Erkek evi naz evi !

Böyle beklentilere girmeseniz daha mutlu olursunuz . Nişanlınızla birlikte kurun yuvanızı. Bu hayat sizin hayatınız. Annenizin, kayınvalidenin, görünmenin .. Vs değil. Artık ÇOĞU aile heyecan yapmıyor çocuğumuz evleniyor diye. Olağan karşılanıyor bunlar. Diğer derdiniz ise Bir telefona bakar. Iki tane bayan bulun temizlik için bu da dert mi yani?

Aileyi bosver, nisanlindan bahset bana.
O ne kadariyla ilgileniyor tum bu hazirliklarin?

Valla söz konusu tek erkek evlatsa ve durum böyleyse bol sabır diliyorum.Genelde tek erkek evlatlar evlenince erkek tarafı "Allah oğlan bizden kopacak." gözüyle bakıldığı için bu durumda biraz sabırlı olmalısın derim.

herkes kız tarafı evi temizler demiş ama benim evimi annem, eşim, eşimin annesi, teyzesi ve kız kardeşi temizlemişlerdi. ben gidememiştim. annem yalnız bırakmamak için gitmişti yani erkek tarafı halletmişti. bu gelenek mi adet mi bilemiyorum ama... bence heves işini çok kafanıza takmayın. şu bir gerçekki erkek anneleri kopamıyor oğullarından. erkek evi yas evi daha çok...

Ahhh...
Anlatabilmişimdir umarım
Şimdi burada detay vermeyim de tecrübelerimden bir kaç şey paylaşayım.Öncelikle Allah tamamını erdirsin,bir ömür çok mutlu olun inşallah.Tabi mutlu olmak öyle çok kolay olmuyor bu tip umarsız,minnetsiz,duygusuz ailelerle.İlk yıllar "aramadılar,sormadılar,ilgilenmediler,merak etmediler"le geçiyor.İki kişi fevkalade de anlaşsanız ailesinin yapmadıklarını konunun yakınında ki tek muhatabı olan eşine sorup duruyorsun.Cevaplar değişmiyor"bilmiyorum,sana öyle geliyor,inan haberim yok,haklısın"tarzında politik ve kaçamak oluyor.tatmin olmuyorsun zaman zaman tartışıyorsun sonuç huzurun kaçıyor.Yıllar geçti net bir çözümm yok şöyle ya da böyle yap diyecek.çünkü sen her yolu deneyeceksin zaten adım atacaksın,yakınlık göstereceksin,kiseceksin,mesafe koyacaksın ama eğer karşında ki aile dediğim gibiyse hiçbiri kar etmeyecek.o yüzden sen elinden geleni yap yine içinde kalmasın ama olmazsada o bağ kurulmazsada üzülme önüne bak evine,eşine,inşallah evladına,ailene.Denk gelşyor bazen güzel insanlar güzel aileler,samimi,sıcak dünür ilişkileri vs...Ama inan çok az.Herkesin bir sıkıntısı var eş ailesi ile ama az ama çok.önemli olan insanın kendi ailesi,çünkü sana knlar emek veriyor.Ayağın taşa takılsa onların canı yanıyor.Onlara sarıl ve en çok onlara emek ver karşılığını onlardan görüyorsun her zaman.

Unutmadan,lütfen beklentilerini min derecede tut.kız evi şöyle yapar erkek evi böyle deme.Bekleme...Hayal kırıklığı olur.Baştan belli ediyor kişiler kendilerini.Tırnağın varsa başını kaşı,kimseye minnet etme.Bu öyle büyük bir özgürlük ki yıllar sonra anlıyorsun.Kendi ailen sana yaptıkları dağlarca iyiliği,güzelliği konu yapmazlar ama adı üstünde seni "el "gören kendinden saymayanlar açık ararlar.Bilirsin arayan bulur.Kimseye bu şansı verme.Ve asla güvenme,kendini tamamen açma.Bunlar altın değerinde deneye yanıla kazanılan tecrübelerYolun açık olsun

Bosver yapmasin.
Git kendin yap evinin temizliğini inan daha iyi olur.

Sonra surekli Allah razı olsun lafini duymak isterler ama kendileri zahmet edip bi eline saglik demezler.

Yasadim biliyorum. Hic bulastirma. Tutun bi temizlikci yaptırın. Size yemek ismarlarsa yersiniz yoksa kendiniz ismarlayin. Sonra sunu ismarladim diye de lafini yapabilir

Ay sinir bastı. Daha 2 hafta olmadi bunlari yasayali. O yuzden hic yardım bekleme. Minnet etmeyin onlara. Ana-kiz kendiniz halledin.

Kolay gelsin mutluluklar.

valla yeni çıktı bu, erkek tarafı sanki kız tarafı gibi davranıyor artık..
bir nazlanmalar,bir ağırdan almalar..
çok sinir bozucu bir durum,gerekirse tüm isteklerini açıkça iletmekten çekinmemek lazım

Ben babamın evinde oturcak olsm erkek tarafı temizlesin diye beklemezdim açıkçası.. Ben eşimin evinde oturuyorum kimseden beklemedik yinede aidık bir abla herşeyi yaptı mis gibi eşimde parasını ödemişti.. İnce temizlik,eyiz filan yerleşmesinde de teyzelerim, ben yapmıştık.. İnan karışmadıkları dha iyi bekleme hiç...
Oğlan doğurmak çok marifettir ülkemizde hatta olmayan uğraşırda uğraşır bu uğurda5 kızı olan çoktur ama böyle zamanlarda bu oğlum oğlum diyenlere bir cimrilik, bir ilgisizlik gelirki hayret.. Yarın öbür gün hamile kaldığında kızın olursa eksik gibi bakmayı da unutmazlar ama..

Bizde evin temizliğini kız tarafı yapar. Erkek tarafı da isterse yardım eder. Eşim önce şirket tutmuştu kaba temizlik içim sonra detaylı temizliğe kv de geldi hep beraber yapmıştık. Ama öyle bişan Döneminde zart zurt konuşmadık. Denk geldikçe konuştuk ben kv yi daha çok aradım. Bunun bi Kuralı yok bence onlar aramıyorsa sen ara arada bir hal hatır sor. Ben açıkcası kız annelerine biraz kızıyorum. Normalde bence senin takılacağın bir konu değil bu ama annen takıldığı için takılıyorsun. Nişanlılıkta ve evlilikte annenin ilişki gidişâtına yorum yapmasına izin verme. Tecrübesini yaşamamış biri olarak söylüyorum

insanların içinde olacak.kızkardeşimin evini kayınvalidesiyle birlikte temizledik hatat kv nin bacısıda vardı.iyi niyetli insanlar mutlu mutlu temizledik hep beraber.sorun şuki gavurluk yapana ne desen boş ne anlatsan boş içleri fitne gurur yapıyolardır hasbalar babasınınevi diye kıskanıyolardır belkide

Ayyynı ben.. :) baştan sonuna kadar erkek evi naz evi oldu ve ömrümden ömür gitmişti evlenene kadar. aileme mahcupluğumda daniskası idi. kendim seçmiş severek evlenmiştim. ama ailesinin öyle olabileceğini tahmin etmemiştim. çok çok aşırı derecede biz kız evi değilde erkek evi gibiydik. maddi manevi her konuda! onlar hiiiiç elini bulaştırmadı. sen ne yaşıyorsan 10 kat fazlasını yaşattılar bana emin ol. ne mi oldu? hasta oldum,hastalıklı bişi oldum. olan kendime oldu. baktım onlar pek mutlu, ben mutsuz. onlar memnun ben memnuniyetsiz. olan bana evime yuvama huzuruma oldu. koyverdim ondan sonra. 1 yıl nerdeyse beklenti içinde geçti. söz nişan kına düğün beklenti içinde geçti, herşeyimi ailem yaptı. ama beklenti içinde olduğundan insan çok yıpranıyor.
Malesef öyle aileler var, malesef öyle anne babalar var. ve malesef oluyor bunlar. ben çözüm bulamadım, boşvermekten ve bildiğimi okumaktan başka bişey yapmadım. bana ve aileme değer vermeyenlere hiç bi zaman değer vermedim. aşırı bir soğukluk girdi içime eşimin ailesine karşı, yuvamında huzuru kaçtı bu soğukluktan ilk zamanlar ama artık onu da aştım.
Özetle yapacak birşey yok arkadaşım :) salla gitsin. seni sallamayanları sende sallama. biraz dik ol, tok ve öz ol. Ben nemrut bişey gibiyim artık onların gözünde mesela :) hiç demiyorlar bu niye böyle bi gelin oldu diye, kendilerini suçlu görmüyolar tabi. tüm soğukluğum nemrutluğum onlar yüzündendir halbuki. sende mesafeli ol, sakın derdini açma sırrını paylaşma. o aile senin eşinle aranda bi sorun olsa onada yardımcı olmazlar, gidipde yarın öbür gün eşim şunu bunu dedi üzdü beni diye dert yanma onlara, zırnık yardım etmezler :)

Temizliği kız evi yapar yok bilmem ne yapar , ne ilgisi var ? Erkek tarafı o evi hazırlar , net ! Yardımcı tutabilirlerse tutarlar yoksa kendileri temizler.
Eşyaları yerleştirir. Sonra kız evi çeyiz sermeye gider.
Hele birde öp başına koy diye bir yorum okudum. Nick hatırlamıyorum şimdi ama çok kızdı gönlüm.
Neden bu kadar basit algılanıyor herşey.
Tabiki ev alacaklar ,erkek evleniyorsa evini kurabiliyorsa evleniyor demektir.

Onlar yapmıyorsa , sizinde imkanınız varsa yardımcı tutun derim. Annenizle gitmeyin.
Ya da onlarda gelsin. Kavga etmeden zora sokun onları biraz.

Temızlıgı bız yapmıstık erkek evınden kımse gelmemıstı!!! Zaten kımseyıde cagırmadım onlar sormadan arayacak halım yok

Dert edilecek birsey degil,keske tum erkek aileleri hic birseye karismasalar fikirlerini soylemeseler,sorunlar buyuk oranda hallolmus olur
Bir de temizlik konusunda tutarsin yardimci bir hanim verirsin eline 150 lira gider temizler,sonucta senin evin,nisanlinin ustunden bir yuk almis olursun hem de yorulmazsin

Bence temizliği tutun, evinizi baştan aşağı temizlesin.. Parasını da nişanlınız ödesin...
Kayınvaliden o zaman görsün, el mi yaman, bey mi?
Hiç bu kadar ufak konular için kendini üzme yıpratma.. Önemli olan nişanlın ile mutluluğunuz..

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok. biribirini hiç tanımayan insanlarsınız, huylarınızı neredn bileceksiniz?
Sen ondan bekliyorsun o da senden davet bekliyor belki de "kaynana da her şeye maydanoz" oluyor demesinler diye.. Allah bir ağız vermiş konuşun diye..
Neden bunları annen güzelce konuşmuyor.
Gidersiniz çayınızı içersiniz sonra konuyu açar annen "ya dünürcüm.." diye başlar. Ne var ki bunda?

Neden oturacağınız evi anneniz kayınvalideniz temizliyor
Ya nişanlınızla beraber yapın ya da temizlik şirketi ile anlaşın

Allahtan böyle dertlerim olmadan evlenmişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…