Erkek evinde nişan olur mu?

Ben şunu anladım.Yer,mekan hava,su fasa fiso..

Önemli olan mutluluk,eğlence olması.

Neden olmasın ki?

Diyelim kendi evinizde oldu nişanınız..Ne değişecek ileride?

Kaynana size laf söyleyecek,hor görecekse gene yapar gene yapar.

Siz nişanın usülüne göre yaptın,bak dediğimizi yapmadı,bizim gelin dediğim dedik

sözünü geçiren biri aslaa demeyecekler.

Yani ortaya şu çıkıyor..Siz gelenek bozulmasın derseniz ancak kendi kendinize sıkıntı yaparsınız.

Ne siz kazanırsınız,ne kaynana kaybeder..

Artık hayat eskisi gibi tolerans tanımıyor insanlara.

Eskiden nişanı kız yapar,kız evinde olur vs bi sürü tabular vardı..

Tamam hala nişanı kız tarafı yapıyor ama,insanlar mutluluğuda zor yakalıyor artık.

Yani bir laf vardır ya..Yemek buldun ye,dayak buldun kaç,

Bunun gibi 'mutluluk buldun çöm,tabu gördün kaç'olarak değiştirdim ben aklımca

Bazı tabular yıkılmadıkça,düğün stresi evlilik streside malesef bitmiyor.

adı erkek evinde nişan oldugu için garip geliyo ama şartlar öyleyse ev müsaitse istenilen gibi oluyosa bence de hiçbi mahsuru yok gibi duruyo.
senin ailen bu işe ne diyo.erkek evinde nişan olmaz diye bişi var ama cokta gecerli degil bu durumda..
nişanı salonda yapılırsa cok masraf bi yana cok ugraş lazım.davetiyelerle ugraşmak bile bi iş.
bende bikere nişanlanıcam salonda olsn falan diyodum ama işin içine davetiyeler salon falan giriyo hiçte gerek yok dügüne saklarım bu istegimi ..sende içine nasıl siniyosa öyle yap

canım bence yapma ama sebep adet falan deyil yiyim adeti :) ama ilerde bunu suratını vurabilirler düğün salonu değilde kahve yada cafe gibi biyer ayarlaya bilsen daha iyi olur

Nişanı kız tarafı yapar.Evde yapılacaksa kızın evinde olur.
Ama erkek tarafının evi daha müsaitse neden olmasın ?

Salon mu erkek evi mi diye kıyas yapmak gerekirse,düğün salonu yabancı bir mekan.
Tamamen yabancı mekanda yapılabiliyorsa,damat evinde neden yapılmasın ?

Tek sakıncası,ileride kayınvalden "nişanı bize yıktılar,kıllarını kıpırdatmadılar" filan diyebilir (mi).

Şimdi okudum,teklifi kayınvalden yapmış zaten.Valla kayınvaldenden eminsen,gerisini düşünme o zaman.
Bu zamanda gereksiz masrafa girmeye gerek yok dediğin gibi.
Elalem dedikodu yapacaksa yapsın.Onlar zaten salonda da yapsanız kınayacak birşey bulurlar.

Bence sen ailene danış.
Eğer ailen bu durumdan rahatsız olacak gibilerse ya da senin hatrın için kabul edeceklerse boşver yapma.
Ailen olumlu yaklaşırsa kimseye laf düşmez

Söz konusu olan mutlulukdeğil mi?Nişan söz vs sadece vesiledir,insanlara ilan etme biçimidir. Şekle hapsolmamak lazım, şartlar onu gerektiriyorsa, parasal olarak rahatlatacaksa pek tabii ki olur.

Geleneğe ters olabilr ama ayıp birşey değil ki. Masrafları siz karşılarsınız(yiyecek içecek vs) kız tarafı olarak olur biter.

Belli ki erkek tarafı iyi niyetli insanlar. Ama ben senin yerinde olsam asla yapmazdım.
Nedeni adetle, gelenekle filan alakalı değil.
Canım yarının ne getireceğini bilemeyiz.
İleride herhangi bir tartışmada "nişanı bile bizim evimizde yaptık" diyebilirler.
Varsın nişanın hayal ettiğin gibi olmasın.
Ama kimseye minnetin olmasın.

benm kardeşim damadın evinde nişan yaptı valla.

kayınvalidesi kardeşme illa salon parası verme evde biz yapalm die tutturdu. maddi sıkıntı konusuda yoktu aslnda. çok ısrar etmişlerdi :)
bende olmaz diyodm ama gayette oldu..
valla herkes o gün halindne memnundu.. aradan geçti 6 sene..

Son düzenleme:
her iki taraf içinde problem olmuyorsa boşver diğerlerini..Millete bakarsan herkes herşeyi söyler..Tebrik ederim şimdiden..

abim mardinli bir kızla nişanlandı mesela nişan kız evinde oldu ama
herşeyi biz götürdük onlarda öyleymiş bizde cok yadırgamıstık
nişan ı kız tarafı yapar
benim nişanımda herşeyi biz yapmıştık ve bizim evimizde oldu

benim yakın arkadaşımın nişanı erkek evinde oldu.
evleri çokküçük olduğu ve masrafyapıcak durumları da olmadığı için erkek evinde oldu.. çok da güzel oldu....

bence ilerde başına kalkarlar.nişanını bile evimizde yaptın diyebilirler.hiçç minnet etme.kendi evinizde en yakınlarını çağırarak yapabilirsin.düğün gibi herkesei çağırmak zorunda değilsin

Ne fark ederki canım sonuçta senin mutluluğun ve içine sinen önemli insanların ne dediklerini umursama bence sen ve nişanlın bir hayat kuruyor 3. şahıslar değil...

Neden olmasın bizim evimizde mesela 60 metrekare sizce bu kadar küçük bir eve en fazla kaç kişi sığar ben söyliyim 10 kişi anca 10 kişiyle de nişan olmaz haliyle dışarda yapmamız lazım ama maddi durum elvermiyorsa ve daha geniş bir ev varsa ve iki taraf da bunu sorun yapmıyorsa bazı şeylere takılı kalmamak lazım. Sizin iin hangisi uygunsa onu yapın arkadşım etrafa da kulak asmayın.

madem nişan kız evinde yapılır evde yapılsın ozmn ne salonu olur mu öyle şey!! ha salon ha sevgilinin evi ne farkeder sonucta masrafları sen karsılıyosun bence gayette güzel bi fikir sunmuş sevgilin mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…