- Konu Sahibi turkuazz1907
-
çok enteresn ya. benim ailem sevgilimi istemese, elimden geldiği kadar yakınlaştırmaya çalışırım onları tanısınlar ve sevsinler diye. sonuçta armut dibine düşer, senin sevgilin seni sevdiğine göre, ailesi de sevecektir tanıdığında. erkek arkadaşınla hiç tartışma yaşadınız mı şimdiye kadar? erkekler genelde anlatmaz ama eğer ailesiyle paylaştıysa tartışmalarınızı, aile seni tanımadan önyargıyla yaklaşıyor olabilir. erkek arkadaşın da pişmandır bunları paylaştığına çünkü her şey çok güzel şu anda ve o yüzden kapatmaya çalışıyor olabilir üstünü..
neyse sen boşver takma kafanı canım, her iş olacağına varır gönlünü ferah tut. hiç de üzme kendini, sevgini yaşamaya bak
öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm inşallah kayıvaliden seni sever bu sorunlarda ortadan kalkar sende mutlu olursun...şimdi sana sölmek istediklerim durumun benim durumuma çok benziyor ben 4 senemi verdim ve ayrılalı 4 ay oldu kayıvalidemle il tanıştığımda gayet iyiydik ilişkimiz 2 nci senesine girdiğinde erkek arkaşımla evlilik için adım atmaya karar verdik ve annesi acele etme oğlum dedi aynı senin kayınvaliden gibi tmm dedik ve bekledik arada kayınvalidemle konuşuyoduk telefonda gayet iyiydi bana karşı ama kızıyla ilgili sorunlarını anlatırdı herzman bende yardımcı olmaya çalışırdım...aynı senin gibi erkek arkadaşıma annene gidelim dediğimde annesi hep bir bahane uydururdu ozaman beni sevmediğini ve bu evliliğin olmaması için bahaneler uydurduğunu anlamıştım ve sonunda 4 sene oldu bir düğüne gittik gayet normal bir şekilde giyindim açık saçıkta değildim gelceğini bidiğim için geldi oturduk elini öptüm ve sora erkek ardaşıma dışarı sigara içmeye çıktığımızda annen beni sevmedi galiba sürekli oğlumu evlendirmicem diyor ilk sırda abin var diyor ve yüzüme bakmıyor vs vs dedim ona aynı senin erkek arkadaşının dediği gibi annem istemesede ben istiyorum ben seviyorum yetmezmi aşkım dedi annem istemsede istemesin olcak dedi ve düğün bitti 1 saat sora msj geldi annemin yanında hata yaptın diye nedir dedim neymiş ben lanlı lunlu konuşmusum yanımdaki arkdaşlarımla ve bu allahta biliyor yalan ben o geldi diye yanlış anlmasın diye kimseyle konuşmadım bile ve sora sordum tamam annene özür dilerim hatam olduysa diye dedim ve sora ne oldu biliyomusun annem istemesede ben seviyorum aşığım evlencem seninle diyen kişi annem istemiyo diye benden ayrıldı...yani canım sana diyeceğim hayatını onun üzerine kurma sen bayansın kendinden ödün verme asla bırak onlar senin için bişeyler yapsın ben geçen zamanıma ve verdiğim değerlere hala kızıyorum unutamıyorum ama sana tavsiyem zamanından çalmalarına izin verme çok üzülürsün yoksa sana diyeceklerim bunlar dilerimki inşallah kayıvalidenle sorunların ortadan kalkar ve mutlu olursun allah gönlüne göre versin kendine iyi bak
uykularım kaçıyor artık aynı sorunlar yüzünden... hayır nedir bu erkek annelerinin kaprisleri anlamıyorum ki.. oooff oof... sonumu bile bile ben de aynı yolda gidiyorum.. al işte sonuç bu.. sabahın 4ü olmus ben ameliyatlı ameliyatlı hala ayaktayım... offf
annesinin seni istememe nedeni açık olman ya da oğlunu kıskanması ya da kendi kafasında oluşturduğu başka bir gelin adayı vardır ya da başka sebebler bunu anlamak zor...sen sadece sevdiğin adama bakacaksın eğerki ayrılmak istemiyorsan...ona güveniyorsan ve seni kimseye karşı ezdirmeyeceği hep senin yanında olacağına inanıyorsan birlikte göğüs germeniz gereken uzun bir yolculuğa çıkacaksınız...
nişanlılık dönemi çok zor geçecektir,büyük bir sabır gerektirir...çok bunalacaksınız çünkü aile istemiyorsa bu sefer oğullarından ayırmak için karşı çıkmak yerine kabul edecekler ancak onlar seni kabul etmiş gibi görünürken iyi anne ayaklarında yapmış olduğun en ufak birşeyi hatta yapmamış olduğun şeyleri bile oğullarına iletecekler...annecim şöyle oldu oda kötülüğünden yapmaz belki ama sen güzellikle bi söyle dikkat etsin gibi kısa bir örn.verebilirim...yavaş yavaş oğullarının aklını karıştırmaya çalışırken ufaktan tartışmalar çıkar...oğul arada kalır kime inanacağını şaşırır...biri sevdiği kadın diğeri kendi mutluluğu için herşeyi yapmaya çalışan annesi...ama en azından annesinin başta gelin olarak istemediğini bildiği için güzel bir silkilenmeden sonra kendine gelecektir....ya da gelemeyecek ayrılmayı tercih edecektir...bunların hepsi bir ihtimal...ve sen olumlu olumsuz bütün yönlerini düşünüp ona göre karar vereceksin...zaten nişanlılık dönemini atlatıp evlendiğinizde daha rahat sizi savunacaktır...
ancak ben ailesini silen senide siler lafına katılamıyorum...çünkü bu büyük bir genelleme herkes herşeyi bir anda silmez...bizimde kayınvalidemden ötürü evlenene kadar çok ciddi problemlerimiz olmuştu...biz karşımızdaki engel ne olursa olsun tanımayacaktık...birbirimize sımsıkı tutunduk...evlenene kadar ikimizde çok zor süreçlerden geçtik...bu olanlar bizi birbirimize daha çok bağladı...benim kayınvalide çok uyanıktır...her yolu denedi ama sonuç onun adına negetif...ısrarıda büyük konuşmuş bide başka bir gelin istiyordu buna birde çevre eklenince düşünün artık...benim en büyük artım biz eşimle birbirimize hep şeffaf olduk karakterimiz neyse onu gizlemedik...ben kesinlikle yalan konuşmam o da bunu bilir ve bir şekil onların yalanlarını ortaya çıkardım...o da tahmin ediyordu ama onun açısından düşününce şimdiye kadar o anne onun için herşeyini vermiş şimdi niye mutlu olmasını istemiyor tarzından belli etmemeye çalışsada haklıydı kafasının karışması...eşimde rest çekmişti ailesine "ya gidip istersiniz ya da ben kendim gider isterim o zamanda benim sizin gibi bir ailem olmaz bilirsiniz geri dönmem"demişti...6 senelik evliyim eşim hala beni hiç kimseye değişmez...bunu fazlasıyla ispatladı zaten...zaman ne gösterir bilemem ama şu an çok mutluyuz ve kayınvalide artık karışamıyor ben hiç yüz göz olmuyorum eşim gerekeni söylüyor zaten...sadece o ne olursa olsun eşimin annesi saygıda asla kusur etmem...her zaman buna rağmen başımın üstünde yeri var...ama eminimki eşimden biraz yüz bulsa halen ayırır bizi...kendi kendine inat gitti bana oğlu onun dediğini yapmayıp benimle evlendi diye...ne yapalım Allah kimseye fırsat vermesin...benimde herkesinde yuvasındaki huzuru,mutluluğu daim etsin(amin)
yani diyeceğim o ki bir kere taktıysa hep takıyorlar...sevgiline çok büyük bir iş düşüyor...ailesine rest çekebilir...ama bu senin fikrin olmasın...ona karşı belli etme...bırak o çekecekse çeksin...bazen iyilikten anlamıyorlar...sadece iyilikle sevgilini biraz uyandır...Allah yardımcın olsun...
ben erkek arkadasıma cok guvenıyorum 6yıldır benı hıc yalnız bırakmadı hep yanımdaydı ama o da cok arada kalıyor onun ıcınde cok uzuluyorum.o ailesıne ozellıklede annesıne cok duskun ama benı yınede bırakmaz bılıyorum.benım erkek arkadasımın annesı cok ıyı bır ınsan oyle entrıka cevırcek yalan so tek derdım buylıcek bır ınsan kesınlıkle dıgıl benı ıstemıyor fakat ayırmak ıcınde ugrasmıyor.cok fazla ınanclı bır ınsan .ben benı sevsın ısterdım seve seve gelını olmak ısterdım
hemen ayrilmayin bence...
askiniza sahip cikin, erkek arkadasinizin annesi sizi kabullenecek yani baska yolu yok bu isin...
slm cok uzuldum senınkı dahada enteresanmıs.ne ıstıyor bunlar anlamadım ya .ınsan cocugunun mutlu olmasını ıstemezmı cocugun mutluysa sorun ne.senınkı kotu nıyetlıymıste benımkı oyle dıgıl allahtan ozunde ıyı bır ınsan bundan emınımoyle entrıkalar falan cevırmez.bılıyorum ck zordur ama ınsanın yasadıgı hersey tecrube katıyor ınsana.keske boyle olmasaymıs ama yapcak bısy yok emınım ılerde cok pısman olcaktır 4 yılının ona kar kalacagını hıc sanmıyorum allahın adaletıne cok ınanıyorum ben annesıde o da cok pısman olcaklardır emın ol.allah senıde odullendırcektır bence
ay nasıl güzel geldi var ya yazdıkların.. gülümseme olustu yuzumde.. günaydın, iyi bayramlar... mutlu bir gün diliyorum size
cnm.erkek arkadaşının annesi neden seni istemiyor...eğerki arada takıntı,inat yoksa aşılabilecek şeylerse zamanla birbirinize alışabilirsiniz...hatta iyi yönleri gördükçe sevebilirsinizde...böyle örneklerde var...ama bazıları işte oğlum beni dinlemedi diye ne kadar iyi olursan ol yaranamıyorsun...kayınvalidemin beni istemediğini bildiğim halde o kadar iyi niyetli davrandım ki kabullendi diye sevindim hatta bende onu sevdim çok iyi insanmış biz başta birbirimize ön yargılı davranmışız dedim hatta günahını almışım kendi kendime falan dedim...sonra bir baktım yeni takdiğiymiş meğerse...off offf çok çektik valla ama olsun eşim halen benim yanımda her sıkıntıya rağmen birlikteyiz...seviyormuş gibi iyi niyetli davranıp çaktırmadan yapacağını yapan çok tehlikelidir...biz en çok o dönemde zorlanmıştık...gözünü korkutmuş gibi olamak istemem ama zamanla zaten gerçekten mi iyi yoksa iyi rolümü yapıyor anlaşılıyor...eğerki seni istemiyorsa temkinli olmakta fayda var...ama dediğim gibi orta yol bulunacak sorunlarda var...inş.ortak bir noktada buluşup anlaşırsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?