Benim oğlum da böyle olmasada dağınık bir çocuk. Yediği içtiği odasında kalır ben toplamasam aylarca durabilir hiç rahatsız olmaz. Çok konuştum ama başaramadım. Sinirlerim bozuluyor bazen bir kaç gün girmiyorum odasına sonra dayanamayıp topluyorum. Sanırım birazda kişilikle alakalı bu durumlar.
Kamufle ediyor kendince hay Allahım :)Ya masada kalsa hadi dicem belki de sandalye cekip dolabin taaaa dibine sokusturmak nedir. Annemde sizin gibi dayanamiyor topluyor.
Üstüne gitmek yerine aşama aşama çözmeyi deneseniz. Mesele kardeşinin odasına küçük bir çöp kovası ve çamaşır sepeti koysanız, kirlileri dolaba sokuşturmak yerine o kirli sepetine atsa? Anneniz de çamaşır yıkayacağı zaman o kirli sepetinden alır kirlileri?
bence psikologMerhaba kizlar
Sizden akil almak istedim.
Benim annem temizlik takintili bir kadin normalde ama kardesimin yaptiklarindan kim olsa rahatsiz olur.
Kardesim lise 2 ye gidiyor erkek. Gercekten cok pis bir cocuk. Ciddi derecede babama cekmis. Annemle babam ayrilar. Babam da cidden cok pis bir adamdi. Annem banyoya zor sokar coraplarini kavga gurultuyle degistirirdi o derece.
Neyse sorun soyleki kardesim odasinda birsey yiyip icse kaldiriyor dolaplarin ustune. Ic camasirlarini coraplarini dolaplarin icine sokusturuyor. Annem neredeyse aglamakli oluyor. Siniri bozuluyor. Ne kadar konussa da kizsa da ayni degisen hicbirsey yok. Ustu kirlense sokusturuyor dolaplara. Kirliye atmiyor. Daha yazamayacagim bir suru sey. Toplamasa nereye kadar. Toplamamayi da denedi degisen biesey yok.
Benden nasil boyle bir cocuk oldu diyor. Gercekten ne kadar gosterirsen goster huy cekince cekiyor. Babamdan ayrilali 10 yil oldu. Kardesim kucuktu. Hadi ondan gordu desek gormedi. Babayla buyumedi.
Psikiyatriyemi gitmek lazim? Dunya umrunda bir cocuk degil. Yoksa suan ergenlik donemi yasayan bilen varmidir?
Acaba odaya ufak notlar yazıp yapıştırsa anneniz çok mu ters teper. Ben de çok dağınık bir çocuktum. Odada bir şey yiyip içmezdim ama elbiselerim sandalyenin üstünde kalırdı mesela. Gün gün anlardınız ne giydiğimi. Bir gün eve geldim. Annem ufak notlar yapıştırmış post ite yazıp. İşte "bak bunlar burada kırışıyor, bir daha giymen gerektiğinde ütülememiz gerekecek" "bunları almak için ben çok çalışıyorum, sen de bana temiz tutarak ve uzun süre kullanılacak durumda olmasını sağlayarak yardımcı olur musun?" "bunlar kirli, yeri kirli sepeti, odandaki kirlilerin kokusu evi de etkiliyor" "gardırobundaki kirliler temiz kıyafetlerini de kirletiyor" "aldığını yerine koymazsan aradığını bulamazsın" "bak bunun yerini bana soracaksın, koyduğun yere bak diyince kızma" gibi gibi. Galiba bir hafta içinde tertipli bir çocuk olmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?