Erkek arkadaşımla dil,din ve yaş farkı

aslibennington

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
87
0
46
Merhaba kızlar,
Yaklaşık 6 aydır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var, fakat benden 17 yaş büyük (ben 22 yaşındayım). Ve benim için dinini değiştirdi Müslüman oldu (Müslümanlık hakkında birşeyler anlatmıştım kendisine) ve kendisi çok az Türkçe biliyor, ana dili İngilizce. Ve ilişkimiz çok ciddi, benimle evlenmek istediğini söylüyor. Bu konuyu annemle konuşmalı mıyım? Lütfen bana tavsiye verir misiniz? Çok teşekkürler şimdiden

sen bu arkadaşınla nerde tanıştın?

ya canım siz nerede nasıl tanıştınız ve uyruğu ne damadımızın

ailenizi en iyi siz tanıyorsunuz. yani böyle din dil ırk ayrımı yapmıyorlarsa söyleyinde yaş her ailede problem olur çünkü 3-5 deil 17 yaş çok fazla. bence sizde çok fazla inanmayın..ne olur ne olmaz..

Herhalde rumuzunuzdaki soyisim de "yaklaşık 6 aylık" 39 yaşındaki erkek arkadaşınıza ait...

Nerede tanıştığınızı ben de merak ettim... Din değiştirme konusu ilginç geldi bana; "Benim için dinini değiştirdi" diyorsunuz... Bundan nasıl emin olabiliyorsunuz? Benim aklıma direkt, gerçekten dinini değiştirdi mi ya da bunu gerçekten sizin için mi yaptı yoksa sizi etkilemek için böyle mi söyledi sorusu geliyor... Öyle ya, 6 aylık sevgili için din değiştiren zaten dinden imandan pek anlamıyordur bana göre...

Bu konuyu da geçelim... Bundan nasıl emin olduğunuzu anlamadığım gibi, "İlişkimiz çok ciddi, benimle evlenmek istediğini söylüyor" kısmına da takıldım... Madem böyle söylüyor, elbette annenizle konuşmalısınız... Kaldı ki böyle söylemeseydi de konuşmalıydınız zira her annenin, çocuğunun neredeyse iki katı yaşında yabancı bir damat adayı olduğunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum...

Rumuzum onun soyismi değil. Benim için dinini değiştirdi diyorum çünkü kendisi bana söyledi. Off açıkcası kafam çok karıştı, annemle arkadaş gibiyimdir ama bu konuyu söyleyemiyorum çok utanıyorum, çünkü bu ilişkide biryerlerde hata olduğunu düşünüyorum (dini ve yaşı) fakat onu çok seviyorum.

Aradaki yaş farkı cok büyük, yaş farkını geçtim yabancı biri yani buna anneniz olumlu baksa bile akrabalar bakacak mı yani ne bilim yarın bi gün düğün olursa sizin her şeyiniz farklı olacak. Bunları göz önünde bulundurup, doğru söyleyip söylemediğini de tekrar düşünerek ilişkinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim...:)

Son düzenleme:

Kendisi Amerika'da Müslüman oldu yani resimleri falan var, sertifikası var :S Sanırım en iyisi ilişkiyi gözden geçirmek! Daha geç olmadan...

yaş farkı çok fazla arkadaşım. Burada aynı dili-dini havayı paylaşırken bukadar içiçe aynı kültürdeyken tanıyamazken bir başka kültürün 17 yaş büyük adamını tanımak bin kat zor!ve problem!

Kızı yaşındaki biriyle beraber olmaktan bahsediyoruz bu adam ileride kocası olacak

Benim kızım olsaydı razı olur muydum HAYIR !

Her yaşın bir güzelliği var davul bile dengi dengine demişler hadi 3-5 yaş büyük olsa neyse diyeceğim tam 17 yaş

Dini de farklıymış sonra müslüman olmuş ileride ben yapamıyorum kendi dinime döneceğim derse ne yapacaksın

Ayrıca öyle ben müslüman oldum diyerek müslüman olunmaz sünneti var mı?? Evet biraz kaba olacak ama sünnetsiz bi

insanla evlendiğinde sende çok büyük günaha giriyorsun bunu da biliyorsundur umarım

bence büyük bir hata yapıyorsun, dönmende fayda var. dil, din, yaş farkı.. bunlar küçümsenecek problemler değil. doğru dürüst türkçe bilmiyor diyorsun, demekki senin çok iyi bir ingilizcen var. birde din değiştirdiğini söylemekle olmaz. madem öyle birşey düşünüyordu neden senin yanında yapmadı. sorsana nasıl değişmiş anlatsın sana.. sünnet olmuşmu? ben pek sanmıyorum. genç sevgili için yalan söylüyorda olabilir. 17 yaş farta koca bir kuşak farkı, sendekinin geçici bir heves olduğunu düşünüyorum.. okadar genç, yakışıklı, pırıl pırıl delikanlı vardır çevrende.. bence ailene bişey deme ve ilişkinide devam ettirme. gözünün önüne bak "beni gör diye yırtınan" delikanlıları gör :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…