Erkek arkadaşımın 2. eşi olacağım,ama aileme nasıl anlatacağm bilmiyorm.yardım edin

canim hic üzülme ailen ne yapida bilmiyorum ama sizin durum farkli... yani erkek aradasin icki kadin kiz vs gibi sebeblerden öteri bosanmis olsaydi ailen hakli olarak senin bu insanla evlenmene sicak bakmazlar ama ilk es hastalikdan dolayi rahmetli olmus taktiri ilahi... sanmiyorum ki ailen bu yüzden problem cikarir. Mutlaka ailenle konus anlat onlar ailen bilsinler gizli sakli olmasin zaten ögrenecekler bir gün en basda sen rahatlarsin güzel güzel konusmaya calis annen babanla bir yil evli kalmis esi ölmüs de bunda bir sey yok. Mutlaka mutlaka annen baban bilsin. Untanilcak bir sey yasamamis erkek arkadasin. Benim babam tanismaya gelindigine sormustu damat adayinada annesine babasina da evlendin bosandin mi diye eyer sizinkilerde sorarsa yalan mi konussun yani. Dürüstlükte herzaman fayda var. Ölen kadina allahtan rahmet. sana da mutluluklar diliyorum ve en kisa zamanda evlilik hazirliklari topinde bekliyorum canim hersey gölnünce olsun

boşanmış olsaydı hadi belki ailen biraz tedirgin olurdu da vefat etmiş eşi, ailenin anlayışla karşılayacağını düşünüyorum

çok teşekkürler.bakalım haftaya babama söyleyeceğiz istemeye gelicekler diye. başından evlilik geçtiği olayınıda anneme söylerim istemeye gelmeden önce.. umarım herşey çok güzel olur. yazada evlenmeyi düşünüyoruz..

ama bazen o kadar kötü oluyorum ki erkek arkdaşımın her gözleri daldığında acaba eski evliliğini mi hatırlıyo, düşünüyo demekten de kendimi alamıyorum. en kötü olduğum zamanda evlilik resmini gördüğüm zaman oldu sanırım.o kadar küçükken evlenmiş ki 21 yaşında ikisinin gözündede bi şaşkınlık belirtisi vardı zaten.

Başından bir evlilik geçmişse nolmuş. Bence bu konuyu onlar istemeye gelmeden önce ailenle konuşup halletmelisin.

en dogrusu ailene herseyi anlatcaksin seviyorsun, kimin ne zaman basina ne gelcegi hic bi zaman belli degil, seviyorsun o da seni seviyorsa eminsen, duygularinizdan acik acik soyluceksin seviyorum beni istemeye gelcekler evlenmek istiyoruz ciddiyiz diye baska yolu yok ?
gizlemeye dusunmuyorsun degil mi ?

Bence istemeye gelmeden söylemelisin yoksa kötü bir durumla karsilasabilirsiniz. Mesela istemeye geldiklerinde sevgilinin ailesinden biri o konuyu acar. O zaman hem sen ve sevgilin, hemde senin ve sevgilinin ailesi zor durumda kalirlar...

yok gizlemeyi asla düşünmüyoruz. ama karar veremedik sadece istemeye gelmeden önce mi yoksa sonra mı söylesek diye

Bence istemeye gelmeden söylemelisin yoksa kötü bir durumla karsilasabilirsiniz. Mesela istemeye geldiklerinde sevgilinin ailesinden biri o konuyu acar. O zaman hem sen ve sevgilin, hemde senin ve sevgilinin ailesi zor durumda kalirlar...

ailesiyle tanıştım çok iyi insanlar konuyu ben söyleyene kadar açmayacaklar. annesine ilk istemeye geldiklerinden sonra açmaktan yana ama ben en azından sadece anneme söylesem mi diyorum. babamada bi erkek arkdaşımı görsün ondan sonra anlatayım diyorum ama

Benim bir arkadasim var oda daha önce evli olan birisiyle cikmaya baslamisti. Esinden ayrilmislar. Arkadasim babasinin izin vermeyecegini düsündügü icin kacti. Hemde burdan yani Almanyadan Türkiyeye. Ailesi neden kactigini ögrendikten sonra ailesi bunu demis:
"kiziminin bosanmis birisiyle evlenmesini istemezdik ama kacmasini istemedigimiz icin evlenmelerine karsi cikmazdik".
Bence seninde ailen öyle düsünür...

bencede istemeye gelmeden önce ailene açmalısın konuyu

Ailenden kesinlikle hiçbirşey saklama ve ne diyorlarsa aynen uygula asla pişman olmazsın..

Arkadaşınız çok cesaretliymiş doğrusu ama tabiki yanlış yapmış, kaçmak en son çare bence, umarım öyle bi duruma düşmem ya
bencede ailemde kararlı olduğumu anlayıp karşı çıksa bile verecektir.

cnm sonuçta eşi vefat etmiş.yani geçimsizlikten şundan bundan ayrılmamışki ailen şüpheye düşsün bu konuda.eminim anlayışlı olacaklardır.onlar gelmeden sen anne ve babanla bir ön konuşma yapıp hazırla.umarım çok mutlu olursunuz

tabiki seni istemeden ailene söylemen gerekiyo herseyi

Canim benim kizim olsa ve daha önce evlenmis birisiyle evlenmek istese ve bunu bana insanca söylese karsi cikmam ama eger saklarsa o zaman kizdigim icin belki karsi cikardim...

Insallah bu konuyu ailene güzel bir sekilde anlatip ve nisanini yaparsin canim. Cok dogru diyorsun senin icin de kolay degil. müsdekbel nisanlini bundan dolayi sucalma bilmiyiyorum belkide düsünürdür bazen hos karsila. Kolaymi bir insani kaybetmek gözünün ögnüne erimis gitmis gencecik kadin. Ama bu zamanla hal olacak bir sey o artik kalbini sana acmis icine sokmus tekrar mutlulu olmak istiyor. Kendimizi koyalim bi erkek arkadasin yerine allah korsun düsüncelere dalmayi birak insan kafayi bile yer üzüntüden. Senin icin de zor ilk zamanlarda böyle bir düsünce seziyoran da hos gör ona yardimci ol... Nisani takinca haberimiz olsun emi canim mutlulugunu paylasmak isterim :asigim: icini ferah tut

ailen belki eşiyle anlaşamadı ayrıldı diye düşünse önce tepki gösterebilirdi ama ölüm bu allah gecinden versin ama her an bizimle. bu ne sizin nede arkadaşınızın elinde olan birşey. eğer siz anlatmakta zorlanıyorsanız size yardımcı olabilecek bir aile büyüğünden destek alın isterseniz. evli ailenizin daha mantıklı düşünmesine yardımcı olacak birisi. ama sizde mutlaka kendi fikirlerinizi ailenize kırmadan diretmeden güzelce anlatın. hiçbir ailenin buna kötü bir tepki vereceğini sanmıyorum.

istemeye gelmeden söylemelisin bence... konuyu annene ac, annen babanin dilinden anlar ve o sekilde onada anlatir... ama kesinlikle önceisnde söylemen lazim bence...
yoksa isteme sirasinda tatsiz seyler yasanabilir...
ayrica 5 sene olmus vefat edeli sende üzme artik kendini, unutamaz eski esini o kesin birsey, ama seni seviyor simdi sevmese seninle nisanlanmak istemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…