Erkek Arkadaşımın Kıyafet Takıntısı

genişlikle alakası yok normalde öyle giyinen bir insan değilim zaten en başta babam karşı çıkar sadece özel günlerde sıradan olmamak adına..

Hayır ayrılmayı kesinlikle düşünmedim orta yol bulmak şart..

Ama şimdi karışmayıp yüzüğü taktıktan sonra birden değişip karışmaya başlaması daha kötü değil mi ?

Zaten sokağın ortasında orada burada giyeceğim demiyorum ki öylesine ben de bakarım.Yerinde giymek başka ortalıkta öyle dolanmak başka..

Ahahahah haklısın

Ama şimdi karışmayıp yüzüğü taktıktan sonra birden değişip karışmaya başlaması daha kötü değil mi ?

Anlayamiyorum arkadasim senin her yoruma bir cevabin var ne dense begenmiyorsa karistirtma diyoruz yok ben zaten kendimi bilirim acik giyinmiyorum diyorsun, karissin diyenlere karsi cikiyorsun duymak istedigin nedir soyle kestirme yoldan biz sana dusuncelerimizi degil duymak istediklerini soyleyelim madem. Benim isaret ettigim nokta karismak istiyorsa once hak etmesi gerekmesiydi.Insan nisanlisi kocasi ile sevgilisi ayni esdegerde olamaz. Bilmem anlatabildim mi. Eger esin lutfen dikkat et canim giydiklerine oturur kalkarken etegine dikkat et derse kizmazsin ama sevgilin derse o bunu haketmemis olur. Cunku evlenince sen bir aile olmus oluyorsun sevgilin ise hala el oglu. Degecek kisiye fedakarligini yap yapman gerekiyorsa yok ben illa etek giyecegim bikini giyerim sort giyerim beni boyle kabullensin isteyen dersen seni boyle kabullenicek biriyle evlen.

"Benim anam babam benim kıyafetime karışmıyorken sen ne hakla karışabileceğini sanıyorsun? Orada dur bakalım!" diyebilirsin.

aynen aynen..
bastan naisl gidersen öyle devam eder canim. bastan koy tavrini.

ama ciddi konus. kiyafetlerime karismani istemiyorum, ben neyi nasil giyebilecegimi cok iyi biliyorum, tasimasini biliyorum de.
ne o ya kücük cocuk degilizki..
kendini bilen bir erkek bir bayanin öyle her kiyafetine fln karismaz.. tabi yari ciplak gezmedigimiz sürece

ıyı hos guzel soyluyorsun da ,cıftler bırbırını tandıktan sonra evlılık kararı alırlar .
sevgılılık boyutun da ''ben ıstedıgımı gıyerım ,sen benım hıc bırseyım degılsın sadece sevgılımsın .sen bana karısamazsın kendımden asla tavız vermem '' gıbı restler cekılırse zaten ,o ılıskı evlılık bouyutuna da gelmez

Isterse gayette gelinir bence insanlarin tanima asamasinda bu kadar taviz vermemesi gerekir. Ben evlilik noktasina gelmekte hic sorun yasamadim.Cunku bastan bu bayanin boyle oldugunu biliyordu sonradan degismedi ya...Kusura bakmayin herkesin yetisme tarzi farkli ben ciddi olmadigin biri ile cok fazla taviz kendimden vermem mesela erkek arkadasimin her istedigini yerine getirmem. Mesela bu etek giyme gomlek giyme olabilir, benimle cinsel anlamda beraber olmak isteyebilir veya benim herhangi yapmak istemedigim seyleri benden isteyebilir. Ben ailemden kimseye taviz verme diye tembihlenerek buyutuldum.Ailem surekli beni destekledi bir erkek arkadasim vardi mesela aksam arkadasimla gece dugune gitmemi istememis sonrada gece donuste kapimin onunde beklemis ve olay cikarip kiskanclik cikarmisti.... Hemen yol gosterdim ailemin de dedigi gibi insanlar birini kocasi olmadikca kim oluyor ki bu kadar karisabiliyor.Bence herkes sinirlarini bilmeli. Bazi kizlar yillarca cikabiliyor, cok tavizler verebiliyor ama benim karsi oldugum durumlar var birincisi asla taviz vermem ciddi olmadikca ikincisi asla biri ile yillarca boyle 5-8 yil gibi flort etmem.Benim icin bir iliski 2 yildan sonra bi yere gitmiyorsa birseyler konusulmuyorsa o iliski onemsiz demektir.Kendimi yillarca flort ederek harcayamam o insanla evlenmedigini dusun bu tarz insanlarin lafindan cikmayarak resmen nikahsiz es gorevini gormus oluyorsun . Cunku zamanla senden istedikce istiyorlar talepler bitmiyor. O yuzden herkes sifatini bilsin diyorum.

kesinlikle katılıyorum.bazılarınız çok sert tepki vermiş ama ben o sizin dediğiniz gibi karışmayan birine henüz rastlamadım ne yazıkki :) benim erkek arkadaşımda bana taytı ve eteği yasakladı tepki verdiğimde çok fazla bozulduu ve baya tartıştık.yani bazı arkadaşların dediği gibi onların diğer erkeklerin düşüncelerini iyi bildiğini düşünüyorum ben..binde bir giymeyi çok istediğimde bi şekilde ikna ediyorum.sonuç olarak etek ve tayt giymeyerek hicbisey kaybetmedim kisiliğimden hicbsymden ödün vermişte olmadım.bu kadar sert olmayın sevgililere taviz verilmez ne malum evlenecekleri filan demişsiniz.evlenme niyetiyle yola çıkılmış zaten.şimdi böyle yapan ilerde dısarı cıkmanada izin vermez diyosunuz ama adamda bu sefer size derki simdi sözümü dinlemiyosun evlenince hic dinlemzsn.konuyu açan arkadaşımız muhakakk bi orta yol bulursunuz

ANLIYORUM ama konu sahibide dikkat ediyorum demis.Bende keza dikkat ederim. Mini etegi yazin giyerim cok mini deniz kenari degilse giymem.Yazin cok sort giyerim. Elbise dugunlerde giymeyi severim. Bikiniyi denizde giyerim. Yani herseyi yerine gore zamaninda giyerim.Herseyi yerinde zamaninda giyen gunluk giyimini kot pantolon gomlek- tshirt tutan bir bayanada boyle laflar edilmesi bence cok fazla .. Hani her gun etekle dolasir olursun o zaman anlarim. Ki hergun minicik etekle kim rahat edebilir insanlarin oyle odun gibi bakislari zaten insani sinir ediyor. Giymeyince insan daha bile rahat oluyor.

Herkesin erkeklere bakis acisi tavizi farklidir. Ben soz konusu kendim ise bencilimdir .Zamanla hakedene fedakarlik yaparim.O yuzden iliskilere ve evlilige bakis acim farkli. Her iki durumda da ayni hareket etmem.

tatlım yazdıklarımı carptarak kullanıyorsun ama .
konu sahıbı bura da kılık kıyafetıne karısmasından sıkayet etmıs .
ben de buna dayanarak yorum yaptım .ama sen bırcok seye degınerek carpıtoyrsun lafları .
tabıkı de her ınsanın kendısıne gore tavız vermeye seyler vardır elbette benım de var .
ancak kılık kyafet konusun da cok asırı kıskanclık boyutu olmadıgı taktır de ufak tefek uyarılarıda abartmamak gerekıyor dıye dusunuyorum .yanı bu kısının kendınden verecegı tavızdır dıye dusunmuyorum .
sevgılının erkek arkadasının her dedıgı yapılacak demıyorum ben ,belırttıgım gıbı erkek arkadas kılık kıyaffet kısıtlamaları var ıse ,saygı duymalı dıye dusunuyorum.fıkırlerını onemselı orta yol bulunmalı dıye dusunuyorum .
tabıkı de 1-2 aylık adam ıcın demıyorum bunu ,ama 1-2 yıllık ılıskıler de bırbırlerın fıkırlerını onemsemelı uyarıları dıkkate alınmalı.
kendını bastan asagıya o dedı dıye degıstrmezsın elbette ,ancak ufak tefek uyarılar da abartılıp kendımden asla tavız verdırmem gıbı boyutlara getırılmemelı .

kesınlıkle katılıyorum .
aynen benım de demek ıstedıgım bu .
ıstemedıgı bırseyı gıymıyoruz dıye ,kısılıgımızden odun verıyoruz anlamına gelmez bu .
tam tersı bırbırımızın fıkırlerını uyarılarını onemsıyoruz anlamına gelır .
sadece kadınların gozunden bakmamak gerekıyor duruma .
sadece bız es secmıyoruz kı onlar da secıyor .
hersey bızım ıstedıgımız gıbı olacak degıl ,
onların da kılık kıyafet kısıtlamaları gıbı ısteklerı olması cok normal .
kabul etmıyorsan zaten o ılıskı tıkanır kalır ılerısı de gorunmez.
kılık kıyafete karısmayan sevgılı/es yoktur .
kılık kıyafet kısıtmalarından cok sıkayetcı oluyorsanız eger ''ben ozgurlugume duskunumdur''dıyorsanız da
,omur boyu yalnız yasarsınız.
.

Ben carpittigimi dusunmuyorum, olsa olsa bakis acisi olabilir.

Canım ben bu kıskançlık olaylarının erkeklerin olgunlaşmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kıskançlık olayı karşındakine güvenden ziyade kendine güvenle alakalıdır. Özgüveni oturmuş, ilişkiler konusunda tecrübe sahibi bir erkek asla böyle kıskançıklar yapmaz.

Mesela benim erkek arkadaşım da ilişkimizin başlarında kıyafet konusuna çok takıntılıydı. onun daha önce hiç ciddi bir ilişkisi olmamıştı, ilk aşık olduğu, ilk uzun süreli ilişki yaşadığı kişi bendm. dolayısıyla bir ilişkinin yıpranmaması için yapılmaması gereken şeyleri pek bilmiyordu.çok akıllı ve düşünceli birisi olmasına rağmen ikili ilişkler konusunda toydu. sürekli benm sana güvenm sonsuz ama sen çok güzelsn, ben erkeklerin zhniyetlerini, en masum görüneninin bile ne pis düşünceler taşıyableceğini biliyorum. türkiyede yaşıyoruz sokaklar abaza dolu vs o yzden açık hiçbişey gymeni istemiyorm derdi. ki ben de abartan, minilerle dolaşan biri değilm ama ona rağmen askılı, önü hafif açık bir bluz giysem ya da mini olmamasına rağmen normal dizimde ya da biraz üstünde bi etek giysem bile hemen buluştuğumuzda suratını asıyor, o günümüzü zehir ediyordu.

ben de aldım karşıma bi gün, bak seni çok seviyorm ve ilerde de çok güzel gnlermz olucanı hssediyorm ama bu gereksiz kıskançlk huyundan vazgeçmediğin takdirde ilişkimiz çok yara alır dedim. senin bu triplerin surat asmaların karşısında ben boyun eğecek, tarzını değiştirecek biri asla değilim. bizim ailede kadınların giyimlerine asla karışılmaz, onlar nerde nasıl giyinceklerini iyi bilirler. ben oturmasını kalkmasını, edebiyle yerine göre giyinmesni, nerde dekotle ya da açık giyilp giyilmeyeceğini çok iyi bilen biriyim. 19 yaşına kadar- o zaman 19 umdaydm yeni başladıımzda- istediği gbi giyinmiş, bell, bir tarzı olan bir kızım. bundan sonra da bu değişmeyecek. başkaları ne der diye kendim olmaktan çkmayacağım çnkü kıyafetlerm benm tarzım, kişiliğimin yansımasıdır dedm. beni böyle tanıdın böyle beğendin, eğer daha kapalı giyinen, kıyafet konusunda sözünden çıkmayacak birini istiyorsan o ben değilim, daha şu dkdan itibaren ilerlemeye gerek yok dedm.

işte o da kendince fikrini savunmaya çalıştı. sadece basit bi rica, rest çekmene gerek yok vs dedi ama işi iyice abartıyor, her etek gyişimde bol da olsa diz altı da olsa çok laf edip surat asmaya dvm ediyordu. ben de öyle yaptığı bir gün onun astığının iki katı surat astım. buluştuğumzda daha bnm geldiimi görür görmez surat asınca direk öpmeden atladıım gibi eve geri döndm. telefonlarına çıkmadım msjlarına cvp vermedm. daha ilişkmzn başında bunları yaşıyorsak ilerde kmblr nasıl olcak ben böyle ilşki istemiyorm dedm.

bunun üstüne o dkdan sonra bizim ilşkmzde bir daha asla kıyafet kıskançlıı yaşanmadı. benden özr dilediğini ve hçbişeyn benden önemli olmadıını, beni asla kaybetmek istemediini söyledi. şimdi 3,5 sene oldu, yakında kısmetse nişanlanacağız. ben de onun bu güvenini asla suistimal etmedm, artık laf etmiyor diye çok açlp saçılmadım.

bu da onun için iyi bir tecrübe oldu. onu olgunlaştırdı. bi ilşkide karşılıklı mutluluk için fikirlere saygının şart olduunu anladı. o toyluğunu yenmiş oldu.

sen de kendinden asla taviz verme. en başından kurallarını koy. eğer onun dedklerine uymak snn için problem olmuyorsa, sevgilin istedii için kapalı giyinmek sana rahatsızlk vermiosa zaten sorun yok. ama yok veriyorsa, mutsuz oluyorsan benm gibi kurallarını baştan koymaktan başka çare yok.

hayatta kimsenin kıyafetlerime karışmasına izin vermem diyordum.sadece ailemin falan ama sonra bazı erkeklerin öyle bakışlarını gördüm ki hatta kız arkadaşlarının uanında burnumdan geldi o kıyafeti giymek.bir bayan olarak hemen savunmaya geçiyoruz.bir yönden haklıyız.kişilk hakkı söz konusu.artı beni böyle beğendi.okuldaki sevgilim bana böyle bir laf etmişti bir tişörtüm için (gerçekten açıktı o da gerçi) bende karışma etme dedim.sonra gittim değiştirdim.başka bir tarfı açık olan bir tişört giydim.böyle yapacağını biliyordum dedi.neyse gel zaman git zaman erkeklerin bakışlarını göre göre anladım ne demek istediğini.oda bakıyordur demeyin.bu o kadar basit bir konu değil ne yazık ki.bazı erkekler yüzünden böyle ne yazık ki.böyle düşünürler lafını kendileride bakıyordur diye düşünmeyin.sonuçta bizde bazı tür kızların tavırlarını biliyoruz ve sevgililerimiz onlarl konuştuğunda ya da aynı ortamlarda olduğunda rahtsız oluyoruz.o kızların tavırlarını biliyoruz diye bizde mi o kızlardanız.böyle düşünüyorum ama bu sadece dekolte için geçerli.artı kapalı giyinmekte pek çözüm değilsonuçta gizli olan daha hayal gücünü zorlar di mi.çok gördüm duydum kapalılara laf atıldığındığını.ayrıca kapalı giyinip park köşelerinde kapalı alandaymış gibi rahat davranan kızalrda gördüm.bu kıyafet konusu absürd bir konu işte.

Ben de şuan 19 yaşındayım ve söylediklerinizi dikkate alacağım çok çok teşekkürler bunları paylaştığınız için :)

Evet çok haklısınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…