Sağlıkla gelsin bebeğin inşallah

Ben de ikinci kızıma hamileyim şu an dünyanın en mutlu annesiyim. İkisi de erkek olsaydı veya farklı olsaydilar da duygularım değişmezdi. Üçüncü bebek de düşünmüyorum. İsterse erkek olacak diye %100 garanti versinler. Çünkü ben ancak iki çocuğa yetebilirim. O da bana kız evlat olarak verildi ne mutlu bana

Çocuğu kendimize ait görme şeklinde problemli bir bakış açısı var toplumda. Teşbih bile çok hatalı. Çocuğa tadına bakılacak meyve olarak bakılması bile o kadar tirajikomik ki. Hep elma yedik şimdi de armut yiyelim der gibi evlat sahibi olmayı bu kadar basitleştirmek akıl alır gibi değil. Sonra çocuk sizin istediğiniz mesleği seçmeyince, sizin istediğiniz eşle evlenmeyince, sizden bambaşka özgür bir birey olduğunda da hayırsız evlat muamelesi görüyor. Dövme yaptırdı diye veya mini etek giydi diye veya tam tersi başını örttü diye kendi çocuğunu zorbalıyor insanlar. Çünkü onu kendine ait bir mal gibi görme bakış açısının ürünü bu da. O bize zevk versin diye doğuruldu çünkü. Bu sitede erkek bebek isteyenler başlığında binlerce yorum yapılıp bunun konuşulmasına izin verilmesini bile anlayamıyorum. Ben site yönetiminde olsam bu başlığı direkt yoruma kapatırdım. Ne kadar da doğal görüyor insanlar. Eleştirince de biz kötü oluyoruz. Yukarıda ıspanak benzetmesi yapmış biri gerçekten inanamıyorum. Bu kapasiteye de kendimi anlatabileceğimi düşünmüyorum. Dilerim bir sonraki nesilde bu çarpık bakış açısı biter. Daha bu milletin çoook yolu var. İçimi döktüm sana da rahatladım biraz. Bir kişi de olsa bunu yazan birini görmek iyi geldi