• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Kardeim hakknda

Nadide_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
11
1
86
42
Ankara
Baktım burda dertlerini yazıyorsunuz berde kronik sorunumuzu yazayım dedim.
Kardeşim dört sene önce Üniversiteyi bitirdi askerden geldikten sonra güzel bir işe girdi 29 yaşında ama bugüne kadar kız arkadaşı olmadı ayrıca fazla erkek arkadaşıda yok bildiğimiz kadarıyla, hafta sonu, bayramlarda, düğünde nişanlara gitmez, biz gezeriz o kesinlikle gitmez, akşam işten gelince bilgisayar başında işyerinde bilgisayar başında interneti de var,
chat falan yapmıyor da bilmiyorum fazla tabi, bilgisayar oyunu ve playstaşın oyun oynuyor çocuk gibi tv izlemez, kitap gazete okumaz, sinemaya gitmez , bizle gezmez sadece elektronik mağazalarına gider biz mağaza gezeriz, Biz markete, pazarlara gideriz o herzaman evdedir
Bak sana uygun kız buldum arkadaşımın kardeşi tanıştırıyım evlenmen şart değil tanış gez diyorum yok diyor dalga geçiyor benle.
Son zamanlarda evdekilerleda kavgalı ne problemi varsa Çok üzerime geliyorsuz deyor, telefonlarıma cevap vermiyor işim var diyor ne işi varsa bıktık artık ne yapalım. Sadece annem için üzülüyorum artık... Ne yapmalı Çok üzgünüm çoook

Son düzenleme:
canım belki eskilerde şöyle kıyıda köşede kalan,çok sevdiği,belkide herkesin bildiği yada kimsenin bilmediği ne biliim belkide saplantılı platonik bir kız arkadaşı vardır.çünkü benim bir arkadaşım da böleydi.sadece net başında oyun oynar cips yer ve kola içerdi.tüm gün tüm ay tüm yıl.gerçekten.üniversiteyi bile kazanamadı...ve psikiyatriste götürdüklerinde platonik aşkı olduğu çıktı:)

siz yinede uzerine cok gitmeyin belirli bir muddet bekleyin guzellikle konusmaya calisin aslinda en iyi yontem psikologa gitmektir
bunun altinda sizinde bilmediginiz ve size anlatamayacagi problemleri olabilir sorunun sadece onun kendini iyi hissetmesi icin psikolaga ikna etseniz hallolur
yani sonucta kotu bir sey olacak degildir
icine kapanik konusmayi gezmeyi paylasmayi sevmeyebilir
sorun kesinlikle psikologda cozulecek gibi .......

size anlatamadığı kendi içinde büyüttüğü bir sorunu olabilir, mavişin de dediği gibi bir pskoloğa gitse
ama anladığım kadarıyla buna ikna etmeniz de zor
bence önce siz gidin psikoloğa ,bir konuşun kardeşinizin durumunu ayrıntılı anlatın,ona göre size fikir verir

çok önemli bir sorunu olduğunu düşünmüyorum.hatta bence kardeşinizin yapısı buu.erkekler acayip derecede elektroniğe ve bilgisayara düşkünler.hatta bizlerin anormal diyebileceği ölçüde.bazen hayatlarını büyük bir kısmını bu iki terime ayırabiliyorlar.onların sosyalleşme anlayışları böyle olabiliyor.çok fazla üstüne gitmeyin.elbet bir gün onunda karşısına sevebileceği,anlaşabileceği insanlar çıkacaktır.ama eğer bu konu kafanızı fazla kurcalıyorsa,bir psikologa danışabilirsiniz.emin dr size kardeşinizi nasıl sosyalleştirebileceğiniz konusunda değişik önerilerde bulunacaktır.

çok önemli bir sorunu olduğunu düşünmüyorum.hatta bence kardeşinizin yapısı buu.erkekler acayip derecede elektroniğe ve bilgisayara düşkünler.hatta bizlerin anormal diyebileceği ölçüde.bazen hayatlarını büyük bir kısmını bu iki terime ayırabiliyorlar.onların sosyalleşme anlayışları böyle olabiliyor.çok fazla üstüne gitmeyin.elbet bir gün onunda karşısına sevebileceği,anlaşabileceği insanlar çıkacaktır.ama eğer bu konu kafanızı fazla kurcalıyorsa,bir psikologa danışabilirsiniz.emin dr size kardeşinizi nasıl sosyalleştirebileceğiniz konusunda değişik önerilerde bulunacaktır.

bencede

yalnız 29 yaşına gelmiş bi adam o

kimsenin müdahalesine izin vereceğini sanmam

üztüne gitmeyin zamanla açılır

Neredeyse 30 yasina gelmis bir adamin bu zamana kadar hic kiz arkadasi olmadiysa, bende bir oturur düsünürdüm!!!benneyaptımki

Hic sosyal hayati yok anlattiklarina göre, bunun bir sebebi olmali!CADIARZU

Tamam, bazi insanlar yapi olarak gezmeyi sevmez, arkadas cevreleri kisitlidir lakin bu denli aile ve toplum hayatindan soyutlanmis ise, bence bir sorunu var.

Piskolojik birsey olabilir. Belki bir uzmana gitmesi icin ikna edebilirsiniz....:hulya:

Anneni anliyorum, 19 yasinda genc delikanli degil bu 29 yasinda kazik kadar adam.
Onun yasitlarinin cogu yuvalarini kurmus coluk cocuk sahibi olmusken, oglunun henüz ciddi bir iliskisi bile olmamamsi tabikide annecigni üzüyordur.

bir akrabamızda böyle bir durum yaşadık. kesinlikle psikiatriye gitmeli. depresyon durumu olabilir. ya da benzeri rahatsızlıklar.

teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için piskolokloğa nasıl götüreceğim beni dinlemez zaten.
Annem ikna eder beraber giderlerse tabiki kandırmak lazım. Annem benim sorunlarım var piskiyatıra gideceğim senin gelmen lazım derse olur gibi ancak evde bilgisayara ilgilenmese işyerinde var nasıl olacak. Senelik izinini aldığı zaman yapmalı en mantıklısı.
Biz müdahele etmezsek kesinlikle düzelmez zamanla bekledik bekledik bi şey yok kötüleşme var ailemde de suç var bu zamana kadar hiçbirşey yaptırmadılar evde,
Evlense ne olucak ne biliyorki eve ekmek bile almaz, faturaları bile yatırmaz odasının temizliğini bile yapmaz her şeyi annem yapar hayattında ütü bile yapmadı annem bu yaşta bokser iç çamaşırını ütüler, sabah kalkar kahvaltısını yaptırır. Evleneceği insan kesinlikle yapmaz tersine ister bizimki yapmaz anlaşamaz. Tanışacağı insanada yalanlar söyler geçinez ler..Anneme analtamıyorum yaparmış oğlu evlenecek bir saf kız bulursa kızın başıda yanar. Piskolog ilk önce annemin düşüncesini de düzeltmeli sonra kardeşimin zor biraz tabi

anneye bağımlı bi adam..29 yaşında ama iş dışında ne evle ne de hayatla ilgili bi uğraşı bilgisi yok...
bence annen yanlış yolda canım bu yaşta bi adam kendi ayakları üzerinde durabilmeli...Sorumluluklarını bilmeli...
Annen böyle yaparak aslında farkında olmadan oğluna kötülük yapıyor
biçok annede aynı hataya düşüyor ne yazıkki..
oğlum sen işine git herşeyi ben hallederim olmaz,çok yanlış
hayatı bilmeli dediğin gibi faturalar ne kadar ne zaman ödenmeli v.s
sadece bi iş sahibi olması yetmiyor..iş dışındaki hayatta çok zor

çünkü yarın öbür anne baba bu dünyadan ayrılınca o adam sudan
çıkmış balığa dönücek..hadi evlendi diyelim günümüzde hangi mantıklı
kadın böyle birine tahammül edebilirki..hayat müşterek artık günümüzde
eskisi gibi sessiz susup oturan kadınlarda yok..

hem asosyal hemde bağımlı bi kişilik işiniz çok zor bencede bi uzmandan
yardım almalı...
hayatı içinde hayatta dimdik durabilmek için...

Benim kardeşimde böyle malesef 21 yaşına geldi daha hiç kızarkadaşı olmadı annemde babamda üzülüyorlar sabah akşam camış gibi evde bilgisayar karşısında :1closedeyes:

teşekkür ederim yaptığınız yorumlar için piskolokloğa nasıl götüreceğim beni dinlemez zaten.
Annem ikna eder beraber giderlerse tabiki kandırmak lazım. Annem benim sorunlarım var piskiyatıra gideceğim senin gelmen lazım derse olur gibi ancak evde bilgisayara ilgilenmese işyerinde var nasıl olacak. Senelik izinini aldığı zaman yapmalı en mantıklısı.
Biz müdahele etmezsek kesinlikle düzelmez zamanla bekledik bekledik bi şey yok kötüleşme var ailemde de suç var bu zamana kadar hiçbirşey yaptırmadılar evde,
Evlense ne olucak ne biliyorki eve ekmek bile almaz, faturaları bile yatırmaz odasının temizliğini bile yapmaz her şeyi annem yapar hayattında ütü bile yapmadı annem bu yaşta bokser iç çamaşırını ütüler, sabah kalkar kahvaltısını yaptırır. Evleneceği insan kesinlikle yapmaz tersine ister bizimki yapmaz anlaşamaz. Tanışacağı insanada yalanlar söyler geçinez ler..Anneme analtamıyorum yaparmış oğlu evlenecek bir saf kız bulursa kızın başıda yanar. Piskolog ilk önce annemin düşüncesini de düzeltmeli sonra kardeşimin zor biraz tabi

Aneniz erkek kardeşinize çok büyük kötülük etmiş aslında.. Çoğu anne aynı hataya düşüyor. Kızı istese Allah için bir bardak su vermez kalk kendin al, evlencek yaşa geldin koca kız oldun derler ama oğullarına bebek gibi hizmet ederler, ya nerdeyse meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp kazık kadar adamların ağızlarına tuttacaklar. Oğlunuzun siz hizmet etsenizde etmeseniz de zaten her türlü size bakar, annesisiniz, canısınız onun :))

Anneniz kardeşinizin koca adam olduğunu kabul etmeli ve ufak ufak ona hizmet etmekten çekmeli kendini. Yapmasın herşeyni, abinize bıraksın artık.. Birde ben hemen kızdan başlamayın derim. İlkokuldan, ne bileyim üniden veya askerden, mahalleden,akrabalardan hiç mi arkadaşı yok, hiç mi sevdiği, azıcık yakınlık duyduğu bir erkek yok. Olmasa bile kocanız ne bileyim akrabalardan bir erkek desin hadi aslanım gel senle şöyle bir gezelim, takılalım falan diye. Bir erkek erkeğe gezsinler bakalım ki zaten o erkekler, o ortamlar onu açar merak etmeyin :)) Yine çıkmıyorsa o zaman ortamı eve taşısınlar :) Kendi odasında konuşsunlar, şöyle bir muhabbet etsinler, belki sadece erkeklerle konuşacağı bir derdi var veya onların yanında rahat edecek...

Son düzenleme:
Back
X