Erkek Arkadaşımın Ailesiyle Kavgasına Karışmalı mıyım?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.873
798
Yine bir dert :)
Erkek arkadaşım 2 haftadır ailesiyle konuşmuyor, hiç bir şekilde evde yemek yemiyor, kapısını kilitleyip odasında pinekliyor. Annesi geçen hafta kolonoskopi, endoskopi olmuş ve biopsi yapmışlar ben de aradım geçmiş olsun demek için. "biliyorum meseleyi biliyosun" diye başladı anlatmaya baya dert yandı, hiç bi şekilde bir şey söylemio nedir bunun derdi dedi. Sen ona söyle annen gidiciymiş de konuşsun benimle dedi. Ben de söyledim ama konuşmadı yine de.
Bugün annesi tekrar aradı durum nedir, ne yapıyor, üzülüyorum diye. Bişey diyemedim çünkü çok inatçı ve dinlemiyor ama annesine de çok üzülüyorum çok iyi niyetli bir kadın ve annesi 65 babası 70 yaşında. İkisi de çok üzülüyor. Annesi beni aradığında kendimi sorumlu hissediyorum sanki bir şeyler yapmamı istiyor ama sıfatsız biri olarak karışmak da istemiyorum. Ne yapsam bilemiyorum arada kaldım.

Aralarindaki meseleyi bilemem ama bu ne ofke, inat.
Yazik annesi hasta, yasli , insan dusmani olsa bu durumda yaninda olur.
Bu size de gelecege dair bir sinyal olsun.
Neyle karsi karsiya oldugunuzu bilin.
Ayni ofke ve inati ileride size de yoneltebilir.
Sizden yardim istediklerine gore caresiz kalmislar evlatlari karsisinda.
Yumusatmaya calisin, sonra pisman olup vicdan azabi yasayacagi seyler yapmasin.
Aileyede elinizden geleni yaptiginizi soyleyin.

Son düzenleme:
kesınlıkle karışma eşimle kvdem nezaman tartışsa kabak benım başıma patlar

söylemeden edemıycem kadında tam kaynana hee hanı şu oğlunu gelınınden kıskanınca ayılıp bayılanlardan ölümcülüm demişya kadına bakk

söylemeden edemıycem kadında tam kaynana hee hanı şu oğlunu gelınınden kıskanınca ayılıp bayılanlardan ölümcülüm demişya kadına bakk
Yok ya o anlamda söylediğini sanmıyorum çok tatlı kadındır nazarım değmesin hep çok sevmişimdir annesini. O konuşsun diye yapıyor ama oğlu kapıyı açıp yüzlerine bakmadığı için beni aramış iletmem için.

annesi kolonoskopi biyopsi endokskopi olmus
oğluda eve mi uğramıyor

yazık o cocuğa tam destek olması gerekn zamanda cok üzücü

Yani ben de hiç karışmak istemiyorum ama bi ablası arıyo bi annesi arıyo, ne yapsak diyorlar ben de bilemedim nasıl davransam. Erkek arkadaşımla konuştuğumda bu 10 senelik mesele, yeni olmuş bir şey değil, 10 senedir susuyorum yeter artık ben de insanım, sen de yanımda olacaksan ol, yoksa meseleyi açma diyor bana.
Annesine geçen sefer de söylemiştim beni dinlemediğini falan ama tekrar aradı. Bu çocuk böyle değildi bana kıyamazdı şimdi resmen hiç acıması yok neden böyle oldu diyip durdu. Üzüldüm de ve onun şu an ruh sağlığının yerinde olmadığını söyledim. Geçmiş konularımda da vardı en son ailem bizim evlenmemizi onaylamayınca daha da dibe çöktü ve durum aileye patladı diye düşünüyorum. Bunu da söyledim ve başka yapabileceğim bir şey yok sanırım. Kendimi sorumlu da hissediyorum ama arada kalmak istemiyorum...

annesi kolonoskopi biyopsi endokskopi olmus
oğluda eve mi uğramıyor

yazık o cocuğa tam destek olması gerekn zamanda cok üzücü
Eve geliyor ama odasına giriyor direk, hiç konuşmuyor. Sormamış bile anne ne oldu, durumun nasıl diye.

10 senelik meseleyse aslinda kendi aralarinda cozmeleri gereken bir durum anlasilan.
Ablalari konussun o zaman.
Aile icinde cozsunler, sen bir yere kadar mudahale edebilirsin.
Arkadasinin tepkisi buysa yapilacak bir sey yok.
Herhalukarda ihale yine sana kalacak diye dusunuyorum

Hiç kimseyle konuşmuyor zaten onlar da o yüzden beni arıyor. Kimsenin ne sorusuna cevap veriyor ne yüzüne bakıyor yani iletişimi benim sağlamamı mı istiyorlar anlamadım. Hatta ayrı eve çıkmayı bile düşünüyordu. Annesi de bu sefer özellikle, aramızda kalsın bu konuşmamız dedi.
Ya ben şu an gelin değilim bişey değilim, ablasıyla da ilk defa konuşuyorum hiç muhabbetim yoktur. Annesini de bayramda seyranda kısa bi ararım o kadar. İhale de bana kalırsa o zaman bi oturup düşünürüm ben napıyorum diye

Cocuk bir tek seninle konusuyor diye sana gelmisler. Yoksa insanlar manyak mi disardan birini durup dururken meselelerine dahil etsinler... O yuzden ben ailesinin seninle konusmasini garip bulmadim. Sen bu duruma bu sekilde dahil olmak mecburiyetinde kalmissin.
Ben olsam o cocugu yola getirmeye calisirdim madem. Herkes yanlis bir o mu dogru da yani ailesi boyle pesine dusmus? 10 senelik ne tur bir mevzu olabilir ki aralarinda ayni ev icinde, boyle kan davasi gibi uzatmis... Madem bu kadar kin besliyor da, niye girip o insanlarin evinde kaliyor hala? Bana ergen tribi gibi geldi hareketleri ne biliyim. Konuyu okuyunca biraz gerildim kusuruma bakma. Yasini merak ettim o kisinin.

Bir arkadasimizin dedigi gibi, boyle kinci ve cocukca bir insanla beraber oldugunun farkina var, ve eger birlikte bir gelecek dusunuyorsaniz yarin sana da cocuguna da yapar bunu bu kisi.

Arkadaşlar niye konuşma diye kestirip atıyosunuz yani anlamadım:26:
Sen erkek arkadaşınla olgun bi şekilde konuş.Bak onlar senin annen baban.Otur konuş konuşmadan hiçbir sorun çözülmez filan de.Ben de ellerinden tut da barıştır demiyorum tabiki o kadar araya girme ama kadın bişey bekliyo yani sana bile söylemiş konuşmuyo diye..
Erkek arkadaşınla konuş söyle.Başka da bişey yapma.İkna etmeye çalış ailesiyle konuşsun.Ailesine bu kadar tavır yapan ilerde sana neler yapar:26:

Yaşı 27.Mesele ablalarıyla aslında. Ablaları 11-12 senedir evli ilk sene ikisi de birer tane çocuk doğurmuşlar ve anneanne bakmış hep. 3 sene önce bi tane daha çocuk oldu ona da anneannne bakıyor hala. Erkek arkadaşım üniversiteye hazırlandığı sene bu iki çocuk yüzünden doğru düzgün çalışamamış ve istediği bölümü kazanamamış. Bana da şimdiye kadar anlattığına göre ablalar evli ama sanki evli değil gibi sürekli annelerinin yanındalar. Haftada 1-2 kere gelip kalırlar iki aile de, çocuklar zaten hep orada, anneanne yazlığa gitse çocukları da onlarla gönderiyorlar, çocuğum yemek yemiyor diye anneanneye veriyorlar, sabahları anneanne gidip alıp getiriyor. Erkek arkadaşım önce annem yoruluyor kaç yaşında kadın hiç mi dinlenemeyecek diyordu ama son zamanlarda daha sert tepkiler vermeye başladı.
2 hafta önce yine ablası çocuğunu bunlara bırakıp konsere gitmiş. 10 yaşıdna çocuk altına yapmış uyurken anneanne koltuğu temizlemiş, çocuğu yıkamış vs. Abla da kocasıyla gece 2'de gelip zile basmış herkesi uyandırmış ve girmiş eve yatmışlar. Sabah olmuş kahvaltı zamanı gelmiş, arkadaşım söylemesi ayıp sosis almış:) Kahvaltıda annesine anne yapmamış mıydın diyince annesi unuttuğunu farkedip hemen yapmaya gitmiş. Erkek arkadaşım da yaptı da unuttu sanmış bişey dememiş. Kadın gidip uzun süre gelmeyince ablası da buna çıkışmış annemi ne yoruyosun diye. Erkek arkadaşım da ona çıkışmış ki sana gelince yorulmuyo da ben sosis dedim diye mi yoruluyo demiş. Ablası da bana ne yoruluyo be torununa bakıyo da napıyo gibi bişey söylemiş, saçmalamış yani. Anne de artık bi huzur verin diye kızınca erkek arkadaşım ben huzuru bozuyorsam artık yokmuşum gibi davranın, yeter haksızlık ettiğiniz, hep kızlarınız torunlarınız var zaten bana gelince ben kötüyüm falan demiş ve o günden beri konuşmuyor.
Ablalarına zaten kızgın annelerini kullandıkları için ve çocuklarına sahip çıkmadıkları için ki sırf bu yüzden kendisi kesinlikle çocuk düşünmüyor, bıktım çocuklardan diyor. Anne ve babasına da adaletli davranmadıkları için kızgın sanırım. Tabi buna benzer başka olaylar ve haksızlıklar da olmuş benim bilmediğim ve o yüzden büyük tepki veriyor. Bu tepkisinde son zamanlardaki olmusuzlukların da etkisi var ama, zaten ruhen çökmüş durumda ve aileye patladı gibi geliyor bana.

Evet kendisi inatçıdır ama ben de bu bakımdan ona benzediğim için bişey diyemiyorum. Şu an onu anlıyorum içi gidiyor annesine ama geri adım atamıyor aynı benim gibi, olay çözülene kadar da atacağını zannetmiyorum. Bana gelince ben fikirlerimi söyledim, bi derdi varsa ablalarıyla halletmeleri gerektiğini falan ama sonuçta onun kararı ve ailesiyle olan bir mesele.

Erkek arkadaşınızda hiç merhamet yok mu?
Annesini hiç mi merak etmiyor?
Bu nasıl bir kindir, anneye hiç kin beslenir mi?
Bence durumu çözmek yerine önce bunu anlamaya çalış.
İlerde bir gün onunla bir tartışma yaşasan sana da mı böyle davranacak.
Hiç normal değil bu durum.

Canim erkek arkadasin sudan sebeplerle asiri tepkiler vermis. Torunlarina bakmasi, ilgilenmesi filan... Bunlar dusmanlik cikaracak isler degil. Annesi istemiyordu da zorla mi birakmis ablasi cocuklari?
Annesini kahvalti masasindan kaldirip birsey yaptirmasiyla cocuk bakmak ayni sey degil ki... Arkadasin cocukluk yapiyor. Pireyi deve yapmis. Haksiz buldum kendisini ben. Demek 10 yillik sorun dedigi buymus :) Duymayan da gercekten birsey oldu sanir ya. :)

erkek arkadasina hak verdim ben olsam bende cok kizardim.bazen esim cocuklari annesine birakmak istiyorda basbasa kalalim diye izin vermiyorum.kesinlikle kayinvalideme karsi birseyim oldugunu düsünme ama yasli kadin ne kadar kosabilcek benim canavarlarin pesinde.annesine üzülmekte hakli.bende kiyameti koparirdim.tamam torunlari ama hersey biryere kadar.o yastaki insanlarinda ihtiyaci var ayaklarini koltuga uzatip dinlenmeye.ama haksiz oldugu biryer var.annesine böyle davranmasin.yazik kadin neler cekiyordur ogluyla böyle oldu diye.4 yasindaki oglumla kavga ettigimizde bana söyle der kizginim simdi sana lütfen beni yalniz birak.ve inan konusmaz öfkesi geceseye kadar ama daglar yerinden oynar sanki benim icin o arada.bir anne icin cok aci.sevgilinle konus ablalarina olan tavrina annesini karistirmasin.kac günlük dünyada yasiyoruz yarin kalbine inse kadinin dünyasi basina yikilir sevgilinin.sen anne ve sevgilinle arayi bulmaya calis,caresiz hissetmeseydi kendini seni aramazdi demek cok kötü durumda zavalli kadinin icine dert olup hasta olmasina sebep olmasin sevgilin.

bunları okurken inanamadım aynı benim görümce

çalışmamasına rağmen haftanın iki günü gelir kendini annesinin evine atar, çocuklara kayınvalide bakar. bi gün de kayınvalide kızına gider orda bakar. geçen kaynımla kavga etmiş görümce; kaynım burası otel değil çocuklarını getirip getirip atıyosun annemin başına demiş görümcenin dediği laf aynı sizinki gibi torunlarını getiriyorum sanane demiş :d

bunlar değişmez, sevgilin de ancak siz evlenince kurtulur. benimki de evdeyken çıldırıyordu evlendik rahatladı, şimdi de kayınbirader çıldırıyor yazık :/

sizinki de sabredecek evlenene kadar, çünkü yüzsüzlük had safhada oluyor artık bu tiplerde ne dersen de gelip kadını kullanmaktan vazgeçmiçekler ben artık kanaat getirdim.

Canım emin ol o konuda haksız değil, iki kız da anneye çöreklenmiş durumda, çocuk bakmanın ötesinde sanki anneleri oymuş gibi ama büyütmesi bence de saçma. Yani gerçekten o kadar abartmışlar ki düşün kendisi hiç çocuk düşünmüyor. Öyle evlenip ıdılıyla dıdılı iki kişi oturcaz :) Dediğin gibi annen razı böyle mutlu diyorum ama ben razı değilim bıktım çocuk gürültüsünden hiç mi rahat uyuyamıcam ben, sürekli gelmek zorundalar mı diyor. Bunu ablalarına söylese bile sanane annemin babamın evi derler doğal olarak. Benim söylediğim hiçbişey de yatıştırmıyor onu. Anne de beni arayıp duruyor ben şimdi tekrar konuşmalı mıyım bilemedim gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…