• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler evlenince neden değişiyor ?

şimdi 10 yıldır evliyim cart curt aşkımız katlanarak artıyor diyen tipler falan gelir.

Geçen biri ‘bekar’ olan bana ‘ senin eşin seni arzulamıyor’ yazdı. Yoksa kocasını övenlere kötü yorum yapmazmışım 😅 ( Sevgililerin seni arzulamıyor yazar görse , ama öyle bir şey de yok, empati kurma özellikleri yok ki anlasınlar )

Konu da iktidarsız kocası olan bir üyenin konusuydu.

E sizde de var ama 3 yılda 2 çocuk adamın ne olduğunu bilmeden yapılmış oturmamış düzen daha adam nasıl bilmeden çocuklar olmuş normal değil mi
Adamın ne olduğunu bildiğimi sanıyordum işte. Sorun da bu. Daha dünkü adam değil ki. Kaç yıllık ilişkimiz var. Biz evlenir evlenmez bebek istedik zaten planlıydı. ikincisi sürpriz oldu korunmama ragmen.

Siz tanımadan evlenmiş ne olduğunu anlamadan arka arkaya iki çocuk patlatmışsınız,aşk evliliği yapanlar bile çocuk olunca sarsılıyor.
Tanımak için kac yıl gerekiyor arkadasim ? Okumadın galiba 9 10 yıldır birlikteyim ben bu adamla. 20 30 yil geçtikten sonra mi sizin tabirinizle cocuk patlatsaydim !? Çocuklarıma takılmadan yorum yapın lutfen benim derdim çocuklarım degil, soyle derseniz daha yapici bir şekilde kabul ederim; Evlilik süreniz kisa 2 cocukla elbette bazı şeyler zor olabilir, ilişkiniz etkilenmiştir falan... Ben buraya hemcinslerimden destek almak icin yazdim, garip bir üslupla azarlanmak eleştirilmek icin degil.

Tanımak için kac yıl gerekiyor arkadasim ? Okumadın galiba 9 10 yıldır birlikteyim ben bu adamla. 20 30 yil geçtikten sonra mi sizin tabirinizle cocuk patlatsaydim !? Çocuklarıma takılmadan yorum yapın lutfen benim derdim çocuklarım degil, soyle derseniz daha yapici bir şekilde kabul ederim; Evlilik süreniz kisa 2 cocukla elbette bazı şeyler zor olabilir, ilişkiniz etkilenmiştir falan... Ben buraya hemcinslerimden destek almak icin yazdim, garip bir üslupla azarlanmak eleştirilmek icin degil.
Karı koca olmayı öğrenmeden anne baba olmuşsunuz,hiç düşündünüz mü değişen sadece o mu? 3 senelik evlilikte 2 çocuk ne demek? Nasıl bir yük ??? Elbette evlenir evlenmez çocuk yapılabilir ama bunu kaldıramayacak erkek kadın çok daha evliliğin tadını almadan bu maceraya giren çiftler sarsılıyor kimi yıkılıyor kimi daha güçlü birbirine sarılıp kalkıyor...
Dilerim siz sarsılıp güçlenip kalkanlardan olursunuz......

6 yıllık arkadaşlıktan sonra evlendik. 3 yıldır evliyim. 2 tane minik yavrum var. Boşanma planları var kafamda. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Ben bu adama hayrandım arkadaşlığımız boyunca. Demiştim ki, sen daha düzgün bir adam bulamazsın kızım yürü bu adamla evliliğe... Yaşadığım pişmanlık beni çok yıpratıyor. İlgisiz, odun, duygusuz bir şey oldu. Yani evlenince ne değişti, ne oldu anlamıyorum. Beni mi beğenmiyor artık, sevgi mi bitti çözemiyorum. Konuşmaya çalıştığımda kendi kendine kuruyorsun, ortada bir şey yok saçmalama diyor. Eee ama görüyorum hissediyorum işte. Çok şey değişti... Sadece benim kocam mi böyle, yoksa genel anlamda evlenen erkeklerde böyle bir şey mi var merak ediyorum.
Odun ve duygusuz bir erkek hiçbir zaman iyi bir sevgili de olmamıştır.

Kimse değişmiyor siz kendinizi kandırmışsınız. Sağlam adımlarla evliliğe ilerlemek yerine “daha iyisi”ni bulamadığınız için evlenmişsiniz.

Evlenince de aynı kafayla devam edip 3 yılda 2 çocuk yapmışsınız. Gebelik 18 ay zaten.

Yok diyenler olacak şimdi daha çok moralin bozulacak.yani benim öyle olurdu en azından.mutsuzsanız ve bu ilişkinin size katkı sağlamadığını düşünüyorsanız bu sorunun cevabı önemli değil.öylesi de var böylesi de milyonlarca insan var.kocamın cinsel isteksizliği var diye konu açan birine hava atanların olduğu bir yer burası maalesef.şimdi 10 yıldır evliyim cart curt aşkımız katlanarak artıyor diyen tipler falan gelir.
eee soru sormuş konu sahibi ne diyelim? Evliliğinde böyle sorunlar olmayan insanlar da var, bunu söyleyip evliliğinde bazı sorunların olabileceğinin farkına varmasını sağlamak yerine bizde aynı sorunları yaşıyoruz evet yaşadığın normal diyerek ilgisiz ve sevgisiz evliliğin normal olduğuna mı inandıralım el birliğiyle?

eee soru sormuş konu sahibi ne diyelim? Evliliğinde böyle sorunlar olmayan insanlar da var, bunu söyleyip evliliğinde bazı sorunların olabileceğinin farkına varmasını sağlamak yerine bizde aynı sorunları yaşıyoruz evet yaşadığın normal diyerek ilgisiz ve sevgisiz evliliğin normal olduğuna mı inandıralım el birliğiyle?
Haklısın bunda direkt kendi sormuş.ama çok abartılı ifadelere gerek yok bence.aşkın ömrü zaten 2 sene.bazıları abartıyor.cok seviyorum dese tamam diyeceğim

6 yıllık arkadaşlıktan sonra evlendik. 3 yıldır evliyim. 2 tane minik yavrum var. Boşanma planları var kafamda. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Ben bu adama hayrandım arkadaşlığımız boyunca. Demiştim ki, sen daha düzgün bir adam bulamazsın kızım yürü bu adamla evliliğe... Yaşadığım pişmanlık beni çok yıpratıyor. İlgisiz, odun, duygusuz bir şey oldu. Yani evlenince ne değişti, ne oldu anlamıyorum. Beni mi beğenmiyor artık, sevgi mi bitti çözemiyorum. Konuşmaya çalıştığımda kendi kendine kuruyorsun, ortada bir şey yok saçmalama diyor. Eee ama görüyorum hissediyorum işte. Çok şey değişti... Sadece benim kocam mi böyle, yoksa genel anlamda evlenen erkeklerde böyle bir şey mi var merak ediyorum.
2 senelik evliyim eşim değişmedi, değersiz hissetmiyorum mutsuz ya da pişman da hissetmiyorum, siz 3 senelik evliliğe 2 çocuk sığdırdığınız için birbirinize çok vakit ayıramamış olabilirsiniz, eşiniz de sıkılmış olabilir diye düşünüyorum.

Hamilelikler üst üste geldiği için hem bedenen hem de ruhen yıpranmışsınız doğal olarak yani . 1 tanesi bile oldukça zorken 2 tane bebekle evde nasıl bir kaos vardır az çok tahmin ediyorum. Tanıyamadın diyenler olmuş size ama süre olarak az bir zaman geçirmemişsiniz resmen yıllar geçmiş. Bu süreçte siz lohusalık emzirme vs hormonların da vermiş olduğu hassasiyetle daha çok destek ve ilgi beklemekte haklısınız tam bir örnek olay yazmadığınız için de açıkçası teşhis koymak güç . Çocuk bakımı konusunda nasıl peki ? Görevlerini yerine getiriyor mu

henuz yeni evliyim degisecek kadar birsey yasanmadi ama bence sizi bunaltan koca degil cocuklar.
3 yillik evlisiniz 2 yasinda cocugunuz var.
ve ayri sehirdeymissinjz normalde. muhtemelen sehir değiştirdiniz. daha adama alisamadan, yerinize alisamadan, evlilige alisamadan, ozgurce cinsellige doyamadan hemen hamile kalmissiniz. zaten 9 ay hormonlarla dolusunuz, gurbetteyseniz o da caninizi sıkmış yalniz hissettirmistir. ister istemez cinsellik de aksiyor, hamileligin ruh hali, hele ki zor bir hamilelikse hastaneler vs vs zaten yipratici bir donem. bir de odaginjz değişiyor haliyle bebek oncelikli oluyor. zaten duzeni oturmamis evligi bu zorlamis olabilir. derken dogum, lohusalik , bedenin bozulmasi, cinselligin sekteye ugramasi, evde devamli aglayan bjr bebek, uykusuz geceler, haliyle sinir harbi, belki bebek bakıyorsunuz diye gelip sjzi bin pisman eden akrabalar...
zaten lohusalik kendi basina zor bir psikoloji. derken tam birseyler yoluna girmek üzere, ilk cocuk artik derdini gösteriyor, eve nese katma cagina geldi, siz lohusalik psikolojisinden çıktınız vs derken ikinci hamilelik sil bastan. ustelik bu sefer arti bjr küçük cocukla..
bu dönemde eşinizden nefret etmeniz, "bu hayati ben niye sectim" modunda olmaniz da bencr normal. evliliginizi sorgulamaniz da normal. belki eşiniz de sorguluyordur "mis gibi hayatim vardi nasil boyle büyük sorumlulugun altina girdim" diye. sizin icin de zor onun icin de zor ve hatta iki kucuk cocugu olan herkes için zor bir donem.
ustelik hala lohusasiniz, bunun hormonlari da üzerinizde. eski lohusaliginizda kalbiniz kirildiysaniz asla unutmadiginiz icin onlar da zaten ekleniyor olumsuz hislerinize...
bence ani bir karar almayin.
en azindan bir sene geçsin. iki cocugunuz var onlara odaklanin. cocuklar kres çağına gelince birkac saat de olsa evden gidince soyle bir bakin hayatiniza bazi seyler yoluna girmis mi. ona göre daha saglikli bjr karar verirsiniz.
birbirini cok seven pitir pitir sevgililer bile (kaliteli) cinsellige ara verince birbirini girtlaklamak istiyor, adamin her yaptigi batiyor da sizin su anki durumunuzda adamin hareketlerine gicik olmaniz normal. adamin da size eski hislerini beslememesi normal.
ama bu bir surec ve bence gececektir

Yok diyenler olacak şimdi daha çok moralin bozulacak.yani benim öyle olurdu en azından.mutsuzsanız ve bu ilişkinin size katkı sağlamadığını düşünüyorsanız bu sorunun cevabı önemli değil.öylesi de var böylesi de milyonlarca insan var.kocamın cinsel isteksizliği var diye konu açan birine hava atanların olduğu bir yer burası maalesef.şimdi 10 yıldır evliyim cart curt aşkımız katlanarak artıyor diyen tipler falan gelir.
Senin düğün hazırlıkları nasıl gidiyor?

Geçen biri ‘bekar’ olan bana ‘ senin eşin seni arzulamıyor’ yazdı. Yoksa kocasını övenlere kötü yorum yapmazmışım 😅 ( Sevgililerin seni arzulamıyor yazar görse , ama öyle bir şey de yok, empati kurma özellikleri yok ki anlasınlar )

Konu da iktidarsız kocası olan bir üyenin konusuydu.
Ayy evet ben de hatırlıyorum o yorumu.eee demek ki seni arzulamıyor, yazıvermişti.ne işe yaşayacaksa bu yorum?

Hepsi aynı yaa. Bence çocuktan sonra oluyor bu. Çocuğu olmayıp uzun yıllar evli olanlar yazar aydinlatirsa sevinirim.
Biz çocuktan sonra yaşadık. Evet destek oluyor eve çocuğa ama bana asla yetmiyor ve o nedenle sınırlı oluyorum. O da muhtemelen seni mutlu edemiyorum deyip yetersiz hissediyor. Sonuç olarak ilişki asla eski Romantikliginde olmuyor. Kurtaracak adımlar konuşmalar vs elbette var bir şekilde iyi gidiyoruz. Ama asla eskisi gibi değil. Belki çocuk liseye giderken falan olabilir mi acaba bilemiyorum.
Kesinlikle doğru 👍 çok uzun değil 8 yıllık evliyim çocuk istemiyoruz bu sorunu yaşayan çiftleri çok gördüğümüz için. Birde bir erkek arkadaşımız eşi için şöyle bi cümle kullandı bizi çok rahatsız etmişti, sen bi annesin artık ne işimiz var bizim orda?? Kadın sadece bi gece eskisi gibi gittikleri mekanda eğlenmek istemişti. Erkekler eşleri anne olunca onların kadınlığını anneliğinin arkasına atıyor.
Çocuksuz olmak inanılmaz bi özgürlük bence, o özgürlüğün elinden bi anda alınması insanın psikolojik olarak hiç hazırlanamadığı bi durum. Anne herşeye tek başına yetişemiyor baba iş dönüşü yorgun oluyor. İki taraf da haklı, anne istiyor ki benimle de bebekle de ilgilensin, baba da dinlenmek istiyor evde bi kaos ortamı iki taraf da geriliyor uzaklaşıyor birbirlerinden. Umarım bi çözüm bulabilirsiniz, tüm annelere manevi güç diliyorum gerçekten çok zor.

Hamile kalamıyorum ki evleneyim.çocuk olursa ikimiz de istiyoruz diye evleniriz demiştik.zaten 30 dan sonra reglim de aşırı azaldı.olmayacak galiba.
poligomiye ara mi verdin nasil emin olacaksin ki cocuk o adamdan mi?
bosu bosuna yanlis adamla evlenme sonra

Back
X