- 16 Nisan 2013
- 1.950
- 5.238
- 158
- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #35.141
Tesekkurler canim cvp icin❤sebebi sabah acken kan sekerinin dusuk olmasi olabilir,bunyenin asidik olmasina sebep oluyormus.dusuk kan sekeri kiz bebek icin ve ortalama degerde kan sekeri erkek bebek icin iyiymis
Evet ph kagidi diye aratirsan internet alisveris sitelerinde satiliyor bende siparis vercemBence de ilişki öncesi vajen ph bakmak lazım.Bunun için bişey aldın mı canım turnusol kağıdı gibi bişey varmış ama
Hangi ay olayi?Arkadaşlar bebeginin cinsiyeti belli olanlar iliski ayini gününu hatta mumkunse saatini yazabilirmi. Şu ay olayina bakicam. Tutmayan varsa icim rahatlayacak lütfen
Arkadaslar,
Evet ph kagidi diye aratirsan internet alisveris sitelerinde satiliyor bende siparis vercem
Ay iki günde bir burc degistiriyor. Iliski günü ayni zamanda yumurtlama günü ay ates ve hava burcundaysa erkek su ve toprak grubundaysa kiz diye bir tez sunulmuş. Sanirim bu iyonlarla alakali bir durum.Hangi ay olayi?
Hayirlisi canim. Saatlerine dikkat ederek baktin dimiGerci şimdiki birlikteligimden inşallah hamileysem haftaya belli olacak. Onada baktım kız gösteriyor. Bakalım hayırlısı canım.
Evet canım su ve toprak grubunda gösteriyordu.Hayirlisi canim. Saatlerine dikkat ederek baktin dimi
Rastlamadim ama senin degerler alt sinira yakin alakasi olabilir belki.Peki araştırmalarında sodyum ve potasyum değerleri ile ilgili birşeye rasladın mı?
Benim değerler şöyleydi
Sodyum (136-145) değerim:138
Potasyum (3.5-5.1) değerin 3.52
HE diyetinde potasyum ve sodyum yine oneriliyor,ama potasyumu takviye olarak almaya gerek yok besinlerden alin ve tuzu da sagligi etkilyecek sekilde abartmayin diyor.ben ph yukseltmesi acisindan himalya tuzu kullaniyorum normal sofra tuzu da ok.Rastlamadim ama senin degerler alt sinira yakin alakasi olabilir belki.
Ayy canım inşallah beraber deneme yapalım.dua edelim birbirimize. Allah im ogullu kızlı güzel bi ailemiz olsun inşallah isteyen bütün arkadaşlarımla birlikte.Az önce annemle konuştum.Annem 3 kızdan sonra ona öğretilen yöntemle 2 erkek yaptı:) Bana anlatmamıştı sanki ramazan dan sonra çocuk yapicam dediğin için bekliyormuş anlatmak için.Şimdi diyorki bu sefer benden habersiz yapma:)
Demem o ki aslında bazı şeyler eğer olmayacaksa nasip olmuyor.İnternette araştırırken buldum burayı bu tarz şeylere inanmazdım.Rabbim belki buranın vesilesiyle bize bir oğluş nasip edecek belki diyet belki yum. Günü ile olacak eleştirmek yerine birbirimizi destekleyelim saygı duyalım bence
B Beybipattis seneye inşallah beraber yapacağız :)
Evet bence de canim4blueandpink kepekli ekmek sodyum açısından baya zenginmiş diyete dahil edilebilir diye düşünüyorum canım
Arkadaslar bu diyet yabanci bir forumda bilgisine guvendigim birinin yazilarindan derledigim bilgileri icermekte,ben diyetimi bu bilgiler isiginda tekrar duzenledim,benim mantigima yatan, kendim ve bebegim icin saglikli olduguna kanaat getirdigim bir diyet plani bu.daha once diyetle alakali edindigim bilgilerde kafamda soru isareti olusturan,acaba dedigim noktalar vardi,suan bu planin denemeye cok daha deger oldugu kanisindayim cok daha mantikli geliyor.bu konuda elbette herkesin dusunceleri farkli,asla benimki dogru iddiasinda degilim,her dusunceye eyvallah diyerek paylasma amacim bu konuda bilgi arayisinda olan arkadaslara yardimci olmak.hep lvurguladigimiz gibi dayanisma icin burdayiz.
ayrintilari ile HE diet(yuksek kalorili diyet)
Bu diyette amac,"iyi beslenme".genel olarak sagligin mumkun oldugunca iyi beslenerek arttirilmasi.
Erkek bebek icin yuksek kalorili,yuksek proteinli,besin degeri yuksek besinlerden olusan bir diyet izlenmeli ve yeme duzeni kan sekerini belli bir seviyede tutacak sekilde(ortalama degerde yani)ayarlanmali.gunluk kalori alimi 2200-2500 arasi olmali,ancak bu kaloriler yagli ve sekerli hamurisler vb.gibi bos kalorilerden olusmamali,cunku bunlar kan sekerini aniden yukseltip sonra dusurur,hedef kan sekerinin tutarli olmasi.
Gunde 3 ana ogun 3 ara ogun seklinde uzun sure ac kalmayacak sekilde beslenmeli.her igunde protein+karbonhidrat birarada alinmali.her seyin asirisi zarar,hedef yeteri kadar tum besin gruplarindan almak olmali.
Hem kadin hem erkegin multivitamin ve folik asit almasi oneriliyor.taze sebze meyve olmazsa olmaz.bol salata,yas ve kuru yemisler,taze meyve ve sebze sulari,limon gibi.icilmesi ozellikle tavsiye efilen limonlu su,greyfurt,portakal,elma,yesil sebze suyu,domates suyu.aslinda burada gokkusaginin renklerinde beslenin deniliyor.
Tam tahilli besinler oneriliyor,ayrica yulafli besinler de testestorona fayda sagladigi icin oneriliyor.
Saglikli yaglar onerilmekte,zeytinyagi,hakiki tereyagi,keten tohumu yagi,yagli kuruyemisler gibi.ancak islenmis margarin vs.dan uzak durulmali.
Gelelim kalsiyuma:)) kalsiyum=kiz iddiasi artik gecerli degil,kalsiyum herhalukarda dogurganlik icin gerekli.onun icin tam yagli,besin degeri yuksek sut urunleri oneriliyor.yagli peynirler,yogurt,tereyagi ozelliklede yumurta gerekli.simdi bu noktada laktik asitin vucudun asiditesini yukselttigi bilgisine sahibiz,konuyu netlestirmek icin arastirmaya bilgileti karsilastirmaya devam edelim,ancak sahsen ben kalsiyum noktasinda boyle dusunuyorum,listemde olacak,sut haric cunku laktoz intoleransim var ama yumurta yogurt peynir olculu duzeylerde tuketip pha etkisiyle beraber degerlendirmek niyetindeyim.tabi dedigim gibi bi benim fikrim,burada yazdigim hersey konusunda herkesin dusuncesi garkli olabilir.
Onerilmeyen,diyetten cikarilmasi gereken yiyeceklere gelince,soyali urunler,sentetik tatlandirici iceren yiyecek icecekler,asiri kafein,ve tek basina seker.erkek diyetindeyken seker tuketilmemeli diye bisey yok,ama seker +protein birarada olmali ki seker vucutta kan sekerini aniden yukseltip dusurmesin.mesela bal +ceviz,bitter cikolata+findik gibi secenekler olabilir.
Katkili gidalar genel olarak onerilmiyor,etten yapilsa da salam sosis gibi katkili yiyecekler iyi degil.zaten bu diyet genel anlamda saglikli beslenmeyi tesvik ediyor.
Civa iceriginden dolayi sig deniz baliklari haftadan birden fazla onerilmiyor.
Alinabilecek takviyeleri de daha once yazmistim.
Bu diyetten anladigim onemli olan besin yuzdelerinden ziyade beslenme sekli ve miktari.beyne "ben cok iyiyim,cok iyi besleniyorum saglikliyim"mesaji vermek gerekiyor galiba.sonuc ne olursa olsun bu beslenme seklinin sagligimi ve dogurganligimi olumlu yonde etkileyecegi kesin,onun icin Ben bu diyeti takip etmeye karar verdim.Sizlerin de oneri ve yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar.Umdugumuz sonuca vesile olmasi dilegi ile:))
Bilmez miyim canim bendede durum ayni.insallah hepimiz icin amin.diyete basladim gelecek ay denemwyibdusunebilirim ben.sende dyrum nasilAyy canım inşallah beraber deneme yapalım.dua edelim birbirimize. Allah im ogullu kızlı güzel bi ailemiz olsun inşallah isteyen bütün arkadaşlarımla birlikte.
Sadece burda söyleyebiliyorum erkek bebek isteğimi. :)
Canım benimkine bi bak sana zahmet merak ışteArkadaşlar bebeginin cinsiyeti belli olanlar iliski ayini gününu hatta mumkunse saatini yazabilirmi. Şu ay olayina bakicam. Tutmayan varsa icim rahatlayacak lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?