Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sagol canım inşallah faydasını görürüz de hepimiz bir an önce bebeklerimizi alırız kucaklarımıza gelişmeleri burdan yazarak birbirimize destek olalım

tamam canım benim siz baya kullanmışsınız iki sene prignly kullandınız daha kaç ayınızvar bide bu arad hiç test yaptırmadınızmı iki buçuk yıl içinde

evet canım uzunca bir zaman aldı bizim amacımız mikro tese yaptırmamak canlı sperm cıkışının olması onun için bukadar uzun test yaptırmaz olurmuyuz başlarda her ay sonra 6 aydabir simdi dktorumuz sadece sperm tahlili istiyor her ay hormon degerleri normal düzeye cok yaklaştı ama henüz tam normal olmadı ignelerle düzelicegini düşündügü için herzaman yaptırmamıza gerek görmedi bizde doktorumuzun dediklerini yapıyoruz öyle yani inşallah sizlerinki bukadar uzun sürmeden bir an önce bebeginize kavuşursunuz

canım benim inşallah peki moegonu kullanalı ne kadar oldu biz üçüncü ayda kan tahlili sonucu yaptık ve normale döndü inşallah sizinde öle olur

arkadaşlar 27 nisanda iğnelere başladık27 ekim gibi tese olabiliriz 6 ay sabırla o umut dolu gunu bekleyeceğiz sperm bulunma şansı bu hastalıkta biraz fazla ama eşimin tek taraflı inmemis testis problemi olduğu için çok korkuyorum beyin sperm olustur dese bile testisler bunu gerçeklestirebilecekmi bu benim en çok sorduğum soru doktorumuz esimi muayene etti tek testisin durumu iyi gibi dedi ama yinede korkuyorum...
bir taraftanda iki testiside inmemiş kişilerde bile sperm bulunabiliyor bu da beni birazda olsa umutlandırıyor...

arkadaşlar 27 nisanda iğnelere başladık27 ekim gibi tese olabiliriz 6 ay sabırla o umut dolu gunu bekleyeceğiz sperm bulunma şansı bu hastalıkta biraz fazla ama eşimin tek taraflı inmemis testis problemi olduğu için çok korkuyorum beyin sperm olustur dese bile testisler bunu gerçeklestirebilecekmi bu benim en çok sorduğum soru doktorumuz esimi muayene etti tek testisin durumu iyi gibi dedi ama yinede korkuyorum...
bir taraftanda iki testiside inmemiş kişilerde bile sperm bulunabiliyor bu da beni birazda olsa umutlandırıyor...

SEVGıDOLUCUM sagolasın biz menegonu kullanalı 7 ayı geçti ama kan tahlili yaptırmadık doktor normale dönmüştür dedi muaneden sonra o yüzden önemsemedik sperm çıkışını bekliyoruz bakalım hayırlısı TOSBıKCıM Allah dan ümit kesilmez nasılki tek tüpü kapalı bayanlar tek tüple normal yolla hamile kalabiliyorsa tek testislede sperm oluşma olasılıgı yüksek ümüdini yitirme insallah en kısa zamanda olumlu sonuçlarını duyarız

bu arada kızlar bugün hıdırellez gecesi bilmiyorum sizlerde dilek diliyormusunuz hıdırellezde ama bizim oralara göre bir rivayet var bugece Hızır Aleysselam tektek evleri dolaşıp dilekleri varsa kabuledermiş biz gül fidanın altına ne istiyorsak onun şeklini çizeriz bereket barası olsun diye yine gülün altına para baglarız gibi eger sizlerde yapıyosanız o gün bugün hatırlatmak istedim iyi günler hepinize

sağol canım hatırlattığın içinde ben de dilek dileyip yazdığım kağıdı yarın suya atarım artık

sophiacım sana msj atmıstım bizde izmir deyiz hangi doktora gidiyorsunuz biz ege unv. basladık ege tup bebekte teseyi yaptırmayı dusunuyoruz senin onerebileceğin bi dok. varmı ?
msj da msn adresimide yazmıstım istersen ekleyebilirsin ....:)

kızlar bu topikle daha bugun karsılaştım.yazdıklarınızı baştan sona okudum.size moral olması için hikayemi yazıyorum.
ben eşimle evlenmeden önce hastalığını biliyordum..bana benle istersen evlenme hiç çocugumuz olmayabilir dedi.onu o kadar seviyordum ki ben senle çocuk için değil seni sevdiğim için evlenmek istiyorum dedim.neyse evlendik..asla bir gün bile pişmanlık duymadım..eşime hastalığı ile ilgili hiç bir şey sormadım evlendiğimden bu yana..iğne yapıyordu sürekli(gonal-f ve preglyn aynı anda yapıyordu.haftada 3 gün).. tahlile gidiyordu ama hep morali bozuk dönüyordu.o yüzden tahlil sonucunu bile sormuyordum..hatta kendimi bile herseyin normal oldugu fikrine inandırmıstım..aklıma bile getirmiyordum.ama evliliğimizin 2 senesinde inanlımaz derecede çocuk isteği uyandı içimde ..zaten herkes de ne zaman yapacaksınız diye sormaya başladı..içimde fırtınalar kopuyordu.hiç çocugumuz olmayabilir diyordum içimden ama kimseler bunu bilmiyordu..eşime içimden geçirdiklerimi hiç bir şekilde yansıtmadım.prolaktin hormonum yükseldi yaşadığım stresten..normal yaşantımızı devam ettirmeye çalıstım..ama artık çocuk isteğimi gizleyemez oldum.eşim hissediyordu.çok üzüldüğünü biliyordum kendini suçlu hissediyordu..kaç kere gizli gizli ağladım bilmiyorum..en sonunda aşılama yaptıralım dedim..bunu ona söylemek çok zordu benim için ..üzmek istemiyordum....benim kadar istekli yaklaşmadı.belki de sonuç olumsuz olursa tüm hayallerimin yıkılmasından korkuyordu..neyse tamam dedi.yaz bitiminde aşılama yaptırmaya karar verdik..fakat beklenen adetim gelmedi..ihtimal vermiyordum ama içimde de inanılmaz bir umut uyandı.hamile oldugumu çok güçlü bir şekilde hissettim.belki de hissettiğimi sandım .sadece güçlü isteğimin yansımasıydı bu belki de.bu şekilde karısık duygularla kan testine gittim ..sonucu almayı beklemeden gebelik testi yaptım.ve çift çizgi hem de kopkoyu...ama hala içimde korku var...inanamıyorum.kan testi sonucunu elim titreye titreye aldım...evet hamileyimm.hislerimi anlatmak çok güç..anlatılacak gibi değil..ben hamileyim hem de normal yoldan..eve nasıl ulaştım bilmiyorum..bütün vucudumdaki kan çekilmişte ayaklarım pelte pelte olmustu sanki....eşim bile ultrasonda görene kadar inanmam dedi.şimdi ise oğlumuzu kucagımıza almak için gün sayıyoruz..

asla umutsuz olmayın..moralinizi yüksek tutun...allah istedikten sonra herşey olur..

nur canım senin eşinin rahatsızlığı neydi tam olarak onuda açıklarmısın ..bu arada inşallah rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder

nur canım senin eşinin rahatsızlığı neydi tam olarak onuda açıklarmısın ..bu arada inşallah rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder

canım eşim Hipogonadotropik Hipogonadizm hastası...tedavi sonucu sperm oluşmaya başlamıstı ama sperm sayısı azdı..amin canım ..allah insallah tez zamanda isteyen herkese de nasip eder.

selam,
Nur allah sana sabrının sonucunu göstermiş. Allah analı babalı büyütsün şimdiden. Bende aynı hastalık var ama bayana daha kolay her yönden.Benim asıl derdim erkek kardeşim onda büyük çöküntü oldu bu durum çünkü ereksiyon sorunu oluyor.Çok çzel olmazsa sizin eşlerinizde de varmı aynı sorun. kardeşim
bu hastalığa rağmen askere gitti. Orda ankara gataya yatırdılar 3 ay tedavi gördü. sper oluştuğu söylenmiş kemik yaşı 17 çıkmış. Ama şimdi tedaviyi reddediyor. ben evlenemeyeceğm çocuğumda olmayacak diye hayıflanıyor. Bende sizin yazılarınızı okuyup moral vericem kendisine. Allah hepimizin yardımcısı olsun....

aminn..çok sağol...ben eşimle evlenmeden 1 yıl önce başlamıstı tedaviye.evlendikten sonrası için cevaplayabilirim sorunu..ereksiyon sorunu yoktu.ama evlenmeden önce var mıydı bilmiyorum..bence tedaviye hiç de soguk bakmasın..tedavi sonrasında olumlu sonuç alan çok bu hastalıkta..bir de ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi sonuç alınıyor diye biliyorum..tedavi süreci çok sabır gerektiriyor ama kısa sürede değişiklikler farkedilmeye başlanıyor.kemikler konusunda da eşimin dr u tedavi dışında bol bol kalsiyum içeren gıdalar tüketmesini söylemişti..

nur arkadaşım nası yani eşin hipoganadizm hastasıydı yani sperm sayısı sıfırdı ve siz aşılama yapmak istediniz öylemi benim eşimde aynı hastalıktan oda ilça kullanıyo 6 aydır ama bizim değer sıfır allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin canım

amin canım allah isteyen herkese nasip etsin..eşimin sperm değerleri bir ara çok iyi yükselmişti.dr tedaviye çok hızlı cevap veriyor normal yoldan olma şansı yüksek dedi bize.bir süre denedik baktık olmuyor.sonraki tahlillerde sperm degerleri düşmaye başladı.en son tahlilde1,5 milyona düşmüştü..hayal kırıklıgı yasadık.son 1 sene boyunca da hiç tahlil yaptırmadı.bilemiyorum bu 1 sene içinde tekrar arttı mı??aşılama yaptırmak istememizin nedeni de 3 olumsuz aşılamadan sonra tüp bebek tedavisini devlet karşılıyor diye duymustum.o yüzden aşılamayla da şansımızı deneyelim dedik..yoksa hiç bilmiyorum aşılama için tüp bebek için hangi şartlar gerekir.eşimle tam karar almıstık.tekrar tahlil verecekti.sonuca göre dr la ne yapmamız gerektiğini konusacaktık.ama daha bunlar olmadan ben doğal yoldan hamile kaldım.

Son düzenleme:
Öncelikle Hoşgeldin Nurcum yazdıklarınla bu hastalıkla savaş veren herkeze umut ışıgı oldun böyle bir haberi çok uzun zamandır bekliyordum ve nihayetinde senden duydum Allah bebeginizi sizlere bagışlasın en kısa zamanda saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah Benim eşimde hipo hastası ve 18 aydır igne kullanıyor ama malesef biz tedaviye sadece praglyn kullanarak baslamıştık ve 8 ayımızı böyle geçirmiştik 10 aydırda menegon ve praglyn birlikte kullanıyor mesajlarınızdan anladıgım kadarıyla eşiniz 3 yıl tedavi görmüş bu süre zarfında kaçıncı ayda ilk sperm çıkışı oldu ve tedaviye başladıgından beri iki igneyi birlikte mi kullanıyordu eger bilgilendirirsen çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…