• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek kardeşim:((

bende bu konuda taviz vermemeye çalışıyorum . hiç anlayacak gibi durmuyor. annem babam hasta. evleri kira. babam ona rağmen çalışmak zorunda. ev sahibi evden çıkın diye baskı yapıyor. benimde elimden pek birşey gelmiyor yardımcı olmaya çalışıyorum maddi olarak ama ınun böyle boş gezmesi delirtiyo beni
Sanki kangren olmuş bir uzvunuz var ve siz orayı belki iyileştirir diye yara merhemi sürerek bunun sonuç vereceğini sanıyor olabilirsiniz.
Kardeşiniz hem kendi ailenize hem de sizin çekirdek ailenize musallat olmuş adeta.
Böyle bir hoşgörü karşısında elbette sorumluluk almaz ki. Anne-baba, abla-enişte hep destek vermiş. Hata yaptığını fark etmesine kimse izin vermemiş ki.
Yapılacak tek şey onu yalnız bırakmak. Kimseden yüz bulamadığında, özür dilerim ama eşek gibi işe girecek.
Çalışmamak bir tercih, doğru ama insanların, tercihlerinin sonuçlarını yaşamayı da öğrenmeleri lazım.

Sanki kangren olmuş bir uzvunuz var ve siz orayı belki iyileştirir diye yara merhemi sürerek bunun sonuç vereceğini sanıyor olabilirsiniz.
Kardeşiniz hem kendi ailenize hem de sizin çekirdek ailenize musallat olmuş adeta.
Böyle bir hoşgörü karşısında elbette sorumluluk almaz ki. Anne-baba, abla-enişte hep destek vermiş. Hata yaptığını fark etmesine kimse izin vermemiş ki.
Yapılacak tek şey onu yalnız bırakmak. Kimseden yüz bulamadığında, özür dilerim ama eşek gibi işe girecek.
Çalışmamak bir tercih, doğru ama insanların, tercihlerinin sonuçlarını yaşamayı da öğrenmeleri lazım.
annemle babam hastalıklarından dolayı duygusalllar. ölürsek içimize dert olur küstürmeyelim derdindeler. ne kadar karşı çıksam da kendileri de üzülseler değişmiyor durum. sadece görmezden gelip o yokmuş gibi yaşıyorlar.

Acik acik konusacaksiniz cunku imadan anlamiyo. Su ekonomide sana artk maddi destek veremicez enisten de ben de zorlaniyoruz diyeceksiniz. Benim kucuk cocugum var evimde alkol istemiyorum. Bi daha alkol almak icin bana gelme diyeceksiniz. Hatta birinden borc aldim dolandirildim bana acil 30 bin lazim diye sıkıstırın bak nasi cekiyo elini sizden🤪

Bahane bulmayin haftasonlari esimle planimiz oluyor musait olamiyoruz kalma icin artik israr etme surekli ayni seyleri konusmayalim de. Araba varsa var bekar adam binsin otobuse biyere gitmek istiyorsa ayrica herhangi bir maddi yardimda bulunmayin sagdan soldan aldiklariyla idare etmeyi ogrenmis calismiyor uzulecek bisey yok bebek degil evlenecek yasta adam kendisi

Bir diğer konunuzda da yazmıştım ama tekrar edeyim bu sefer sizin için. Anne babanız 60 yaşlarında. Bundan bir 20-30 yıl sonra vefat edecekler. Ev kira. Anne babadan erkek kardeşe emekli aylığı falan kalmayacak. Bu çocuk sıfır gelirle ev tutup faturaları ödeyip karnını nasıl doyıracak? Bence bu konuyu çok açık sorun. Bulurum abla ederim abla gibi bir şey olmaz. İş bulamıyorsa bulana kadar hammallık yapsın madem. Günlük işlerde çalışsın. Sizden destek (alkol dahil) gelmeyeceğini amlatın. 26 yaşında eşşek kadar adama çocuğunuzun rızkını yediremeyeceğinizi anlatın.

A armes07 benim de kardeşim 28 yaşında, seninkinin çalışan ama diğer hareketleri çok benzeyen versiyonu. Geçenlerde konu açtım ekleyemedim ama "aileyle mesafe" diye bi konu.
Arkadaşlar gerçekten güzel tavsiyeler verdiler. Ben o günden beri kardeşimi aramıyorum telefonla. Ve tam 6 gündür hiç beni aramadı. Demek ki ben arıyormuşum onu hep, ben merak ediyormuşum. 1 kere tek cümlelik mesaj attı ben de tamam diye cevap verdim hepsi bu. İlişkimizi çok çok kısıtlamaya karar verdim, ben de senin gibi evliyim çocuğum var. İşim gücüm çok. Bir de koca adamı pış pışlayamayacağım. Eşim de rahatsız olmaya başlamıştı haftasonları gidip alıp geliyoduk senin gibi, bizde kalıyodu ama bizi özlediğinden sevdiğinden değil kendi keyfi için. Senin ailen hastaymış benim de babamın yaş 80 diye aman babam üzülmesin şimdi diye diye bu hale geldi.
O yüzden önce ben ve eşim, çocuğum üzülmesin demem gerektiğini anladım.
Lütfen sen de bir adım at ve para vermeyi kes. Haftasonları da ısrarla müsait değiliz de. Vicdanına oynamasına izin verme lütfen. Kendimizi kurtarmalıyız bu kardeşlerden, yoksa onlar için de iyi olmayacak.

Siz üzülün, sizi kanser hastası babayı üzsün ama paşa üzülmesin. Bu adam sülük gibi parazit. Eniştesi bir abi olarak kenara çekecek “ oğlum bak sen bir işe girip aile kurman lazım, babana bir şey olsa eve senin bakman gerekir. İlla bir şey olmasına gerek yok 5 sene sonra emekli olacak maaşı kiraya yetmeyecek. Sen artık ergenlikten çıkman lazım. Herkesi bezdirmişsin. Bu kadar kendini düşürme. Kız olsan evlenince çözülür biri sana bakar, baban vefat etse maaşın olurdu ama şu halde gerekirse amelelik yapacaksın kendin kazanacaksın” diyebilmeli.

Siz üzülün, sizi kanser hastası babayı üzsün ama paşa üzülmesin. Bu adam sülük gibi parazit. Eniştesi bir abi olarak kenara çekecek “ oğlum bak sen bir işe girip aile kurman lazım, babana bir şey olsa eve senin bakman gerekir. İlla bir şey olmasına gerek yok 5 sene sonra emekli olacak maaşı kiraya yetmeyecek. Sen artık ergenlikten çıkman lazım. Herkesi bezdirmişsin. Bu kadar kendini düşürme. Kız olsan evlenince çözülür biri sana bakar, baban vefat etse maaşın olurdu ama şu halde gerekirse amelelik yapacaksın kendin kazanacaksın” diyebilmeli.
Kanser hastası baba çalışıyor bu evdeki koca dana da yiyormuş pesss. Babasına zerre acımıyor 26 yaşında evde boş boş oturuyor. Gönlünü eğlendirmek ablasına gidip alkol almak derdinde. Bu adama mı üzülünüyor? Evlerden Irak bir evlat.Nice yürüyemeyen göremeyen insanlar çalışıp kendi emeklerini yiyorlar. Bu adamın bu hale gelmesinin tek sorumlusu da ailesi, hayat boyu baksınlar o zaman ne diyeyim başka?

Kanser hastası baba çalışıyor bu evdeki koca dana da yiyormuş pesss. Babasına zerre acımıyor 26 yaşında evde boş boş oturuyor. Gönlünü eğlendirmek ablasına gidip alkol almak derdinde. Bu adama mı üzülünüyor? Evlerden Irak bir evlat.Nice yürüyemeyen göremeyen insanlar çalışıp kendi emeklerini yiyorlar. Bu adamın bu hale gelmesinin tek sorumlusu da ailesi, hayat boyu baksınlar o zaman ne diyeyim başka?
Aynen ben de çok sinirlendim. Konu sahibesine de sinirlendim yahu. Anam babam bu vaziyette. Eve almam eğlendirmem

A armes07 benim de kardeşim 28 yaşında, seninkinin çalışan ama diğer hareketleri çok benzeyen versiyonu. Geçenlerde konu açtım ekleyemedim ama "aileyle mesafe" diye bi konu.
Arkadaşlar gerçekten güzel tavsiyeler verdiler. Ben o günden beri kardeşimi aramıyorum telefonla. Ve tam 6 gündür hiç beni aramadı. Demek ki ben arıyormuşum onu hep, ben merak ediyormuşum. 1 kere tek cümlelik mesaj attı ben de tamam diye cevap verdim hepsi bu. İlişkimizi çok çok kısıtlamaya karar verdim, ben de senin gibi evliyim çocuğum var. İşim gücüm çok. Bir de koca adamı pış pışlayamayacağım. Eşim de rahatsız olmaya başlamıştı haftasonları gidip alıp geliyoduk senin gibi, bizde kalıyodu ama bizi özlediğinden sevdiğinden değil kendi keyfi için. Senin ailen hastaymış benim de babamın yaş 80 diye aman babam üzülmesin şimdi diye diye bu hale geldi.
O yüzden önce ben ve eşim, çocuğum üzülmesin demem gerektiğini anladım.
Lütfen sen de bir adım at ve para vermeyi kes. Haftasonları da ısrarla müsait değiliz de. Vicdanına oynamasına izin verme lütfen. Kendimizi kurtarmalıyız bu kardeşlerden, yoksa onlar için de iyi olmayacak.
ahh canımmm😢 hep iyi düşünüyoruz kıyamıyoruz diye bunlar oluyo. hiçbir planı yok üzülüyorum evde oturuyo öyle ben veriraem çıkıyo dışarı yoksa evde. ilginç olan sıkılmıyorda. tek oda da hayat yaşıyor :(

aranızda bana kızan arkadaşlar var haklısınız ama zor zamanlardan geçtik biraz atlatmasını bekledik. erkek çocugu dışarıda saçma işler yapmasın arkasındayız hayatını yoluna sokacak herşey güzel olacak dedik ama artık hiç bir şekilde icraata geçmemesi beni artık pes ettirdi. artık para ve eve gelme konusunu kestim açıkça konuştum. hepinize teşekkür ederim . bakalım zaman ne gösterecek

Asalak herif. Yaptığınız şey iyilik değil tamamen kötülük. Eşinizle birlikteyiz tüm desteği kesmelisiniz. Bunun 50 yaş versiyonunu biliyorum. Hayatinda bir fatura ödememiş. Yıllardır işsiz. Orada burada bana kimse bakmıyor diye ağlıyor.
Sorun şu ki, adama tekne kazıntısı minik kayınço gibi davranıyor bizzat konu sahibinin eşi, 26 yaşında adamın cebine harçlık koyuyor, konu sahibi zaten evladı gibi görüyormuş aralarında 10 yaş olduğu için, herkes bi değişik.

aranızda bana kızan arkadaşlar var haklısınız ama zor zamanlardan geçtik biraz atlatmasını bekledik. erkek çocugu dışarıda saçma işler yapmasın arkasındayız hayatını yoluna sokacak herşey güzel olacak dedik ama artık hiç bir şekilde icraata geçmemesi beni artık pes ettirdi. artık para ve eve gelme konusunu kestim açıkça konuştum. hepinize teşekkür ederim . bakalım zaman ne gösterecek
Herkes zor zamanlar geçiriyor. Kimsenin hayatı harika değil, tek ve güvenli bir düzlemde ilerlemiyor. Hayat sizin sıcak kucağınıza benzemez, hoş artık kucağa sığmıyor sizin koca bebek, bu hayat o bebeği yer. Hepiniz aklınızı başınıza alın bir an önce.

Tek erkek çocuk aman tekne kazıntısı bunlar, fasa fiso tam tersi dünyaya hazırlamadığınız içim hayatta dönüp dolaşıp her olayda sizi suçlayacak. Yarın biri ile karşılaşır kız akıllı ise adam eder diye beklemeyin. Atın suya yüzmeyi öğrensin. 18-19 olsa hadi neyse. 26 yaş. Annem babamın bu yaşta iki çocuğu vardı.

Tek erkek çocuk aman tekne kazıntısı bunlar, fasa fiso tam tersi dünyaya hazırlamadığınız içim hayatta dönüp dolaşıp her olayda sizi suçlayacak. Yarın biri ile karşılaşır kız akıllı ise adam eder diye beklemeyin. Atın suya yüzmeyi öğrensin. 18-19 olsa hadi neyse. 26 yaş. Annem babamın bu yaşta iki çocuğu vardı.
Kendi gibi bir şımarık buluyor bunlar, al başına belayı sonra. Sen bir kız bulur o çeker çevirir diye bakıyorsun, sonra geliyo kızla evine oturuyor akskdk

Back
X