Yumurtlamadan hemen önce ve/veya sonraki ilişkiyle hamile kalanlar bebeginizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    518
Sağlıcakla büyüt oglusunu çok geçmiş olsun hemde gözün aydın canım darısı bizlere insallah

DÖLLENME NE ZAMAN GERÇEKLEŞİR?
Cinsel birleşmeden sonraki ilk birkaç saat içinde döllenme gerçekleşebilir. Döllenmeyi hızlandırmak için bazı yerlerde kalçanızın altına yastık koyarak 20-30 dakika yatmanız ve yerçekiminden faydalanarak spermlerin yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırmanız gibi öneriler okuyabilirsiniz.

SPERMLER İÇİN HANGİ ENGELLER VARDIR?

Vajinadaki ait seviyesi

Milyonlarca spermin kendi yumurtasını arıyor olması kolay bir yolculuk değildir. Spermler için ilk engel vajinadaki asit seviyesi olur. Burası, spermler için öldürücü olabilir.
Vajinal akıntı
Ardından vajinal akıntı gelir. Bu akıntı spermler için geçilemeyen sıkı bir ağ gibi olabilir. Ancak mucizevi bir şekilde bu ağ gevşer ve güçlü yüzücüler buradan geçebilirler. Fakat hepsi bu kadar da değildir. Spermin daha kat edeceği çok yolu vardır. Rahim ağzından rahme girip yumurtalık kanalına kadar yaklaşık 15-20 cm’lik bir mesafeyi geçmesi gereklidir. 10 dakikada bir santimetre ilerlediği düşünülürse gerçekten de bunu bir seyahat olarak düşünebiliriz. En hızlı sperm, en erken 45 dakikada yumurtayı bulur. Yavaş bir sperm için bu süre 12 saate kadar çıkabilir.

Eğer bir sperm yumurtalık kanalına geldiği halde yumurtayı bulamazsa burada 72 saate kadar bekleyebilir. Burada yumurtayı dölleyebilecek sperm sayısı yalnızca birkaç düzine kadardır. Çünkü diğerleri ya yolda tuzaklara takılmışlardır, ya kaybolmuşlardır, yani yanlış yumurtalık kanalına gitmişlerdir ya da yolda ölmüşlerdir. Ancak yumurtaya ulaşabilen şanslı spermler için yarış henüz bitmemiştir. Yumurtanın dış kabuğunu delerek diğerlerinden önce içeri girmeleri gerekecektir. Bir tanesi içeri girmeyi başardıktan sonra yumurtanın kabuğu hemen değişir ve diğer spermlerin girişine izin vermez. İlk sperm içeriye girdikten sonra yumurtanın üzeri, tıpkı koruyucu bir kalkanla kaplanır. Asıl mucize bundan sonra başlayacaktır.

Yumurtadaki genetik madde ile spermdeki genetik maddeler ilk 24 saat içinde birleşerek döllenecek ve yeni bir hücre oluşarak hızla çoğalmaya başlayacaktır. Embriyo olarak bilinen bu yeni hücre kümesi, yumurtalık kanalından aşağıya doğru yolculuğuna başlayacak ve rahim duvarında bir yere tutunacaktır. Bu yolculuğun son kısmı üç veya biraz daha fazla gün sürecektir. Fakat sizin gebe kaldığınızı anlamanız için birkaç hafta daha geçmesi gerekecektir. Eğer adet kanamanız gecikir ve gebeliğin diğer belirtilerini de hissederseniz evde yapılan gebelik testlerini uygulayabilirsiniz. Artık bir gün gecikmeye bile hassas olan gebelik testleri vardır ve bu yolda çok ufak bir adım bile atılmış olsa anlayabilirsiniz.

Döllenme işlemi, cinsel birleşmeden yaklaşık bir saat sonra fallop tüplerinin üst kısmında gerçekleşmektedir. Bunu takip eden bir kaç günün sonunda hücre her 12 – 15 saatte bir bölünerek fallop tüplerden döl yatağına doğru ilerler. Bu şekilde rahme ulaştığında yaklaşık 100 hücreden oluşmakta ve rahim duvarının yumuşak süngerimsi yüzeyine yerleşmektedir. İşte tam da bu anda hamilelik gerçekleşmiş olur.

Aynen canim birde yutubda op dr berk karatas gayet aciklamali anlatmis ❤❤

Kizlar bugün bi arkadaştan öğrendim enerji içecekleri de erkek bebek için iyiymiş gunde 1 tane icirebiliriz kocalara

Hatta bana bunu söyleyen arkadaşın arkadaşı eşine enerji içeceği içirmiş ceviz findik badem de yedirmiş bide ovululasyon testiyle yumurtlamayı yakalamış 5 gün cinsel perhizle 3 kızdan sonra oğlanı bulmuş Bilginize kızlar..içirmekte fayda var Biz bütün sebepleri işleyelim inşallah Rabbimde karşılığını versin

Kizlar şimdi bana bi anlatın bu test nasil ne zaman ve günde kaç kere yapılacak Bana ayrıntısıyla anlatır mısınız Tecrübeli arkadaşlar size zahmet bi anlativerin

Canim bence o findik ceviz bademden olmustur sonucda gazli icecekler bilemiyorum ama asidiklestiriyor spermi die biliyorum erkek sperm icin erkegede alkali lazim oyuzden soda icmesi oneriliyor evet oda gazli ama notr oluyor birde dogal olmasi daha iyi bence bizde keciboynuzu ozu vitamin cikolata badem falan kullaniyoruz bakalim hayirlisi varsa kismetimizde hersekilde olur insallah allah emeklerimizi bosa cikarmasin ❤❤❤❤

Bilmiyorum ki bacım ne duysam yapasim geliyor

Canim gozun aydin anali babali buyusun oglusun sanada gecmis olsun kurtuldun sonunda darisi bana artik benim hamilelikte dayanilmaz bi hal aldi nefes darligi beni mafetti bugun hastaneye yatirdilar bi takim tetlikler yapiyolar cunku kan pihtilasmasindan supheleniyolar okadar gergin ve korkuyorumki insallh bisey climax su 3 haftayi hayirlisiyla atlatip sag saglim kizimi kucagima alsaydim biran once

Canim cok gecmis olsun. Rabbim yardimcin olsun ins.

Cok gecmis olsun canimm rabbim sifani versin sagselamet sende bebegini kucagini alirsin insallahh ❤❤❤

Günaydın kızlar 2 gündür biokadin fitil kullaniyorum ama sabahları kasiklarimda ağrı oluyor Acaba fitilden mi Kullanan arkadaşlar sizde de oldu mu

Merhaba kızlar ilk defa yazıyorum ama uzun zamandır burayı takip ediyorum: bana yardımcı olursanız sevinirim. 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim. Seneye Nisan Mayıs gibi çocuk planlıyoruz . Eşim ve ben oldum olası erkek çocukları çok sevmişizdir. Tabi rabbim ne verirse başım gözüm üstüne ama bir oğlumuz olursa çok mutlu olucaz gibi hissettiğimden araştırmaya giriştim . Buraya rastladım.

Sayfalarca okudum. Labaquick ovulasyon testi aldım. Geçen ay adetim bittikten ertesi günü yapmaya başladım ta ki bugün adet olana kadar her gün yaptım . Ama sizin koyu pik diye bahsettiğiniz Durumu hiç bir gün göremedim . Sadece bir gün baya koyuydu şimdi fotoğrafını yüklücem. Hatta dedim biraz daha koyulaşır pik yapar. Ama 3 saat sonra yaptığımda silinmişti.

O bir gün hariç her gün aşırı silikti bazı günler gözle bile zor seçilecek kadar silikti. Şimdi ben anlamadım benim yumurtlama günüm o gün müydü . Ya da yumurtlamada bir sorun mu var doktora mı gitsem . Böyle bir durumla karşılaşan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…