- Konu Sahibi HayaLcicek
-
Kati tuvalet egitimin ilerleyen yaslarda Okb hastaliginin tetikleyicilerinden biri oldugunu okumustum isterseniz link atabilirim.. daha sakin olun hic bi sey cpcuklarimizin psikolojik sagligini tehlikeye atmaya degicek kadar onemli degilMerhabalar;
Direk konuya giricem 05.05.2012 doğum tarihli bir oğlum var , tuvalet egitimi işini halletmek istemiştim geçen yaz bi 10 gün kadar ugrasmistim, hic de basarili olamamistik ve tatil plani yuzunden yarim birakmak zorunda kaldim, evim dogalgazli o yuzden kis olmasinin bi sıkıntı oluşturmayacağından dolayı arayi daha fazla acmadan tekrar başliyim dedim.....1 ay olduuuu ve bir adim ilerleme yok.. ! Inanın o kadar doldum ki şu an ağlamaklı gözlerle yazıyorum bi ara sadece bi 2 -3 gun kadar guzel soylemisti ama sadece çişini o zaman "iste tamam, galiba halledicez"demistim kendi kendime ama sonra nolduysa bırakti 1 aydir ne cisini soluyo ne kakasini .. bazen yuz ifadesi degisiyo soruyorum "oglum bak kakan mi geldi? Hadi gel gidelim senle tuvalete yapalim su dokelim bebegim hadi " diyorum "hayir anne kakam çişim yok " diyo üzerinden 1 dk. Gecmeden bakiyorum ki yapmis ve ne yalan soyliyim 1 aydir oylesine doldum ki artık altına yaptıgı zamanlar çok sinirlenir oldum aşırı tepkiler veriyorum 3-5 gündür kızıyorum bagiriyorum cezalandiriyorum çok yıprandım nolurr bana bi akıl verin yaaaa sagdan soldan yapışanların da haddi var hesabı yok "bi ogretemedin su çocuğa " deyip duruyolar kaynanam bi yandan, eltim bi yandan, annem bi yandan çildirma noktasindayimmm...:'(
Canim kimse senin cocuguna ne yapip ne ettigine karisamaz o senin cocugun alistirmak alistirmamak senin kararin kimse bisey deyip baski yapmamali anladim yiprandin cocugu fazla baski yapip kizip bagirma psikolojik olarak tuvaleti isteyecek olsa bile korkar senden solemez oyuzden cevrendeki baskilar yuzunden cocugunu cezalandirma zaten o hazir hissetse girmek alismak ister o bir kucuk cocuk farkinda olsa kakasini yapmaz istedigi yere baktin alisamio bi iki hafta birak sonra tatli dille tekrar tuvaket egitimi vermeye baslarsin.senin icinde diyorum hem kendini yipratmamis hemde sinirlenmemmis olursun uzulme canm gun gelecek oda gidecek tuvaleteMerhabalar;
Direk konuya giricem 05.05.2012 doğum tarihli bir oğlum var , tuvalet egitimi işini halletmek istemiştim geçen yaz bi 10 gün kadar ugrasmistim, hic de basarili olamamistik ve tatil plani yuzunden yarim birakmak zorunda kaldim, evim dogalgazli o yuzden kis olmasinin bi sıkıntı oluşturmayacağından dolayı arayi daha fazla acmadan tekrar başliyim dedim.....1 ay olduuuu ve bir adim ilerleme yok.. ! Inanın o kadar doldum ki şu an ağlamaklı gözlerle yazıyorum bi ara sadece bi 2 -3 gun kadar guzel soylemisti ama sadece çişini o zaman "iste tamam, galiba halledicez"demistim kendi kendime ama sonra nolduysa bırakti 1 aydir ne cisini soluyo ne kakasini .. bazen yuz ifadesi degisiyo soruyorum "oglum bak kakan mi geldi? Hadi gel gidelim senle tuvalete yapalim su dokelim bebegim hadi " diyorum "hayir anne kakam çişim yok " diyo üzerinden 1 dk. Gecmeden bakiyorum ki yapmis ve ne yalan soyliyim 1 aydir oylesine doldum ki artık altına yaptıgı zamanlar çok sinirlenir oldum aşırı tepkiler veriyorum 3-5 gündür kızıyorum bagiriyorum cezalandiriyorum çok yıprandım nolurr bana bi akıl verin yaaaa sagdan soldan yapışanların da haddi var hesabı yok "bi ogretemedin su çocuğa " deyip duruyolar kaynanam bi yandan, eltim bi yandan, annem bi yandan çildirma noktasindayimmm...:'(
ben henüz başlamadım kızım 16 aylık ama acaba oyuna çevirmeyi denediniz mi. Mesela anne kakayı bebek kakaların yanına göndermek gibi. Birde size tavsiyem eger benim kızım gibi yemekten hemen sonra yapıyorsa Yada o yüz ifadesini gördüğünüz anda onu götürüp oturtun. Arada gidip oturmalar oraya alıştırır cocuğuMerhabalar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?