• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek kardeşim:((

Hemen al karşına konuş onu sevdiğini destek olmak istediğini söyle mutlaka toparlayacaktır.

tabi ki söylüyor. bugün aldım konuştum sen ne kadar çabaladığımı bilmiyorsun nelerle uğraştıgımı bilmiyorsun olmuyor. sana ihtiyacım var size gelmek istedim izin vermedin en sonunda kafama sıkacam çok bunaldım kimse beni anlamıyor diyor. sanırım daha da berbat ettim herşeyi :KK43:(
Kardeşinizin iş kaygısı veya sosyal fobisi falan olabilir mi ? Bazı kişilerde sosyal fobi, agorafobi gibi durumlar çalışmayı istese de ötelemesine neden olabiliyor. Bu açıdan da bir konuşun bakalım. Belki söylemeye utanıyordur.

Kardeşinizin iş kaygısı veya sosyal fobisi falan olabilir mi ? Bazı kişilerde sosyal fobi, agorafobi gibi durumlar çalışmayı istese de ötelemesine neden olabiliyor. Bu açıdan da bir konuşun bakalım. Belki söylemeye utanıyordur.
adım atıp başarısız olmaktan korkuyo. sorunu bu. bi adım atsa gerisi gelecek. çabaladığını uğraştıgını söylüyo ama bilmiyorum

nasıl da güzel konuştunuz beni suçlamadan onu suçlamadan . denicem öyle yapmayı
Canım burda ikinizde haklısınız önemli olan çözüm bulmak suçlu aramak değil. Benim de iki erkek kardeşim var hem kardeşinizi hem sizi çok iyi anlıyorum..

İyi kardeşiniz sizden destek istiyor, iyi ki size gelmek istiyor.. Bir de tam tersi olsaydı o zaman çok üzüleceğiniz durumlar ortaya çıkabilirdi. Böyle gençleri dışarda tehlikeler bekliyor maalesef

Canım burda ikinizde haklısınız önemli olan çözüm bulmak suçlu aramak değil. Benim de iki erkek kardeşim var hem kardeşinizi hem sizi çok iyi anlıyorum..
evet yaşayan biliyor. çok güzel bi hayatı olsun istiyorum . çevre baskısı da çok fazla
İyi kardeşiniz sizden destek istiyor, iyi ki size gelmek istiyor.. Bir de tam tersi olsaydı o zaman çok üzüleceğiniz durumlar ortaya çıkabilirdi. Böyle gençleri dışarda tehlikeler bekliyor maalesef
derdim onu itelemek uzaklaştırmak değil. uzun süredir anlamaya çalışıyorum ama hala tepkisiz olması bişeyler için çabalamadığını düşünmem uzaklaştırdı beni. hayata geç kalsın istemiyorum. kız arkadaşı da olmuyor bu yüzden. yapayanlız kalıyor

tabi ki söylüyor. bugün aldım konuştum sen ne kadar çabaladığımı bilmiyorsun nelerle uğraştıgımı bilmiyorsun olmuyor. sana ihtiyacım var size gelmek istedim izin vermedin en sonunda kafama sıkacam çok bunaldım kimse beni anlamıyor diyor. sanırım daha da berbat ettim herşeyi :((

Yahu demediniz mi madem çok çabalıyorsun sana bulduğum işe niye gitmedin diye? İstiyorsan yine bulalım diye? Yok ben üni mezunuyum diye saçmalarsa okuduğun kıytırık 2 yıllık okul diye seni ceo mu yapacaklar? Nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsun? diyemediniz mi? Yemeyin eşşek kadar adamın çok çabalıyorum deyip hiç çalışmamasını. Elbette bir fabrikaya müdür olmaya çabalıyordur belki ama olacak iş değil. Olabilecek şeylere çabalasın. Onu kimse anlamaz bu mantıkla.

Gel beni al demesi doğru değil sınırlar çizmelisiniz koskoca adamsın sen kendin gel diyebilirsin. Onun dışında gelmesi sizle birlikte vakit geçirmesi bana tuhaf gelmiyor kardeş sonuçta ve sizi de seviyor anladığım kadarıyla. Çoğu genç şu an aileden kopuk kimseyi istemiyor bence iş bulmasına kendi ayakları üzerinde durmasına destek olun ogretilmemis belli ki siz yardımcı olun ilk etapta git demek çözüm değil para vermek de zorunda değilsiniz. Bir sınır çizin ve kendinizi kötü hissetmeyin

Bizde de var bi tane bundan. 26 yaşında, bu güne kadar hiç çalışmadı. Üniversite sınavına girdiğinde iyi bir puan almıştı, tüm ortalama üniversitelere gidebileceği bir puandı. Bizimki 'yok ben o sıradan ünilerde okursam çıkınca iş bulamam' diye baskı yapıp ücretli Bilkent e gitti. Mezun oldu 3 yıldır hiç iş bakmıyor. 🤷‍♀️ Etraftan bir bankaya sokalım biz onu, yok bizim tanıdığın büyük şirketi var oraya sokalım falan filan diye ayağına gelen işlerde oldu. Ama hepsini beğenmeyip tepti. 24 saat evde yatıyor. Gece bilgisayarda gündüz uyuyor. Kaç kere konuştuk, bişeyler diyip manipüle ediyor bizide. Yok ben şöyle şöyle planlıyorum, asgari ücrete orda burda çalışmaya değmez falan diyor. Salak, o asgari ücreti alsa en azından kendi sigara parasını öder onuda ailemden almaz. Yada zaten bizimkilerin evinde yaşıyor, yiyecek içecek kira fatura masrafı yok. Bu 3 yıl çalışsaydı asgari ücrete kenara atardı şimdi koca bir birikimi olurdu. Bi garip ya, ne diyeceğimi bilemiyorum. Nasıl düzelir onuda bilmiyorum. Depresyonda gibi de değil, halinden memnun keyifli görünüyor

Bizde de var bi tane bundan. 26 yaşında, bu güne kadar hiç çalışmadı. Üniversite sınavına girdiğinde iyi bir puan almıştı, tüm ortalama üniversitelere gidebileceği bir puandı. Bizimki 'yok ben o sıradan ünilerde okursam çıkınca iş bulamam' diye baskı yapıp ücretli Bilkent e gitti. Mezun oldu 3 yıldır hiç iş bakmıyor. 🤷‍♀️ Etraftan bir bankaya sokalım biz onu, yok bizim tanıdığın büyük şirketi var oraya sokalım falan filan diye ayağına gelen işlerde oldu. Ama hepsini beğenmeyip tepti. 24 saat evde yatıyor. Gece bilgisayarda gündüz uyuyor. Kaç kere konuştuk, bişeyler diyip manipüle ediyor bizide. Yok ben şöyle şöyle planlıyorum, asgari ücrete orda burda çalışmaya değmez falan diyor. Salak, o asgari ücreti alsa en azından kendi sigara parasını öder onuda ailemden almaz. Yada zaten bizimkilerin evinde yaşıyor, yiyecek içecek kira fatura masrafı yok. Bu 3 yıl çalışsaydı asgari ücrete kenara atardı şimdi koca bir birikimi olurdu. Bi garip ya, ne diyeceğimi bilemiyorum. Nasıl düzelir onuda bilmiyorum. Depresyonda gibi de değil, halinden memnun keyifli görünüyor
Bide geçen 2 hafta öncede ben İstanbulda iş bakıcam bi kaç ay kalıp diyip gitmiş, arkadaşıyla ev tutmuş. Henüz ortada olmayan iş için istanbula taşınmış inanabiliyo musunuz. Bi kaç gün öncede annemi arayıp 6 aylığına ispanyolca kursuna yazılıcam, şirketler genelde ispanyolca istiyor demiş.
Valla bide bu çocuğu küçükken, IQ su çok yüksek aşırı zeki, hiç ders çalışmadan herşeyi öğreniyor falan diye pohpohlayıp beni eziklerlerdi😂 .. Yıllar yılı IQ su bir düştü düşüş o düşüş. Verdiği karalara bak, amip yaa.
Ayyy sinirim çok bozuk

Benim eşimim cocukluk arkadaşi var bir tane boyle baba parasiyla yurtdisinda okumuş Turkiyeye dönmüş ve çalışmamış, ben tanidigimda da calismiyordu beğenmeyip ama mesele begenmemek degil de istememesiydi. Sonra goruşmeyi kestik bazi nedenler bilmem şimdi ne yapmiştir. 🙄

Benim eşimim cocukluk arkadaşi var bir tane boyle baba parasiyla yurtdisinda okumuş Turkiyeye dönmüş ve çalışmamış, ben tanidigimda da calismiyordu beğenmeyip ama mesele begenmemek degil de istememesiydi. Sonra goruşmeyi kestik bazi nedenler bilmem şimdi ne yapmiştir. 🙄
Öyle ya kim isterki böyle amaçsız bir insan etrafında. Birde çok zenginmiş gibi davranıp yaşıyor dışarı karşı. Annem babam zengin değil, biryerlerden gelirleri var ama, normal yaşayan tatile bile gitmeyen insanlar. Hemen tüm gelirleri kardeşime gidiyor. Babam zaten yaşlandı gelirlerinin yönetimini kardeşime verdi.
Tamam benide okuttular, işsiz ve zorda kalınca destek oldular ama dönemseldi, ihtiyaç bazındaydı, mecburiydi. Çocuğun gözlüğünün, cüzdanının, parfümünün markası bilmemne. Geçen yıl kuzenimle muhabbet ediyorduk, bişey dedi 'kardeşin şuraya masaja gitmiş çok memnun kalmış' falan filan. O dönemde işsizim, parasızım, belki 1 yıldır pasta tadını bile almamışım, ailemden geçimlik az para rica ediyorum, ondanda utanıyorum falan. Hayatımda hiç masaja gitmedim. Bizimkisi aşırı konforlu yaaa.. Cidden, kardeşim, seviyorum çok seviyorum, hep destek olmak isterim ama onun bu yaşam tarzından nefret ediyorum. Sevgilisi falanda yok. Bu yaşta işsiz güçsüzken bulamaz diye düşünüyorum, ama umarım bulamaz. Bi kızın başı yanmasın önce bunun dili yanmadan. Böyle tembelle kimse hayat kurmamalı

Öyle ya kim isterki böyle amaçsız bir insan etrafında. Birde çok zenginmiş gibi davranıp yaşıyor dışarı karşı. Annem babam zengin değil, biryerlerden gelirleri var ama, normal yaşayan tatile bile gitmeyen insanlar. Hemen tüm gelirleri kardeşime gidiyor. Babam zaten yaşlandı gelirlerinin yönetimini kardeşime verdi.
Tamam benide okuttular, işsiz ve zorda kalınca destek oldular ama dönemseldi, ihtiyaç bazındaydı, mecburiydi. Çocuğun gözlüğünün, cüzdanının, parfümünün markası bilmemne. Geçen yıl kuzenimle muhabbet ediyorduk, bişey dedi 'kardeşin şuraya masaja gitmiş çok memnun kalmış' falan filan. O dönemde işsizim, parasızım, belki 1 yıldır pasta tadını bile almamışım, ailemden geçimlik az para rica ediyorum, ondanda utanıyorum falan. Hayatımda hiç masaja gitmedim. Bizimkisi aşırı konforlu yaaa.. Cidden, kardeşim, seviyorum çok seviyorum, hep destek olmak isterim ama onun bu yaşam tarzından nefret ediyorum. Sevgilisi falanda yok. Bu yaşta işsiz güçsüzken bulamaz diye düşünüyorum, ama umarım bulamaz. Bi kızın başı yanmasın önce bunun dili yanmadan. Böyle tembelle kimse hayat kurmamalı

Ay konu sahibi sanarak cevap verdim. Ona gore yorumlamiştim ama Dogru diyorsunuz

Yok bende manipüle etmiş gibi oldum siz ve konu sahibesi kusura bakmasın. Konu açacaktım bugün
çok benzer bu konuyu görünce buraya kustum. Sonra kendi konumuda açıcam 😅
ne güzel sizde içinzii dökmüşsünüz. hepimiz kardeş maduruyuz:(( umarım kendilerine çekin düzen verirlerde bizde düşünmekten kurtuluruz

araba var bende ondan. bi de yarın anneme gidicem dönüşte beni de götür diyor. 26 yaşında hayır demek daha çok zoruma gidiyor ama bilmiyorum içimden gelmiyo istemiyorum sonra da üzülüyorum
Arabasız gidilmiyo muymuş bi yere paşama bak bee padişah torunu heralde uyuz oldum bi kere hayır desen görürsün ne kadar nankör olduğunu bugüne kadar yaptığın her şeyi silip atar tüm yaptığına da pişman olursun

Bir insanın arkasında haddinden fazla durmak o insana yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birisidir. Kardeşimi bazı ailevi sebeplerden dolayı ben büyüttüm diyebilirim. Her adımını bana sorardı, hep ben arkasındaydım. E ablayız tabi, insan kayıtsız kalamıyor da. Sonra ben şehir dışına gittim, yavrum resmen felç oldu. Hiçbir şeyi kendi başına yapamaz hale geldi. Uzakta da olsam benden destek almadan hareket edemiyordu. Eşimin kardeşinde de benzer bir durum vardı. Biz baktık bu çocuklar harcanacak, kendi hallerine bıraktık. Her şeyi kendileri halletmek zorunda kaldılar. İkisi de çiçek gibi açtı vallaha. Bizim de göğsümüzden bir yük kalktı sanki. Bensiz manava gidemeyen kardeşim, şu an uzun zamandır çalışıyor da bana hediyeler bile almış. Benim onun için yaptıklarımı hep söylüyor, şimdi o da bana yapacakmış. Halbuki ilk arkasından çekildiğim zamanlar nasıl kızgındı bana. Şimdi şimdi anlıyor ne yapmaya çalıştığımı. Demem o ki, kardeşinize iyilik olması adına biraz desteğinizi çekmeniz gerekiyor. Çocuğu diplerde yalnız bırakın demiyorum ama kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda kalmalı bir noktada. Gerçek hayat herkese acımasız ve yarın ne olacağımız belli değil. Umarım düzelir ve güzel bir hayatı olur ❤️

Bir insanın arkasında haddinden fazla durmak o insana yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birisidir. Kardeşimi bazı ailevi sebeplerden dolayı ben büyüttüm diyebilirim. Her adımını bana sorardı, hep ben arkasındaydım. E ablayız tabi, insan kayıtsız kalamıyor da. Sonra ben şehir dışına gittim, yavrum resmen felç oldu. Hiçbir şeyi kendi başına yapamaz hale geldi. Uzakta da olsam benden destek almadan hareket edemiyordu. Eşimin kardeşinde de benzer bir durum vardı. Biz baktık bu çocuklar harcanacak, kendi hallerine bıraktık. Her şeyi kendileri halletmek zorunda kaldılar. İkisi de çiçek gibi açtı vallaha. Bizim de göğsümüzden bir yük kalktı sanki. Bensiz manava gidemeyen kardeşim, şu an uzun zamandır çalışıyor da bana hediyeler bile almış. Benim onun için yaptıklarımı hep söylüyor, şimdi o da bana yapacakmış. Halbuki ilk arkasından çekildiğim zamanlar nasıl kızgındı bana. Şimdi şimdi anlıyor ne yapmaya çalıştığımı. Demem o ki, kardeşinize iyilik olması adına biraz desteğinizi çekmeniz gerekiyor. Çocuğu diplerde yalnız bırakın demiyorum ama kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda kalmalı bir noktada. Gerçek hayat herkese acımasız ve yarın ne olacağımız belli değil. Umarım düzelir ve güzel bir hayatı olur ❤️
umarım benim kardeşimde doğru yolu bulur. çok güzel bir hayatı olsun istiyorum. umarım en yakın zamanda toparlanır ;(

merhaba kızlar. ben 7 yıllık evliyim. dünde bir konu açmıştım 26 yaşında erkek kardeşim çalışmıyor sürekli para istiyor diye. bugün de başka bi konu var hafta sonları gelip bende kalmak istiyor. evde bunaldım gel beni al diyo. ben bunu yapmak istemiyorum ama çok da vicdan yapıyorum. 60 yaşında babam çalışırken bunun evde kalması ve sürekli bunalıp bana gelmek istemesi çok sinir ediyo. çok seviyorum kardeşimi ama ne olduysa bilendim. şimdide sen evinde istemiyosun her seferinde aynı şeyi yapıyosun diyo. çok üzülüyorum ama napıcam bilmiyorum...
Bence çalışması gerekiyor ve kendi düzenini kurması gerekiyor bunu kırmadan anlatın böyle devam etmez

Back
X