Yok ya o anlamda söylediğini sanmıyorum çok tatlı kadındır nazarım değmesin hep çok sevmişimdir annesini. O konuşsun diye yapıyor ama oğlu kapıyı açıp yüzlerine bakmadığı için beni aramış iletmem için.söylemeden edemıycem kadında tam kaynana hee hanı şu oğlunu gelınınden kıskanınca ayılıp bayılanlardan ölümcülüm demişya kadına bakk
Eve geliyor ama odasına giriyor direk, hiç konuşmuyor. Sormamış bile anne ne oldu, durumun nasıl diye.annesi kolonoskopi biyopsi endokskopi olmus
oğluda eve mi uğramıyor
yazık o cocuğa tam destek olması gerekn zamanda cok üzücü
Hiç kimseyle konuşmuyor zaten onlar da o yüzden beni arıyor. Kimsenin ne sorusuna cevap veriyor ne yüzüne bakıyor yani iletişimi benim sağlamamı mı istiyorlar anlamadım. Hatta ayrı eve çıkmayı bile düşünüyordu. Annesi de bu sefer özellikle, aramızda kalsın bu konuşmamız dedi.10 senelik meseleyse aslinda kendi aralarinda cozmeleri gereken bir durum anlasilan.
Ablalari konussun o zaman.
Aile icinde cozsunler, sen bir yere kadar mudahale edebilirsin.
Arkadasinin tepkisi buysa yapilacak bir sey yok.
Herhalukarda ihale yine sana kalacak diye dusunuyorum
Cocuk bir tek seninle konusuyor diye sana gelmisler. Yoksa insanlar manyak mi disardan birini durup dururken meselelerine dahil etsinler... O yuzden ben ailesinin seninle konusmasini garip bulmadim. Sen bu duruma bu sekilde dahil olmak mecburiyetinde kalmissin.
Ben olsam o cocugu yola getirmeye calisirdim madem. Herkes yanlis bir o mu dogru da yani ailesi boyle pesine dusmus? 10 senelik ne tur bir mevzu olabilir ki aralarinda ayni ev icinde, boyle kan davasi gibi uzatmis... Madem bu kadar kin besliyor da, niye girip o insanlarin evinde kaliyor hala? Bana ergen tribi gibi geldi hareketleri ne biliyim. Konuyu okuyunca biraz gerildim kusuruma bakma. Yasini merak ettim o kisinin.
Bir arkadasimizin dedigi gibi, boyle kinci ve cocukca bir insanla beraber oldugunun farkina var, ve eger birlikte bir gelecek dusunuyorsaniz yarin sana da cocuguna da yapar bunu bu kisi.
Yaşı 27.Mesele ablalarıyla aslında. Ablaları 11-12 senedir evli ilk sene ikisi de birer tane çocuk doğurmuşlar ve anneanne bakmış hep. 3 sene önce bi tane daha çocuk oldu ona da anneannne bakıyor hala. Erkek arkadaşım üniversiteye hazırlandığı sene bu iki çocuk yüzünden doğru düzgün çalışamamış ve istediği bölümü kazanamamış. Bana da şimdiye kadar anlattığına göre ablalar evli ama sanki evli değil gibi sürekli annelerinin yanındalar. Haftada 1-2 kere gelip kalırlar iki aile de, çocuklar zaten hep orada, anneanne yazlığa gitse çocukları da onlarla gönderiyorlar, çocuğum yemek yemiyor diye anneanneye veriyorlar, sabahları anneanne gidip alıp getiriyor. Erkek arkadaşım önce annem yoruluyor kaç yaşında kadın hiç mi dinlenemeyecek diyordu ama son zamanlarda daha sert tepkiler vermeye başladı.
2 hafta önce yine ablası çocuğunu bunlara bırakıp konsere gitmiş. 10 yaşıdna çocuk altına yapmış uyurken anneanne koltuğu temizlemiş, çocuğu yıkamış vs. Abla da kocasıyla gece 2'de gelip zile basmış herkesi uyandırmış ve girmiş eve yatmışlar. Sabah olmuş kahvaltı zamanı gelmiş, arkadaşım söylemesi ayıp sosis almış:) Kahvaltıda annesine anne yapmamış mıydın diyince annesi unuttuğunu farkedip hemen yapmaya gitmiş. Erkek arkadaşım da yaptı da unuttu sanmış bişey dememiş. Kadın gidip uzun süre gelmeyince ablası da buna çıkışmış annemi ne yoruyosun diye. Erkek arkadaşım da ona çıkışmış ki sana gelince yorulmuyo da ben sosis dedim diye mi yoruluyo demiş. Ablası da bana ne yoruluyo be torununa bakıyo da napıyo gibi bişey söylemiş, saçmalamış yani. Anne de artık bi huzur verin diye kızınca erkek arkadaşım ben huzuru bozuyorsam artık yokmuşum gibi davranın, yeter haksızlık ettiğiniz, hep kızlarınız torunlarınız var zaten bana gelince ben kötüyüm falan demiş ve o günden beri konuşmuyor.
Ablalarına zaten kızgın annelerini kullandıkları için ve çocuklarına sahip çıkmadıkları için ki sırf bu yüzden kendisi kesinlikle çocuk düşünmüyor, bıktım çocuklardan diyor. Anne ve babasına da adaletli davranmadıkları için kızgın sanırım. Tabi buna benzer başka olaylar ve haksızlıklar da olmuş benim bilmediğim ve o yüzden büyük tepki veriyor. Bu tepkisinde son zamanlardaki olmusuzlukların da etkisi var ama, zaten ruhen çökmüş durumda ve aileye patladı gibi geliyor bana.
Evet kendisi inatçıdır ama ben de bu bakımdan ona benzediğim için bişey diyemiyorum. Şu an onu anlıyorum içi gidiyor annesine ama geri adım atamıyor aynı benim gibi, olay çözülene kadar da atacağını zannetmiyorum. Bana gelince ben fikirlerimi söyledim, bi derdi varsa ablalarıyla halletmeleri gerektiğini falan ama sonuçta onun kararı ve ailesiyle olan bir mesele.
Yaşı 27.Mesele ablalarıyla aslında. Ablaları 11-12 senedir evli ilk sene ikisi de birer tane çocuk doğurmuşlar ve anneanne bakmış hep. 3 sene önce bi tane daha çocuk oldu ona da anneannne bakıyor hala. Erkek arkadaşım üniversiteye hazırlandığı sene bu iki çocuk yüzünden doğru düzgün çalışamamış ve istediği bölümü kazanamamış. Bana da şimdiye kadar anlattığına göre ablalar evli ama sanki evli değil gibi sürekli annelerinin yanındalar. Haftada 1-2 kere gelip kalırlar iki aile de, çocuklar zaten hep orada, anneanne yazlığa gitse çocukları da onlarla gönderiyorlar, çocuğum yemek yemiyor diye anneanneye veriyorlar, sabahları anneanne gidip alıp getiriyor. Erkek arkadaşım önce annem yoruluyor kaç yaşında kadın hiç mi dinlenemeyecek diyordu ama son zamanlarda daha sert tepkiler vermeye başladı.
2 hafta önce yine ablası çocuğunu bunlara bırakıp konsere gitmiş. 10 yaşıdna çocuk altına yapmış uyurken anneanne koltuğu temizlemiş, çocuğu yıkamış vs. Abla da kocasıyla gece 2'de gelip zile basmış herkesi uyandırmış ve girmiş eve yatmışlar. Sabah olmuş kahvaltı zamanı gelmiş, arkadaşım söylemesi ayıp sosis almış:) Kahvaltıda annesine anne yapmamış mıydın diyince annesi unuttuğunu farkedip hemen yapmaya gitmiş. Erkek arkadaşım da yaptı da unuttu sanmış bişey dememiş. Kadın gidip uzun süre gelmeyince ablası da buna çıkışmış annemi ne yoruyosun diye. Erkek arkadaşım da ona çıkışmış ki sana gelince yorulmuyo da ben sosis dedim diye mi yoruluyo demiş. Ablası da bana ne yoruluyo be torununa bakıyo da napıyo gibi bişey söylemiş, saçmalamış yani. Anne de artık bi huzur verin diye kızınca erkek arkadaşım ben huzuru bozuyorsam artık yokmuşum gibi davranın, yeter haksızlık ettiğiniz, hep kızlarınız torunlarınız var zaten bana gelince ben kötüyüm falan demiş ve o günden beri konuşmuyor.
Ablalarına zaten kızgın annelerini kullandıkları için ve çocuklarına sahip çıkmadıkları için ki sırf bu yüzden kendisi kesinlikle çocuk düşünmüyor, bıktım çocuklardan diyor. Anne ve babasına da adaletli davranmadıkları için kızgın sanırım. Tabi buna benzer başka olaylar ve haksızlıklar da olmuş benim bilmediğim ve o yüzden büyük tepki veriyor. Bu tepkisinde son zamanlardaki olmusuzlukların da etkisi var ama, zaten ruhen çökmüş durumda ve aileye patladı gibi geliyor bana.
Evet kendisi inatçıdır ama ben de bu bakımdan ona benzediğim için bişey diyemiyorum. Şu an onu anlıyorum içi gidiyor annesine ama geri adım atamıyor aynı benim gibi, olay çözülene kadar da atacağını zannetmiyorum. Bana gelince ben fikirlerimi söyledim, bi derdi varsa ablalarıyla halletmeleri gerektiğini falan ama sonuçta onun kararı ve ailesiyle olan bir mesele.
Canım emin ol o konuda haksız değil, iki kız da anneye çöreklenmiş durumda, çocuk bakmanın ötesinde sanki anneleri oymuş gibi ama büyütmesi bence de saçma. Yani gerçekten o kadar abartmışlar ki düşün kendisi hiç çocuk düşünmüyor. Öyle evlenip ıdılıyla dıdılı iki kişi oturcaz :) Dediğin gibi annen razı böyle mutlu diyorum ama ben razı değilim bıktım çocuk gürültüsünden hiç mi rahat uyuyamıcam ben, sürekli gelmek zorundalar mı diyor. Bunu ablalarına söylese bile sanane annemin babamın evi derler doğal olarak. Benim söylediğim hiçbişey de yatıştırmıyor onu. Anne de beni arayıp duruyor ben şimdi tekrar konuşmalı mıyım bilemedim gerçekten.Canim erkek arkadasin sudan sebeplerle asiri tepkiler vermis. Torunlarina bakmasi, ilgilenmesi filan... Bunlar dusmanlik cikaracak isler degil. Annesi istemiyordu da zorla mi birakmis ablasi cocuklari?
Annesini kahvalti masasindan kaldirip birsey yaptirmasiyla cocuk bakmak ayni sey degil ki... Arkadasin cocukluk yapiyor. Pireyi deve yapmis. Haksiz buldum kendisini ben. Demek 10 yillik sorun dedigi buymus :) Duymayan da gercekten birsey oldu sanir ya. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?