erkek çocuğu anneleri bi bakın n'olur :(

aynı hatayı bende yaptım çok pişmanım
sinirlerim bozulmuştu..ne mi oldu zamanı gelince kendisi söylemeye başladı çünkü kirli bez rahatsız ediyodu.inanın 2'buçuk yaş çok değil demekki cocugunuz hazır değil tuvalet eğitimine..er yada geç soyleyecek kendini de çocuğu da strese sokmaya değmez

şu an kızım 3 buçuk yaşında
geceleri altına yapıyor.bende alıştırma için bir kaç gece cabaladim ama biraktim artık bezliyorum..çünkü bazen geceleri wcye görürsem de yatağına yapiyodu çocuğu uykudan kaldırıp üzerini falan degistiriyodum rahatsız oluyodu ağlıyodu.bende bıraktım artık ne yapiyim kiyamiyorum

Ama sizin bu tavrının devam ederse kontrol kaybı, veya OKB veya bir dolu ruhsal problemi olan. Hatta gelecekte eşiyle olan problemlerini çözmek için gittiği psikologa bana çıcukluğunuzu anlatır mısınız cümlesini kurdurtabilir.
Bu yüzden, ailenizdeki kadınların galeyanına gelmekten hemen vazgeçin!
Çocuğunuzun, geç öğrendiği bir şeyi başarısızlık olarak görmeyi bırakırsanız bu sözlerin etkisi olacağını sanmıyorum.
Şöyle düşünün, çocuğunuz 1yıl daha bunu öğrenemezse ne olacak. Öğrenmesin kime ne!
Ama böyle bağırmaya ve ceza vermeye devam ederseniz,
gelecekte gelininiz içinden Size çok saydırabilir.

Oğlum 3 yaşında bıraktı bezi. 3 günde geceli gündüzlü bıraktı hemde ki sabah kalktığında çişi taşmış olurdu o kadar çok yapardı bezlenirken. Etrafa kulak asıp çocuğunu üzme nolur. Tuvalet eğitimine BAŞLAMA yaşı 2. Yani 2 yaşında öğrenecek diye bir şey yok. Bırak eğitimi bence. Sana da yazık bebeğine de.

büyük oğlum 13 aylıkken,küçük oğlum 15 aylıkken öğrendi.üstelik 3-5 kazadan başka yaşamadık.biz yıkama bez kullanırdık.bez yıkayacağımıza don yıkayalım,bir taraftan da çişi öğrenir düşüncesiyle hareket ederdik.üstelik 1 ay içerisinde öğrendiler ve hiç bir sağlık sıkıntımız da yok.hazır bezler biraz anneleri tembelleştiriyor bence.gerçi küçük oğlumda ben de hazır bez kullandım

çocuğum yok ama bununla alakalı bir seminere katılmıştım
orda 2 yaşında başlar tuvalet eğitimi ama her çocuk için böyle değildir demişti , bireysel farklılıklar , tutma bırakma kaslarının henüz gelişmemesi gibi nedenlerle bu zaman değişir demişti ,
aklımda kalan bir örneğide söyleyim belki işinize yarar
şu gülen adam ağlayan adamlı stickerlerden alın ve çocuğunuzla anlaşma yapın demişti , her çişini söylediğinde sana gülen adam vereceğim yapıştıracağım eğer 10 tane gülen adam biriktirirsen sana en sevdiğin oyuncağı alacağım diye , sizde böyle bir şey yapın belki işe yarar ..

Benim oğlum tam 36 aylıktı öğrendiği zaman hiç zorluk çekmedik. Ama kakasını daha geç söyledi. Ki genel olarak kakayı daha geç söylüyor çocuklar.
Bence sizin oğlunuz için daha erken her çocuk bir olmuyor kimi çabuk öğrenir kimi geç. Banada geç kalmışsın, ben 1.5 yaşında öğrettim, diyenler oldu ama ben hiç takmadım çünkü oğlum hazır değildi.
Zorlamanın mantığı yok, bırakın artık sizde heleki kızıp cezalandırmak çok yanlış onun elinde değilki, oğlunuz hazır olduğunda anlarsınız zaten, o zaman başlarsınız.
Eğer geceleri kuru kalkıyorsa, çiş-kaka yaptıktan sonra rahatsız oluyorsa, gün içinde çişini daha uzun tutuyorsa anlayınki hazırdır.
Bu zaman içinde siz ona örnek olun, siz her wc.ye gittiğinizde söyleyin, bazen birlikte gidin aslında babasıyla gitse daha iyi olur, arada onada sorun wc.ye gidiyorum gelmek istermisin diye. Klozet adaptörü, lazımlık alın. Lazımlık onun oyuncağı gibi olsun, her yere götürmesine, kıyafetleriyle oturmasına izin verin. Altına yaptığında kızmak yerine her çişini yaptığında teşvik edip ödüllendirin.
Kısaca önce bu fikre alıştırmanız, oğlunuzun tepkisine görede eğitime başlamanız lazım.
Ama şu an lütfen ara verin çocuğa boşuna kızıyorsunuz daha fazla üzmeyin oğlunuzu belliki hazır değil.

demek ki arkadaşımın yeğeni 4 yaşında bile hazır değilmiş.koca çocuğu bezliyorlardı. sonra ana okuluna vermek istediklerinde okul kabul etmedi.

Ağaç kaka çiçek kaka, nedir ya??

Tuvalet eğitiminde çocuğu zorlamamak gerekli demişti bir Pedagog.. zamanı gelince kendi alisacaktir her çocuk farklıdır. Benim oğlum 3 yaşında öğrendi. . Hiç zorlamadim. Sadece aralarda ayda 1 ,3 hafta da 1 felan yok yokladim o hazir olduğu zaman kendi kendine alıştı..

Yap yap
Kız, bağır, cezalandır hatta iki tane de çarp ki
Geleceğin psikolojisi bozuk nesline bir katkın olsun
Geleceğin obsesiflerine bir katkın olsun

Hep diyorum eğitim almadan anne baba olmaya izin verilmemeli.

Daha 2 yaşında çocuk yeni öğreniyor, öğrenmesi gereken yaş bu zaten.

Benim cocugum yok ins olur cok istiyorummm ama bikac onerim var cevremde gordugum insanlardan oncelikle sik sik hatirlatmalisin sonra odullendirmelisin birde tuvalet kapisinin arkasina bi karton yapistirip renkli hattta bulabilirsen reesimli falan her tuvaletini guzelce yaptiginda oraya bi stiker yapistirabilecegini soylersin hosuna gidebilir guzel lazimliklar alabilirsin birde birinde gormustum cocuk tuvaletini yaparken anne kitap okuyo cocuga tuvaletle ilgili benim tuvalet aliskanligim mi ne diye boyle renkli resimli heveslendirici seyler yaziuo o kitapta tabiki alisana kadar kacircaktir bazen soylemiycektir sabitli olun lutfen

Oğlum iki yaşında biz de zamaninin geldigini düşündük ve bezi bıraktık. Lakin bu süreçte çok fazla yer değiştirdik ondan olabileceğini düşünüyorum bizimki cisini söyler tuvalete gotururduk geriye döndü. Ama tekrar beze dönmek en son planım .sabırlı olmak şart çocuk kıldığını görünce sana tepki olarak yapıyor olabilir. Ben de sabırsızdim ama bu kizmalarin durumu iyilestirneyecegini daha kötüye gidecegini erken farkettim. Iletisimine dikkat et.edemeyip ofkeleneceksen sen de hazır sayılmazsin bence.
su an sabirla sevgiyle alistirmaya calisiyoruz
el aleme kizip bebeginden cikarma acisini lutfen onlar bize emanetkimseyi dinleme bebegini en iyi sen biirsin .bu bir surec isi inada dondurursen zor olur

Tuvalet eğitimi için genelde yaz ayları tercih ediliyor çocuklar üşütmesin diye. Biz çabuk hallettik size tavsiyem sabırlı olun ve asla beze dönüş yapmayın. Gece ve gündüzü aynı anda bırakın onun çiş geldi demesini beklemeden sık sık tuvalete götürün. Erkek çocukları biraz zor öğrenir tasalanmayın.

ilginiz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum , oğlum da çok yıprandı ben de dün kakasını yaptı ben de ona kızdın koltuk da sessizce ağlamaya başladı ve kendi kendine şunları söylüyodu "babam gidecek ,annem bi da benimle konuşmayacak bana küsecek,beni sevmiyolar ben altıma kaka yaptım," ....
öyle kötü oldum ki odaya kaçtım ağladım bi süre bu işe aravermeyi düşünüyorum bu arada oğlumla aramı olabildiğince düzeltmeyle onu mutlu etmeyle ugraşıcam yaza inşallah tekrar başlarız umarım bi dahakine kimse üzülmeden başarılı bi sonuç elde ederiz ...

erkek cocukları biraz geç bırakıyor...benim oglumds 3 yaşında kreşte bıraktı...bir süre bir hafta kadar sadece kakasını yapacagı zaman bez tak anne diyordu...takıyoduk...klozete ona uygun oturak aldık yavaş yavaş alıştı...tuvalet işi biraz konsantrasyon işidir...sıkmayın fazla cocugu...

Oglunuzdan 15 gun once dogmus yegenim ve pedagog kesinlikle zorlamamamiz gerektigini soyledi.O yuzden bence bu kadar paralamayin kendinizi.Bizimki de henuz soylemiyor ne cisini ne kakasini.Neden bu kadar takiyorsunuz?

Bunu yaptiniz mi cocugunuza ? Bence sizin psikolojiniz normal degil allahaskina cocugu rahat birakin onun ruh sagligi icin.Ileride cok buyuk hasarlarla geri donucek bu onun yasamina ve sorumlusu sizsiniz.Aglamaya devam edebilirsiniz simdi.Inanamiyorum size.etrafinizdaki herkesin cocugu soylemeye basladi dimi.Sizde yetismelisiniz sizin cocugunuz geri kalmamali.Bu hirsin altinda bu dusunce yoksa ben bisey bilmiyorum.Tekrar diyorum cocugu rahat birakin.Yazik ya cok acidim bebecige yemin ederim.

katılıyorum...bir tanıdıgım anlatıyor...iş yerinde bir erkek çalışan tuvalete girdiginde pantolon ve kilotunu çıkartıp ihtiyacını gòrüp tekrar giyinirmiş...bu onun bu konuda takıntili yapmiş....anneler cocuklarınızın donlarını çikartmadan wc ye alıştırın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…