• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler değişir mi?

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
Merhaba herkese. Bosanma surecindeyim, konu açıp duruyorum yardımcı olanlara cok teşekkür ederim. Bunalımım geçene kadar basınızı sisirecegim heralde 😭 sorum şu
Eşim kızdığı zaman şiddete meylediyordu, küçük veya büyük olmak üzere bir miktar bu durumu yaşadım. Bir de psikolojik baskısı vardı, sinirlenmemesi için gergin ve tetikte oluyordum bir yerlerdeyken. 27 yaşındaydı. Erkekler yaşları geçtikçe olgunlaşıp değişebiliyorlar mı? Bu konuda fikriniz var mı? “Belki düzelirdi” diyenler oluyor bazen.

İkinci sorum, hamileyken ayrıldık. Eve bebek girdiğinde erkeklerde olumlu değişim oluyor mu? Yoksa bu tipler daha mı zorlaşıyor. Erkek egemen, ben ne dersem o diyen, dovse bile ozur dilemeyen, beni sen bu duruma getirdin diyen biri. Bu sorularım hakkında tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim

Merhaba herkese. Bosanma surecindeyim, konu açıp duruyorum yardımcı olanlara cok teşekkür ederim. Bunalımım geçene kadar basınızı sisirecegim heralde 😭 sorum şu
Eşim kızdığı zaman şiddete meylediyordu, küçük veya büyük olmak üzere bir miktar bu durumu yaşadım. Bir de psikolojik baskısı vardı, sinirlenmemesi için gergin ve tetikte oluyordum bir yerlerdeyken. 27 yaşındaydı. Erkekler yaşları geçtikçe olgunlaşıp değişebiliyorlar mı? Bu konuda fikriniz var mı? “Belki düzelirdi” diyenler oluyor bazen.

İkinci sorum, hamileyken ayrıldık. Eve bebek girdiğinde erkeklerde olumlu değişim oluyor mu? Yoksa bu tipler daha mı zorlaşıyor. Erkek egemen, ben ne dersem o diyen, dovse bile ozur dilemeyen, beni sen bu duruma getirdin diyen biri. Bu sorularım hakkında tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim

Dediğiniz gibi olsa babasının annesini dövdüğünü gören çocuklar, babasından şiddet gören genç insanlar olmazdı.

Şimdi siz bunları soruyorsunuz ya, eşiniz pişman mı yoksa düzelir mi çocuk olursa değişir mi diye kendi kendinize mi düşünüyorsunuz?

Özür dilemeyen adam dön de demeyecektir muhtemelen.

Hamileyken boşanmak zor gelebilir ama eşinizden bir halt olmayacağını kabul etmelisiniz artık.

Değişen bir erkek var tanıdığım değişimini görmedim gerçi ben tanıdığım da gayet komik tatlı bir amca profilindeydi

Sevgilimin babası 53 doğumlu 3 yıl önce kalp krizi geçirmiş ve eskiden olan tüm kötü alışkanlıkları gitmiş

Bu örnek dışında hiç rastlamadım değişen birine tabii bu örnekte sayılırsa adam gelmiş 70 yaşına öyle değişmiş anca şimdi de eşi kakiyor eski yasananlari😂😂
O yaştaki değişim sayılır mı bilmiyorum artik

Samimi olarak soruyorum eve bebek girince adamın değişeceğini neden düşünüyorsunuz ya ???? neden değişsin bebek hayatı kolaylaştıran bir şey değil ki

Bu durumlarda en çok o çocuklara üzülüyorum yetişkin olamayan ebeveyn zulmu resmen

Son düzenleme:

Bu 🥒nedir?
Hıyar değilmi
Hıyar hıyardır
Hıyardan 🍓tadı gelmez
Değişmez yani

Hatırladığım kadariyla sadece konu sahibine degil evi terk ederlerken anne babasına bile saldirmisti . Anlam veremiyorum bu gucsuzlugunuze konu sahibi .
Her zaman zevkli olmayabilir ama bazen kestirip atabilmeliyiz . Bazi sinirlarimiz olmali . Onlar olmazsa ne biz kendimize ne de baskalari bize zerre saygi duymaz. Simdiye kadar yapmamissiniz bari simdi yapin anne olacaksınız. Kiziniz olursa boyle mi ornek olacaksiniz ona

Asla değişmiyor aksine bazen daha kötü oluyor ben babamdan biliyorum asla değişmedi bunun ileri safhası çocuklara da şiddet oluyor bebeğini düşünüyorsan asla dönme derim .

Şiddete başvuran biri değişir mi sence, canını acıtacağını düşünmeyen, üzülmeyen? Hamileyken ayrıldığınıza göre, hamileyken maruz kaldın bunlara. Sana o zaman acımayan adam, başka zaman acır mı?
Çocuk olunca ilk dönem en iyi evliliklerde bile zorluklar yaşanır. Çünkü sorumluluk artar, sosyal hayat/cinsellik kısıtlanır, çocuk hasta olur, gazlanır sinirler gerilir vs.

Bakin ne guzel ornek vermisler. Degisir mi? Belki bazi ozellikleri degisir. Ama ne zaman? Yasini da goz onune alirsak en erken 40 yasinda. Siz 13 yil bu yasadiklarinizi muhtemelen daha fazlasiyla yasamaya razi misiniz? Bu sorulara cevap verirseniz kafanizda ne yapmaniz gerektigi netlesir.

Bende size sunu sormak istiyorum neden kendinize layik gördüğünüz bu kadar korkunc bir ilişki?
Neden kendinizi bu kadar sevmiyorsunuz
😭
Bende size sunu sormak istiyorum neden kendinize layik gördüğünüz bu kadar korkunc bir ilişki?
Neden kendinizi bu kadar sevmiyorsunuz
Kendimi, hayatı, hicbir seyi sevmiyorum 😭

Şimdi siz bunları soruyorsunuz ya, eşiniz pişman mı yoksa düzelir mi çocuk olursa değişir mi diye kendi kendinize mi düşünüyorsunuz?

Özür dilemeyen adam dön de demeyecektir muhtemelen.

Hamileyken boşanmak zor gelebilir ama eşinizden bir halt olmayacağını kabul etmelisiniz artık.
Evet zorlanıyorum ve hamilelik de buna etki ediyor. Butun ihtimaller aklıma geliyor. Acele mi ettim sabırsız mı davrandım diye kendimi sucluyorum. İşin içinden çıkamayınca buraya yazıyorum 😭

Back
X