- Konu Sahibi kumralada21
-
O yorumumun nesi hoş degildi? Ben babası ruh hastası mı dedim? psikolojik sorunu oldugu icin mi böyle davranıyor dedim? Yorum yazan arkadaş, problemleri vardır belki diyince, bende erkek arkadasımın söyledigi seyi söyleyip, bilmiyorum dedim. Bu mu hos degil? Bence sizin peşin hükümlü olmanız daha nahoş.
var var inan bana.. erkek kardeşimi her gördüğümde ya öperim ya gıdıklarım.. ama gider "ben kendimi öptürmem hiç" dererkekler sevildiklerini söylemeyi kendilerine yediremezler, hele hele 20 li yaşlardaysa.. gerçi 30 lu yaşlarda da öyle ya :)
Abla bırak, biz burda cözüm odaklı davranmaya calıstıkca, muhabbeti daha da körüklüyor oluyoruz buna devam ettikçe. Aslında çok basit, sizin kafanıza zorla silah dayayıp yorum yapın demiyorlar. Hosunuza gitmedi mi anlattıgım sey, ters mi buldunuz beni? bu konuda yanlıs düsünüyorsun, de geç. Öyle ben çok yaşadım imajları daha itici oluyor, sonucta buraya baslık acan insanlar bir çözüm istiyorlar, sen haksızsın(!) denilmesini degil.
hmm pardon ya ben çok yanlış gelmişim.. biz (birkaç kişi) bir de farklı taraftan göstermeye çalıştık olayı.. sen "ah bu kaynana milleti" modunda yorumlar istiyorsan birşey diyemem tabi, ama sana bir abla tavsiyesi.. çok erken başlama kendini doldurmaya, arkası gelmeyecek yoksa!
of of çok dramatik bir mesaj olmuş bu :) oğlumun hayat arkadaşı "eşimin elini tuttuğun zaman çok kıskanıyorum ne olur tutma" derse tutmam bende.. olsun ben doğurdum, yetiştirdim, paket mi yapayım burada mı yersin derim.. :) hiçbirşey tek taraflı değildir, ama bazı şeylerde fedakarlık gerekir.. ben ilk adım attım, şimdi sıra sende ile ilişki yürümez.. önce tanımak gerekir, ilk görüşte not verilmez sevgili Dior :)
birde bu kk da "ürkülen" k.valide profili nedir allah aşkına?? sevgili Dior, ben burada çarşaf çarşaf kayınvalidesinden şikayet edip, üzerine "oğlumdan 1 saat ayrı kalacağım diye 3 saattir ağlıyorum" ya da "aynı apartmanda oturtacağım" diyen mazlum gelinler gördüm.. siz benden ürkebilirsiniz elbette no problem.. aynen, bende sizin öğütünüzü kendi çocuklarım için saklayacağım.. güzelmiş, hoşuma gitti
Pesin hukumlu olan sensin sekerim. Boyle davranmasinin sebebini onun psikolojik olarak rahatsiz olmasina mi bagliyorsun. Bu sekil rahatlayacak misin. Aaa tamam sorun bende degilmis, rahatsizmis ondan oyle davranmis mi diyeceksin. Onyargili olan sensin ve ne acidir ki bunu goremiyorsun bile.
mesela konuya bir de şu açıdan bakalım.. bir eş düşünün (erkek) "bundan sonra annenle benden habersiz görüşmeyeceksin, seni öpmesin, elini tutmasın" dese biz kadınlar ne tepki veririz? ya da annelerimiz? ben şiddetle karşı çıkarım, o benim annem 100 yaşımada gelsem öper de, gizli söyleceyeklerim de olur.. bu benim de annemin de en doğal hakkı değil mi? aynı o olay aslında!
Konu sahibi kiskanmamis acaba nispet mi yapiyor demis ve okursaniz bizzat duygulandigi için yapmis olabilir diye ben yazdim
Ayni zamanda onyargili davranma diyen yine ben
Fedakarlik ayri sey kisiliginden odun vermek ayri sey hatta iliski danismanlari fedakarlik yapin ama kisiliginizden odun vermeyin diyorlar
"urkulen kv" profili diye birsey yok, davranislariniz gelinlerinin mutsuzluguna (dolayisiyla eslerininde) sebep olan kvlerinki gibi (hatta bazen bosanmalarina bile)
çok seviyorsunuz degil mi oglunuzu o zaman onun mutlulugu için evlendiginde gobegini kesip "fedakarlik" yapsaniz? aaa pardon siz kraliçesiniz ve gelin size adapte olmak zorunda ve biraz akli varsa yalakalik yapmali degil mi?
nasıl bu kadar tek taraflı bakabiliryorsunuz anlamıyorum, ağzım açık kaldı. Diyorsunuz ki "bir adım o atsın bi adım diğer taraf diye düşünmekle olmaz." Tamam da demiyeyim diyorum, çocuğun babası giderken bi güle güle bile dememiş sanki ağzından çıkana para ödüyor. Bu kız daha ne yapsın? Arabanın kilidini mi açsın? duyrun gelin oturun mu desin? Ne yapsın soruyorum?
Sorduklarına cevap vermiş, ayıp olmasın diye erkek arkdaşının elini tutmamayı bile düşünmüş. Ve üşüdüm diyip oğlunun elini tutmak size gerçekten saçma gelmiyor mu?
mesela ben annemle çok yakınımdır ama öyle üşüdüm gel tutayım elini ısınayım demez. Bunu ilk defa erkek arkdaşımın yanında yapsa mesela sonrasında anneme "niye böyle bişey yaptın normalde huyun değildir neydi amacın annecim" derim. Anlatabiliyor muyum?
Öyle bir ortamda gereksiz bi davranış olmuş. Ama konu sahibinin asıl üstünde durduğu "benim bir yanlışım mı oldu da bir görüşürüz demedi babası, sizce beni nasıl buldular" diye bize danışmak. Anneyi yada babayı yargılamak değil.
nasıl bu kadar tek taraflı bakabiliryorsunuz anlamıyorum, ağzım açık kaldı. Diyorsunuz ki "bir adım o atsın bi adım diğer taraf diye düşünmekle olmaz." Tamam da demiyeyim diyorum, çocuğun babası giderken bi güle güle bile dememiş sanki ağzından çıkana para ödüyor. Bu kız daha ne yapsın? Arabanın kilidini mi açsın? duyrun gelin oturun mu desin? Ne yapsın soruyorum?
Sorduklarına cevap vermiş, ayıp olmasın diye erkek arkdaşının elini tutmamayı bile düşünmüş. Ve üşüdüm diyip oğlunun elini tutmak size gerçekten saçma gelmiyor mu?
mesela ben annemle çok yakınımdır ama öyle üşüdüm gel tutayım elini ısınayım demez. Bunu ilk defa erkek arkdaşımın yanında yapsa mesela sonrasında anneme "niye böyle bişey yaptın normalde huyun değildir neydi amacın annecim" derim. Anlatabiliyor muyum?
Öyle bir ortamda gereksiz bi davranış olmuş. Ama konu sahibinin asıl üstünde durduğu "benim bir yanlışım mı oldu da bir görüşürüz demedi babası, sizce beni nasıl buldular" diye bize danışmak. Anneyi yada babayı yargılamak değil.
Hadi o zaman bana sorunumu söyle?
kumralada... kırk yıl evlilik yaşamış, gelin olup kayınvalideyi görmüş, çoluk çocuk, hatta torun sahibi olmuş, şimdilerde de kayınvalide adayı olarak diyeceğim o ki. Siz erkek arkadaşınıza bakın, dağ gibi arkanızda duruyorsa yaslanın o dağa, Onun ne yaptığı, ne kadar '' insiyatif '' kullandığı çok mühim, hayata dair yaşanmışlıklar ve tecrübelerimle nacizane önerim...Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın...
sevgili sophie.. benim yorumuma kadar hemen her yorum tek taraflı "klasik kaynana" iken sorun yok, ama benim mesajım mı tek taraflı? babanın siniri bozuktur, kavga etmiştir, canı sıkkındır.. konu sahibi arkadaşa kendini ispatlamak veya kabul ettirmek zorunda değil ki.. pfff neyse aynı şeyleri yazıyoruz, değişen birşey yok..
Senin sorunun bir ben'cillik. Annesi yanimda opemez sarilamaz havasina girmissin. Isterse oper de, sarilir da. Evlenirseniz de bu degismeyecek cunku erkekler annelerini cok sever. Bastan oraya gitmen yanlis soyledim sana, normal bir kiz arkadasi gibi gitmissin. Once normal bir ortamda tanisacaktiniz.
Dip not: Annem beni opmez , ben onu sapur supur operim her zaman. Erkek cocuklari da ayni sekilde. 36 yasindayim ama hala boyleyim. Demek ki yas gectikce bile bazi seyler degismiyor.
Neyin arkası gelmeyecek? Hayır neyin peşindesiniz anlamadım ki? Ne bu kadar koydu size ne yazdım da? İyiki elini tutuyor öpüyor, ogluyla bakışmaya calısıyor diye, uyuz oldugumu söyledim. Uyuz olamam mı? olurum, bu benim hakkım belki de bakıs acım. Ama uyuz oldum diye beni yargılamak, aman şöyle, aman böyle demek tam bir kayınvalide örnegi. Siz benim dusunceme saygı duymadınız ki, iyi bir tavrımı bekliyorsunuz, ilk yazdıgınız yazı bile uzlasmaya yönelik degil, yol göstermeye hiç değil, son derece laf sokmaya yönelikti. Aynı kulvarların insanı degiliz, belki benden kuşak olarak öndesiniz ama kafa yapımız bir degil malesef.
Buna uyuz oluyorsan, rahatsız oluyorsan, sevgilinin annesini kıskanç görmeye çalışma, burada kıskanan sensin...
Daha sevgili iken böyle düşünüyorsan ileride nişanlılık ve evlilik evrelerinde düşünemiyorum bile.
İstediğini düşünmekte serbestsin elbette ama bakış açını yumuşatmazsan, yarım saatlik görüşmede peşin hükümlere varırsan ilişkilerinde sorun yaşayan da sen olursun.
Yahu sen beni anlamamıssın ki, ben anne cocugunu öpemez mi dedim? Erkek arkadasımı öpmesin mi dedim? Öpsün aksine iyi bir ilişkileri olması beni de mutlu eder fakat aralarında çok iyi bir ilişki yokken ve -bak burayı iyi oku- benim yanlarında cafede oturdugum o yarım saatlik süreçte mi sevgi seli oldu? Sevgisi öyle mi taştı? Yine yapabilir, benim oglum bunu bil tavırlarına yine girebilir ama ben komik buluyorum öyle bir tavıra girmişse, sonucta ben oglunu kullanmayacagım, o ne kadar seviyorsa bende çok seviyorum.
bayılıyorum tek mesajdan karakter tahlili yapan üyelere!!! kız çocuk anneleri, kızların ellerini bıraktığınız zaman bırakacak erkek çocuk anneleri de!! yani hiçbirzaman sevgili üye.. üstelik ne kadar sevgi yoksunu bir ülke olduk ki "ben 37 yaşında bile severim" deyince bu kadar sinirleniyorsunuz :) çok gülerim ben kusura bakmayın.. ayrıca endişeniz olmasın, her zaman babamın kraliçesiyim zaten, extra sıfatlara ihtiyacım yok.. yalakalık değil ama "uyuz" olmasın yeter
hadi dedğinizi gibi olsun.. ben yalakalık yapan gelin istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?