Erkek arkadaşımı ailem istemiyor

pirpirim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
4
0
86
Adana
arkadaşlar lütfen bana yardım edin .benm 2 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşım var,kendisi lise mezunu ben ise üniveriste .ve ailem bu duruma karşı çıkyor. bnen ise ikilem içerisindeyim.ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.erkek arkadaşım bir fabrikada çalışıyor, ben ise öğretmen olacağım inşallah . ne yapacağımı şaşırdım.:43:ve sevgilim sürekli baskı yapıyor yüzük takalım diye . benim okulum henüz bitmiş değil .babamda gönüllü değil..

cnm öncelikle herşey için daha çok erken ... ailende kendine göre haklı =/ öğretmen olcak kızlarnın daha iyi bir yaşam sürmesini istiyorlar ... öncelikle sakın yüzük fln takmayın derim .. çok zor bi durum ama baskı yapması yersiz sonuçta daha ünidesin yada mezun oldun bilmiyorum ama onun için hayat başlamış bile ... birde şunları düşünmeni isterim :
*ikinizinde kültür seviyesi aynı olmcak ...
**ilerde senin üniversite mezunu olman onun için komplex nedeni olabilir

kadının kültür seviyesinin aşağıda olması yada okumamış olması diyim ; ezilme nedenidir.

erkeğin ise komplex yapma riski yüksektir ( tabiki üniversite kültür belirleyicisi deil sadece seviglini tanımadığım için öyle konuşuyorum sen daha iyi biliyorsundur )

ama şuda varki aşk engel tanımaz eğer çok aşıksan bunu bi şekilde halledersiniz . ama bi düşün ve ani karar verme herşeyi zamana bırak bi üniversiteni bitir... bitirdiysen 1*2 yıl bekle kimse evde kalmış demez sonuçta ... zamana bırak ve düşün illeriyi ... geçmişi ... aşkını... babanın ve annenin senin üzerindeki çabalarını ve uumutlarını ... çevreyi düşünme salla =) ... herşey yoluna girer merak etme :71::71:

Son düzenleme:
insallah hersey düzelir bir an önce, ailen kabul eder, lise mezunu universite mezunu fark etmez ki, yeterki insan, adam gibi adam olsun..

adam senin gibi birini (okumuş-işi hazır) kaçırmak istemez tabiki...

önemli olan anlaşmanız...(ben ev hanımı olmak istiyorum çalışmayacagım de bakalım ne diyecek)

merhaba cnm oncelıkle konuyu okudum ama bence daha erken dıyorum ....bıraz daha bekarlıgın tadını cıkar ayrıca sen ogretmen olacagım dıyosun o ıse fabrıkada calısıyomus yanı ılerde ne olacagınız bellı degıl ornegın evlendınız ıkı gun sonra onu işten cıkarsalar senın paranla gecınmek ona agır senden bı adım gerıdeymıs ılerde sorun ckar demedı deme ayrıca buyuklerının sozunu dınle ılerde pişman olmamak ıcın bunlar benım goruslerım canm ama tabı yıne en dogu karar sen vereceksın...

Bir insanın lisedeyken hayata bakışıyla üniversitedeyken hayata bakışı arasında dağlar kadar fark vardır. Eninde sonunda problem yaşarsınız gibi geliyor bana. Ayrıca erkekler kendisinden herhangi bir konuda üstün olan kadınları çekemezler, kompleks yapıp bir şekilde hıncını senden almaya kalkabilir. Ya da burda birçok kişinin konu açtığı, evlenirseniz eşinin bütün sorumlulukları senin üzerine yıkması gibi bir durum da ortaya çıkabilir. İyi düşün, acele karar verme bence...

canım ailen istemiyorsa vardır bir bildiği... Ailenin onay vermediği bi evlilikte sen mutlu olamazsın zaten.Gözünü aç ne işin var senin fabrikada çalışan lise mezunu bi adamla. Okulunu bitir kendin gibi bir öğretmenle evlen mutlu mesut yaşa.Tamam her şey para değil ama fikir olarak da uyuşamazsın.Evlendiğinde düşünsene öğretmenler günü olacak herkes eşiyle gelecek.Soracaklar sana da eşin ne iş yapıyor.Eeee Fabrikada çalışıyor diceksin ya da gitmiceksin belki de izin vermicek.Eğitim farkı kültür farkı şimdi kendini göstermez ama iş evliliğe gelince sorun olmaya başlar.Belki zamanla sana batmaya başlayacak bunlar.Mantıklı düşün evlilik kolay değil.Hiçbir erkek aileni ezmeye değmez emin ol.Annen baban ne diyorsa onları dinle.Sevgi aşk güzel ama zamanla daha başka şeyler alıyor yerini emin ol canım.Sana kolay gelsin herşeyin hayırlısı olsun

arkadaşlar lütfen bana yardım edin .benm 2 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşım var,kendisi lise mezunu ben ise üniveriste .ve ailem bu duruma karşı çıkyor. bnen ise ikilem içerisindeyim.ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.erkek arkadaşım bir fabrikada çalışıyor, ben ise öğretmen olacağım inşallah . ne yapacağımı şaşırdım.:43:ve sevgilim sürekli baskı yapıyor yüzük takalım diye . benim okulum henüz bitmiş değil .babamda gönüllü değil..

canımmm ailen karşı çıkıyorsa sakın aileni karşına alma .Kendimden biliyorum ailem istemiyordu çok direndim yumuşadılar ama gene haklısınız dedirticek olylar geldi başımaa.Bence ailen ne diyorsa vardr bi hayır

Ya ne üniversite okumus insanlar gördüm ben, agzıyla söylemese okudugu asla aklıma gelmez!
Keske üniversiteyi bitiren her insan büyük düsünse, keske hepsi kendini gelistirmis olsa?
Üni mezunu veya degil, bence karakteri, fikirlerinizin uyumu ve yapmak istedikleri önemli.
Kendini gelistirmek okulla olmuyor, insan yeter ki istesin..
Kendini gelistirmek güzeldir, okumak güzeldir dilerse acık ögretimden de devam edebilir, etmelide.

Son düzenleme:
Benim bir abim var kendisi pırlanta gibi biridir.
Esiyle yöre olarakta cok cok uclar. (Kendisi arap, esi trakyalı)
Adam ilkokul mezunuymus, kız ise lise' de okuyormus ve aileleri karsıymıs.
Adamın ailesi izin vermeyince almıs bavulunu dogru istanbula..
Tam 3 yıl birbirlerini sevmisler bu sırada adam is kurmus, kadın lise' yi bitirmis ( güzel bir lise )
Evlenmisler, kadın dershaneye gitmis, hemsire olmus, suan 45 yasında ve halen daha kendini gelistiriyor.
Esiyle ( ilkokul mezunu ) protokol yemeklerine katılmıslar, bir cok doktor ahbabları var.
Bizzat kendilerini yakından tanıyorum hatta hep derim, bu nasıl bir sevgi, baglılık diye..
Esiyle beraber adam da cok degismis, okumamıs ama bilgili, düsünceleri, fikirleri onunla aynı seviyedeki bir insana göre cok farklı.
Yani diyecegim o ki, hersey insanların elinde!

canım bence senınde sevgılın hakkında endıselerın varki buraya yazmıssın bu sorununu..şöyleki lise mezunu ile üniversite mezunu sevıyelerı elbettekı bır olamaz.fakat kendını gelıstırmek ya da kultur sevıyesı okumusluga baglanamaz.ancak hayata bakıs acısını degıstırebılır üniversite mezunu olmak..eger bır ınsan hırslıysa,gelişime acıkca bunu lıse mezunuykende yapabılır.eger sen sevgılını gercekten sevıyorsan ve onu tanıyorsan hanı benım evlenecegım adam bu dıyebılıyorsan,kendıne yakıstırıp sevıyene uygun buluyorsan zaten evlen gıtsın derım.ama aılen onu ıstemıyor ve senınde kafanda soru ısaretlerı olusuyorsa (ki bence olusmus bıle) bır kez daha uzun uzun dusun derım.cunku bılırsınkı aıleler bu konularda biz gençlerden bir adım öndedir.sezgileri olsun,hayat tecrubelerı olsun vs..umarımki hayatın boyunca hıc pısman olmayacagın karara varırsın

Aileler genelde haklı onların hayat tecrübesini yabana atamazsın aşk eninde sonunda bitiyor

bu hayatta her şeyin mümkün olduğuna inanıyorum.yalnız çok güçlü olmak lazım ve tabii sabırlı.her şey dört dörtlük başlayıp kötüde bitebilir tam terside olabilir.yalnız şöyle bir durumda var perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş.durumun olumsuz olacağı örnekleri çok yaygın.bence birazda zamana bırak.daha okulun bile bitmemiş.peki erkek arkadaşın devam etmeyi düşünmüyor mu okula.30 yaşındayım.hayatımdaki aksilikler yüzünden yeni okulu bitirebildim.belki o da okul bitirebilir.hem baskı yapacağına seni anlamaya çalışmalı.

eğitim farkı sorun olabilir belki ama erkek arkadaşının karakteri de önemli. En iyisi biraz daha zaman verin kendinize iyice tanıyın birbirinizi hem zaten okulun da bitmemiş acele etme derim

Yıllar geçmiş yazdığım yazı üzerinden... Evet sevdiğim adamla evlendim. 1 tane de bebegim oldu. Atandımmı hayır? Bu eve hiçbir getirim yok. Eşim çalışıyor maddi olarakta kendini toparladı. Mutlumuyum hem de çook. Hepiniz haklıydiniz hayat hiç belli olmuyor. Aslında evlilik birazda kader işi .. ama iyi ki evlenmişti.. rabbim hepimize iyi ki evlenmisim dediğimiz eşler nasip etsin ☺

İnsanlık eğitimle alkalı değil ama çevremden gördüğüm tek şey erkek 1 tlde olsa fazla olacak yoksa kompleks yapıyr ve çıkılmaz bş yola gidiyor evlilik

Eşim ilkokul ben lise mezunuyum ailelerimiz o kadar farklı ki kültür farkımız ise dağlar kadar. Ama biz on sene önceki o kör eden aşkımızla aileleri dinlemeyip evlendik. Evlendikte acısı şimdi çıkıyo maalesef

Yıllar geçmiş yazdığım yazı üzerinden... Evet sevdiğim adamla evlendim. 1 tane de bebegim oldu. Atandımmı hayır? Bu eve hiçbir getirim yok. Eşim çalışıyor maddi olarakta kendini toparladı. Mutlumuyum hem de çook. Hepiniz haklıydiniz hayat hiç belli olmuyor. Aslında evlilik birazda kader işi .. ama iyi ki evlenmişti.. rabbim hepimize iyi ki evlenmisim dediğimiz eşler nasip etsin ☺

Atansaydın, maddiyatın olsaydı bir de kocandan daha iyi maddiyatın olsaydı o zaman buraya aynı şeyleri yazar mıydın acaba? Senden önde olmak, senin gelirin olmaması kocanın egosunu okşuyor olabilir pekala; sen de kendi ayaklarının üstünde dursaydın acaba o ego canavara dönüşüp seni ezmeye çalışmicak mıydı?

Atansaydın, maddiyatın olsaydı bir de kocandan daha iyi maddiyatın olsaydı o zaman buraya aynı şeyleri yazar mıydın acaba? Senden önde olmak, senin gelirin olmaması kocanın egosunu okşuyor olabilir pekala; sen de kendi ayaklarının üstünde dursaydın acaba o ego canavara dönüşüp seni ezmeye çalışmicak mıydı?

hesaplamalarıma göre konu sahibi bu sorunun cevabını kasım 2020 de vericek
4 senede bir güncelleme yapıyor malum :işsiz:

Back
X