Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Sophia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2007
151
1
96
43
İstanbul
Merhabalar erkek kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm hastalıgıyla savaşanları buraya bekliyorum yazışıp birbirimize destek olalım enide sonunda bizde bebeklerimizi kucagımıza alıcaz inşallah Allah nasip ederse :teselli:

Erkekte testesteron ve fsh degerlerinin çok düşük olması veya hiç olmaması durumunda hiç meni üretememesinden kaynaklanan bir hastalıkmış. 2 yıl önce çocuk yapmak için doktora gitmemizle başladı herşey ve hala eşim tedavi görüyor doguştan yada küçükken geçirdigi bir hastalık dolayısıyla oluşuyormuş beyindeki hipofiz bezi çalışmadıgından kaynaklanıyormuş sperteslerinde azospermi olarak cıkıyor canlı veya ölü sperm hücresi görülememktir diye yazıyor tedavide haftada 5 tane igne vurularak yapılıyor bunlara ragmen tedavi sonucu çocugu olan arkadaşlarımız var bizde onlardan biri olabiliriz azimle sabrederek başarabiliriz eşlerimizin sabırlı olması gerekiyor bizimde onlara destek

merhaba sophia eşimde aynı durumda fsh ve lh değerleri çok dusuk bu ay iğne tedavisine baslayacak 6 ay sperm çikisi olmazsa mikro tese yapılacak 2 sene çok uzun ama tahminimce sizin sperm çikisina az bir sure kalmıs tabi dayanması çok zor ama biraz daha sabredin inan ki olumlu olacaktır sonuç.
mikro tese yapılmadı mı?

sophia arkadaşım izmirlisin galiba tedavinizi nerde göruyorsunuz biz ege tup bebek te basladık ege ünv. bağlantılıymıs tahlillerimizi ege ünv. yaptırdık
hangi iğneleri kullanıyor eşin maddi olarak biraz pahalıymıs galiba eşim emekli sandığına bağlı bu hafta tahlil sonuçlarını alıp hayırlısıyla başlayacağız.
bende internette yaptığım araştırmalara göre tedavisi olan bir kısırlıkmıs olumlu ornekler çok fazla umarım en yakın zamanda olumlu sonuç alırsınız.

merhaba tosbik 81 öncelikle gecmiş olsun diyorum ve Allah sabır versin evet çok zor bir sürec ama sonuçları oldukca olumlu öncelikle hormon degerleri arttı tahlil yaptırmasakta degişimi farkedebiliyoruz sperm testlerinde bile sperm oluşumunu saglayan hücrelerin bulundugunu ögrendik doktor hemen mikro tese ile tüpbebek yapalım dedi biz birazdaha zaman istedik ignelere devam edin hazır oldugunuzda gelin dedi. eşim 1 yıl sadece pelegrin kullandı halbuki tek başına etki etmiyormuş doktor degişikliginden sonra menegonla beraber kullanmaya başladı ve asıl etkiyi ozaman görmeye basladı tıpfakültesinde baslamıştık ilk tedaviye şimdi özeldeyiz zor oluyor ama memnunuz bize 1 yıl dedi 2.doktor bence mikrotese yapmadan önce 1 yıl igneleri kullansın eşiniz son tahlilden sonra karar verin çünkü bu ignelerle canlı sperm çıkısı oluyor genelleme yaparsak şimdiden başarılar diliyorum çünkü başarılı olucagımıza inanıyorum bu arada bu konuyla ilgili hiç kimse yok galiba azosperm var ama hipo.... kimse yok herhalde

slm canım bizdede vardı aynı sorun fsh düşüktü üç ay menegon ve prişgnly kullandı sonra test tekrarlandı çıkış olmadı ama fshde düzelme oldu hormonlar normale dönüyor doktor şimdi micro tese diyor bizde ankarada bu işi yapacak bir doktor arıyoruz şimdiden tedavileriniz hayırlı olsun

teşekkürler canım sizinde hayırlısı neyse o olsun doktorlar zaten uzun süreli bir tedavi oldugunu söylüyor tanıdıımız biride hipo hastasıydı 14 ayda % 55 canlı sperm cıkışı olmuştu ve doktor şimdi tüpbebek yapmaya yönlendirdi ve eşi microtese ameliyatı olmasına gerek kalmadı oyüzden bizde 3 ay daha beklemeye karar verdik doktor bize hemen microtese yapalım dedi ama canlı örnek olunca biraz daha bekliyelim dedik Allah dan ümit kesilmez şimdiye kadar bekledik bir 3 ay daha bekleriz yeterki olucagına inanalım sizin içinde hayırlısıyla Allah en kısa zamanda muradınıza kavuştursun

bu arada Ankara da tıp fakültesinde prof dr vardı adını tam hatırlamıyorum gelirse yazarım işinin uzmanı ve birçok bebek sahibi olan hastası var yurt içinde ve yurtdışında da yayınlanmış birçok makalesi vardı Ankara daysan tavsiye ederim şimdiden başarılar dilerim

sağol canım inşallah hepimizin dileği olur ankarada kaan aydosumu önerecektin biz onu düşünüyoruz ama bilemiyorum

Evet Kaan Aydos du iyiymiş o başka stelerdede onun ismini çok okudum hayırlıı olsun canım ya iyi haberlerini bekliyoruz bizi haberdar edersin gelişmelerden iyi akşamlar

çok sağol arkadaşım inşallah hepimiz buradan hamiş haberlerimizi veririrz derdini veren allahım dermanınıda verir inşallah iyi akşamlar

merhaba sevgidolu tedavi nasıl gidiyor dokdor buldunuzmu tedavi süreciniz nasıl işliyor mikrotese yaptırdınızmı cok soru sordum galiba kusurabakma merakediyorumda benim eşimde galiba microtese yapılıcak bidahaki ay belli olucak Allah enkısa zamanda tedavinizin şonucunu verir insallah hayırlı haberlerini bekliyoruz iyi günler

canım sağol kaan aydosa gitttik ilça verdi iki ay kullan olmassa microtese dedi bizde fakültede düşünmediğimizden genarta anlaştık hoşumuza gitti merkez olmazsa oarad microtese yaptırcaz bende bu arad ilça kullanmaya bşladım

merhaba arkadaşlar bu bolume girmeyeli 3 ay olmus tedaviye başlayacağız demisim ama prenly iğneyi bulahıyoruz 20 tane lazım ama yurt dısından geldiği için malesef pregnly le berabenr bir iğne daha verdi doktorumuz ama baslayamadık.
bir re benim eşimde tek taraflı inmemiş testis sorunu var sizin sansınız biraz daha fazla arkadaslar hipofizler çalıssa bile testislerde problem çıkarsa sperm çıkışı çok zor olabilir ama yinede umudumu hiç kaybetmemeye çalısıyorum alllah hepimize kolayliklar versin....

canım umudunu kaybetme ben pregnly çok kolay bulmuştum sen bide sitanbulda daha rahat bulursun allah yardımcımız olsun

evet canım eşim haftada 3 defa1500 lük pregnly ve 2defada 75 lik menegon kullanmaya devam ediyor eşimin askerlik durumu var diye tüp bebegi erteleyip duruyorduk şimdi askerlik işide sonuçlanınca Allah kısmet ederse 1, 2 aya kadar tüpbebek ve mikro tese işlemlerine basliyacagız bizde gelişmeleri anlatırım tekrardan sen neilacı kullanıyorun yumurtlama ilacı falanmı tam olarak nekadar sürücekmiş senin ilaç kullanımın insallah enkısa sürede sonuç alırsınız bu arada çakşır otunu 3 gündür kullanıyor eşim kök halinde aldım testesteron ve LH degerini yükseltici özelligi varmış tam bir ay sonra tekrar kan tahlili vericek eşim eger gerçekten işe yararsa degerleri yükselirse sizede tavsiye ederim yada siz kullandınızmı etki ediyormu bilginiz varsa cevaplarsınız

bu arada hipo hastası olan erkekler askerlikten muhaf sayılıyo bu durumda olanlar varsa haber veriyim dedim benim eşim 34 yaşında okul yüzünden erteliyodu şimdi gatadan rapor verdiler gitmicek. bide çok yazdın ama neyse pregnly mart ayından itibaren piyasaya dagıtılmaya baslandı türkiyede üretiliyor ital edilmiyor o yüzden enkısa zamanda tüm eczanelere dagıtılmış olur biz şimdiye kadar en ucra köşede kalmiş umulmadık eczanelerde bulduk yani göz önünde olmayanlarda mutlaka onlarda vardır inşallah herkezin emeklerini Allah boşa çıkarmaz AMıN

yok arkadaşım şimdilik folik asit ev cor aspirin verdi mayısta uzun protokolle başlıcam inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız

anladım canım hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda sonuç alırsınız kolay gelsin size gelişmelerden haberdar edersin bizleri hoşcakal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…