Bazı erkekler cidden çok zevksiz ve de kadınlar gibi ince düşünmüyorlar, karşısındakini inceleyip, analiz edip, tarzını, stilini anlamıyorlar. Bir ömür "beğenmiş" gibi yapmak rolü sıkıcı olabilir.
Benim eşim (sevgiliyken) ilk kez bana mor bir hırka almıştı, ben esmer, hırka mor; bildiğiniz közlenmiş patlıcan gibi sırf gönlü olsun diye gezmiştim ki mordan nefret ederim.

Sonra pembeye sardı, her hediyesi pembeli, simli, cicişli, bibişli böyle 5 yaş kız çocuğu dolabından gibi bir süre ortalıkta gezindim. Sonra kahverengiye sardı, az topuklu babaanne ayakkabıları, kahverengi, "BAĞ-KUR'dan emekliyim ben dostlar" hırkaları

...Sonra altın aldı, bileklikler, kolyeler...Takı takmam, hele altın asla takmam derken bir dönem altın gününe giderken komşularına nispet yapan iki çocuklu anne gibi her yerimden altınlar şıngırdatarak gezdim.

Bana da "Bülent Ersoy bile görse "aa ben bunu takamam evladım, çok süslü bu" diyeceği bir saat aldı ki o ayrı bir hayal kırıklığı konusu.
Daha neler, neler... Şimdi evliyiz. Beğenmiş gibi yapmak ve de uzuuun bir dönem o sözde beğenmiş olduğum hediyelerle gezmekten sıtkım sıyrıldığından, geçen senelerde doğum günüm için bir çizme beğendim. Satıldığı mağazanın, eve en yakın şubesini ona söyledim. Çizmenin rengini ve modelini ona mail attım. Daha ne sürpriz olabilir değil mi? Eve çizme bir geldi, tamam istediğim renk, istediğim model. Ama ayağıma olmuyor. Neden? Arkasını bir çevirdim ki 36 numara.

Eee ben? Ben 38 numara giyiyorum. Yani be adam tamam onca yıldır zevkimi öğrenemedin, stilimi bilmiyorsun da karının ayak numarasını bil bari yahu. Hadi onu da bilmiyorsun, bu kadın 1.80 boyunda, sence böyle 4 kapılı buzdolabı heybetinde bir hatunun ayakları Japon ayağı gibi 36 olabilir mi bari onu düşün, peh o da yok. Şimdi özel gün ve gecelerde ne istiyorsam, o kartını ya da parasını verir, ben alırım. Tamam sürprizdi bilmemneydi falan yok ilişkimizde belki ama kafam rahat yahu, ben sürprize doydum artık kim istiyorsa onun olsun
O yüzden bir kere "beğenmiş" gibi yaparsanız, artık hep "beğenmiş" olacaksınız. Bence iyi düşünün.
Bir de eğer çok pahalı bir şeyse, o paraya yazık günah yahu, gidip değiştirirsiniz, ona da "Bak hayatım, benim tarzım daha çok bu şekil" dersiniz, sonra ordan başka mağazalara geçip "bak kıyafette en çok bunu seviyorum, ayakkabı da bunu giyiyorum" diyerek hatta "Yahu biz seninle hiç stillerimiz hakkında detaylı konuşmamıştık, sen ne tarzlardan hoşlanıyorsun?" diye geze geze hem birbirinizi daha iyi tanımış ona da biraz detaylı fikir vermiş olursunuz.
Not: Arkadaş, ne doluymuşum destan yazmışım yahu

Ha bir keresinde de eşim xl olan totoma small iç çamaşırı hediye almıştı ki o ayrı bir cinnet hikayesi olarak kalsın.