Erkek kardeşten şiddet görmek :(

o anda arayıp annenize şikayet etmeniz saçma geldi ,çocuk zaten sinirli niye fitilliyorsunuz ,akşam anneniz gelince konuşurdunuz ,çocuğu sanki el birliğiyle sinir hastası yapmışsınız gibi geldi ...

Terapi harici bu çocuğun kendi kendine düzelmeyeceğinde hemfikiriz buda mümkün değil madem öğretmensiniz eşyalı bir eve çıkın tek yaşayın..annenizde tepesine çıkardığı oğluşu ile yaşasın..başka çözüm yok.

Dun herkes ama herkes o konuda çok ayip biz oyle gormedik etmedik bizde öyle değil dediler sadece ben degil
Yahu onu demeniz de sıkıntı yok siz dünkü konuda ay benim teyzem enistem kendi yemez bana yedirir dediniz bunu demenizin anlamı ne?Burada gelip benim kardesim ayağımı öper demenizin alemi ne?Bunları demenin karşı tarafa ne gibi bi faydası olur üzersiniz daha çok.Size biz öyle görmedik ayıp dediniz diye tepki vermisim gibi davranmayın rica ederim

gece niye yemeğini yapıyorsunuz.kardeşiniz benden 1 yaş küçük ben kendim ısıtıyorum yemeğimi.böyle şımartırsanız iyice şımarır.onun yaşıtı birçok kız yemek yapıyor .bırakın kendi işini kendi yapsın

3 yıldır kolejde çalışıyordum ama bu yıl kpss'ye hazırlanmak için işi bıraktım. 750 tl işsizlik maaşıyla hiç bir yere gidemem. Atanmış olsaydım hiç düşünmezdim giderdim evden

Söylerken güzelce rica ediyor ama bir şey istediği gibi olmayınca kötü davranıp şiddete başvuruyor

Söylerken güzelce rica ediyor ama bir şey istediği gibi olmayınca kötü davranıp şiddete başvuruyor
sizi suçlamıyorum ama anneniz kesinlikle hatalı.Anneler erkek çocuklarını şımartıyor sonra böyle sorunlu erkekler yetişiyor.eminim çocukluğunuzda size davranışıyla kardeşinize davranışı çok farklıdır.böyle yetiştirilince kardeşiniz her şeye hakkı olduğunu düşünüyor

siz annenizle konuşup onu psikoloğa gitmesi için ikna edin.ikna olmazsa da evden ayrılın.bu yaştan sonra yardımsız düzelmez

Bu arada gece yemeği değildi, öğlen yemeği yemişti öğleden sonra işe gidecekti acikmis. Benden rica etmişti. Söylediğiniz konuya katılıyorum kız erkek fark etmez işlerini kendileri yapmalılar ama kardeşim kız değil.

Baba figürü yok çok normal.
Bir de küçükken babanız annenize şiddet uyguladı ve o buna şahit olduysa aklında kalan baba figürünü uygulamaya geçiriyor muhtemelen.

Ya siz ya da ailedeki saygı gösterdiği kişi ağabeyinizin en sakin zamanında guzel bir dille anlatacak, ikna edecek..
Olmuyorsa siz psikoloğa gidecekseniz ve onun yönlendirmeleri doğrultusunda soruna çözüm bulmaya çalışacaksınız..

kız olmadığını anlamıştım.genelde böyle şeyler kızlardan beklendiği için kız diye örnek vermiştim.haklısınız 19 yaşındaki birisi işini kendi yapabilmeli.

Cok yillar evvel uzman yardimi almaliydi. Hala gidebilir ama sorun su, acaba kendisi gitmesi gerektigini dusunuyor mu?
Davranislarini kendince hakliyordur muhtemelen. 19 ergenlik cagi degil ki.
Mutsuzluk vs sebeplerle ofke yasiyor ama uzman yatdimi almasi gerektigine ikna olmali. Anneniz bu konuda sozunu dinletebilir umarim.
Bence siz de yalnizken mumkun oldukca kendi odanizda kalin. Uzerine gitmeyin, sizin sozlerinizin bir duzeltme etkisi yaratacagini sanmiyorum.
Ya da eger hic denemediyseniz kendisiyle ciddi bir konusma yapin bu davranislarin yanlisligini gostermeye calisin.
Koltukta utu yapmasini neden istemediniz? Yangin cikar korkusuyla mi yoksa sadece olmasi gerektigi gibi yapmiyor diye mi? Cevap 2. ise siz de damarina basmak icin yapiyor olabilir misiniz? Anneye sikayet etmek falan... 19 yasinda bir erkek cocugun kendi utusunu yapmasi cok hosuma gitti. Malum toplumumuz genelde "aman oglum" sekline bayilir.
Insallah konusmaniz ise yarar, hic yapmadiysaniz tartisma yerine sakin konusmaya calisin.

Karisina cocuguna bir sey yapmaz meral etmeyin bende de vardi bi tane.
Gerci annem el falan kaldirmazdi anca lafla yikardi gonlunu.
Ama evlendi ve karisina asla oyle davranmiyor. Davranmasin da!
Simdi sorunca neden oyle yaptigini ben de ergendim yanlisimin farkinda degildim diyor.

Baba figürü yok çok normal.
Bir de küçükken babanız annenize şiddet uyguladı ve o buna şahit olduysa aklında kalan baba figürünü uygulamaya geçiriyor muhtemelen.
Babam çok sorumsuz ve alkol sliyord

Koltukta ütü yapmasını istemedim çünkü yanar isidan dolayı... deri koltuklar kumaş degil. Koltukta ütu yapan var mi ? Bana cok sacma geldi.Daha önce halıda ütü yapıp halıyı yakmusligi var çünkü bunu da söylemiştim. Kendi işini yapması tabi ki güzel ama en ufak uyarıyı dahi kaldıramıyor üzerime yürüyor, bağırıyor, hırsını akamazsa vuruyor.

Damarına basmak için bir şey yapmıyorum. Öyle bile olsa bana vurma hakkını ona vermez.Tam tersi her şeyi iyilikle söylemeye güzel davranamaya çalışıyorum.

Son donem genel olarak bu tarz konularda denk geliyorum dr demeyin gitmez veya gitmem uyutan ilac almam dr ne ise yarayacak vs vs ne diyelim hocayami gidin diyelim,mevlutmu okutun diyelim bizimde sihirli degnegimiz yokki

Madem onu yapmaz bunu yapmaz sikayet edin ciddi ciddi rapor alip sikayet edin iki polis bir karakol gorsun toparlasin sirf siz degil simdi zaman kotu yarin sokakta birine artislik yapsa dovseler vursalar bise olsa Allah korusun sikintisi yine size belliki sorunu var ya dr ikna edin ya polis devreye sokun

Her vurdugunda karsiliginda birsey olmayisi dahada cesaretlendirir 13 yasinda degil 19 yasinda artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…