Erkek kız çocuk ayrımı ?

Ilk bebeğimin kiz oldugunu duyanlar 'e olsuunn, o da evlat ' bile dedi. Buna benzer cok laf duydum.
Allah icimi biliyor ya ikinci de kiz olsun istedim ama Allah erkek nasip etti.
Var bu cinsiyetci tutum malesef.
Kafaya takmaya gerek yok.

Brnde hamilreyim benim kayinvalifemde deli gobi kiz istiyor sizin cevrenozde bi acayiplik var bence evladin kizi erkegi olur mu hic saglikla alalimda kucagimiza kiz erkek hic fark etmez cnm

Oğlan anasi havasi mi?
Bilakis kendini küçük düşürüyor zihniyetiyle.
Ve bu kadının bunu yapması..
Neyse..
Siz size öyle diyenlere sert bir dille cevap verin bence..
Ne demek hii olsun falan
Biz oğlan tutturduk falan??!!
Pardon ne saçmaliyorsun derim ben olsam haddini bildiririm.

Canım benim 13 yaşında kızım var benim o kadar güzel bir duygu ki.hastalanırım karnımızı doyuracak kadar elinden geldigince yemek bile hazırlar.simdi Allah izin verirse erkek bebege hamileyim ama dünya bir yana kızım bir yana.nasıl samimi nasıl düşünceli olurlar anlatamam.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Teselli vericem diye sacma sapan cumleler kuranlar nerenin cahili oldugunu merak ediyorum. Erkek cocugum var diye uzulmem mi gerek ya sevinemez miyim. Yok erkek soyle yok erkek boyle illa birinden birini yermek zorunda misiniz. Benim 8 yasinda oglum hastalandigimda benimle ilgilenir bakar ustumu orter ne farki var kiz cocugundan. Ben de artik farkli dusunmeye basladim sanirim biraz kiskanclik oluyor bazi erkek cocugu olmayanlarin.

hem kiz hem oglunuzmu var, yoksa sadece kiz mi?
kızlarım var kuşlarım var prenseslerim var erkek egemen toplumda kız çocuklarına kadın kimliğine yapılan haksızlıklara karşı ve bunu savunan annelere karşı gene diyorun kızı olmayanlar çok şey kaçırmış demektir

aman bu tarz insan çok

iş yerinde bir arkadaş vardı

bir kızı vardı işte ikinciye hamile idi

aynı dönemde bir başkasının oğlu oldu ben de hamileydim oğlum olacaktı

neyse bu doktora gitmiş geldi işte oğlu olacakmış vs vs

ayy millet çatladı vs diye konuşuyordu kapımız kapalı idi ama amacı bize duyurmaktı

hatta öbür arkadaş kızmış şuna bir çift laf edeyim dedi ben de boş ver dedim

bizim başka çocuğumuz yoktu kız erkek fark etmezdi ki arkadaşın oğlu ortada idi buna rağmen hasetlik etti

sonuç ikinci bebeği de kız oldu

oğlan anası olmak bir ayrıcalık değil hani ben o arkadaş adına bir de oğlu olsun ,isterdim mesela biri kız bir de oğlu olsun

uya da diğer arkadaşın oğlu vardı ikiz oğulları oldu biri kız olsaydı dedi mesela o duyguyu da anlarım da genel olarak erkek çocuk kutsamayı anlayamıyorum

siz de sıkmayın canınızı geçen bri konuya daha yazdım valla hamilelere cinsiyet soramıyorum zira söylenince ne denir bilemiyorum

sağlıkla kucağına al deyince cinsiyetini neden sordun oluyor, ee söylenen cinsiyete de nasıl yorum yapacaksın

üff zor işler bunlar

Anladim. Ama keske erkek egemen toplum deyip gecistirmeden, erkegide bir kadinin yetistiriyor olmasini göz önünde bulundurarak ve onu sen erkeksin nasilsa egemenlik sizde diyip saldim cayira mevlam kayira türünden yetistirmeden, kiz cocuklarina verdigimiz özen ve sevgiyle yetistirebilsek.

İşın kötüsü bunların çoğu okumuş etmiş kadınlar
Ahaha al benim elti
Kendisi öğretmen iki oğlu bir kızı var
İlk çocuğu oğlandı, benim sevmemi bile istemiyordu
Çocuğu olmayanın oğlan çocuğuna dokunması uğursuzlukmuş muş
Birde her lafından biri ben oğlan annesiyim
Birkeresinde de oğlu beni çok seviyor oynuyor diye sinirlendi, bir lafımı büyüttü manası bu demek dedi
( oğlu bana bişey sordu bende yerini tarif ettim anlamadı, bende diğer eltinin küçük kızına söyledim o bilir bersin sana diye) vayy efendim ben oğluna aptal demeye getirmişim de, eşim ve diğer kaynıma hitaben diyoki yanınızda bitanecik erkek yeğeninize aptal diyo
Da siz ağzına bitane çarpmıyorsunuz aferin size

O kadar komik ki sinirlencen o bile saçma
Kendini oğlan anası olarak nerede görüyorsa artık oğluna aptal demişim diye kocam beni dövecekmiş

Bunu diyen de eğitimli sözde kültürlü öğretmen
Beyni hangi çağda kalmışsa artık

kızı olan biri olarak diyorum ki birinin kızı yoksa bir çok şey eksik kalacaktır

Saçma sapan yorumlar yazıyorsunuz.
Ne gibi eksikleri kalabilir? Erkek çocuk ile kız çocuğun bu kadar önemli ne farkı olabilir allahaşkına.Hepimiz aynı canlı türüyüz.Cinsiyetçiliği eleştirip cinsiyetçi yorum yapıyorsunuz.

Ne kız çocuk ne de erkek çocuk doğurmayinca eksik kalinmaz.Çünkü bir kadın çocuk ile tamamlanmaz.

benim yetiştireceğim erkek evladım olsa insan kimliğine saygıyı ön planda tutardım emin olabilirsiniz
kız çocuklarına özen ve sevgi erkek çocuklarına verilmiyor mu
konu ne üzerine af buyurun ?

gerçektenmi bunlar insan mı ?? yaşıyor mu bunlar aynı gezegendemiyiz....ilerde çocuklarımızı bu beyne sahip öğretmenleremi emanet edeceğiiz..Allahım korusun bu tiplerden...yoksa katil olabilirim..karşıma böyle biri çıkarsa..

Benim de ilk bebegim kizdi. Simdi yine hamileyim erkek olacak dedi doktor.
Kizim olacak dedigimde olsun üzülme tarzi tepkiler, pesine erkek gelecek demeler.
Of yani of!
Simdi oglum olacak diyince görevimi tamamlamisim edalari, sevinmeler falan. Ya kizim olacagina üzülenler oglum olacagina sevinenler yahu siz kimsiniz. nasil bir hücresiniz, beyin yerine ne kullandiniz bunca yil?
Kizim olacak diyorum olsun olsun ikinciyi hemen yap, erkek olur demeler. Bunun pesi kesin erkek demeler. Ya kizim var kizim, niye pesine erkek eklemek zorundasiniz.
Simdi oglum olacak Allah nasip ederse, tamam daha baska yapmazsin artik. Oglan olduguna göre daha fazla cocuk dogurmama gerek kalmamis gibi laflar.
Bu konudan biktim. Bu sacma zihniyet ve baskidan yildim gercekten. Tiksiniyorum bu ayrimdan.

Ya keşke şaka olsalar
Birde o beyinlerini bir överler ki :)
Keşke bende hiç tanımasaydım

evet cinsiyetçi feministtim
yapılan haksızlıklara karşı siz tarafsız düşünebiliyorsanız tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…