erkek gibi davranisim..

ellan17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
177
3
38
İsveç
direk konuya giriyorum .. benim saclarimda sorun oldugu icin her zaman sapka takiyorum ayrica kilolu oldugum icin kocuk giydigimde daha sis gösteriyor beni.. sapka giyince bride kocuk giyince erkek gibi oluyorum ve buna sinir oluyorum kendimi erkek gibi hissettigim icin erkek gibi tavirlar sergiliyorum makyaj felan yapmiyorum neden derseniz sapka erkek gibi gösterdigi icin birde kilomdan dolayi daha erkek gibi hissediyorum kendimi yapmiyorum kendime bakmiyroum sizce ne giysem , hangi sapkayi taksam, ne yapsam da kendimi kiz gibi hissedebilirim ?

yaşınızı sormamızda sakınca var mı?

Yasınız kaç? Saçlarınızda ne sorun var? Birde boy ve kilonuz kaç?

yasim 17, boyum 1,65 kilom 95 felan :/ bende sac yolma hastaligi diye bisi var yendim de arada sirada yoluyorum yine saclarimin tepelerini de iste gidip gidip geliyr ama seyrek saclarim ondan sapka takiyroum

Son düzenleme:
özgüven eksikliği.. bu yaşlarda bunu yenmek için biyerden başlamalısın. kişisel gelişim eğitimleri- pskoljk destek- daha fazla sosyal ortamlar- kurslar vs.... tabi budurum senı rahatsız ettiği için (önceki konularına da dayanarak) bunları yazdım, bu senin için bir rahatsızlık olmayabilirdi de, yani pek çok kişi var senin gibi , öyle bir tarzdan mutlular. boyle yaptın diye yardım alman gerekmıyor, rahatsız hissettiğin için gerekıyor..

Canım ne giysem hangisi taksam diye düşünmek yerine bu durumdan kurtulmanın yollarını arasan daha kalıcı çözümlere kavuşmuş olmaz mısın

simdi söyle anlatiyim social ortamim pek yok lise ye gidiyorum kizlarla aram yok beni hep disliyorlar hep yanlizim okulda, evde desen rahat yok sunu yap bunu yap baya icime kapanik biriyim, evde canim skiliyor ne yapacagimi bilmiyorum, zayiflamak istiyorum sabirsiz biriyim daha yasim 17 ama cok yprgunum ..

yasim 17, boyum 1,65 kilom 95 felan :/ bende sac yolma hastaligi diye bisi var yendim de arada sirada yoluyorum yine saclarimin tepelerini de iste gidip gidip geliyr ama seyrek saclarim ondan sapka takiyroum

Saç yolma hastalığın psikolojik nedenlerden mi kaynaklanıyor. Tedavi olman lazım canım. Biraz göz gezdirdimde tek tip bir tedavi yokmuş kişiden kişiye göre değişiyormuş. Daha küçüksün . İstersen kilonu da verebilirsin. Yeter ki kendini sev , yeter ki iste.

ne gibi sizce peki ?

Doğal bakım yönetmlerini saçlarına uygulayabilirsin
fazla kilolarından kurtulmasın hem sağlığın içinde yaralı olur bu... şu an sahip olduğun görüntüden kurtulabilirsen eminim özgüveninide kazanmış olursun...

piskolojik bir sorun 1 senedir var azaltmaya calistim azalttim da ama bazi gunler oluyor cok yoluyorum bazi gunler hic yolmuyorum ve bulundugum ulkeden dolayi piskologa felan gidemiyorum normalde sorunlarimi felan da giderdim de yinede durmuyor iste bilmiyorum birde iste 2 senedir baya skintilarim vardi ondan dolayi 65 kilodan 90 a kadar ciktim da ist bilmiyorum nerden baslasam ne yapsam dogru duzgun can arkadasim yok sevgilim de yok

kilodan kurtulabilirim de abur cuburdan bir turlu kurtulamiyorum sorun orda

Bence önce kendinle barşmalısın.Psikolojik olarak destek alabilirsin.Sonuçta birine danısmaktan zarar gelmez.Çünkü öteki türlü başka başka sorunlar da çıkar.Bir dönemden geçiyorsun birkaç sene sonra daha iyi olacaksın.Önemli olan bu dönemi olabildiğince rahat atlatman.Kilon için önce bir diyetisyene gidip diyet alabilirsin.Tabi bu sırada kendine güven ve kararlı ol.Sosyal çevren de sen istekli olursan bir şekilde olur diye düşünüyorum.

kilodan kurtulabilirim de abur cuburdan bir turlu kurtulamiyorum sorun orda

Bir karar verirsen davranışlarında o yönde gelişir canım haftada bir abur cubur yemekten kimseye zarar gelmez ki ama sen iradeli ol ne istediğini bil ve arkasında dur...

17 yaşındasın bırak görüntünü değiştirmeyi dağları bile devirebilirsin

Birazcık dikkat, birazcık hareket yeter, kendine güven

Her sabah iki ayağının üzerine basabiliyorsan şanslısın ve bu şansı kullan

Bırak sosyal çevreyi falan kendi hallerine takılsınlar, kendini mutlu etmeye bak

Ben yapabileceğine inanıyorum

arkadas edinmekte normalde iyiyim ama briiyle arkadas oluyorum cok iyi oluyoruz ama bir kac gun sonra beni satiyor yani ben cagirinca gelmiyor hep beni arkasinda istiyor hep o önde olacak gibi anlatabildim mi butun arkadaslarim öyle suan hic arkadasim yok onun derdi olunca ben kosarim yanina iki elim kanda olsa bile kosarim ama ona gelince isim gucum var satar beni benden mi kaynaklaniyor bu yoksa ?

peki yanliz basima nasil eglenebilirim ki arkadaslarla aram yok zaten de yanliz eglenmeyi bilmiyorum nasil yapabilirm ?

Stres arttıran nedenlerden biri ama doğru tedavi şart senin için. Bu tek başına üstesinden kalkacağın bir olay değil bence. O yüzden bir uzman yardımı almalısın.

Kiloya gelince kan değerlerin normalse sporla ve doğru programla kilo verebilirsin. Ben yazdan bu yana haftada iki kez sporla 15 kilo verdim. Yavaş yavaş verince sıkıntı olmuyor. Meyve suyunu, abur cuburu tamamen kesmelisin ve çorba ağırlıklı beslenmelisin. İstersen yapabilirsin ama pozitif düşünmen gerek. Sevgilim yok, şuyum yok, buyum yok diyerek negatif enerji yüklersin kendine. O da iyi bir şey değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…