Erkek arkadaşımın çocuğu ve ilişkimiz

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
866
168
33
merhabalar,

geçen bir konu açmıştım 28 yaşındayım bir evlilik yaptım çocuğum yok. Erkek arkadaşım X diyelim 35 yaşında daha önce evlenmedi. Ukrayna’da annesiyle yaşayan 3 yaşında bir kızı var diye bahsetmiş fikir istemiştim.

Öncelikle şunu belirteyim çocuk Xin nüfusuna kayıtlı gördüm.

annenin maddi olarak bir beklentisi yok orada gayet iyi imkanlarda yaşam sürüyorlar.

Ben X e eğer kızını yanına alabilirse idare edebilir miyim , bu sorumluluğu alabilir miyim, zorlanır mıyım hiç bir fikrim olmadıgını söylediğim .

Oda bana kızını yanına almak istediğini ama bunun sadece bir ihtimal olduğunu kesin alıp alamayacağını haliyle bilmediğini her iki durumda da bana her hangi bir sorun yaşatmayacağını beni zorlamayacağını,

aradaki dengeyi kurabileceğini aksi takdirde bana haksızlık olacağını yada bencilce olacağının ve herşeyin farkında olduğunu söyledi.

Xle annenin şu an aralarında çocuk dışında hiç bir bağ yok. Herhangi bir duygu histe yok. Yıllar önce yaşanmış bitmiş.

Şu anda da irtibat halinde değiller çünkü anne çocuk kendini ifade edip iletişim kurabilecek yaşa gelene kadar çocukla babayı görüştürmek istemiyor. Hatta çocuk seni bilmesin daha küçük zaten unutur bile diyor.

Xİn kızını yanına alma sebeplerinden biri de bu olay bence . Her iki durumda da (kızını yanına alabilmesi yada alamaması durumu) zor fakat bana göre de kızının anneyle kalması daha iyi olur gibi geliyor .

Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama hem çocuk açısından daha avantajlı olur hemde eğer kızını yanına alırsa daha fazla iletişim içinde olmaları gerekir ama anneyle kalırsa fazla irtibat kurmaları gerekmez gibi geliyor (Mesafede uzak olduğu için)

kızının annesiyle kalmasının daha iyi olacağını ona söylediğimde beni anlıyor fakat kafam o kdr karışık ki.

Sizce bu durumu idare etmenin başa çıkmanın bir yolu yok mudur? Mutlu olamaz mıyım ? Mutlaka bir sorun yaşanır mı ?

3 yaşına kadar doğru düzgün çocuğunu görmemiş duygusal bağ kurmamış bir babaya çocuğun velayetini verecek bi mahkeme yok merak etmeyin. Sevgiliniz boş boş konuşuyor öyle sadece.
Çocuğu görmüş doğduğundan bu seneye kadar belli aralıklarla

Gecen konuyu hatirliyorum; adam da babaanne de dede de kizi el bebek gul bebek sayiyor,gereken desteği veriyor demistiniz.
Bu konudan anladik ki ne babanin iletisimi-yardimi var kiza ne ailesinin gidip gormuslugu.
Bence adam sizin algilarinizla oynuyor. Kanmayın
Ayrica kiza yazik degil mi niye baba bilmeden yasasin? Zaten ukraynalilarda bir turkiye meraki var. Benim cok arkadasim geldi Türkiye'ye, bir cogunun amaci yerlesmek. Yani siz bugun istemeseniz bile kiz lisa uni zamanlari yaniniza okumaya gelebilir.
Ayrica kadin başının caresine bakıyor nasılsa diye maddi yardim yapmayan -kadinin harcadigindan cok para harcamayan adam yarin sen ayaklarinin ustunde duruyorsun diye bin dereden su getirir nafaka konusunda. En son "senden gelecek yardim allahtan gelsin" der bir kurusunu almazsin, o da yeni sevgilisine rahat rahat harcar parasini.
Cunku neden harcamasin?
O dunyalar tatlisi kiz cocugu da onun sizin müstakbel çocuklariniz da. Ona yaptigi-yapmadığı herşey sizin cocuklara yapacallarinin-yapmayacaklarinin teminati.
Ne karar verirseniz verin ama bunu anlayin

merhabalar,

geçen bir konu açmıştım 28 yaşındayım bir evlilik yaptım çocuğum yok. Erkek arkadaşım X diyelim 35 yaşında daha önce evlenmedi. Ukrayna’da annesiyle yaşayan 3 yaşında bir kızı var diye bahsetmiş fikir istemiştim.

annenin maddi olarak bir beklentisi yok orada gayet iyi imkanlarda yaşam sürüyorlar.

Ben X e eğer kızını yanına alabilirse idare edebilir miyim , bu sorumluluğu alabilir miyim, zorlanır mıyım hiç bir fikrim olmadıgını söylediğim .

Oda bana kızını yanına almak istediğini ama bunun sadece bir ihtimal olduğunu kesin alıp alamayacağını haliyle bilmediğini her iki durumda da bana her hangi bir sorun yaşatmayacağını beni zorlamayacağını,

aradaki dengeyi kurabileceğini aksi takdirde bana haksızlık olacağını yada bencilce olacağının ve herşeyin farkında olduğunu söyledi.

Xle annenin şu an aralarında çocuk dışında hiç bir bağ yok. Herhangi bir duygu histe yok. Yıllar önce yaşanmış bitmiş.

Şu anda da irtibat halinde değiller çünkü anne çocuk kendini ifade edip iletişim kurabilecek yaşa gelene kadar çocukla babayı görüştürmek istemiyor. Hatta çocuk seni bilmesin daha küçük zaten unutur bile diyor.

Xİn kızını yanına alma sebeplerinden biri de bu olay bence . Her iki durumda da (kızını yanına alabilmesi yada alamaması durumu) zor fakat bana göre de kızının anneyle kalması daha iyi olur gibi geliyor .

Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama hem çocuk açısından daha avantajlı olur hemde eğer kızını yanına alırsa daha fazla iletişim içinde olmaları gerekir ama anneyle kalırsa fazla irtibat kurmaları gerekmez gibi geliyor (Mesafede uzak olduğu için)

kızının annesiyle kalmasının daha iyi olacağını ona söylediğimde beni anlıyor fakat kafam o kdr karışık ki.

Sizce bu durumu idare etmenin başa çıkmanın bir yolu yok mudur? Mutlu olamaz mıyım ? Mutlaka bir sorun yaşanır mı ?
Herşeyi velayet diye düşünmeyin mecburi sebeplerden dolayı da çoçuk babanın yanına gelip kalabilir....ölüm kalım var..bu işler hesap kitap anlamıyor..çocuğunuz yoksa ve çoçuklu biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız uzak yakın farketmeden karar verin derim....neticede kaç yaşında olursa olsun babaya ihtiyaç duyacağı zamanlar yanında olması gerekenler durumlar karşınıza çıkabilir.. Benim eşiminde nikahsız çoçuğu var 6 yaşında biz evlendiğimizde 1 yaşında idi annesi de hiç arayıp sormaz maddi manevi beklenti içinde olmaz arada bir eşim alıp getirir bizimki akıllı uslu bilinçli bi çocuk ama yinede sıkıntıları oluyor..

Eğer evlendiğiniz adamın çocuğu bir gün sizinle yaşamaya başlarsa bunu kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız, eğer çocuğunun annesiyle iletişimde olmasını yeri geldiğinde görüşüp konuşmasını kaldıramayacağınızı düşünyorsanız bu ilişkiye bir dakika bile devam etmeyin. Bu cümleler sadece siz değil herkes için geçerli

Çocuğu görmüş doğduğundan bu seneye kadar belli aralıklarla
Oo gördüyse kesin alır o zaman :D Görmekle babalık olmuyor büyük ihtimalle beş kuruş parası geçmemiştir kıza annesinin maddi beklentisi yok dediğinize göre. Hadi sevgiliniz almaya kalktı diyelim kadın çocuğunu verir mi sizce? Yani bu sevgilinizle ilgili kaçıncı konunuz bilmiyorum da saçma sapan şeylere takılıyosunuz hep.

la havle tombaladan çıkar gibi ben senin baban mıyım diyecek?
o çocukta ah babacım diyerek koşup gelecek mi?
sizin olayları yorumlama şeklinizse külliyen yanlış.
babalık yapmayan adamdan koca mı olur diye düşünmeniz gerekirken çocuk yanımıza gelirseyi dert etmişsiniz.

Kafanızda soru işaretleri varsa hiç bulaşmayın bence. Çocuk şimdi yanında olmasa da ilerde babasıyla yaşamak isteyebilir ve bu durum sizi rahatsız edecek gibi duruyor. Babası olarak tabi ki de çocuğunu almak isteyecek, maddi olarak destek vermek isteyecek. Bunlar size fazla geliyorsa çocuğu olmayan biriyle birlikte olun.

Pardon da size ne? Siz mi karar veriyorsunuz?

Ayrıca da çocuk %100 annesiyle KALMALI.siz dediniz diye değil

Konuyu hatırladım

Adam hiç Babalık yapmamış denge kurarım diye boş boş konuluyor.
Ayrıca ilerde illa ki o Kızın da maddi manevi Sorumluluğu olacak.
Bence yol yakınken dön.

merhabalar,

Ukraynayda ve bu kdr uzaksa tahminen yillar sonra belki gorecektir etrafimdan gordugum kadaryla butip iliskilerde cogunun cocugundan yillar sonra haberi oluyor zaten anne de istemiyormus oyle kolay degil yanima alam da bakamda anne razi gelecekde buraya gelecekte uzun is gbme geliyor

Öyle veya böyle bu çocuk babası ile görüşecek. Çocuksuz biri ile evlenmiyorsunuz. Çocuğunu görmeyip, annesinde bırakacak adam ne kadar iyi bir eş sizin çocuklarınıza ne kadar iyi bir baba olabilir siz düşünün. Siz de böyle bir durumda vicdanen rahat olabilecek misiniz? Kaç tane konu açtınız. İçinize sinmiyor bu durum. Çocuklu bir adamla yapamazsınız siz. Bunu kabul edin. Boşuna zamanınızı harcamayın derim.

Ukraynada babasız çocuk yetistirmek çok sıradan bir durum çok da umursamıyorlar , bizler gibi duygusal bakmıyorlar daha dogrusu.Tanıdığım ukraynalıların kardesimin sevgilisi de dahil buna babalarıyla irtibatları yok.Sizin konunuzdaki anne de o kültürden oldugu icin kanıksamış bu durumu.O nedenle o anne o kızı sizin arkadasiniza vermez hatta görüsmelerini bile gereksiz bulur.Erkek arkadasiniz da sanki kizi da annesi de o isterse hemen biraraya gelecekmis gibi konusmus ama bos konusmus.ilerde kizi onu belki maddi destek icin arar o da belki yani.

Yillar sonra babasini bulanlar var. Anne cocuk babasini bilmesin diye gorusturmese de cocuk buyuyunce babasini merak edebilir. Olasiliklar uzerine evlilik olmaz ki. Eger kizin sizinle yasamasini istemiyorsaniz ya da anne ile X' in muhatap olmasindan endiseleriniz varsa bu evlilige de girmezsiniz olur biter.

Back
X