- Konu Sahibi kumralada21
-
Yahu sende beni anlamamissin. Burda bir saatte erkek arkadasinin babasinin psikolojik rahatsiz olmasindan tut, annesinin gosteris meraklisi olmasi, erkek arkadasinin ailesiyle arasinin iyi olmamasi ve dolayisiyla annesinin gozunun onunde opme hakki bulunmayisini hepsini ogrenmis bulunduk. Yanlis yaklasiyorsun ve sen bu sekil yaklasirsan sayet evlenirseniz senin icin iyi olmaz. Annesiyle hep bir sidik yarisi icine girersiniz. Benim acimdan sorun yok. Burdaki bazi arkadaslarin ben dahil sana garezi de yok. Iyi geceler.
Bak canım, kimse aptal değil. Neyin nasıl yapıldığını orada görseydin benimle aynı fikirde olabilirdin. Ama değilsin.
Kızlaaar sakiiiin, bu konu da kapatılacak yoksa
Şimdi hemen hemen çoğu yorumu okudum. 23 yaşında 1 buçuk senelik ilişkisi olan ve aileyle henüz tanışmamış bi'arkadaşın olarak yorumlayacağım durumu.
*Öncelikle el öpme olayı malesef eskide kalmadı. Senin ailende bu durumlar nasıl bilmiyorum ama bizde hala yaşı büyük, saygın biri geldi mi gençler el öperler. (Bayram, seyran, nişan, düğün dışında).
Hatta bundan önceki birlikteliğimde annesiyle tanışmıştım annem bana "kızım annesinin elini öp böyle şeylere dikkat edilir" demişti de 18 yaşın verdiği etkiyle "ayy ne saçma ya" demiştim nitekim annem haklı çıkmış annesinin hoşuna gitmiş koca bir artı almıştım çünkü bu ayrıntıydı.
Diğer konu annenin erkek arkadaşını sevmesi: Bence bunda başlı başına ön yargılı davranıyosun. Okadar çok kaynanadan dert yanan gelin dinliyoruz ki kaynana dedin mi öcü beliriyor gözlerde. Şöyle bi'örnek veriyim biz annemle evde öyle öpüş koklaş değilizdir ama annem küçüklüğümden beri dışarda öper koklar sanırım dışarıda "ya anne öpmeseneğğ" diye kaçışmadığımdan. Yani demem o ki çok insani bi'şey de olabilir, kaldı ki kıskanmış bile olabilir sana zararı dokunmadıkça (laf sokma vs gibi) çok doğal şeyler bunlar. Benim babam hala erkek arkadaş lafı duydu mu suratı şekilden şekile girer çünkü ilk aşkımız oydu kıskançlık oluyor illaki adayı beğenmemeler oluyo. Çünkü oğlunu/kızını çok sevdiğinden kimseyi yakıştıramıyo yanına.
Ben senin yerinde olsaydım; ogün gitmezdim zira sıradan bi'"baba bak bu da benim şurdan arkadaşım x" gibi bi'tanışma olmuş. Bi'hafta görmeseydin bence bukadar canın sıkılmazdı. Babasına gelince kendi şahsi can sıkıntısıyla ilgili değildir bence. Ya yaşını küçük buldu, ya el öpmemeni yadırgadı, ya beğenmedi, ya baba rolü ile ağır davranmak yüz göz olmak istemedi şimdiden.
Kumralada, sen bu gorusmeyi yasanmamis say, dedigim gibi belki sana karsi yapilan seyler degil !
Sevgiline sor annenler hakkimda herhangi bisey soyledi mi? diye
Bir daha bu sekilde gorusme, davet ederlerse gidersin yoksa isin ciddiye binmesini ekle.
Henuz birbirinizi tanimiyorsunuz ve objektif olmaya çalismalisin, kesinlikle onyargili davranmamalisin.
Iyi kv / kotu kv, iyi gelin / kotu gelin çok. Sen iyi ol ve zamana birak. Ins kv'n de iyi bir insandir
Saygili, guleryuzlu ve mesafeli olmalisin unutma. Ilerde bakarsin çok iyi bi kadin samimi olursun bakarsin oyle degil biraz daha korursun mesafeni.
Oğullarınızın kız arkadaşları kaç senelik? Siz gerekli samimiyeti ve içtenliği gösterdiyseniz elinizi öperler tabi, ama bu işler biraz karşılıklı. Elimi sıkıp tokalasmaktan kaçınan bir adamın elini öpmek bana yapmacık geliyor. Erkek arkadaşımla evliliğe yakın bir süreçte oluruz, ailesiyle arasıra görüşürüz yeterli samimiyeti alırsam bende aynısını yaparım ama şu durumda ve samimiyet olmadan yapmayacagım birşey. Yanlıs anlamayın ama bu ilk görüşmede el öpme durumu biraz eskide kaldı..
Ya hahaha şok oldumbakmamaya calıstım. Dısarısı soguktu, cafeye gectik, ben ahmetin elini tutuyo muyum ay usuduum diye, normalde yapmayacagı seyleri yapıyor herhalde bu anneler, oglunun elini tutuyor, ısıtıyor falan, ''ay buz gibiydi üşüdüüm'' falan demeler, pek bakmadım el tutma kısmına, ama asıl bomba şu ki, aradan 15 dk gectikten sonra ahmet benim elimi tuttu, biraz tuhaf oldum ailesinin yanında ama, tutmamazlık yapmıyım dedim. 1 dk sonra da cektim elimi zaten ayıp olmasın diye :)
oğlum 7 yaşında, dışarıda bir cafede oturduğumuzda elini de tutuyorum, öpüyorum da, sevgi sözcüklerine de boğuyorum.. allah nasip ederse oğlum 37-47-57 yaşına geldiğinde de yapacağım.. düşünüyorum da müstakbel gelinim bunu üzerine alınsa bir hayli gülerdim herhalde.. kimse çocuğunu kimseye nispet olsun diye sevmez sevgili konu sahibi arkadaşım.. neden üstünüze alındınız anlayamadım :) kaldı ki belki ilk kez gördükleri insanlarla kaynaşamıyorlardır, benim de yapım böyle olduğu için anlayabiliyorum.. kendinizi sevdirmeye çalışırsanız siz kazanırsınız, ama "aman banane işlerine gelirse" derseniz bir ömür böyle gider
Valla bu işlerin böyle çetrefilli oldugundan bi haberdim. Ama böyle samimiyetsiz ve yapmacık seylere anlam veremiyorum. Sonuc olarak ben ogullarının 2 senelik kız arkadaşlarıyım, evde benim adım geciyor ve konusuluyor, bunu biliyorum, ve söylüyorda erkek arkadaşım, facebooktan resimlerime bakılıyor, hatta annesi fal bile baktırmış falda ben çıkmışım. Bu kadar içerideyken nasıl bu kadar dışarıdaymış gibi davranılıyorum o beni düşündürüyor asıl nedenim bu.
benim oğullarım 4-5 yaşlarından itibaren kendilerini öptürmediler.ama son bir kaç senedir öptürmeye başladılar.ben evde nasılsam oğullarıma karşı,kız arkadaşlarının yanında da aynı davranıyorum ki (eğer evlenirlerse)bekarken ilgisizlerdi,evlenince oğullarının üzerine düşer oldular damgası yemeyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?