Erkek arkadaşımla dil,din ve yaş farkı

Din değiştirmeye gerek yok. Herkesin dini kendine. Yalnızca sen onun için dinini değiştirme yeter.
Onun dışında, ben hep derim valla büyük olsun, yabancı olsun
Neden bilmiyorum.
Evet biraz fazla büyük ama sevdikten sonra..........

Bazı arkadaşlar sünnet olup olmadığını sormuşlar.Sünnet kuranın içinde yazmaz.Yahudilerde sünnet olur ve müslümanlar bunu bilmez. Bu konularda çok önyargılı ve cahil bir milletiz.Benim sevgilim hristiyan hemde katolik.Ama din konusunda şükür hiçbir sorunumuz olmadı.Olacağınıda sanmam.Ailem bana sorun çıkarmadı.Çünkü biz din dil ırk ayrımı yapmayız her insanı aynı görürüz.Sevgilim brezilyalı.Brezilyalıları ne kadar geniş sanırdık değil mi? Hiçte öyle değilmiş.Bir türk erkeğinden çok daha kıskanç ve geri.Benim için Türkiyeye geldi. 9aydır burada.Çok zorluklar yaşadık hele o benim için nelere katlandı.İlişkimiz çok iyi diyemem.Bizim sorunlarımız kıskançlık falan filan.Çok kıskanç.Daha başka sorunlarda var tabi ama bunların hiçbiri din dil kültür ayrımıyla alakalı değil.Ama bu arkadaşımızın yaş farkı çokmuş en önemlisi o.

müslüman olduguna göre tek problem yaşı oluyor sanırımkı sız de uyumlu olabılırsenız bazı engellerı aşabılrsnz. Yanlz unutmayın müslüman kızın gayri müslimle evlenmesi haramdır yaş önemli değil yeterkı aranızda sevgı saygı bağı olsun hallolur problemler:)

sadece senin icinmi dinini degistirdi??? ben olsam anneme söylemem ilk önce kendi inandigi ve istedigi icin dinini degistirmesi lazim bi kizi sevip evlenmek istedigi icin degil.

Sanırım benim de yazdıklarım yanlış anlaşılmış, benim için değil kendi inandığı için ve istediği için müslüman oldu. Yani ben ona müslümanlık hakkında bi şeyler anlattım ve daha fazla bilgi almak için bi hocaya gitmiş ve orda da müslüman olmuş. Aslında aramızdaki tek sorun yaşımız... :S

Aslında şuan tek sorunumuz yaş.

Mesajınızı yeni gördüm, kusura bakmayın. Zaman ayırıp hayatınızda ki bu güzel olayı yazdığınız için teşekkür ederim. Umarım ömür boyu mutlu olursunuz.
Bizim şuan tek sorunumuz aramızdaki yaş farkı aslında ben sorun etmiyorum ama ailem edebilir korkusuyla düşünmüyo değilim. Erkek arkadaşım, bi türk erkeğini aratmıyo açıkcası (kıskançlık vb...) bana karşı gayet saygılı ve diğer insanlara karşıda. çok dürüst ve temiz kalpli. Bir de şu yönden düşünüyorum, eğer kendi yaşıma denk birisiyle evlensem daha mı mutlu olabilicem? yani hayat boyu mutluluk, huzur sadece yaşa mı bağlı diye düşünüyorum.

Yaş farkı - dil -ırk önemli değil ama din önemli çünkü bildiğim kadarıyla

Müslüman Erkeğın : kitap ehli (Yahudi ,hristiyan) ile evlenmeleri tarimen mekruh yani harama yakın. Ateist putperelerle evlenmeleri haram.

Müslüman kadının: Müslüman olmayan biri ile evlenmesi haram ve evlenmeye karar verdiği anda islamdan çıkar. İstediği kadar müslümanım desin müslüman değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…