Erkek arkadaşımı aileme nasıl kabul ettirebilirim?

sorunsuzayrilik

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
13
0
16
İzmir
Bir yılı aşkın bir süredir daha önceden başından evlilik geçmiş bir insanla ilişkim var. Ben daha önce hiç evlenmedim. Buradan sonrasını tahmin etmişsinizdir zaten. Ailemde bu ilişkimi bilen sadece annem var. O bile her gün başımın etini yemekte, babam öğrense ne söyleyeceği konusunda hiç bir fikrim yok. Öncelikli amacım annemi ikna etmek ama bunu nasıl yapacağım bir türlü bilemiyorum. Gerek sevgilim gerekse ailesi söylesem şu anda atlayıp gelecekler. Öyle bir hale geldim ki artık, sevgilimin ailesiyle daha çok vakit geçiriyorum. El üstünde tutmak deyimini onlardan öğrendim desem yeridir. Yanlarında çok rahatım, mutluyum ama kalkıp ta bunu anneme bu şekilde anlatamam. Sevgilimi anlatmaya kelimeler bulamıyorum zaten. Bazen de düşünüyorum böyle bir insanı ailem nasıl kabul etmez. Benim için yaptıklarının hadi hesabı yok. Gerek maddi gerekse manevi açıdan her şeyi sundu bana. yapmış olduğum bazı hataları o kadar olgunca karşıladı ki, ben her şeyin bittiğini düşündüğüm zamanlar bile olmuştu. beni ve sevgilimi tanıyanlardan akıl almak istemiyorum artık çünkü onlar da bizlere bakarak yorum yapıyorlar. lütfen fikirlerinizi bekliyorum, ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım ben. Şimdiden teşekkür ederim.

çocugu yokdur in$allah
ya$lariniz ne kadar ?
zor bi durum
ne yaparsan yap ayleni arkana alma
oglan tarafinin yaptikalri normal tabii, hersey evlenince =daha guzel ortaya çikar :)

çok fazla detay vermemişsin, annenin bu kadar tepkili olmasının tek nedeni sevgilinin daha önce evlenip ayrılmış olması mı?

en büyük dertlerimden biride çocuk zaten. Belkide annemin en çok dert ettiği kısımda bu. Benim umurumda bile değil bu konu.
Bende başta aynı şeyi düşünüyordum dediğiniz gibi köprüyü geçene kadar yani:) ama çok farklılar. Bunu gözlemleyen ben değilim sadece arkadaşlarım bile bunun farkındalar. Özellikle gözlerinin içlerine baktığımda nasıl insanlar olduğunu çok rahat anlayabiliyorum. Anlayacağınız saf kalpliler.

en büyük dertlerimden biride çocuk zaten. Belkide annemin en çok dert ettiği kısımda bu. Benim umurumda bile değil bu konu.
Bende başta aynı şeyi düşünüyordum dediğiniz gibi köprüyü geçene kadar yani:) ama çok farklılar. Bunu gözlemleyen ben değilim sadece arkadaşlarım bile bunun farkındalar. Özellikle gözlerinin içlerine baktığımda nasıl insanlar olduğunu çok rahat anlayabiliyorum. Anlayacağınız saf kalpliler.

yani çocuğu var? eğer öyleyse, bence umrunuzda olsa iyi olur. çünkü siz hiç evlenmemiş biri olarak çocuklu bir adamla evlenmek büyük cesaret ve sorumluluk isteyen bir durum. çok çok iyi düşünülüp karar vermeniz gerekir. bir de yaşlarınızı merak ettim.

ben 26 sevgilim 29 yaşında. Onun durumu çok farklı. Geçmişiyle ilgili herşey konusunda bilgim var. oturup herşeyini anlatır bana öylede bir huyu var. Ben hiç bir insanda göremediğim ve yaşayamadıklarımı o insanla görüp yaşadım. o insandan vazgeçmem gibi bir durum söz konusu bile olamaz kesinlikle.Benim ona o konularda güvenim tam. bana bu bunu bunca zamandır zaten çok iyi kanıtlamış durumda. o yüzden benim umurumda değil diyorum.

çok iyi tanıyor ve çok güveniyorsanız yolun yarısı geçilmiş demektir. diğer yarısı da ailenizin de onu benimsemesi ve evleneceğiniz adamın çocuğuyla kuracağınız ilişkidir. her ne kadar annesiyle yaşıyor bile olsa o onun çocuğu ve hep hayatında olacak. tatillerde gelecek, özel günlerde gelecek. bir de eski eş unsuru da dolaylı yoldan hayatınızda olacak. çünkü ortak bir çocukları var. tüm bunları ve ilerde yaşanabilecek olası sorunları da düşünmek lazım..

Çocuğu varsa o çocuk aynı zaman da senin de çocuğun olacak.

Annesiyle birlikteyse bile o çocuk hep senin sevgilinin çocuğu.

Öncelikle bunu kabul edip, çocuk bakmak için gerekli sorumluluğu kaldırıp kaldıramayacağını sorgulamalısın.

Bana kalırsa da annen haklı.

Çünkü insanı en iyi annesi tanır demek ki seni bu konuda hazır görmemiş.

Bence ailenin sözünü dinlemende fayda var..

evet annesinin yanında
anladım canım.
çok iyi tanıyor ve çok güveniyorsanız yolun yarısı geçilmiş demektir. diğer yarısı da ailenizin de onu benimsemesi ve evleneceğiniz adamın çocuğuyla kuracağınız ilişkidir. her ne kadar annesiyle yaşıyor bile olsa o onun çocuğu ve hep hayatında olacak. tatillerde gelecek, özel günlerde gelecek. bir de eski eş unsuru da dolaylı yoldan hayatınızda olacak. çünkü ortak bir çocukları var. tüm bunları ve ilerde yaşanabilecek olası sorunları da düşünmek lazım..

evet katılıyorum sana, evlendığı zaman aşkın yerını
sinir stres alacak...aşk bile bir yere kadar.bu tarz şeyleri sorun etmezse elbette diyecek bir şey yok.
ama evlendığı zaman bir süre sonra bu durum sıkıntı yaratabılır.aşkın gözü evlenene kadar kördür.

evet bende önceleri sizin gibi düşünüyordum. fakat sonra öğrendiklerimden sonra fikirlerim inanılmaz değişti. sevgilimin farklı bir durumu var evet çocuğu var ama sadece var. başka herhangi bir ilişkisi yok geçmişiyle. yaşadıklarından dolayı tamamen silmiş durumda hatta hiç oluşmamış durumda. belirli miktar nafaka yatırması gerekiyor her ay bunu bile çoğu zaman ben hatırlatıyorum. Güven konusunda hiç bir zaman sıkıntım olmadı zaten. her konuda bana açıktır. her şeyi anlatır. gözüm o konuda hiç bir zaman arkada değil. kendime ona güvendiğim kadar güvenmiyorum desem yeridir.

evet bende önceleri sizin gibi düşünüyordum. fakat sonra öğrendiklerimden sonra fikirlerim inanılmaz değişti. sevgilimin farklı bir durumu var evet çocuğu var ama sadece var. başka herhangi bir ilişkisi yok geçmişiyle. yaşadıklarından dolayı tamamen silmiş durumda hatta hiç oluşmamış durumda. belirli miktar nafaka yatırması gerekiyor her ay bunu bile çoğu zaman ben hatırlatıyorum. Güven konusunda hiç bir zaman sıkıntım olmadı zaten. her konuda bana açıktır. her şeyi anlatır. gözüm o konuda hiç bir zaman arkada değil. kendime ona güvendiğim kadar güvenmiyorum desem yeridir.

çocuğu var ama sadece var derken? o kısmı anlayamadım?

anladım canım.

evet katılıyorum sana, evlendığı zaman aşkın yerını
sinir stres alacak...aşk bile bir yere kadar.bu tarz şeyleri sorun etmezse elbette diyecek bir şey yok.
ama evlendığı zaman bir süre sonra bu durum sıkıntı yaratabılır.aşkın gözü evlenene kadar kördür.

ben onun her halini biliyorum etrafımdanda duyuyorum çoğu zaman. evlendiği zaman değişecek bir insan değil karşımdaki asla hemde. hatta şu anda yaptıklarını düşündüğümde evli olsa yapabilecekleri konusunda fikir yürütemiyorum. şu kadarını anlatayım. ege üni. fizik mezunuyum zar zorda olsa:) ben bu okulu geçtiğimiz yıl bitirebildiysem onun sayesindedir. kendisi türkçe öğretmeni ama benimle birlikte oturup finallere çalışan bir insan, benimle birlikte integral türev çözen bir insan. bu insanı yarı yolda bırakmam. hak verirsiniz sizde

ben onun her halini biliyorum etrafımdanda duyuyorum çoğu zaman. evlendiği zaman değişecek bir insan değil karşımdaki asla hemde. hatta şu anda yaptıklarını düşündüğümde evli olsa yapabilecekleri konusunda fikir yürütemiyorum. şu kadarını anlatayım. ege üni. fizik mezunuyum zar zorda olsa:) ben bu okulu geçtiğimiz yıl bitirebildiysem onun sayesindedir. kendisi türkçe öğretmeni ama benimle birlikte oturup finallere çalışan bir insan, benimle birlikte integral türev çözen bir insan. bu insanı yarı yolda bırakmam. hak verirsiniz sizde

allah mutluluğunuzu daim etsin, evlendıkten sonra da
senı burada görmek isteriz:23:

senın için çocuğu problem değilse , elbette bu senın hayatın
umarım mutlu olursun:21:

çocuğu var ama sadece var derken? o kısmı anlayamadım?

resmi olarak bir çocuğu var ama gerek eski eşi gerek onun ailesi tarafından çok fazla sıkıntı yaşamış bir insan. anlattıkları inanılmaz şeyler ve hani yalan mı söylüyor diyeceğim ama bende biliyorum çoğu şeyi. içinde benim bir çocuğum var diyemiyor.

allah mutluluğunuzu daim etsin, evlendıkten sonra da
senı burada görmek isteriz:23:

senın için çocuğu problem değilse , elbette bu senın hayatın
umarım mutlu olursun:21:

o günlere gelebilmek için çabalıyoruz zaten. hele elinden bir şey gelmediği için çıldırmak üzere. onu böyle gördükçe bende çok üzülüyorum. ikna etmek için bir şeyler bulmaya çalışıyorum kendimce.

Baya karmasik.. sanirim eski esiyle birlikte cocugunu da silmis? Nafaka gonderip, ne yapiup ettigiyle ilgilenmiyor yani? Ve sizce bu guzel birsey oyle mi? Cocugum var diyemiyor diyorsunuz o neden? Cocugun ondan olduguna mi inanmiyor? DNA testi yaptirsin eger oyle bi durum varsa.. Bence annen hakli. Bu yazdigin ayrintilari yorumlarinda degil konunda aciklamaliydin. Cocugunu bile silen, onu merak etmeyen adam sizi de ilerde silmeyecegi ne malum? Sevgisine, kendi canina sahip cikmayan adamla siz boyle bir yola annenizi karsiniza alip cikmaya emin misiniz? Biz ne desek bos biliyorum. Ama lutfen unutmayin aileler cogu zaman hakli cikiyorlar...

resmi olarak bir çocuğu var ama gerek eski eşi gerek onun ailesi tarafından çok fazla sıkıntı yaşamış bir insan. anlattıkları inanılmaz şeyler ve hani yalan mı söylüyor diyeceğim ama bende biliyorum çoğu şeyi. içinde benim bir çocuğum var diyemiyor.

resmi olarak bir çocuğu var derken, çocuğu evlat mı edinmiş? yoksa bu kadar övgüyle söz ettiğiniz bir adamın kendi kanından olan çocuğunu sadece resmiyette var olarak görmesi, bilmiyorum, çok iyi düşünün demekten başka bir şey diyemiyorum..

Back
X