- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
- Konu Sahibi aslibennington
-
Benim İngilizce öğretmenimdi. Yeni Zelandalı.
Birincisi, ailen eger asimile olmadiysa boyle bir seyi kabul edeceklerini sanmiyorum. Senden 17 yas buyuk bir insan.Din degistirme meselesi karisik, bir insan sirf karsisindaki insan için inanc ve dusuncelerini degistiriyorsa kisilik zaafiyeti olabilir. Arti bu ecnebilere guven olmaz, onlarin evlilik ve ask anlayislari cok farkli. Bugun sana asik olur evlenir, yarin hevesi geçince (aile kutsalliginin temellerinden bihaber olduklari için) ayrilalim der. Ustelik senin ogretmeninmis çok ilginc bir durum çok. Ya$in daha cok genc, daha neler goreceksin ailene acmadan bitirmelisin, yazik anneciginin yuregine inmesin.
Dinini değiştirebilir çünkü bazı şeyler anlattım ona müslümanlıkla ilgili demişsiniz.Bunlardan etkilenmiş olabilir.Allah'ın bunu kime ne zaman nasip edeceğini hiç birimiz bilemeyiz.
Ancak arada çok çok büyük bir yaş farkı var.Şu an her şey güzel gitse de ileride tepetaklak olabilir.Birde her ilişkide tek tek sorun olabilecek farklar sizin ilişkinizde toplanmış.Sevdiğiniz için ayrılın falan deme hakkımız yok elbette ama gözden geçirmeniz şart.Hele altı ayda evlilik,ciddi düşünce falan çok hızlı.Özellikle kültür ve yaş farkı bir süre sonra kendisini gösterir bence ama inşallah o iyi biridir ve tüm engelleri aşarsınız.
Birincisi, ailen eger asimile olmadiysa boyle bir seyi kabul edeceklerini sanmiyorum. Senden 17 yas buyuk bir insan.Din degistirme meselesi karisik, bir insan sirf karsisindaki insan için inanc ve dusuncelerini degistiriyorsa kisilik zaafiyeti olabilir. Arti bu ecnebilere guven olmaz, onlarin evlilik ve ask anlayislari cok farkli. Bugun sana asik olur evlenir, yarin hevesi geçince (aile kutsalliginin temellerinden bihaber olduklari için) ayrilalim der. Ustelik senin ogretmeninmis çok ilginc bir durum çok. Ya$in daha cok genc, daha neler goreceksin ailene acmadan bitirmelisin, yazik anneciginin yuregine inmesin.
hayatta 3 insandan korkacaksın.dağdan inme,dinden dönme,sonradan görme...
umarım anlatabilmişimdir
bence büyük bir hata yapıyorsun, dönmende fayda var. dil, din, yaş farkı.. bunlar küçümsenecek problemler değil. doğru dürüst türkçe bilmiyor diyorsun, demekki senin çok iyi bir ingilizcen var. birde din değiştirdiğini söylemekle olmaz. madem öyle birşey düşünüyordu neden senin yanında yapmadı. sorsana nasıl değişmiş anlatsın sana.. sünnet olmuşmu? ben pek sanmıyorum. genç sevgili için yalan söylüyorda olabilir. 17 yaş farta koca bir kuşak farkı, sendekinin geçici bir heves olduğunu düşünüyorum.. okadar genç, yakışıklı, pırıl pırıl delikanlı vardır çevrende.. bence ailene bişey deme ve ilişkinide devam ettirme. gözünün önüne bak "beni gör diye yırtınan" delikanlıları gör :)
ya şu an sana herşey tozpembe yaşın itibariyle
22 yaşındasın napcaksın 39 yaşında adamı
benim bi arkadaşımla koreli bi çocukla evlendi... o çocukta arkadaşım için müslüman oldu... ben üzüldüm çünkü din değiştirmek kolay iş değildir yani dininin hemen değiştirebilen insan bence kendide hemen değişebilir... kaldı ki yaş farkı da çok...kendini ateşe atma cnm.. bu romantizm çok sürmez araya kültür farkı girdiğinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?