tv alicam ben dedi aldi. Zaten ev benimdi tum esyalariyla kendisi tasinmisti hersey bana aitti.Ha bana araba alacakti hawaii ye gondericeklerdi gorev icin. 1 yil ayri kalcaktik bu surec icinde ama ben para istemis olsaydim araba aldirirdim kesinlikle istemem gitmiceksin gidersen ayrilirim dedim. Ben arabayi napiyim o kadar onu ozleyecek olduktan sonra.Sirf benim boyle seylerden hoslandigimi bildigi icin araba alicam dedi ama ben onu arabaya degismem istemedim tabi o da kirdi dizini oturdu.
missplayfulun niye bu kadar üzerine gidildiğini anlayamadım........ne istediğini bilen bir kadın.........sen başka birşey istersin ama bu kadın başka birşey ister........kimse kimseyi kandırmıyor........kimse kimseyi dolandırmıyor.......erkekler aptal değil.........missplayful gibi bir kadının taleplerini karşılayabiliyorsa olay bitmiştir.........benim çevremde gördüğüm evliliklerin büyük bir kısmı kör topal ilerliyor........siz bir dengeye oturtabilmişseniz ne mutlu size.........ama kadınların genel olarak kullanıldığı bir gerçek...........doktor olduğum için sayısız insanla muhatabım ve erkeklerin büyük bir kısmı karısıyla da yetinmiyor........siz öfkenizi konu sahibinin erkek arkadaşına kusun biraz da
Siz kendi içinizde çelişiyorsunuz bir kere hem ilk yazınızda nişanlım tabi ki okul taksitimi ödeyecek bana bakacak yazmışsnız.
Hem de ben kimseye bir şey al diye zorlamıyorum yazmışsınız.
İlişki stratejiniz çok farklı gerçekten.Hepimiz jestler bekliyoruz tabi,hepimiz hediyeler almaktan hoşlanıyoruz ama
bunu ifade şekliniz o kadar itici ki sanki erkekler bize yaptıkları harcama oranında sahip olabilir imajını oluşturuyorsunuz
ve bu da son derece küçük düşürücü bir durum bence..
Belki anlatmak istediğiniz bu değildir ama yazdıklarınızı tekrar gözden geçirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Valla canim simdiki kizlar zaten erkekler birsey yapmadan sahip olunmus imaji veriyor ne yazik ki. Erkekler o kadar baski uyguluyor ki sanirsin nisanlisi esi... Guya beraberler erkek basliyor,sunu giyme, bunu yapma, gece disari cikma, surekli bir kisitlam,surekli bir baski. E peki soruyorum bir erkek bir kizin ustunde bu kadar hak iddia edebilmek icin ne yapmis olabilir ki? Sevgi demeyin bir insan seviyorum diye baskasinin boynuna boyle tasma takmaz. Madem bu kadar sahipeniyorlar kiz arkadaslarina para harcamak birseyler almakta koymasin onlara... Istiyorlarki hem paralari ceplerine kalsin hem kiz her dedigini yapsin... asil bu kizlar kandiriliyor. Ben eger bir erkegin bir dedigini iki etmiceksem bu sekilde ki cogu kiz oyle bakiyorum her dediklerini yapiyorlar bende karsimdaki kisinin benim istediklerimi harfiyen yerine getirmesini isterim.
Artik canim telefon mu ceker, sinema mi ceker, dondurma mi yoksa tatil mi ister... bilmem orasini veya oyuncak mi gorur begenirim. Yani erkekler hep almak istiyor bir kadina sahip olmak istiyor ama vermek istemiyor. Bu erkek cesidine kurnaz denir. Benim eski esim ve erkek arkadasim sikayet etmiyordu cunku ben onlari hos tutuyordum boyle bir insan niye kullanilmis olsunki... Bakiyorum simdiki erkeklerin kizlara stres,baski seviyorum adi altinda dram yaratma kiskanclik krizleri haric bir faydasi dokunmuyor.boyle sevgimi olurmus.
Ben annemin bi lafiyla uyandim.. Kizim biz sana disari cikma diyince ortaligi birbirine katiyorsun ama sevgilin evden cikmicaksin diyor sen sesini cikarmiyorsun benim kiyamadigim cocuguma o ne hakal karisirmis dedi... ki dogru soyledi senin ekmegini suyunu o mu veriyo kim oluyo o dedi.O zaman uyandim benim ustumde hic bi hakki olamaz boyle bi insanin. Sonucta sadece sevgili "sahibim "degil.
Ben belkide kendime fazla deger veriyorum o yuzden bencilim ve fedakarlik yapmiyorum artik. Ve farkettim ki zaten ben kendimi cok sevmeye baslamisim baskasini istesemde kendimden cok sevemem artik. Yillarca baskasini sevdik noldu kendimi birinci plana aldigimdan beri hayatim duzeldi vallahi. Ne cekmisim be... yazikmis bana valla.
Celisme konusuna gelelim ben isteklerimi taleplerimi soyledim.Ha almak istemese almaz almadi diyede ayrilacak adamin basinda dirdir edecek degilim. Ama sogurum acikcasi . Ben beraber oldugum kisinin maddiyatini maneviyati kadar paylasmasini isterim. Bunda da anlasilmayan bir taraf yoktur sanirim. Siz sadece maneviyati paylasmak istiyorsaniz oyle yapin. Ben sadece erkeklerin bayanlarin yaptigindan fazlasini yapmasi taraftariyim.
missplayfulun niye bu kadar üzerine gidildiğini anlayamadım........ne istediğini bilen bir kadın.........sen başka birşey istersin ama bu kadın başka birşey ister........kimse kimseyi kandırmıyor........kimse kimseyi dolandırmıyor.......erkekler aptal değil.........missplayful gibi bir kadının taleplerini karşılayabiliyorsa olay bitmiştir.........benim çevremde gördüğüm evliliklerin büyük bir kısmı kör topal ilerliyor........siz bir dengeye oturtabilmişseniz ne mutlu size.........ama kadınların genel olarak kullanıldığı bir gerçek...........doktor olduğum için sayısız insanla muhatabım ve erkeklerin büyük bir kısmı karısıyla da yetinmiyor........siz öfkenizi konu sahibinin erkek arkadaşına kusun biraz da
Ben konu sahibine gerekli açıklamayı yaptım zaten içiniz rahat olsun.
Herkes istediğini söylemekte tabi ki özgür ama seçtiği cümlelere ve ifade tarzına dikkat ederek.
Bunu anlamanız için de hanımefendinin ilk paylaştığı yorumunu tekrar okumanızı rica ederim.
Kusura bakmayın ama ilişkileri bu kadar basite indirgeyip,tamamen maddi boyutununun gözönüne
serildiğini ve değer biçildiğini görmek beni son derece rahatsız ediyor ve buna gerçekten tahammül edemiyorum.
Herkes kendi yaşadığı hayat nispetinde değerlendirir dünyayı..
Benim eşimin sarayları yok ama çok şükür kendimi çok değerli hissediyorum.
Siz derseniz ki ben sevgilime ya da eşime maddi olarak en iyisini yaparım ondan da öyle beklerim
ya da şartlarımın eşit olmasını isterim,o zaman tamam derim ve saygı duyarım..
Ama siz kalkıp "benimle geziyorsa ,benimle yaşıyorsa o zaman bedelini de ödeyecek tabi"diye bir cümle kurarsanız
o zaman işin şekli ve anlamı değişir işte..
O yüzden ifade şekli çok önemli bazen bir kelime bile anlatmak istediğiniz şeyi
başka bir tarafa çekmeye yeter..
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir ve anlaşılabilmişimdir.
Dediğim gibi buradan artık cevap vermek istemiyorum..İyi günler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?