Erkek arkadaşımın 2. eşi olacağım,ama aileme nasıl anlatacağm bilmiyorm.yardım edin

svda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
1.256
1
158
Diğer
Erkek arkadaşımın 2. eşi olacağım,ama aileme nasıl anlatacağm bilmiyorm.yardım edin

bu o kadarda kötü bir durum değil belki ama nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum. erkek arkadaşımla yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. ama onun başından daha önce bir evlilik geçmiş. askerdeyken kız kaçırmış ve eşi 1 yıl sonra kanserden vefat etmiş ben bunu başından beri biliyorum ama bazen çok üzülüyorum.. 6 aydan beri çıkıyoruz ve ocakda beni istemeye gelecekler ama ben aileme hala durumunu açamadım ve nasıl anlatacağımı bilemiyorum. acaba anlatmasam mı ? ailem nasıl bir tapki verir bilemiyorum benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? lütfen yorumm

Son düzenleyen: Moderatör:
eger evlenmeyı dusunuyorsan...sevıyorsan ...tabıkı anlatmalısın...ne kadar saklaya bılır sın kı...
bır baskasından duysalar cok daha agır olu...bence senın anlatmam en uygunu.......

ailene onu sevdiğini ve onunla ömrüne geçirmek istediğini anlatıcaksın...
herkesin başına gelebilir bu durum..
sanmıyorum olumsuz tepki vereceklerini..
ama sen erkek arkadaşından eminsin dimi,güvenin tam...bu önemli...
ararştırdın mı? eşi gerçekten vefat etmiş mi?

anlat canım.hiç çekinme.umarım ailen sorun çıkarmaz.gizli saklı hiç bişey yapma derim ben.ilerde bi şekilde yine ortaya çıkar saklasan bile.hem evlenip ayrılması yada eşinin ölmesi, kısacası dul olması hepimizin başına gelebilecek bi durum.önemli olan anlaşmanız.mutluluklar canım.

canım bu ne senın sucun nede nısanlanacagın ınsanın sucu dunya boyle bıryer basımıza hersey gelebılıyor uzulmeden ezılmeden anlatmalısın
Allh yardımcın olsun

evet çok seviyorum ve evlenmeyi çok istiyorum.eşi gerçekten vefat etmiş 2003 yılında. aileme söylemeliyim ama doğru zaman ne zaman sizce? istemeye gelmeden önce mi yoksa onlar istemeye geldikten ailem onu gördükten sonra mı daha iyi olur ?

canım tabiki ailene söylemelisin .eşi vefat etmişse bu onun suçu degilki bizim başımıza yarın ne gelecek bellimi .farklı bir şekilde eşinden ayrılmış olsa ailenin aklında belki soru işareti kalabilirdi ama bu okadarda büyütülcek bir sorun gibi gelmiyor bana tabiki ailenin yapısını ne düşünecegini en iyi sen bilirsin ama gizlenecek bir durum olmagını düşünüyorum .ilerde ortaya çıkıp ailenin üzülmesindense herseyi bilmeleri daha güzel.
bence istemeye gelmeden önce söyle .anneler babaları biraz daha yumuşatarak konuya girerler annene aç istersen konuyu önce

İnsanın başına ne geleceğini Allahtan başka kimse bilemez. Erkek arkadaşınız eşini üzücü bir şekilde kaybetmiş ve kendisine yeni bir yol çizmiş. Bunda utanılacak bir durum yok. Bence açıkça anlatın ailenize.

Canım bence istemeye gelmeden önce söylemelisin derim. Anlayacaklarını umut ediyorum. Herşey insanlar için. Bakalım Allah bizim için neler sakladı...

Tabii ki de ailene söylemelisin , bu saklanacak bişi değil , ayrıca ayıp bişi de değil ki..

bşanmıs olsa neden boşandı vs iyice tart derdim çünkü genelde erkekler eki eşim şöle böle diye eski eşi suclar ama ei allah rahmet eylesin vefat ettiyse bunu söyle hastalık bu napılırki kadının canını almıs

Bencede söylemelisin canım.
Ölüm Allah' ın takdiri. Ailen anlayışla karşılayacaktır bence.

eğer boşanmış çocuğu var deseydin başlamadan bitir diye yazanlar çok olurdu cnm. yalnız sevdiğin kişinin bir suçu yok sonuçta allahtan gelen bişey oda istemezdi ama vefat etmiş sonuçta eşi napsın. bence çekinmene hiç gerek yok al git sevdiğini ve birlikte anlatın bütün olayı ailen onu suçlayacak değil ya. inşallah tüm hayatınızda mutlu olursunuz. şimdiden mutluluklar.

istemeye gelmeden önce söylemek daha kötü olmaz mı? ailem önyargılı yakşalabilir bu durumda nasıl olsa kız ilk istendiğinde hemen verilmiyor bi düşünelim deniliyor

istemeye gelmeden önce söylemelisin kesinlikle.
niye önyargılı yaklaşsın ki?
eşi hastalıktan vefat etmiş.
bu yüz kızartıcı bir suç mu niye bu kadar çekiniyorsunuz?

canım anlatmazsan ömutlaka biyerden duyulacaktır.
sen en iyisi anneni babanı al karşına nişanlının durumunu güzelce izah et eminim anlayışla karşılayacaklardır.
eğer boşanmış olsaydı sevdiğin erkek biraz daha ön yargılı yaklaşabilirlerdi konuya. neden boşandı bilmedğimiz bişey mi var acaba diye farklı düşüncelere kapılabilirlerdi.
ama evliyken eşi vefat etmiş Allah bir yazgısı. eminim ailen seni anlayışla karşılayacaktır

benim eşim ilk eşinden boşanmış ve 10 yaşında bi oğlu var..şimdi burda kimin suçu var? eşimin mi,benim mi? anlamadım bu yazılanı..boşanmış olsaydı neden başlamadan bitir diye yazanlar olucaktı onuda anlamadım..Ben eşimi dünyanın en bekar ,en bakir ,en kariyerli,en zengin gencine bile değişmem şahsen..konu sahibi arkadaş fazla telaş içinde bence..Anlat ailene durumu,kötü bişey yok hiçbi açıdan..

Son düzenleyen: Moderatör:

bi yanlış anlaşılma oldu sanırım.
söylenmek istenen şey şu:
neden boşandı bilmediğimiz bişey mi var.
ya kızımızında durumu onun gibi olursa. gibi bazı soru işaretleri oluşabilir ailenin aklında canım benim. kırılma darılma senin durumunda olanları bi söz yok yani. ailelerin koruma iç güdüsünden kaynaklanan tepkiler bunlar.

bunda geçincek yadırganıcak bi durum yok ki rahatlıkla anlatabilirsin ailene istemeye gelmeden evvel..
yadırganıcak bişey yapmamış ki onun bi suçu da yok allahın takdiri
sen aileni al karşına rahatça güzel güzel anlat
hiçte dert etme kendine

fazla telaş içinde değilim aslında. başımdan bi söz atma olayı geçti daha önceden belki ondan bu kadar heyecan yapıyorum korkuyorum bi sorun çıkmasından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…