Erkek arkadasımın işi

ben üniversite mezunuyum,bir şirkette müdürlük bile yaptım ancak hayat beni başka yöne sürükledi ve ben şuan pazarcılık yapıyorum.evet bildiğinimiz pazarlarda şal satıyorum,yani pazarcıyım.dikkat çeken güzel bir bayanım,dışarıdaki insanlar bana saygıyla yaklaşır ama ne iş yaptığımı sorduklarında pazarcıyım,pazarlarda şal satıyorum diyorum,direk surat ifadeleri değişiyor,konuşmalarında bir lakaytlık sezmeye başlıyorum,anlıyorumki beni akıllarınca küçümsüyor.

onlara ne anlatayım ki,aslında ben üniversite mezunuyum ama naparsın pazarcılık yapıyorum,neden pazarcı olduğumu duyunca ağız yüz geriyorsunmu diyeyim,ben şirket müdürüyken saygın bir insandımda pazarcı oluncamı saygınlığımı kaybediyorum.aslında aynı kişi değilmiyim?

işte bizim insanımız maalesef etikete bakıyor,kendimi rahatlatmak için yazmıyorum bunları ama karşınızdaki insanın kişiliği önemli olan,bugün çaycı olur,yarın müdür,sonuç olarak kişi yine aynı kişi.anlaşabiliyorsanız sorun yok bence.

aslında aşık olsan gözün dönse bu farkı görmezdin.
yol yakınken ayrılmak en mantıklısı, hem aşık değilsin hem de utanıyorsun ondan.
adama da günah sonuçta.
kendisiyle gurur duyacak bir kadınla daha mutlu olabilir. (burada sana kızmıyorum yanlış anlama, aşık değilim dedin diye rahat yazıyorum.)

Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk ;

«Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar.»

oooooo var ya işte bu süpermiş :46::46::46: konuyada cuk diye uymuş :34::34::34:

çiftler arasındaki kültür farkı çok zor. işi maaşı sana denk olmayabilir , eğitim seviyeniz aynı olmayabilir ama kendini geliştirmiş bir insansa bunlar o kadar sorun olmamalı.

yol yakınken dön diyenlerdenim ama sebep denklik meselesi değil sen zaten aşık olsaydın bu konuyu sorun olarak görmezdin

ben iki üniversite bitirdim hemde ikisini de dereceyle şimdi türkiyenin en eski ve köklü bir kurumunun sıradan bir çalışanıyım.
eşim ise çeşitli sebeplerden eğitimini liseden terk etmek zorunda kalmış asgari ücretle çalışan sıradan bir işçi.
bizim evimizde ne maaş ne de iş konuşulur. ikimizde bu konuları iş yerinde bırakır öyle eve geliriz.
anlaşabiliyormusun dersen hem sevgi hem saygı hemde büyük bir aşk olunca herşey tıkır tıkır işliyo.
ha bu arada eşimin işini herkes biliyo alın teriyle helal para getiriyor ya evimize gerisi boş.

Rabbim bizim gibi sevenleri ayırmasın nazarlardan saklasın

Halamızın bir oğlu var.Bir markette poşet doldurmacılık yapıyordu.Sonra kasaya geçti.
Kasiyer oldu.

Bu delikanlı severek evlendi.Karısı öğretmenlik yapıyor ve iyi de kazanıyor.

Hala oğluna göre fazla kazanıyor yani öyle diyeyim.

Ama gelinimiz poşetçi diye gocunmadı hiç dört elle sarıldı.Evlendiler bir oğluşları var.

Şuan neredeyse 6yıllık evliler.Çok da mutlular maşallah.

Demem o ki arada saygı varsa sevgi varsa sadakat varsa çaycı olması çok önemli değil.

aslında adamın aşkı saygısı ama herşeyden önce kişiliği düzgünse sorun yok
hatta gurur bile duymalı
sen ona o da yeri geldiğinde sana yardım ederek birbirinizi daha üst seviyelere çıkarmanız daha güzel değil mi
ve daha gurur verici bi durum bence
hem emin ol böylelikle iki tarafın birbirine olan bağı daha da kuvvetleniyor
şimdi işi için adamı terketsen yarın bi dolu servetiyle önüne geldiğinde utanmaz mısın
ya da bu durumu şöyle düşün bugün duygularından emin olamıyorsun işi engel oluyor buna diyelim
yarın bigün çok zengin olduğunu düşün adamın ve karşına çıktığını düşün o zaman ne hissedeceksin
aslında bunun cevabı şimdiki durum için en iyi çözüm yolu
yani daha önce de söylediğim gibi hiçbirşeyin garantisi yok bugün fakirse yarın zengin ya da tam tersi..
unutulmamalı ki maneviyattır baki kalan..
paraysa nankör ve uçucu bişeydir bugün uçar sana gelir yarın da senden uçar başkasına gider..

yol yakınken dön diyenlerdenim ama sebep denklik meselesi değil sen zaten aşık olsaydın bu konuyu sorun olarak görmezdin

ben iki üniversite bitirdim hemde ikisini de dereceyle şimdi türkiyenin en eski ve köklü bir kurumunun sıradan bir çalışanıyım.
eşim ise çeşitli sebeplerden eğitimini liseden terk etmek zorunda kalmış asgari ücretle çalışan sıradan bir işçi.
bizim evimizde ne maaş ne de iş konuşulur. ikimizde bu konuları iş yerinde bırakır öyle eve geliriz.
anlaşabiliyormusun dersen hem sevgi hem saygı hemde büyük bir aşk olunca herşey tıkır tıkır işliyo.
ha bu arada eşimin işini herkes biliyo alın teriyle helal para getiriyor ya evimize gerisi boş.

Rabbim bizim gibi sevenleri ayırmasın nazarlardan saklasın

işte rabbım bizim gibi sevenleri ayırmasın dıyosun ya... ben diyemiyorum bişey eksik tarif edemiyorum bunu ne sevmesi diorum içimden

işte rabbım bizim gibi sevenleri ayırmasın dıyosun ya... ben diyemiyorum bişey eksik tarif edemiyorum bunu ne sevmesi diorum içimden

İşinden utandığınız, öpüşmek istemediğiniz, ayrılmayalım diye dualar etmediğiniz bir adamdan ayrılın lütfen. Lütfen.

Back
X