O ne demek ya?? Ben burda doğru düzgün dini yorum yapan görmedim. Siz sonradan yapılacak yorumları engellemek için neden önyargılı bi şekilde dini yorum genellemesi yaparak konusuyosunuz?
Dini yorum = Kötü yorum bu mu sizin algınız? Burada herkes olaylara farklı açılardan bakıp yorum yapar. Kişiyi yönlendirir. Bazısı da dini yönde yönlendirme yapar. Siz farklı bi şekilde yonlendirin. İnsanların ne soyleyecegine de karışmayın. OK ??
siz dine önem veren birisiyseniz size böyle bir soru günlük hayatta sorulduğunda "çok günah" diye cevap verebilirsiniz, çok normal. sizin hayatınızdaki en önemli şey bu çünkü
ama burası bir forum. burada kurallar var
dini yorum yapmak yasak. çünkü tartışma çıkar ve çünkü kimsenin doğrusu bir değil
sizin günah dediğiniz şey bana göre günah olmayabilir ve burdaki yetkili mercii siz değilsiniz
bu hanımefendi dini görüş almak isteseydi bunu dini yorum alabileceği, dini yorumun yasak olmadığı bir yere açardı ve bunu da belirtirdi
"ben de dindar birisiyim ama bu konu günah mıdır" der, bu konu hakkında konuşurdu
ama tekrar ediyorum.
1.si burada dini yorum yasak
2.si sizin günah dediğiniz şey ona bana başkasına göre günah olmayabilir
3.sü hakikaten günahsa da sizi ilgilendirmez, sorulmadığı sürece yargılayamazsınız
mesela her açık kadının konusuna "kardeşim çookk günah, kapanmalısın" yazılsa ne derdiniz? bu mesajınıza göre bu da normal olmalı
çünkü dini yönden bakan bir insan bu konuda yorum yapabilir size göre.
ben de bundan sonra diğer insanların konusuna gidip "arkadaşlar bu yaşam tarzınız hıristiyanlığa göre çokk günah, lütfen hepiniz isa mesihin öğretilerine uyun" yazayım mı?
ben hıristiyanlıktan bakmak istiyorum çünkü.
ayrıca şu da var, benim bu yorumu yazmama sebep olan yorum "sakın cinsiyet değiştirme çokk günah" şeklindeydi.
ben bu konuda fetva alıp cinsiyet değiştiren birisini de biliyorum.
sizce düşüncesizce yapılan bu yorum, eğer bu kadın dindarsa ve de dini kaygıları varsa onun moralini yükseltmiş midir düşürmüş müdür? hanımefendi bir de evet çok günahkarım bunu nasıl düşünebilirim diye düşünüp iyice çökmüştür.
sizce bu yorum faydalı mı yani?
ayrıca bu yorumu yapan kişi fetva veren hocadan daha mı iyi dini bilgiye ve değerlendirme yeteneğine sahip yani? doğru mu sizce bu yorum? doğru bir yönlendirme mi?
ve lütfen benimle saygılı konuşun. "o ne demek yaaa???" "OKK?!!"