erkek çocuğu anneleri bi bakın n'olur :(

Sakin olman tek sart. Sakin degiksen cocuga yazik oluyor. Rahat olsan 2 hafta ustelemesen kendi soyler tuvalete yapicam diye. Ben sakin olamam hamileyim diye yazin annemin evinde denedim. Onlarin rahatligi bana ve ogluma gecti hemen ogrendi. Cevrene kulak tikda bir sure ara ver yine dene

Sevgili hayal .õncelikle sakin oluyorsun tuvalet eğitimi cocuklarin yasamlrindaki en önemli dönemlerden biridir.Tuvalet egitiminde çocuğa karşı tutunacaginiz tutum onun kişilik yapişini önemli ölçüde etkileyecektir .cimri be olması annenin tutumuna baglu.diğer özlikleri arkadaar sıraladı zaten.burayı kullandığına göre bu konu ile ilgili uzman görüşlerini okumuşsundur.
tabiki teori ile pratik her zaman tutmaz. cocuklarin tuvetlerini soylediekleri 20 ayluk civarı bir dönem var.eger badlı yapmadan oyunla ogretirad bu dönemde erken alışıyor.o dönem kacinca çocukta inatlasma başlıyor.cunku çocuklar kakayi kendi parcalariymis gibi görüyor ve kendilerinde bir parca gitmiş gibi sahip çıkıyorlar.inatlarinin sebebi bu.zaten erken dönem geçtiğine göre artı acele etme. Yazı bekle.hem bedenen olgunlaiş olur.hem de psikolojisini bozmamış olursun.
benim iki cocugu da 3 yaşında öğrendi.ve ilk 15 GUNUN dışında altına kaçırma vs yaşamadık.
öğrenemedi diyenlere yaza kadar alistirmaxi düşünmüyorum de.doktorum acele etmenemi söyledi dersin.hiç kimse cocucundan önemli değil.
nasılsa öğrenecek.canını sıkma ..

Slm sırf senin için üye oldum diyebilirim.bende senin gibiydim ama internetten bunun yolunu araştırıp bulmuştum zamanında çocuğunu tuvalete göturunce ."oglum gel ağaç kaka çiçek kaka çiş yapalım de sonra onun sevdiği başka figürlere benzet ben denedim ve sorunu çözdüm umarım senin içinde iyi olur

Slm bu msj kaçıncı kez yazdım bilmiyorum yeni üye olduğum için yazamıyorum bende oğluma bu sorunu yaşadım oğlunu tuvalete göturunce oğlum ağaç kaka çiçek kaka çiş yap diye götür sevdiği figürlere benzet kakasını heycanlasın sevinsin babasına göstersin ben bu yolla çözdüm umarım sende çözersin

ağaç kaka,çiçek kaka deyince çocuk ne anlıyor

2 oğlum var.büyük oğlumu 2,5yaşında yazın altını açıp ince elbiseler giyindirmiştim ve evdeki yüm halıları toplamıştım 1 işedi 2işedi ve nihayetinde sabır ve sebapla ona ıslak,ıslandın aaaa altınamı ilegi oğlum ufff pis oldu hade gel temiz elbiseler giyelim dedim oda zamanla ıslanma endişesiyle ve tabiki oturaklı tuvalete oturalım telkinleriyle başardık.hatta hiç unutmam büyük oğlum odasında tek oynuyordu alyı çıplak tabi koştu mutfaga geldi yarım yamalak bak kaka yaptım dedi:) dereye acaba dedim ?elimden tuttu götürdü ne kadar sevinmiştim odur budur ne gece alt ıslarır nede kendini temizlemeden poposunu yıkamadan çıkmaz.
2. Oğlum ise yazın dışarıda oyun eanasında öğrendi ıslara ıslata tabi:) fakat bunda hernedense o kadar sabırlı olamadım bi kaç defa kızmıştım neden sıkıyorsun diye çok yanlış yaptım
Hala sıkıyor hatta zaman zaman kaçırıyor ama kızmıyorum çünki benim yüzümden diyorum
Sizde sakin olun oğlunuz için çişi bir fobiye dönüştürmeyin psikolojisi olumsuz etkilenir
Milleti boş verin bu vakitle akakalı kendinize güzel hatıralar bırakın herşeyin mutlaja bir zamanı vardır
Önemli olan yavrunuzun kendini mutlu ve güvende hissetmesi
Bu kış olmasada olur

bence hic zorlamadan bu ise ara vermelisiniz demekki cocuk hazir deqil bu yuzden etrafindakilerin ne dedigi hic onemli degil. ara verdiginiz surede de kalitesiz bezler kullanin ki cisini yaptigi anda rahatsiz olsun ve kurtulmak istesin

2 oğlum var.büyük oğlumu 2,5yaşında yazın altını açıp ince elbiseler giyindirmiştim ve evdeki yüm halıları toplamıştım 1 işedi 2işedi ve nihayetinde sabır ve sebapla ona ıslak,ıslandın aaaa altınamı ilegi oğlum ufff pis oldu hade gel temiz elbiseler giyelim dedim oda zamanla ıslanma endişesiyle ve tabiki oturaklı tuvalete oturalım telkinleriyle başardık.hatta hiç unutmam büyük oğlum odasında tek oynuyordu alyı çıplak tabi koştu mutfaga geldi yarım yamalak bak kaka yaptım dedi:) dereye acaba dedim ?elimden tuttu götürdü ne kadar sevinmiştim odur budur ne gece alt ıslarır nede kendini temizlemeden poposunu yıkamadan çıkmaz.
2. Oğlum ise yazın dışarıda oyun eanasında öğrendi ıslara ıslata tabi:) fakat bunda hernedense o kadar sabırlı olamadım bi kaç defa kızmıştım neden sıkıyorsun diye çok yanlış yaptım
Hala sıkıyor hatta zaman zaman kaçırıyor ama kızmıyorum çünki benim yüzümden diyorum
Sizde sakin olun oğlunuz için çişi bir fobiye dönüştürmeyin psikolojisi olumsuz etkilenir
Milleti boş verin bu vakitle akakalı kendinize güzel hatıralar bırakın herşeyin mutlaja bir zamanı vardır
Önemli olan yavrunuzun kendini mutlu ve güvende hissetmesi
Bu kış olmasada olur

Ben bunu Dr Sabiha paktuna keskindir videosunda görmüştüm bende kafayı yemek üzereyim o dönem bunu buldum uyguladım ve işe yaradı sadece konu sahibine katkıda bulunmak istedim deneyip denemek ona kalmış

Ben bunu Dr Sabiha paktuna keskindir videosunda görmüştüm bende kafayı yemek üzereyim o dönem bunu buldum uyguladım ve işe yaradı sadece konu sahibine katkıda bulunmak istedim deneyip denememek ona kalmış
Ben bunu Dr Sabiha paktuna keskindir videosunda görmüştüm bende kafayı yemek üzereyim o dönem bunu buldum uyguladım ve işe yaradı sadece konu sahibine katkıda bulunmak istedim deneyip denemek ona kalmış

Demekki hazir degil oğlunuz ve siz kizdikca baski yaptikca asla hazir olmayacaktır. Bence bieaz daha ertelemelisiniz.
Illa devam edecekseniz sabirli olmak zorundasiniz. Yumusak davranın. Ve eglenceli
Hallar bulun.
Muzikli, isikli tuvalet kagidi yeri bole olan bir klozet oyuncak takimi var tuvalet egitimi icin düşünülmüş; bunu alabilirsinix.

Ben ilk iki yaşında denedim. Öyle ki bir kere bile gece yatağa işemedi. Ama gündüz oyuna falan dalıp işiyodu büyük tuvaleti tam öğrettimki kabızlık oldu zaten bezi bırakan çocuklarda olabiliyormuş. Tabi büyük tuvalete inat edince altına yapmaya küçüğü de yapmaya başladı. Bu esnada uzak mesafelere gezmeye gidiyorduk ve ben bez bağlamak zorunda kalıyordum. Ve anladımki o bez çıkınca bidaha geri takılmamalı. Neyse eşimle konuştuk bu sene erteliyelim dedik. 2 buçuk yaşında tekrar başladım ama artık bilinçli ve tuvaleti direk reddedip Hayır beze yapıcam diyordu. Bu arada doktordan korkar. Kapıya aşı için sağlık ocağından geldiler o günlerde. Bende doktorlar gelmiş altına çiş yapan çocuklara iğne yapıyorlar mış dedim. (Arık çaresizdim çünkü benim sorunum çocuk beze yapıcam diyordu inatla her yolu denedim)Hala ben beze yapıcam diyor bizim zil çaldı bizimki diyoki anne at bezi
Bez pis tooolete yapçam.:) Ve biz bezi beraber çöpe attık. Ama süreç uzun sürdü 3 ay falan. Çoook dışarda büyük küçük tuvaletini tutamayıp beni rezil etmişliği var. Ama öyle öyle tuvaletini tutmayı öğrendi. Mesela biz biraz tuvaletimiz gelince anlıyoruz ama çocuklar tam yaptıkları an söylüyor. Neyse ki şimdi 3 yaşında ve bir sorunumuz yok. He gezmeye falan giderken yanımda siyah poşet içinde pir pet şişe mutlaka olur. Erkek çocuğunun en büyük kolaylığı. Bu sayede oğlumla boğaz turu attık. Ve ben nefret ederim ay çocuktur ne olacak şu ağacın dibine duvarın kenarına işesin diyen kadınlaran. Ama geçen gün nasıl oldu bilmiyorum sen uyurken büyük tuvaletini yap. Ama nasıl çekiniyor kuzum Kıyamam tamam oğlum bizim aramızda anne oğul sırrı dedim . Ay eşşek sıpası sevesim geldi :)

Bağırıp ceza vererek olumlu bir sonuç alamazsınız.
Üstüne çocuğunuzda kalıcı olumsuz duygular oluşturabilirsiniz.

Çok zorlanıyorsanız kv den annenizden yardım alın bu dönemde.
En azından tecrübeliler.

Bunun dışında asıl önerim tuvalet alışkanlığı kazandıran kreşler var.
Araştırın en azından bu zorlu süreci kreş desteği ile atlatın derim.
Farklı konularda da faydasını görürsünüz.

Bir de merak ettim.
Gece bezliyor musunuz bu süreçte?

Duyduğum ve bana da mantıklı gelen bir düşünceyi paylaşmak istiyorum.
Gece için lastikli çocuk yatağına uygun alezlerden alın gece de bir kaç kez uyandırıp tuvalete götürün.
Bezlemeyin.. Gündüz de halıya işemiş, koltuğu pisletmiş umursamayın.
Kolay süreç değil olacak bazı zorluklar.
Sakin ve sabırlı olmalısınız..

Yani sekilli kaka anlaminda mi ? Aa ilgincmis, ogrenme guclugu ceken cocuklar icin eglenceli olabilir :) Dünyaları oyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…