erkek çocuğu anneleri bi bakın n'olur :(

Demek ki benim çocuğum daha zeki sizden gerçekten insanların düşüncelerine hiç saygı göstermeyenler var ben bunu uzman bir dün videosunda görüp uyguladım sorun sizde demek ki

Sen istediğin kadar uğraş zamanı gelip kendi idrak etmeyince olmuyo o yüzden zorlama korkutma ceza verme ben oğlumu klozetin üstünden kalkmıycaksın diye cezalandırmıştım kaç yıl klozete oturamadı çocuk korkudan
Çevrenin lafı hiç bitmez onlara uyup çocuğu uzme
Aynı şeyleri yaşadım onun bunun şafıyla oğlumu kendimi strese soktum olmadı birgun oğlum artık tuvalete gitcem dedi

merhaba benimde 2009 mayıs doğumlu oğlum var .sizin yasadığınız sıkıntıyı bende yasadım maalesef.3 yasına gelince kendini hazır hissetti.3,5 yasında da geceyi bıraktı .zamanı gelince olur biraz sabır lütfen psikolojık de oluyor baskıdan dolayı sadece bıraz gözlemleyin işiniz daha kolay olacaktır.öfkeniz çocugu inatlaştırır.

Demek ki benim çocuğum daha zeki sizden gerçekten insanların düşüncelerine hiç saygı göstermeyenler var ben bunu uzman bir dün videosunda görüp uyguladım sorun sizde demek ki
"Ağaç kaka çiş kaka"nın hiç bir mantığı yok hanımefendi! Bunu ne benim gibi zekasız! olanlar nede başkaları anlayamaz. Siz başka tabi çünkü görünen o ki siz başka bir lisan kullanıyorsunuz.

Bende sizin gibilere hastayım; bozuk türkçesiyle gelip burda bi şeyler karalayıp, ne demek istediklerini bir türlü anlatamıyorlar sonrada siz tabi anlamazsınız zekanız kıt diyorlar. Pes...

Sinirlenip kizmamaniz bu donemde cok onemli. Ilerde cocugunuz cimri, sinirli bir insan olabilir. Sabretmek lazim.

Biz bu dönemi lazımlık ve çiş için maşrapa ile aşmıştık.Çocuk her zaman oyunu veya yatağı bırakıp tuvalete gitmek istemiyor.
Lazımlığı salonun ortasına koyduğumu bilirim.Çizgi film izleyerek kaka keyfi başka oluyor.

Kesinlikle zorlamayin, bagirmayin... ilerde ozguven eksikliği oluşturur. diger türlü yardimci olamayacağim

Canim sakin ola tuvalet egitimi icin kendini ve yavrunusa sakin uzme
Herseyun bir zamanu var demek vakti gelmemis
benim ablamin iki kizida ayni tepkiyi verdi sonra 3 yasinda sinyaller kuvvetlendi ve ablam yeniden egitime basldi hem gece hem ginduz hemde nerdeysw hic altina kacirmadan
Sakin etrafa kulak asma
5 yasina gelip herhangibi bir engeli olmadan bezlenen cocuk gordun mu hayir

Ben iki yaşında ogrettim oğluma,başlamadan önce okadar korktum ki duyduklarimdan.Önce kendimi ruhen beynen hazırladım ,bir ay dışarı çıkmamaya çalıştım,zaten biyerde okumuştum ilk onbeş gün çok önemli,sonraki onbeş gün pes edersen bütün emeklerin boşa gidiyor:-(lazimlik denilen kurtariciyi aldık önce rengini oğlum seçti,sonra birkaç gün içerde sanki sandalyeymis gibi alışması için oturdu oynadı inceledi.Sonra bilmiyorum belkide çok kötü yaptım ama esimde bende wc giderken haber vererek gittik.Sonra yarım saatte bir sordum yok cevabı aldığımda birincisine aldırmadım ama ikincisinde mutlaka götürdüm,gelmiyor diince hemen kalkmasın diye dikkatini başka yönlere çekmeye çalıştım,büyük cisini yaptıktan sonra su dökerken arkasından el salladik,orda yalnız kalmasın diye güya,hemen yemek yiyip yanına arkadaş yolladık,her gece belli saatlerde saat kurup uyandigimi bilirim, suan 3,5yasinda ve ben hala gece kaldırıyorum ama her çocuğun gelişimi farklı oda kendini hazır hissetmiyor olabilir. Çok usteleyip sikmayin bence(bir arkadaş çocuğun hissetmesini beklemişti,çocuk büyük küçük cisi gelince kapı arkalarına koltuk arkalarına kuytu yerlere giriyordu,ayy aklıma geldi şimdi yavrum ya,utana sikila yapıyordu çocuk cisini)

Cocuğu çok zorlamayın inatlaşıtsa işiniz daha zor. Benim kuzenim oğluna sizin gibi önce bıraktırmaya çalışmış sonra ara verip tekrar denemişti .oğlum markette bez tmiş baban bir daha alamıcak baknbu son paket artık çişin gelince söyle demişti. Çocuk bez bitene kadar beze yaptı sonra söyledi:-D

Ya çok afedesin ama büyük ciş nedir yahu. Kaka demek bu kadar mı zor. Helede ufak bir çocuk için. Hami ne bilim büyük tuvalet falan da denior ama çocuk için kakadır yani o. :-D

Benim kızım da bu eylül öğrendi 3-4 günde. .yazın başında da denedim 2 günde ağlamaklı olup pes ettim:-( bide millet sorar durur üstlerine vazife gibi. .
anladım ki herseyin bi vakti var zorlama dan ara verin biraz. .bide benim kızım tuvaleti kendi begendi, evdeki rahat değil di yapmak istemedi.kraftin küçük tuvaletinden aldık pembe kizim 30 aylık öğrendi bu aarada. .Şimdi geceleri bile yapmıyor altına maşallah

Benim de tamamen soyunan bir arkadaşım var. Kışın ölüyorum diyor. Çıkardıklarını koyacak yer bulamama vs. Çok ilginç tamamen soyunmadan yapamıyorum diyor.

Zorlamayin ve kotu davranmayin. Tum yorumlaru okumadim aldiniz mi bilmiyorum ama gidin bi magazaya ona sectirin lazimligini. Cok guzel.ilgisini cekecek modeller var. Salonun baskosesine koyun:) sikmadan zorlamadan canin isterse yaparsin deyin. Arada oturtun. Yapinca tebrik edin. Olur zamanla. Milleti de umursamayin. Umursancak insan olsalardi zaten bi ogretemedin falan demezlerdi. Sikma cocugu olur boyle haizr olunca yapar cocuk derlerdi.

Daha öncede paylaşmıştım kendi deneyimimi
1.si oğlumun hazır olduğunu hissetmiştim..Çünkü yaptıkdan sonra söylemeye başlamış ayrıca kakasını yaparkende biryerlere saklanıp (koltukların arkasına vs) yapmaya başlamıştı.
2.Bir lazımlık aldım .Kaka çiş yapınca müzik çalan ..Lazımlığı banyoya değilde banyonun önüne hole dışarı koydum. Ürkmesin diye.
3. Abisi ile oyun haline getirdim Bak abin yapıyor hadi sende yap. Yapınca senin lazımlığın müzik çalacak vs. Lazımlığa yaptığında alkışladık sevindik.vs.
4.Yapmadığında kaçırdığında hiç kızmadık.Olabilir bidahakinde yapmayız dedim. Akşamları da bezlemedim.Çarşafının altına hasta bezleri var.onlardan sardım.
5 .Sanırım bir hafta yada 10 günde öğrendi.Bu süre içerisinde hiç bezlemedim.Dışarı götürmemeye çalıştım.(park vs dşıında misafirliğe gitmedim.)
Kızıp bağırıp çocuğu strese sokmayın.isterseniz Alıştırma kilotları var onlardan alın birkaç tane .Altına yaptığındada gülümeyin ama tuvalete yaptığında sevinin..

Sizede pes benim türkcem kıt değil ama sizi
Hıc size cevap verecek durumda değil aynı şeyleri size iade ediyorum sadece, muhatabım siz değilsiniz ayrıca sadece konu sahibine yardım etmek istedim lütfen yorumlarınızı kendinize saklayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…