Erkek arkadaşımın ailesi

Sen herşeyi en kötü tarafından yorumluyorsun, neden böyle dedigimi hiç düsündün mü? acaba bu kız neden böyle düsünüyor ailesi hakkında diye hiç düşünüyor musun? Yok hayır, ne düsüneceksin, ben öyle zaten atıp tutuyorum :)

Kızlaaar sakiiiin, bu konu da kapatılacak yoksa

Şimdi hemen hemen çoğu yorumu okudum. 23 yaşında 1 buçuk senelik ilişkisi olan ve aileyle henüz tanışmamış bi'arkadaşın olarak yorumlayacağım durumu.

*Öncelikle el öpme olayı malesef eskide kalmadı. Senin ailende bu durumlar nasıl bilmiyorum ama bizde hala yaşı büyük, saygın biri geldi mi gençler el öperler. (Bayram, seyran, nişan, düğün dışında).
Hatta bundan önceki birlikteliğimde annesiyle tanışmıştım annem bana "kızım annesinin elini öp böyle şeylere dikkat edilir" demişti de 18 yaşın verdiği etkiyle "ayy ne saçma ya" demiştim nitekim annem haklı çıkmış annesinin hoşuna gitmiş koca bir artı almıştım çünkü bu ayrıntıydı.

Diğer konu annenin erkek arkadaşını sevmesi: Bence bunda başlı başına ön yargılı davranıyosun. Okadar çok kaynanadan dert yanan gelin dinliyoruz ki kaynana dedin mi öcü beliriyor gözlerde. Şöyle bi'örnek veriyim biz annemle evde öyle öpüş koklaş değilizdir ama annem küçüklüğümden beri dışarda öper koklar sanırım dışarıda "ya anne öpmeseneğğ" diye kaçışmadığımdan. Yani demem o ki çok insani bi'şey de olabilir, kaldı ki kıskanmış bile olabilir sana zararı dokunmadıkça (laf sokma vs gibi) çok doğal şeyler bunlar. Benim babam hala erkek arkadaş lafı duydu mu suratı şekilden şekile girer çünkü ilk aşkımız oydu kıskançlık oluyor illaki adayı beğenmemeler oluyo. Çünkü oğlunu/kızını çok sevdiğinden kimseyi yakıştıramıyo yanına.

Ben senin yerinde olsaydım; ogün gitmezdim zira sıradan bi'"baba bak bu da benim şurdan arkadaşım x" gibi bi'tanışma olmuş. Bi'hafta görmeseydin bence bukadar canın sıkılmazdı. Babasına gelince kendi şahsi can sıkıntısıyla ilgili değildir bence. Ya yaşını küçük buldu, ya el öpmemeni yadırgadı, ya beğenmedi, ya baba rolü ile ağır davranmak yüz göz olmak istemedi şimdiden.

Hemen kötüye yorma . Sonuçta plansız , programsız , alelade ayak üstü bir buluşma olmuş . Sen onları onlarsa seni tanımıyorlar . Dolayısıyla mesafeli bir tanışma olmuş . Ayrıca onlar ailece alışverişe çıkmışlar , seninde o alışverişe katılman biraz yanlış olmuş . Bu durum karşı tarafı rahatsız etmiş olabilir . Belki de ailesi seni davet etmedi , sevgilin seni de götürmek için sana yalan söylemişte olabilir

Erkekler böyle konularda ince düşünceli olmazlar . Ailem rahatsız olur mu olmaz mı diye düşünmeden , sormadan danışmadan plansız davranırlar . Sonra yanlış anlaşılmalara sebep olurlar . Büyük ihitimalle ailesinin seninde geleceğinden haberi yoktu . Sevgilin sizi tanıştırmak için böyle bir plan yapmış , senin de oraya gitmen aileye sürpriz olmuş . Ailesi seninle tanışmak isteseydi , annesi zaten seni arar kahveye davet ederdi . Kısacası senin , onların ailece yaptıkları alışverişe plansızca dahil olman hoş olmamış .

Bak canım, kimse aptal değil. Neyin nasıl yapıldığını orada görseydin benimle aynı fikirde olabilirdin. Ama değilsin.

Kumralada, sen bu gorusmeyi yasanmamis say, dedigim gibi belki sana karsi yapilan seyler degil !
Sevgiline sor annenler hakkimda herhangi bisey soyledi mi? diye
Bir daha bu sekilde gorusme, davet ederlerse gidersin yoksa isin ciddiye binmesini ekle.
Henuz birbirinizi tanimiyorsunuz ve objektif olmaya çalismalisin, kesinlikle onyargili davranmamalisin.
Iyi kv / kotu kv, iyi gelin / kotu gelin çok. Sen iyi ol ve zamana birak. Ins kv'n de iyi bir insandir
Saygili, guleryuzlu ve mesafeli olmalisin unutma. Ilerde bakarsin çok iyi bi kadin samimi olursun bakarsin oyle degil biraz daha korursun mesafeni.

Teşekkür ederim yorumunuz için :) bence de o gün gitmemeliydim yaptık bir saçmalık işte.

Teşekkür ederim diorcum :)

Sordum, erkek arkadaşıma, baban birşey dedi mi dedim sadece. Oda yok ne desin ki canım? dedi. Bende bilmem merak etttim canım dedim sadece.
Birdaha ayaküstü bir görüşme olur mu bilmiyorum, çünkü gitmeyeceğim canım. Böylesi daha iyi bence.

ne olursa olsun bir genç kız var karşılarında. ilk defa tanışıyor ve doğal olarak heyecanlı.
onu rahatlamaya çalışmak,hatta ortamı biraz yumuşatmak ,büyüklerin elinde olan bir şey.
empati yapıyorum,ben sohbet ederdim konuşurdum. ,illa oğlumun elini tutmak zorunda değilim devamlı yapsamda, ince düşünüp, kız şimdi bana, bu oğlan benim oğlum haaa ona göre gibi bir gözdağı veriyor bak , düşünebiir diye elini tutmazdım.
babada biraz medeni davranmalıydı. hem oda gelsin deyip , sonrada kız gelince ,buda nereden çıktı şimdi tavırları hoş değil.
konuşmama, yok sayma, giderken bir el sıkmama.
bunlar gerçekten medeni davranışlar değil. biraz daha dikkat,biraz daha görgü kurallarına önem vermek bu kadar zor olmamalı. ha el öpme. her ailede olmayabilir. bende sevmem mesela oldum olası el öpmeyi. birde karşıdaki uzatmadan elini sıkmaya bile tenezzül etmemiş adamın elini tutup çekerek, öpmekte tuhaf olurdu. ya çekerse adam elini.kötü bir durum olmaz mıydı.. el uzatma da karşıdan gelmeli.

Son düzenleme:

belki de adam başta elini öpmeni bekledi,sen öpmeyince tokalamamak için uzaklaştı olamaz mı

el öpme eskide kalmadı.en azından benim yaşadığı çevrelerde her zaman büyüklerin elleri öpülür.elimin öpülmesi benim için artı bir durumdur

anladığım kadarıyla annesi elini tutunca ahmet de rahatsız olup elini çekmemiş.daha önce böyle alışkanlığı olmasa anında elini çekerdi
nedense bu erkekler kendilerini kız arkadaşlarına farklı anlatıyorlar.erkek arkadaşının anlatımıyla aile yaşantılarını bilemezsin

benim oğullarım 4-5 yaşlarından itibaren kendilerini öptürmediler.ama son bir kaç senedir öptürmeye başladılar.ben evde nasılsam oğullarıma karşı,kız arkadaşlarının yanında da aynı davranıyorum ki (eğer evlenirlerse)bekarken ilgisizlerdi,evlenince oğullarının üzerine düşer oldular damgası yemeyeyim

Son düzenleme:

kumralada eskiler,gelin ata binmiş,yaaa nasip demiş,derler.daha ortada hiçbir durum yokken bu kadar kesin düşünme.düğünden 1-2 gün önce ayrılan bir çok insan var.

benim oğlumun 8 senelik kız arkadaşı vardı,2 sene de neredeyse içimizde yaşadı ama 7 ay önce ayrıldılar.ama kız aynı senin gibiydi.yanımızda fazlasıyla hanım hanımcık biriydi.ama beni farketmediği zamanlar deli dolu çocuksu tavırları vardı.o hallerini de farkettiğim için bana samimiyetsiz geliyordu.ama oğlum seviyor deyip ses çıkaramamıştım.

İlk buluşmada hemen canın cicime girilmez.
Annesi ve babasının anlattığınız davranışları garip bulmadım. Aksine sizin orada bulunmanızı ve bu kadar ince gözlem yapmanızı garip buldum.
Yazdıklarınızın tamamını üşenmeden okudum. 20 yaşında bir genç değilde daha çok 17 yaşında bir ergen gibi anlatımınız var. Bu daha olgunluğa erişmediğinizin göstergesi. Bu durumda ne kadar doğru, objektif gözlem yapabilirsiniz o tartışılır.
Ailesini daha yakından tanımanız için biraz daha zamana ihtiyacınız var.

Baba bu yahu, tabiki ağır olacak.
Ayrıca bu konuda, küçük olan sizsiniz, oradan ayrılırken yanına yaklaşan siz olmalıydınız, koskoca adam ayağınıza mı gelecekti ?
Bence o da size bir şeyler falan diyordur, vedalaşırken bi yanıma gelmedi diyordur. E haklı da.
Oğlu üşüyen anne pek tabi oğlunun elini de tutabilir. Ben ortada bir gariplik göremedim şu konuda.

ilk defa ailecek biraraya gelmişsiniz, aile yapılarını bilemezsiniz , ilk günden önyargılı düşünmeyin derim, tanıdıkça sizde kendi seviyenizi de ayarlarsınız duruma göree

Yiyeceksin Egem hiç kaçarı yok

Konu sahibi ilişkiler insanlar birbirini tanıdıkça gelişir, samimiyet oluşur
Ayrıca babaların bir ağırlığı vardır.
Herkes hemen samimi olmaz, davranmaz.
Senin ailende erkek arkadaşınla tanıştığında
Zamanla samimi davrancak,önce karşısındakini tartacak.
Gayet doğal bunlar.
Sen içten ve güleryüzlü davranırsan yine sen kazanırsın.
Şimdiden tavır koyarsan sadece yeldeğirmenlerine karşı savaşırsın

Son düzenleme:
inanmazsin canim ben nisanlandim bunlar gelip gitmeler eee bitanecik ogullari evlenecek kv kp nasil ilgilenirlerdi ama ben koca bir kuttum kadincagiz sakalasir hatta yavrum sen ne tatlisin fizik falan podyumsuz manken derdi bende ne gicik olurdum hatta kv bazen operdi sap sup diye kackez sok olmustum ama yinede kilifimi bozmazdim cok samimiyeti sevmiyordum annemle kardesim hep derdi insanlar seni ayak ustu yiyecekler ama sen koca bir odunsun diye yapim boyle kizlar icimden gelmiyor ben sevdimmi tam severim sevmediysem agzinda kus tutsa biri sevmem ama kardesim cok farkli sevmesede yaglar tuzlar cok samimidir herkesle bence babasida oyledir benim yapidandir evlenince aynen dedim kv kp dere kp afferim kiz sana dedi yalandan sevecegene icten sev bir kere sev dedituttu benim karakteremi simdi kac yillik evliyiz esim dana kadar oldu kv kp 2 hafta gormeseler cekine cekine severler esimi bende dedim birgun niye cekiniyorsunuz ben varim diye mi onlarda evet dediler sacmalamayin o senin evladiniz isterse 100 yasinda olsun hatta cok memmun kaldigim konu kv kp fazla civiklasmazlar belli olculeri vardir esimi severken yalniz kv cok seviyor yuz goz olmayi kadin birakmadi gitti anne senin icin ozel yaptim bu pastayi dedim sakkkkk diye totoma vurdusevgisini boyle gosteriyor ne yapayim alistim artik

Ben anne niye boyle davrandi ,baba niye boyle yaptinin analizini yapmayacagim .

Ama gordugum, duydugum olaylara bakarak acik ve net diyorum ki ,
anne de baba da size onay vermeyecek
Belki de ogullarinin yanina yakistirmadilar
Hele hele babanin cani sikkin olabilirmis vs hic de selamlasmanin bahanesi olamaz ...

Benim kayinbiraderim daha once bir kizla nisanlandi ve ayrildi .
Kiz da benim arkadasimdi cok severim .Kp ve kv ile ilk tanismaya gittiler arkadasim beni aradi , galiba beni begenmediler diye,
yok canim onlar oyle olsa da belli edecek insanlar degil dedim ...

Ertesi gun gorustugumuzde kvdem ayri, kpderim ayri elestirdi , ama bunu kayinbiraderime soylemediler .
Kpderimin en cok takildigi kizin asiri derecede el kol hareketi yaparak konusmasiymis :)
Sok olmustum cunku ben de konusurken vucut dilimi kullanirim :)
Hatta o an benim hakkimda da kesin boyle seyler demislerdir dedim
ve nitekim kvdem de daha beni gormeden farkli memlekettenim diye istememisti :)

Bu noktada ise is nisanlina dusuyor
Cunku kayinbiraderime nisana bir hafta kala kv ve kp kiz hakkindaki dusuncelerini soylediler
Kayinbiraderim nisandan 15 gun sonra ayrildi kizdan gerci baska seyler de vardi da neyse...

Demem o ki
Seni bundan sonraki surecte erkek arkadasinin olaylar karsisindaki tavri ilgilendirmeli..

28 yasında bı adamı cafede elin tutup ısıtan bı anne

çok anneci gibi geldi bana ilerde epey sorun cıkar gıbıme geliyo hadi hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…