Erkek arkadaşımla doğum günü krizimiz

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
merhaba. Yaklasik 4 aydir bir iliskim var ve 10 gun sonra dogum gunu. Gecen hafta dogum gununde ne yapalim diye bir konusma gecmisti aramizda ve o gun kutlamamiz cok da onemli degil demisti ve ben gununde kutlamak istedigimi dogum gunlerinin benim icin onemli oldugunu soylemistim. Bugun bulustugumuzda arkadaslarinin plan yaptigini sehirdisina gidecegini soyledi dogum gununde. Ben cok bozuldum ve cok uzuldum asla konusmadim gitmek istiyorum dedim ve kalktik. Konusmama sebebim kendimi onemsiz hissettim beni dusunmeden plan yapmasina ve konusursam aglarim diye korktum. Daha sonra aradi konustuk sen bana plan yaptigini soyleseydin zaten onlarla gitmezdim dedi. O gun icin isten izin alip yanina gelecegim birlikte kutlariz yine o gun dedi. Tavrimin tuhaf oldugunu ve bir daha boyle davranmak yerine konusmam gerektigini soyledi ama ses tonu tuhafti nasil desem saskin ve uzgun gibiydi. Sizce haksiz miyim? Yazarken haksizmisim gibi geldi gerci

Beraber kutlamak isteyebilirsin evet ama rahatsız olduğun üzüldüğün şeyi o an söylersen sağlıklı bir iletişim kurarak çözebilirsin.
Susar, pasif agresif olursan daha çok kaosa yol açarsın.

Bir de şöyle düşün, o gün anlayışla karşılasan, "Tamam hayatım git eğlen" desen o adam senden hediye bile beklemez aslında.

İyi bir ilişkinin en önemli bileşeni iletişimdir. Siz ne hissettiğinizi, ne düşündüğünüzü karşı tarafa net şekilde anlatmazsanız iletişim kopukluğu yaşarsınız bu da sorunlara sebep olur.

Bir de her şeye ağlamayın ama ya. Bugün ağlayan kadın konusunda nirvana yaptı site sanırım. Kendinize hakim olmayı, en ufak şeyde ağlamamayı öğrenmelisiniz.

Hakli olmasina haklisiniz ama bunlari sevgilinizle paylasin. Neye kirilip uzuldugunuzu soyleyin ki bilsin siz susarsaniz nasil anlasacaksiniz :) birbirinizu daha iyi tanidikca bu sorunlari da asmis olursunuz.
Ama o an sinirden aglayip salak gorunmemek icin sustum sonrasinda sakinlesince konustuk arkadaslarinin da haberi yok sanirim iliskisinin oldugundan bunu da dusundum sinirim kat kat artti gozlerimden alevler cikarken yoo sorun yok falan diyebildim ancak

haklı olan sizsiniz. kutlamamıza gerek yok demiş, siz de kutlamak istiyorum ben böyle şeylere önem veririm demişsiniz. Daha ne???

ne demek plan yaptığını söyleseydin? boş boş konuşma deseydiniz ay sinir olurum böyle şeylere ben.

Peki bu hareketini nasil yorumlamam lazim? Bana deger vermiyor mu sizce

4 aydır birliktesiniz, benim görüşüm şu;
sevgili zamanla değerlenir, yaşanan anılar arttıkça değer yüklenir sevgiliye. umarım demek istediğimi anladınız.
4 ayda size ne kadar anılarınız varsa o kadar değer verebilir :)

ama bence bu değer vermekle alakalı değil, evet çok haklısınız bu olayda ancak, erkek bu. odunlar.

Bence ilk konuşmada da sizle kutlamamak için öyle demiş. Madem kutlamak istiyor sizle kutlasaydı. Arkadaşları daha değerli ya da onlarla daha çok eğleniyor ki o günü sizle geçirmeye tercih ediyor. Benim sevgilim varken arkadaşımla filan planlara girişmem. O plana sevgilimi de davet ederim. Siz beraber kutlamak istiyorsunuz, diyorsunuz da adam hala oralı değil. Şaka gibi.

Doğum günü kutlamaya önem vermiyorum deyip arkadaşlarıyla plan yapmış demek ki önem veriyo ayrıca ben doğum günümde sevdiğim insanları yanımda görmek isterim başta da sevgilim gelir. Süpriz doğum günü yapmasanız bile bir plan varsa yani oturulacaksa mutlaka sevgilim de olmalı pek değer verdiğini sanmıyorum

Balik burcu adam,üzme .. gelecekmiş kutlayacakmışsınız beraber tabi sende kendince haklisin ama iletişim problemi var galiba biraz

Bence değer vermiyor değil, bu yazdığınıza cevap vermek istedim özellikle. Sadece düşüncesizlik etmiş. Sonradan gönlünüzü almak için uğraşmazdı değer vermiyor olsa. Sakin sakin anlatırsanız bundan sonra plan yaparken böyle durumlarda size danışması gerektiğini anlar o da.

1.si bi insan doğdu diye neden kutlama yapılır anlayamıyorum. Onun görevi dünyaya gelmek, annesini kutlayın kutlayacaksınız.

2.si bi insanı mutlu etmek ve güzel bir gün geçirmek için kavga ederek bir başka günü zehir etmenin bir mantığı yok. İyiki doğmuşsa sadece o gün mü iyi ki doğmuş? Siz bugün kutlayın ne farkeder?

3.sü de siz daha 4 aydır hayatındasınız. Plan yapan arkadaşları ne zamandır varlar? Onlar kendilerine birlikte olmak ve eğlenmek adına doğum gününü bahame etmişler. Maksat toplanabilmek. Daha makul yaptıkları size nazaran.

Ah ben de senin gibiyim sorunumu söylemek yerine susar ya da laf sokarım haliyle uzar gider herşey haklıyken haksız olurum sizinki de öyle olmuş

Size kutlamaya gerek yok diyip arkadaşları ile program yapıldı ise o program sizinle konusmadan önce olmuştur. Yani program bellidir üzerine siz sorunca kutlama gereksiz demiştir. Kaç yaşında insanın böyle emrivaki yapması komik. Belki aranizdaki ilişki yeni olduğu için söylememiştir. Erkekler bazen kendi aralarında da takılabilir takılmalı ama böyle saklamalı bir şey olunca insan şüpheleniyor .

İlk okuduğunda ben doğum günü sizin sandım.

Fakat erkek arkadaşınızın doğum günüymüş ve ben kutlamak istemiyorum/hoşlanmıyorum dediği halde "benim için böyle günler önemli, kutlayalım," demek bencilce. Adamın kendi doğum günü bırakın kutlayıp, kutlamama özgürlüğü de onun olsun.

Ben de sevmiyorum doğum günü kutlamalarını ama başkasının doğum günü varsa ve kutlanacaksa özen gösteririm. Doğum günü kutlamayı gereksiz bulan bir insana kutlanacak diye dayatmam. Onu değiştirmeye kalkmam.

Alınmayın ama onun doğum günü sonuçta ve kutlamak istemiyorsa kutlamamalı, istiyorsa da dilediği gibi kutlamalı.

adam hatalı olabilir ama konuşmamak da sorunları çözme konusunda mantıklı bi davranış değil. azıcık olgun olun, bişeyden rahatsızsanız söyleyin.

Dogum gunu kutlamayi sevmem demedi ki. Tarihinden once veya sonra da kutlanabilir o gun icinde kutlamak onemli degil dedi yoksa istemiyorsa zorlamam ogrenci halimle bir suru masraf yaptim onun uzerine baskasiyla plan yapinca bozuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…