- 6 Mayıs 2008
- 2.910
- 459
- 163
- Konu Sahibi Kafanfilm000
-
Ben hep kardeşime karşı iyi olsun ama iyilikten anlamıyor ki... dolaba küçük şişeye su koymuş onu bulamamis direkt bağırarak hesap soruyor, üzerime yürüyor. Yani ben zitlasttigim için bana kötü davranmiyor
Yahu onu demeniz de sıkıntı yok siz dünkü konuda ay benim teyzem enistem kendi yemez bana yedirir dediniz bunu demenizin anlamı ne?Burada gelip benim kardesim ayağımı öper demenizin alemi ne?Bunları demenin karşı tarafa ne gibi bi faydası olur üzersiniz daha çok.Size biz öyle görmedik ayıp dediniz diye tepki vermisim gibi davranmayın rica ederimDun herkes ama herkes o konuda çok ayip biz oyle gormedik etmedik bizde öyle değil dediler sadece ben degil
Evet bende de hata var çocuk gibi annemi aradım sen uyar diye ama beni dinlemedi yapmistim. Çok hoşgörülü davrandım bugüne kadar hep iyi yaklaştım.
Hatta geçen acikmis yemeği ısıttım güzelce önüne koydum.Yeteri kadar ısınmamış sanırım pilavdi çünkü... bu kez neymiş yemeği başımdan aşağı dökecekmiş niye sogukmus?
Terapi harici bu çocuğun kendi kendine düzelmeyeceğinde hemfikiriz buda mümkün değil madem öğretmensiniz eşyalı bir eve çıkın tek yaşayın..annenizde tepesine çıkardığı oğluşu ile yaşasın..başka çözüm yok.
gece niye yemeğini yapıyorsunuz.kardeşiniz benden 1 yaş küçük ben kendim ısıtıyorum yemeğimi.böyle şımartırsanız iyice şımarır.onun yaşıtı birçok kız yemek yapıyor .bırakın kendi işini kendi yapsın
sizi suçlamıyorum ama anneniz kesinlikle hatalı.Anneler erkek çocuklarını şımartıyor sonra böyle sorunlu erkekler yetişiyor.eminim çocukluğunuzda size davranışıyla kardeşinize davranışı çok farklıdır.böyle yetiştirilince kardeşiniz her şeye hakkı olduğunu düşünüyorSöylerken güzelce rica ediyor ama bir şey istediği gibi olmayınca kötü davranıp şiddete başvuruyor
Anne baba veya başka büyükler devreye girecekGıtmez ki nasıl ikna edeceğimizi bılmiyorum
Anne baba veya başka büyükler devreye girecek
Yaptıklarından pişman oluyor mu eğer pişmanlık yaşıyorsa o anı değerlendirip konuşun ve ikna edin
gece niye yemeğini yapıyorsunuz.kardeşiniz benden 1 yaş küçük ben kendim ısıtıyorum yemeğimi.böyle şımartırsanız iyice şımarır.onun yaşıtı birçok kız yemek yapıyor .bırakın kendi işini kendi yapsın
Gıtmez ki nasıl ikna edeceğimizi bılmiyorum
Bu arada gece yemeği değildi, öğlen yemeği yemişti öğleden sonra işe gidecekti acikmis. Benden rica etmişti. Söylediğiniz konuya katılıyorum kız erkek fark etmez işlerini kendileri yapmalılar ama kardeşim kız değil.
Babam çok sorumsuz ve alkol sliyordBaba figürü yok çok normal.
Bir de küçükken babanız annenize şiddet uyguladı ve o buna şahit olduysa aklında kalan baba figürünü uygulamaya geçiriyor muhtemelen.
Cok yillar evvel uzman yardimi almaliydi. Hala gidebilir ama sorun su, acaba kendisi gitmesi gerektigini dusunuyor mu?
Davranislarini kendince hakliyordur muhtemelen. 19 ergenlik cagi degil ki.
Mutsuzluk vs sebeplerle ofke yasiyor ama uzman yatdimi almasi gerektigine ikna olmali. Anneniz bu konuda sozunu dinletebilir umarim.
Bence siz de yalnizken mumkun oldukca kendi odanizda kalin. Uzerine gitmeyin, sizin sozlerinizin bir duzeltme etkisi yaratacagini sanmiyorum.
Ya da eger hic denemediyseniz kendisiyle ciddi bir konusma yapin bu davranislarin yanlisligini gostermeye calisin.
Koltukta utu yapmasini neden istemediniz? Yangin cikar korkusuyla mi yoksa sadece olmasi gerektigi gibi yapmiyor diye mi? Cevap 2. ise siz de damarina basmak icin yapiyor olabilir misiniz? Anneye sikayet etmek falan... 19 yasinda bir erkek cocugun kendi utusunu yapmasi cok hosuma gitti. Malum toplumumuz genelde "aman oglum" sekline bayilir.
Insallah konusmaniz ise yarar, hic yapmadiysaniz tartisma yerine sakin konusmaya calisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?