Erkek arkadaşımı aileme nasıl kabul ettirebilirim?

Baya karmasik.. sanirim eski esiyle birlikte cocugunu da silmis? Nafaka gonderip, ne yapiup ettigiyle ilgilenmiyor yani? Ve sizce bu guzel birsey oyle mi? Cocugum var diyemiyor diyorsunuz o neden? Cocugun ondan olduguna mi inanmiyor? DNA testi yaptirsin eger oyle bi durum varsa.. Bence annen hakli. Bu yazdigin ayrintilari yorumlarinda degil konunda aciklamaliydin. Cocugunu bile silen, onu merak etmeyen adam sizi de ilerde silmeyecegi ne malum? Sevgisine, kendi canina sahip cikmayan adamla siz boyle bir yola annenizi karsiniza alip cikmaya emin misiniz? Biz ne desek bos biliyorum. Ama lutfen unutmayin aileler cogu zaman hakli cikiyorlar...

onun tamamen özel hayatının ortası aslında söylenmesi gerekenler. o yüzden çokta fazla derine inemiyorum. ayrıca eğer silecek olsaydı çoktan silmişti ama o kalıp savaşmayı seçti kendisiyle. o günden itibarende ona bir daha o yaşadıklarını yaşatmadım.

onun tamamen özel hayatının ortası aslında söylenmesi gerekenler. o yüzden çokta fazla derine inemiyorum. ayrıca eğer silecek olsaydı çoktan silmişti ama o kalıp savaşmayı seçti kendisiyle. o günden itibarende ona bir daha o yaşadıklarını yaşatmadım.

Cok fazla derine inmazsen bizde sana yuzeysel yorumlar yapariz. O zamanda sahte bi samimiyet ortaya cikar. Sen adamdan ovguyle bahsedersin, bizde bundan onceki karisi bu muhtesem adami nasil kaybetmis diye sasirir kaliriz. Boyle olmaz. Evlilik ciddi bi karar. Ask gozunuzu kor etmesin

ben olsam kendi öz çocuğunu silmiş birisine çok da güvenmem.

ayrıca bekar bir kız olarak neden dul bir adamla birliktesin anlamadım etrafta nice bekar erkek varken mantıklı bir davranış değil bu. insanlar boşanabilir tabii ama herkes dengiyle birlik olmalı.

Cok fazla derine inmazsen bizde sana yuzeysel yorumlar yapariz. O zamanda sahte bi samimiyet ortaya cikar. Sen adamdan ovguyle bahsedersin, bizde bundan onceki karisi bu muhtesem adami nasil kaybetmis diye sasirir kaliriz. Boyle olmaz. Evlilik ciddi bi karar. Ask gozunuzu kor etmesin

Bu evliliği boyunca hor görülmüş bir adam. gerek eski eşi gerek onun ailesi tarafından. açıkçası onların bakış açısıyla adam bile değil. yaptığı her şeyde hata bulunan bir adam. çocuk bile kendi rızası dışında oldu.eşinin korunmayı bıraktığından haberi bile yok adamın.çocuk eşinin adamı bağlamak için kullandığı ipti sadece. ve o günden sonra yaşanılanlar ki ben bunları sadece onun ağzından değil etrafındaki insanlardan da duyuyorum çoğu zaman ben babayım denmesine izin verilmemiş. çocuğunun üzerinde hiç bir söz hakkına sahip değilmiş. Şunu anlatayım, ortak bir arkadaşımızın şahit olduğu bir durum bu. Eşiyle ve çocuğuyla arkadaşlara misafirliğe gidiyorlar, çocuk ordan oraya zıplarken kızım dikkat et demiş adam doğal olarak. evden ayrılmaları 5 dakikayı bulmamış bile. ne olduğunu anlamadık bile diyor arkadaş sen neden karışıyorsun çocuğa diye öyle bir bağırmış ki kadın, biz ne yapacağımızı bilemedik diyor arkadaş. sonrada kalkıp çıkıp gitmişler. ve en garip olanda şu arkalarından bakarken şunu duydum dedi arkadaşım " ben sana karışmayacaksın demedinmi" diye bağırıyormuş kadın. yani adam ne adamlığını ne de babalığı yaşamış. şunu da şahit oluyoruz her yerde ne doğurmakla ne de buna yardımcı olmakla ne anne ne de baba olunabiliyor. böyle olmasaydı çocuklarının hayatlarına son veren anne ve babalar olurmuydu bu ülkede. aşkta gözümüzü kör etmiş durumda değil gerçekten. tek isteğimiz bir çıkar yol bulabilmek.

Bu evliliği boyunca hor görülmüş bir adam. gerek eski eşi gerek onun ailesi tarafından. açıkçası onların bakış açısıyla adam bile değil. yaptığı her şeyde hata bulunan bir adam. çocuk bile kendi rızası dışında oldu.eşinin korunmayı bıraktığından haberi bile yok adamın.çocuk eşinin adamı bağlamak için kullandığı ipti sadece. ve o günden sonra yaşanılanlar ki ben bunları sadece onun ağzından değil etrafındaki insanlardan da duyuyorum çoğu zaman ben babayım denmesine izin verilmemiş. çocuğunun üzerinde hiç bir söz hakkına sahip değilmiş. Şunu anlatayım, ortak bir arkadaşımızın şahit olduğu bir durum bu. Eşiyle ve çocuğuyla arkadaşlara misafirliğe gidiyorlar, çocuk ordan oraya zıplarken kızım dikkat et demiş adam doğal olarak. evden ayrılmaları 5 dakikayı bulmamış bile. ne olduğunu anlamadık bile diyor arkadaş sen neden karışıyorsun çocuğa diye öyle bir bağırmış ki kadın, biz ne yapacağımızı bilemedik diyor arkadaş. sonrada kalkıp çıkıp gitmişler. ve en garip olanda şu arkalarından bakarken şunu duydum dedi arkadaşım " ben sana karışmayacaksın demedinmi" diye bağırıyormuş kadın. yani adam ne adamlığını ne de babalığı yaşamış. şunu da şahit oluyoruz her yerde ne doğurmakla ne de buna yardımcı olmakla ne anne ne de baba olunabiliyor. böyle olmasaydı çocuklarının hayatlarına son veren anne ve babalar olurmuydu bu ülkede. aşkta gözümüzü kör etmiş durumda değil gerçekten. tek isteğimiz bir çıkar yol bulabilmek.

eğer dediğin gibiyse bu adamın yaşadığı şey şuanda travmadır. kendi çocuğuna bile babalık yapmasına izin verilmeyen ezilen pasif kalan babalık hakkını dahi arayamayan bir adamın psikolojisi sence normal midir şuanda? bence ortada bu kadar büyük sorunlar varken şu aşamada evlilik ne kadar doğru olur? umarım hakkında hayırlısı olur.

madem o kadar mükkemmel bir erkek
acaba cocugu olmasina ragmen eski esiyle neden ayrildi
kusura bakma esinden ayrilan erkeklerde genelde onlarda olur hata kusur her neyse
kadinlar genelde mecburen ayrilmak zorunda kalirlar
ve ben senin yerinde olsam bin milyon kere düsünürüm
ve Brad Pitt bile olsa asla ailemi karsima almam

tabiki karsi tarafi kötüleyecek
sen hic aksini yapanini gördün mü??
birde eski karisini dinle bakalim
her zaman derim her iki tarafi dinlemek lazim
ayrica bosanmis bir ciftte istisnalar haric
sorun hep erkektedir
cünkü akli basi yerinde bir kadin heleki cocuguda varsa esini evini asla terketmezzz

Son düzenleme:
tabiki karsi tarafi kötüleyecek
sen hic aksini yapanini gördün mü??
birde eski karisini dinle bakalim
her zaman derim her iki tarafi dinlemek lazim
ayrica bosanmis bir ciftte istisnalar haric
sorun hep erkektedir
cünkü akli basi yerinde bir kadin heleki cocuguda varsa esini evini asla terketmezzz

bana anlatılanları sevgilim anlatmadan önce çoğunu biliyordum zaten. ortak arkadaşlarımız olduğu için onlardan da duyuyorduk çoğu zaman. benim onun kişiliği yada insanlığı ile alıp veremediğim yok. hiç bir zamanda onun bana karşı tavır ve davranışlarından sıkıntım olmadı. tam tersine çoğu bayanın karşılaşmak istediği şekilde davranıldı bana çoğu zamanda hayal bile edemediğim şekilde. neyse yinede teşekkür ederim görüşleriniz için

Ben sana kendi tecrubemi ornek gostermek istiyorum izninle. Bundan bir bucuk - 2 sene once biriyle tanistim. Kuzenimin nisanlisinin en yakin arkadasiydi. yasi 30 du, benden buyuktu, ama bende zaten onun o olgun tavirlarina, kendinden emin konusmalarina falan hayran kalmistim. Sonra ogrendim ki daha once basindan bi evlilik gecmis, bir de cocugu varmis. Ama onemsemedim, cunku adam cok hosuma gidiyordu, harika bi beraberligimiz vardi. Kendimi prenses gibi hissediyordum onunlayken. Annem tabii ki karsiydi. Kuzenim de dahil olmak uzere, adamin butun yakin cevresi eski karisinin ne kadar anormal, ne kadar sorunlu bi kadin oldugundan bahsediyorlardi. Adama gun yuzu gostermemisti, bir kere yemek pisirip, sicak bi yuva yaratmamisti onun icin.. Bende bunlara cok inaniyordum. Adam saglamdi, karakteri guzeldi kesin kadinda vardir bi anormallik diyordum. Gel zaman git zaman adamin tuhaf tavirlarina tanik olmaya basladim. Gecmisinden sikayetinin kendi melankolik ruh haliyla alakali oldugunu fark ettim. Kibirli ve ezici yanlarini gordum. sorun cikarmaya, sacma sapan konusmaya basladi. Alkole duskunlugunu gordum. Bana kendimi degersiz hissettirmeye basladi, sevgimden faydalanmaya onu bana karsi kullanmaya basladi. O kadar sacmaliyordu ki anladim eski karisi gercekten deliysede onu bu adam deli etmistir. Psikolojik sorunlari oldugundan emin olmaya baslamistim, sonra ogrendim ki senelerdir gercektende psikolojik destek goruyormus, ilac kullaniyormus. ve bitti. iyi ki de bitmis. Ve o adam halaaa pesimdedir. Cok pismanmis, yaptigi hatalarin farkindaymis..

Ben anladim ki gercekten davul bile dengi dengine guzel. Hemde ailemi karsima almamis oldum. Onun gecmis yaralarinin merhemi bende olamaz.

Umarim seninkisi gercekten soyledigin kadar farklidir.

Ben sana kendi tecrubemi ornek gostermek istiyorum izninle. Bundan bir bucuk - 2 sene once biriyle tanistim. Kuzenimin nisanlisinin en yakin arkadasiydi. yasi 30 du, benden buyuktu, ama bende zaten onun o olgun tavirlarina, kendinden emin konusmalarina falan hayran kalmistim. Sonra ogrendim ki daha once basindan bi evlilik gecmis, bir de cocugu varmis. Ama onemsemedim, cunku adam cok hosuma gidiyordu, harika bi beraberligimiz vardi. Kendimi prenses gibi hissediyordum onunlayken. Annem tabii ki karsiydi. Kuzenim de dahil olmak uzere, adamin butun yakin cevresi eski karisinin ne kadar anormal, ne kadar sorunlu bi kadin oldugundan bahsediyorlardi. Adama gun yuzu gostermemisti, bir kere yemek pisirip, sicak bi yuva yaratmamisti onun icin.. Bende bunlara cok inaniyordum. Adam saglamdi, karakteri guzeldi kesin kadinda vardir bi anormallik diyordum. Gel zaman git zaman adamin tuhaf tavirlarina tanik olmaya basladim. Gecmisinden sikayetinin kendi melankolik ruh haliyla alakali oldugunu fark ettim. Kibirli ve ezici yanlarini gordum. sorun cikarmaya, sacma sapan konusmaya basladi. Alkole duskunlugunu gordum. Bana kendimi degersiz hissettirmeye basladi, sevgimden faydalanmaya onu bana karsi kullanmaya basladi. O kadar sacmaliyordu ki anladim eski karisi gercekten deliysede onu bu adam deli etmistir. Psikolojik sorunlari oldugundan emin olmaya baslamistim, sonra ogrendim ki senelerdir gercektende psikolojik destek goruyormus, ilac kullaniyormus. ve bitti. iyi ki de bitmis. Ve o adam halaaa pesimdedir. Cok pismanmis, yaptigi hatalarin farkindaymis..

Ben anladim ki gercekten davul bile dengi dengine guzel. Hemde ailemi karsima almamis oldum. Onun gecmis yaralarinin merhemi bende olamaz.

Umarim seninkisi gercekten soyledigin kadar farklidir.

Bugüne kadar hiç bir yanlışını görmediğim bir insan karşımdaki. Hemen evlenmek gibi bir durumumuz yok zaten. Benden de böyle bir beklenti içinde değil kendisi. Hiç bir zamanda olmadı. Bana hep aynı şeyi söylüyor. beni tanıdığına inanmadan böyle bir düşüncem asla olmayacak diyor. bu arada da benim seni tanımam gerekiyor iyisiyle kötüsüyle diyor. herhangi bir konuda yanlış anlaşılan bir şey olduğunda bile yanlış anlamana sebep oldum diyerek özür dileyen bir insan. Bu sadece şimdiki tavrı değil. sadece kendi bakış açım olsa bu insana karşı tamam diyeceğim, aşk gözümü kör etti. Ama ya şöyle söyleyeyim, kanlı bıçaklı olduğu adam bile, kavgalı olabiliriz ama fikir uyuşmazlığı insanlığına kimse bir şey söyleyemez diyor. böyle bir adam. o yüzden onunla ilgili bir acabam asla yok olmadıda bugüne kadar

evet bende önceleri sizin gibi düşünüyordum. fakat sonra öğrendiklerimden sonra fikirlerim inanılmaz değişti. sevgilimin farklı bir durumu var evet çocuğu var ama sadece var. başka herhangi bir ilişkisi yok geçmişiyle. yaşadıklarından dolayı tamamen silmiş durumda hatta hiç oluşmamış durumda. belirli miktar nafaka yatırması gerekiyor her ay bunu bile çoğu zaman ben hatırlatıyorum. Güven konusunda hiç bir zaman sıkıntım olmadı zaten. her konuda bana açıktır. her şeyi anlatır. gözüm o konuda hiç bir zaman arkada değil. kendime ona güvendiğim kadar güvenmiyorum desem yeridir.

Adamın çocugu var, sen mükemmel diyorsun ama,
adam nafakayı ödemekten aciz.
Sen hatırlatmasan umrunda olmayacak...

Ve sen böyle bir adama nasıl mükemmel diyebiliyorsun?
Çocuguna sahip çıkmayan adamdan hayır gelmez...

Ayrıca sanki sen de bu duruma seviniyor gibisin, çocugu var ama görüşmüyor,
ayak bagı olmayacak diye düşünüyorsun.

Bence anneni dinle...

Çocuğu üzerinde babalık vasfına nail olmasına izin verilmese de, çocuk onun iradesi
dışında olsa da en nihayetinde çocuğu. Siz belki çok iyi anlaşacaksınız, belki mükemmel
bir çift olacaksınız ama bunu çocuğu reddederek yapamazsınız. Onu kabullenmeyi
seçmenizi öneririm.

Muhtemelen babalık yapmasına izin verilmeyen çocuğu, siz evlendikten sonra kendini
düşünen büyükler tarafından evliliğinize dahil edilecek. Ve dahil olmak da en büyük
hakkı. Çünkü irade dışında olduğunu söylediği çocuğu için bir ilişki yaşamak iradesi
dahilindeydi. En etkili korunma yöntemlerinde bile gebe kalma ihtimali vardır. Öyle de
olabilirdi. Bu onun çocuğu reddetmesinin açık delili....

Bir de boşanmalarda ne erkek ne de kadın tek başına 'suçlu' ilan edilemez. Eminim
herkes hatalıdır. Sevgilinizde reddetme alışkanlığı var. Yaşadıklarını kabullenmek,
sahiplenmek onun psikolojisine daha iyi gelecektir.

Bunları çözerseniz eğer ve gerçekten uyuşabileceğinize inanıyorsanız eminim mutlu olacaksınız.

yukardaki mesajında adamı hor görmüşler deyip,eski karısına atıp tutmuşsun.
ne biçim baba ki bu çocuğuna sahip çıkmıyor
sevgilimin farklı bir durumu var evet çocuğu var ama sadece var. başka herhangi bir ilişkisi yok geçmişiyle. yaşadıklarından dolayı tamamen silmiş durumda hatta hiç oluşmamış durumda. belirli miktar nafaka yatırması gerekiyor her ay bunu bile çoğu zaman ben hatırlatıyorum. bu nasıl birşeydir ya?yukardada ne doğurmakla nede yardımcı olmakla baba olunabiliyor demişsiniz..şimdi bu adam babamı oluyor?
ayrıca yardımcı olmak ne demek???birde bugüne kadar bir yanlışını görmedim demişsin.doğru var mı ki?

kusura bakmada okadar saçma bir konu ki!
hiçbir konuda bu kadar sinir olmamıştım.
her yazdığın saçma,yeni üyelik...
daha fazla bişey yazmıcam.

Son düzenleme:
en büyük dertlerimden biride çocuk zaten. Belkide annemin en çok dert ettiği kısımda bu. Benim umurumda bile değil bu konu.
Bende başta aynı şeyi düşünüyordum dediğiniz gibi köprüyü geçene kadar yani:) ama çok farklılar. Bunu gözlemleyen ben değilim sadece arkadaşlarım bile bunun farkındalar. Özellikle gözlerinin içlerine baktığımda nasıl insanlar olduğunu çok rahat anlayabiliyorum. Anlayacağınız saf kalpliler.

burada çok ince ve hassas bir nokta var. nasıl yani "köprüyü geçene kadar...." çocuk olayı nasıl umrunda değil.. bu kısmı öyle bir anlatmışsın ki umarım yanlış anlamışımdır devam eden mesajları okumadan da yazıyorum ama...
yani çocuk varsa nasıl bir formül geçiyor kafandan? eğer köprüyü geçene kadar melek ondan sonra şeytan olacaksan bunun hesabını manevi dünyanda nasıl vereceksin? ikinci olarak kendi çocuğun olduğu zaman ayırım yapmadan davranabilecek misin? hayatının en önemli sınavı bu bence senin? herkes bir şekilde imtihan edilir dünyada senin de imtihanın bu bence... bunları çok iyi düşün, günahsız bir çocuk var ortada..

evet işin rengi belli oldu. adam çocuğunu arayıp sormuyormuş, eski eşine nafakasını ödemiyormuş.... ne şartlarda da olduğunu bilmiyoruz eski eşinin ama nafaka bağlandığına göre çalışmıyor olsa gerek... bu duruma gerçekten seviniyor ve işine geliyor gibi..
bu adamın kendi öz çocuğuna ve ne olursa olsun boşanmış dahi olsa yarı yolda kalan eski eşine hayrı yok sana nasıl olacak acaba? yarın seni de bırakmasın yarı yolda. çocuğuna karşı hissiyatı olmayan insandan her şey bekliyorum ben.

26 yaşındasın canım yaa ..bekar bir sürü erkek var yani .. bence boşver bu adamı salla ... benim ailemde istemezdi ... banada bir kaç boşanmış insan denk gelmişti istemmeiştim gerçi bu gönül işi ama çocuğuna bakmayan adam sana hiç bakmaz ....

ne malum o maddi manevi yardımları sizi sadece etkilemek için yapmadığı gözünüz aşktan kararmasın siz yinede mantıklı olmalısınız eşinden neden ayrılmış pek erkek arkadaşınız ?

bide o tarafı var işin...
maddi manevi hertürlü imkanı sunmuş konu sahibine,
ama kendi evladının nafaka parasını unutan bir baba :19:

bence annenin sözünü yabana atma gerçi sen kararını vermişsin ama sonradan kafanı vuracak taş arama.

pişman olursun diyorum bu cümle sana boş gelir şimdi ama davul seside uzaktan hoş gelir..

1yıl daha konuş bak seninde fikrin değişcek

karısı korunmamış bilerek hamile kalmış falan demişsin de ne olursa olsun onun evladı,
kendi çocuğuna ilgisini esirgeyen adama çok da güvenmezdim
sana ilgi gösteriyormuş aşk meşk ilk zamanlar illa ki ilgili vs olur, aynı evin içine gir bakalım o zaman ne olacak,
vicdanı olmayan adamdan korkmak lazım

Back
X