erkek çocuğu anneleri bi bakın n'olur :(

HayaLcicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
25
5
38
Kırıkkale
Merhabalar;
Direk konuya giricem 05.05.2012 doğum tarihli bir oğlum var , tuvalet egitimi işini halletmek istemiştim geçen yaz bi 10 gün kadar ugrasmistim, hic de basarili olamamistik ve tatil plani yuzunden yarim birakmak zorunda kaldim, evim dogalgazli o yuzden kis olmasinin bi sıkıntı oluşturmayacağından dolayı arayi daha fazla acmadan tekrar başliyim dedim.....1 ay olduuuu ve bir adim ilerleme yok.. ! Inanın o kadar doldum ki şu an ağlamaklı gözlerle yazıyorum bi ara sadece bi 2 -3 gun kadar guzel soylemisti ama sadece çişini o zaman "iste tamam, galiba halledicez"demistim kendi kendime ama sonra nolduysa bırakti 1 aydir ne cisini soluyo ne kakasini .. bazen yuz ifadesi degisiyo soruyorum "oglum bak kakan mi geldi? Hadi gel gidelim senle tuvalete yapalim su dokelim bebegim hadi " diyorum "hayir anne kakam çişim yok " diyo üzerinden 1 dk. Gecmeden bakiyorum ki yapmis ve ne yalan soyliyim 1 aydir oylesine doldum ki artık altına yaptıgı zamanlar çok sinirlenir oldum aşırı tepkiler veriyorum 3-5 gündür kızıyorum bagiriyorum cezalandiriyorum çok yıprandım nolurr bana bi akıl verin yaaaa sagdan soldan yapışanların da haddi var hesabı yok "bi ogretemedin su çocuğa " deyip duruyolar kaynanam bi yandan, eltim bi yandan, annem bi yandan çildirma noktasindayimmm... :'(

Benimki daha bi yasinda o yuzden bi fikrim yok ama ben de cok merak ediyorum bizde bu is nasil olacak.. Allah yardimcini olsun.. Cok bagirmayin minik kuzuya. Sanirim erkek cocuklarinda bu is sikintili oluyor benim kardesim sunnet olana kadar adam gibi oturtamamisti tuvalet egitimini

Hazir değil demekki ufaklik... Zorlamayin ters teper. Ben oglumda hic zorluk cekmemistim 1.5 yasinda baslamisti söylemeye. Ama her çocuk bir degil zorlayipta bunaltmayin çocuğu hazir olunca kendiliğinden sorun çözülecek. Biraz ara verip tekrar deneyin.

bence hemen simdi birakin bu tuvalet egitimi olayi
çocugunuz o kadarda buyuk deil, inanin gunu geldginde siz isteseniz o bezi takmak istemeteck, kendinize ve çocugunuza bi iiylik yapin ve unutun bu konuyu bi sureligine

yapmaniz gereken sabretmek zamaan birakmak, kendiliginden bez rahatsiz edicek çikarack, sizden gizli yapmaya basliycak bi yerlere saklanarak sizde o zaman tekrar teklif edersiniz tuvalete gitmeyi

su an ona bu konu için sinirlendikçe i$ler çigrigindan çikacak
ilerde ( 4 yasindan sonra ) kakasini tutamama, uzun sure gece temiz olamama vs birsuru sorunla karsilasabilrisiniz devam ederseniz ..

Bnm iki oglum vr on gune filan hmn alistlr ama kucuk olan uc yasinda bu aralar bazen kaciriyo sltina oyuna daliyo oyunu birakmak istemedigi icin sikiyo en sinunda kaciriyo aslinda cocuk demeden sik araliklarla senin goturmen lazim bir sure boylelikle alisiyo

sabırlı olman lazim.. hemen şipşak öğrenemez zaten yavaş yavaş.10 dakikada bir çocuğu tuvalete getir çişim yok desede.bir iki kere çişini kakasını yaptımı alışır zaten.ama mutlaka yapmadan çıkma.özellikle yemek yedirdikten hemen sonra tuvalette uzun süre durun mutlaka yapacaktır.ben mesela yapacakları saati bilirdim.2 haftada öğrettim belki tuvalette yattık kalktık diye bilirim. azmettim sonunda oldu.

sabırlı olman lazim.. hemen şipşak öğrenemez zaten yavaş yavaş.10 dakikada bir çocuğu tuvalete getir çişim yok desede.bir iki kere çişini kakasını yaptımı alışır zaten.ama mutlaka yapmadan çıkma.özellikle yemek yedirdikten hemen sonra tuvalette uzun süre durun mutlaka yapacaktır.ben mesela yapacakları saati bilirdim.2 haftada öğrettim belki tuvalette yattık kalktık diye bilirim. azmettim sonunda oldu.

Etrafımda sizin oğlumuzda aynı yaşta olup çişini ve kakasını söylemeyen o kadar çok çocuk var ki... Lütfen ısrarcı olmayın kısa bir süre içinde halledecektir, emin olun.
Asla ve asla cezalandırmayın sonra çok pişman olursunuz.

Kati tuvalet egitimin ilerleyen yaslarda Okb hastaliginin tetikleyicilerinden biri oldugunu okumustum isterseniz link atabilirim.. daha sakin olun hic bi sey cpcuklarimizin psikolojik sagligini tehlikeye atmaya degicek kadar onemli degil

Canım erkek çocuğunda eğitim biraz daha uzuyor, bi de sen sinirlenip kızdıkça farkettirmeden seni cezalandırıyor. Hangi konuda sert tepkiler alırsa uzunca bir süre o harekette ısrar ediyorlar. Önce sakin ol bütün anneler bu süreçten geçiyor. Sonra tuvaleti eğlenceli hale getirmeyi bi dene bakalım. Mesela çişini bi süre tuvalette klozetin hemen yanında şişenin içine yaptır. Sen tuvalete gideceğin zaman onu da yanında götür bak biz büyükler buraya yapıyoruz de. Tuvalet çocuğun zorla gittiği itici yer olmasın. Bikaç yeni küçük oyuncak al mesela sadece tuvalete gittiğinde oynasın, orda da dursunlar banyonun dışına çıkmasın. Kakaları sifonu çekip kovalayalım aaa bak kaçıyolar, neyse yine kakan gelince yine kaka kaçırma oyunu oynarız falan de. Ama nolur ceza verme. Tuvalet eğitimi hayati önem taşıyor. Obsesifler, başka çeşit takıntı hastaları, para yönetimi bilmeyen beceriksiz aile babaları, savurgan dağınık umursamaz insanlar biraz da yanlış ( baskıcı veya aşırı gevşek) tuvalet eğitimi yüzünden böyleler.

Canim kimse senin cocuguna ne yapip ne ettigine karisamaz o senin cocugun alistirmak alistirmamak senin kararin kimse bisey deyip baski yapmamali anladim yiprandin cocugu fazla baski yapip kizip bagirma psikolojik olarak tuvaleti isteyecek olsa bile korkar senden solemez oyuzden cevrendeki baskilar yuzunden cocugunu cezalandirma zaten o hazir hissetse girmek alismak ister o bir kucuk cocuk farkinda olsa kakasini yapmaz istedigi yere baktin alisamio bi iki hafta birak sonra tatli dille tekrar tuvaket egitimi vermeye baslarsin.senin icinde diyorum hem kendini yipratmamis hemde sinirlenmemmis olursun uzulme canm gun gelecek oda gidecek tuvalete

bana göre çocuklar 2 yaşına kadar tuvalet eğitimini alması gerekir.zira 2 yaş sonrası inatlaşma dönemi başlıyor.

En iyisi bi doktora danisin siz. Cunku once bi sure soylemis, sonra soylememeye baslamis. Tuvaletini hissettigi halde soylemeyen cocuk cok. Altta yatan nedeni bulmak kazim.

Cocuklarin tuvaletlerini beyinlerinde algilama noktasi üc yasindan sonra gelisiyormus, tabii ki daha erken baslayanlar var ama üc yasina kadar zorlamamak gerekirmis, heleki kizarak ve zorla yaptirmak dahada geciktire bilirmis... Bu yüzden biraz denemissiniz madem olmuyor zorlamayin, ya kendiliginden isteyecektir, yada üc yaslarinda tekrar deneyeceksiniz, ama sabirla ve sevgiyle...

Pepe nin ' çişimiz tuvalete ' şarkısını dinletin sürekli , belki faydası olur .

Çok zor ama lütfen kızmayın . Siz kızınca çocukta başaramıyorum , beceremiyorum duygusu oluşur , bu da kendini geri çekmesine neden olabilir .

Zor bir süreç , bir süre ara verip tekrar başlamanızı öneririm .

Kolaylıklar diliyorum .

Eğitimde bu konuları gmrürüz bazı psikolojik rahatsızlıklar tuvalet eğitimindeki tutumlardan ortaya çıkar çocuğunuz küçük daha bir de sünnet tuvalet eğitimini kolaylaştırıyor diye düşünüyorum. Çişini kakasını lazımlık ya da tuvalete yaptığında ödüllendirin altına yaptığında ise hiç tepki vermeyin ama bence bir süre ara verin önce en az 1 -2 ay hem siz hem çocuk biraz toparlanın by arada da tuvalete sizinle gelsin bak büyükler tuvalete yaparlar çişini bnm oğlum da büyüdü artık gibi şeyler söyleyin

Eğitimde bu konuları görürüz bazı psikolojik rahatsızlıklar tuvalet eğitimindeki tutumlardan ortaya çıkar çocuğunuz küçük daha bir de sünnet tuvalet eğitimini kolaylaştırıyor diye düşünüyorum. Çişini kakasını lazımlık ya da tuvalete yaptığında ödüllendirin altına yaptığında ise hiç tepki vermeyin ama bence bir süre ara verin önce en az 1 -2 ay hem siz hem çocuk biraz toparlanın by arada da tuvalete sizinle gelsin bak büyükler tuvalete yaparlar çişini bnm oğlum da büyüdü artık gibi şeyler söyleyin

Bi kaç gun önce kızkardeşim katıldığı seminerden bahsetmişti tuvalet eğitimi konusunda...birincisi humeyra arkadasın dediği gibi kaka kaçırma oyunu ikincisi her yaptığında 'aa ne kadar güzel yapmış benim oğlum ne kadar cok yapmış nâsı güzelmiş aferin sana ...' gibi Cümleler...tabi zorlamamakta..

Oncelikle sabir, ben ortanca kizimda bu sureci cok zor atlatmistim. Ayni cevre baskisi bendede vardi. Ilk olarak soyle dusun o senin en kiymetlin ve altini acma kararini sen verdin o kucugun boyle bir talebi olmadi. Simdi sen kendin karar verdin ve ondan buna uymasini bekliyorsun elbette bunun icinde zaman gerekli.

B
ben henüz başlamadım kızım 16 aylık ama acaba oyuna çevirmeyi denediniz mi. Mesela anne kakayı bebek kakaların yanına göndermek gibi. Birde size tavsiyem eger benim kızım gibi yemekten hemen sonra yapıyorsa Yada o yüz ifadesini gördüğünüz anda onu götürüp oturtun. Arada gidip oturmalar oraya alıştırır cocuğu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…