- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.029
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
hem kiz hem oglunuzmu var, yoksa sadece kiz mi?kızı olan biri olarak diyorum ki birinin kızı yoksa bir çok şey eksik kalacaktır
Oğlan anasi havasi mi?Hamileyim , Allah nasip ederse bir kızım olacak inşallah. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar kiz diyorum "hii , hayırlısı. " veya "üzülme öteki erkek olur " veya da "biz erkek için ugrastik tuttu " diyorlar. Anlamıyorum.Allah öyle nasip etmiş. Kader bu. Hatta ve hatta oğlu olacağı için , herkesin kendisini kiskandigini düşünen hamile bir arkadaşım var. Açık açık söylüyor da benim oğlum olacak kızı olanlar beni kıskanıyo diye. İnstagrama bile yazmış her yere oğlan anası diye :) Onun gibi oğlan doğurdum havalarında olanlar da. Anlamıyorum şimdi ben şanssız miyim ? Oğlu olanlar çok mu şanslı ? Nedir bu bakış açısı ? O benim bebeğim , kanatsız meleğim. . Kız veya erkek ne fark eder.. gülüp geçiyorum ama bu zihniyet yordu beni ya..
kızlarım var kuşlarım var prenseslerim var erkek egemen toplumda kız çocuklarına kadın kimliğine yapılan haksızlıklara karşı ve bunu savunan annelere karşı gene diyorun kızı olmayanlar çok şey kaçırmış demektirhem kiz hem oglunuzmu var, yoksa sadece kiz mi?
Anladim. Ama keske erkek egemen toplum deyip gecistirmeden, erkegide bir kadinin yetistiriyor olmasini göz önünde bulundurarak ve onu sen erkeksin nasilsa egemenlik sizde diyip saldim cayira mevlam kayira türünden yetistirmeden, kiz cocuklarina verdigimiz özen ve sevgiyle yetistirebilsek.kızlarım var kuşlarım var prenseslerim var erkek egemen toplumda kız çocuklarına kadın kimliğine yapılan haksızlıklara karşı ve bunu savunan annelere karşı gene diyorun kızı olmayanlar çok şey kaçırmış demektir
Ahaha al benim eltiİşın kötüsü bunların çoğu okumuş etmiş kadınlar
kızı olan biri olarak diyorum ki birinin kızı yoksa bir çok şey eksik kalacaktır
benim yetiştireceğim erkek evladım olsa insan kimliğine saygıyı ön planda tutardım emin olabilirsinizAnladim. Ama keske erkek egemen toplum deyip gecistirmeden, erkegide bir kadinin yetistiriyor olmasini göz önünde bulundurarak ve onu sen erkeksin nasilsa egemenlik sizde diyip saldim cayira mevlam kayira türünden yetistirmeden, kiz cocuklarina verdigimiz özen ve sevgiyle yetistirebilsek.
Ahaha al benim elti
Kendisi öğretmen iki oğlu bir kızı var
İlk çocuğu oğlandı, benim sevmemi bile istemiyordu
Çocuğu olmayanın oğlan çocuğuna dokunması uğursuzlukmuş muş
Birde her lafından biri ben oğlan annesiyim
Birkeresinde de oğlu beni çok seviyor oynuyor diye sinirlendi, bir lafımı büyüttü manası bu demek dedi
( oğlu bana bişey sordu bende yerini tarif ettim anlamadı, bende diğer eltinin küçük kızına söyledim o bilir bersin sana diye) vayy efendim ben oğluna aptal demeye getirmişim de, eşim ve diğer kaynıma hitaben diyoki yanınızda bitanecik erkek yeğeninize aptal diyo
Da siz ağzına bitane çarpmıyorsunuz aferin size
O kadar komik ki sinirlencen o bile saçma
Kendini oğlan anası olarak nerede görüyorsa artık oğluna aptal demişim diye kocam beni dövecekmiş
Bunu diyen de eğitimli sözde kültürlü öğretmen
Beyni hangi çağda kalmışsa artık
Ya keşke şaka olsalargerçektenmi bunlar insan mı ?? yaşıyor mu bunlar aynı gezegendemiyiz....ilerde çocuklarımızı bu beyne sahip öğretmenleremi emanet edeceğiiz..Allahım korusun bu tiplerden...yoksa katil olabilirim..karşıma böyle biri çıkarsa..
evet cinsiyetçi feministtimSaçma sapan yorumlar yazıyorsunuz.
Ne gibi eksikleri kalabilir? Erkek çocuk ile kız çocuğun bu kadar önemli ne farkı olabilir allahaşkına.Hepimiz aynı canlı türüyüz.Cinsiyetçiliği eleştirip cinsiyetçi yorum yapıyorsunuz.
Ne kız çocuk ne de erkek çocuk doğurmayinca eksik kalinmaz.Çünkü bir kadın çocuk ile tamamlanmaz.
evet cinsiyetçi feministtim
yapılan haksızlıklara karşı siz tarafsız düşünebiliyorsanız tebrik ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?