şu paralı takvimle ilgili kimse bir şey yazmamış.

bazı günler yumurta erkek hücresi taşıyan spermleri itiyor bazı günler ise kabul ediyormuş. o zaman nasıl olacak bu iş anlamadım.
eşimin amcalarının 5-6 kızları var hep bir tane de oğulları var. eşimin annesi peş peşe üç erkek doğurmuş. anne tarafımda da hep kız ağırlıklı. 4 kız 1 erkek, 3 kız 1 erkek...
aklıma şu geliyor. benim yumurtalarım erkek hücresi taşıyan spermleri sevmiyor, eşimin de erkek hücresi taşıyan spermlerinin sayısı az, kalitesiz ya da gerçekten ömrü kısa ya da yavaşlar.
çünkü tam yumurtlama günümdeki ilişki ile hamile kalmıştım ama düştü. sonra reglin 11. gününde olan ilişkiden hamile kaldım. 14. gün yumurtladığımı hissettim ve kızım oldu. ilk kızıma da sık ilişki ile hamile kalmıştım ama gününü hatırlamıyorum.
büyük kızım 5, küçük kızım 2 yaşında. bir de oğlum olsa çocuk defterini huzurla kapatsam diyorum. ama kızım olma ihtimalini düşününce vazgeçiyorum. ben 5 kıza da bakarım da... şu çevrede konuşan insanların ağzına çakasım geliyor. o kadar büyük maharetmiş gibi bahsedince ben de merak ediyorum ne oluyor acaba erkek olunca diyorum. bu duyguyu da yaşamak istiyorum.
inşallah sağlıkla erkek isteyenin oğlu kız isteyenin de kızı olur. kız yapmak o kadar kolay geliyor ki bana. sanki hiç oğlum olmayacakmış gibi...