• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler evlilik düşündükleri kadınla evlenmeden önce beraber olmak istermi??

ayrıca siz ve sizin erkekleriniz dışardaki kadınlara saldırıyorsunuz canım ben burda iki laf etmişim çok mu allah aşına yapmayın .bana okumuyorsun diyen türk kadını sende okuyorsun ama hep aynı kitabı okuyorsun yuttuluyorsun haberin yok .
daha çevresinde yaşanılanları idarak edemeyen hanımlar kendinizi bilgilerinizle kültürünüzle övemeniz çok komik asıl ben size gülüyorum .
yorum yapmayacağım bu bu konuda son mesajım .ben islamiyeti karalamam arkadaşım yazık sana .sen şimdi otur düşün hiç tanımadağın insana bunu nasıl söyleyebiliyorum diye .erkek zihniyetinizle başbaşa bırakıyorum sizi.anlatılcak çok şey var demiş arkadaş bence de var ama susmak en iyisi sanırım .

ben islamı lekelemeye çalışıyorsunuz demedim asıl siz provakatörlük yapmayın ,yazdıklarımı okuyun yeter ,
ben orada bir örnekleme yaptım sadece ..
avrupada inanç sistemi yok evet ,tabiki inançlı olanları var hepsini aynı kefeye koymuyorum ,tecavüz olayına karışanların inanç sistemi yok diyorum ,yoksa insan insandır benim için ,genelleme yapmak da son derece yanlıştır ,türkiyede inanç sistemi var ve ondan ötürü o ülkelerden oranlarımız çok daha düşük ,bunun sebebi de yine inanç sistemimiz ,değerlerimizden kaynaklanıyor ,değerlerimiz de olmasa onların haline düşeceğiz diyorum ve herşeyin serbest olmasının bu değerleri de ortadan kaldıracağını onlardan bir farkımız kalmayacağını ,bu oyuna gelmememiz ve bile bile lades dememeiz gerektiğini ,bunun için de onları savunmanın hiçbir anlamı olmadığını anlatmaya çalışıyorum..
muslumanlıgı lekelemeye calısıyorsunuz dediniz hanfendi o demek oluyor peki..bence siz kendi yazdıklarınızı okuyun dikkat edin biraz laflar nereye gidiyor olcun tartın insanları bu tarz seylerle suclamak hos degil..neyse daha fazla birsey yazmayacagım bu konu hakkında..

Son düzenleme:
Niye arzulamasın, istemesin ?
Hepimizin bir biyolojik kimliği var sonuçta.
Hem niye erkek olarak bakıyorsunuz bu olaya ?
Ben bayanım. Ama sevdiğim adamı, deli gibi arzuladığımı biliyorum. Ve açıkçası , "pişman olurum" düşüncesi olmasaydı.
Kesinlikle, onunla yaşamak isterdim. Hala daha da düşünüyorum bazen ve isterdim diyorum.
Keşke mümkün olabilseydi.
Ama olmadı. Ve bizim aramızda çok büyük bir ten uyumu vardı. Çok tehlikeli bir şey.
DÖrt duvar arasına iki kişi girmeyin, ten uyumu varsa. :9:

muslumanlıgı lekelemeye calısıyorsunuz dediniz hanfendi o demek oluyor peki..bence siz kendi yazdıklarınızı okuyun dikkat edin biraz laflar nereye gidiyor olcun tartın insanları bu tarz seylerle suclamak hos degil..neyse daha fazla birsey yazmayacagım bu konu hakkında..

siz aşağıdaki gibi müslümanlığa laf atmaya kalkar ,bir de müslüman ülkeyiz güya derseniz tabiki lekelemiş olursunuz ,bu konuyu müslümanlık üzerinden ele almanız onu lekelemek demektir ,konuyu müslümanlık üzerinden anlatmasaydınız lekelemeye çalışmayın demezdim.
hemen olayı müslümanlığa yıkmaya çalışmanız ve müslümanlık üzerindn edebiyat yapmanızdan dolayı leke sürülme durumu ortaya çıkıyor..
soylediklerinizin bir kısmına katılıyorum erkek yapar kadın yapamaz diye birsey yoktur bencede iki taraf icinde aynı sekilde degerlendirilmelidir..bunun okumaklada alakası yok insanın kendisini yetistirmesi gerekir yoksa okumakla olmuyor bu isler....amerikaya avrupaya ozenmek konusunda katılmıyorum turkiyede insanlar aaa onun karısı,kızı muhabbeti yapmaktan baska birsey bilmiyor bumu bizim ulkemizin degerleri koca adamlar koca kadınlar insanları elestirip namusuna laf ederler ama sonrasında bir bakarsın yemedikleri halt kalmamıs..keske bu tarz seylerde avrupaya amerikaya ozenseler onun bunun karısı kızı hakkında konuscaklarına kendilerine bakabilseler..yurtdısında herseyin mubah gorulmesi gibi bir durum yok sadece insanlar baskalarının hayatına mudahale etmiyorlar sayg gosteriyorlar haa tabiki vardır orda da kotu insanlar ama turkiyedeki tecavuz taciz vs vs olaylarına baktıgımızda bence onlardan farkımız kalmıyor ustelik musluman bir ulkeyiz degilmi..

bekareti savunmayanlardan (hepsini kastetmiyorum) gayrı meşru hayatlarını burdaki insanlara normal birşeymiş ve hatta medeni çağdaş birşeymiş gibi kabul ettirmeye çalışanlar üzgünüm ama siz sadece bu ülkenin azınlık durumundasınız..
ve üzgünümki böyle empoze etmeye çalıştığınız fikirlerle bizden değerlerimizi alamayacaksınız..
bekareti savunmanın erkeğe hizmet düşüncesini beraberinde getirdiğini düşünmenize hiç şaşırmadım doğrusu.
çünkü sizin beyniniz belirli şeylere otomatiklenmiş ve hayata bakışınız işte bu kadar dar ölçülerden ibaret ..
bekareti savunmayan medeni ,savunan ise erkeğe hizmetkar olan cahil cühela kesim öyle değilmi?
ama üzgünüm bir kadının eşine hizmet etmesi ,ben bekareti savunmuyorum önemli değil deyip de gidip bir erkeğin metresi olmasından ya da gayrı meşru nikahsız yaşamasından çok daha iidir bana göre ..
hakeza ortak yaşam da erkek de kadın da birbirine hizmet etmelidir ,hizmet demek kölelik demek değil ,sevgi ,saygı demektir..
ama bencilliğini erkeğe hizmet etmem düşüncesiyle kapatmaya çalışan tabiki bunu lekeleme yoluna gidecektir.
insanlar nikah altında evlensin ,anlaşamıyorsa boşansın bu kadar basit..
ama gayrı meşru şekilde yaşamasın ,çocuklar gayrı meşru ,babasız doğmasın ,en azından nufus kağıtlarında bir babaları olsun ,yoksa ortalık babasız çocuklarla dolup taşacak ,sonra da buna medeniyetmi diyeceğiz.

herkes istediği şekilde yaşamakta serbest bu ülkede ..

isteyen istediği hayatı yaşayabilir ama kimse gayrı meşru hayatı burdaki gençlere empoze etmeye çalışmasın ..

olay sadece bekaretten ibaret de değil ayrıca ,sadece zarı olan bakire değil tabiki benim gözümde ama bu da bekaret önemli değil nasılsa istediğimle yatar kalkarım anlamına gelmiyor..
daha önce de belirttiğim gibi herşeyin bir yolu yordamı var ..
benim çevremde öyle çok bekaretini kaybetmiş kadın varki ..
herkesin başına herşey gelebilir kimseyi yadırgamıyorum ancak bu tanıdıklarımın çoğu kendi kendilerine ettiler ve hiçbiri de mutlu değil şuanda ..
toplumun baskısından dolayı değil ,kendileri bahsettiğim gerçeklerin farkına vardıkları ,bu özel anı saklamak gerektiğini ,herşeyin yeri ve zamanında yaşandığında daha güzel olduğunu anladıkları için pişmanlar..
ama işte birileri beyinlerine girip boşver bekareti filan zarla iş bitmiyor diye empoze edince genç kızlarımız bu hatalara düşüp sonra da pişman oluyor ,psikolojik buhrana giriyorlar ...

ne gerek var peki bunlara ? beş dakikalık bir zevk için insanın tüm duygusal ruhsal dengesini bozmaya değermi?
elinize ne geçecek ?

ben tek kitap okuyarak bu kadar bu konuda birşeyler anlatmışsam ve birileri çok kitap okudğunu iddia edip hiçbirşey yazamayıp sadece bana saldırmışsa ortaya şu çıkıyor:
demekki tek kitap okuyup çok şey bilen insan,çok kitap okuduğunu iddia edip hiçbirşey bilmeyen insandan ,çok daha fazla şey biliyormuş ..

hayatımda her zaman çok yönlü düşünen biri olmuşumdur..
ve o yüzden sabit fikirli insanlar bana saldırma yönünü seçmiştir..
ama sorun değil ,ben böyle insanlarla gerçek hayatta da çok karşılaşıyorum..

ben inadına onlara güzellikle ,bilgiyle ,kitaplarla ,istatistiklerle cevap vererek onları susturacağım .
istatistik demişken ben ısrarla avrupadaki tecavüze uğrayan kadınların %90 ının sesini çıkaramadığı bangır bangır söylerken hala türkiyedekiler polise gidemiyor denmesine kahkalarla yarıla yarıla gülüyorum doğrusu..
demekki yazdıklarım okunan kitaplar gibi yarım yamalak okunarak cevap yazılmış..
en güzel saldırı bilgi saldırısıdır..
buyursun herkes bilgisiyle tartışsın ,biz de faydalanalım..

yok bilmiyorsa da sussun da yanlış yönlendirmeler oluşmasın..

Arzulanmanın evlilik öncesi/sonrası olmaz..
Erkek de arzular, kadın da arzular.

Toplumun dayattığı görünmez kurallar sonucu ortaya çıkan fark erkek sonrasını düşünmek zorunda değil ama kadın düşünmeli..
Kadın düşünür..
Ailesini düşünür, çevresini düşünür, geleceğini düşünür, düşünür de düşünür..

Sonuç!

Evlenmeden olmaz, evelenelim öyle sevişelim..

Sonra!

...

Sonrası yok..
Aşk da lişki de 2 kişi arasındadır, bırakalım öyle de kalsın..

Şu yüzyılda hala bekaret tartışılıyo ya memleketimde artık el insaf.

İnsanların kendi özelleri, mahremleri vardır, bedenleri de işte tam da bu kategoriye girer. Bu noktada evlilik öncesi arzu, evlilik sonrası arzu diye bir ayrımın nasıl yapılabildiğini anlayamıyorum. Elbette kişinin içinde yetiştiği ve halen yaşamakta olduğu toplumun genel geçer kurallarından etkilenecektir beyin, ancak arzu dediğimiz konu biyolojik bir olgudur ve arzulama kavramının beyinle uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Beynin arzu üzerindeki müdahalesi ancak irade vasıtasıyla olur ki o iradeyi gösterip göstermemeyi de işte kişi kendi değerleri ve düşünceleri ve öncelikleri ile belirler. "Kendi iradesiyle" ama.

Benim asıl anlayamadığım konu bütünüyle kadın bedenine ait bir kavram olan bekaretin, sadece kadınların üye olduğu bir ortamda, kadınlar tarafından erkek egemen bakış açısından tartışılması. Kadın evlenmeyi düşünmediği bir erkekle ilk beraberliğini yaşamak ister mi konusunu açsak mesela böyle yırtış yırtış tartışmalar olacak mıdır? Zira kadının "verdiği" birşey, yaptığı bir fedakarlık söz konusu imiş gibi görünüyor bu tartışmanın yansıttığı bakış açısından. Erkek, sadece erkek olarak dünyaya gelmiş olmasından kaynaklanan imtiyazı ile evlenmeden önce onlarca kadınla beraber olabilir (tabii bu bence otomatikman evlendikten sonra da buna devam edebileceğinin üstü kapalı bir kabulü anlamına geliyor ve yaşadığımız toplumdaki durum da bunu destekliyor) ama kadın kendini, bedenini, "bekaretini" o en önemli, en şahane, en yüce ve hayatında tek olacağı varsayılan erkek için "saklamak" mecburiyetindedir. Ha, bu arada gerçekte saklamasa da olur, ne de olsa artık hymenoplasty denen operasyon var. Ay pardon bi yanlışlık olmuş der diktiririz. Tam da bu noktada başka bir sorum olacak: Kendi bedenlerinin tasarrufunu kendi ellerinde tutma cesaretini gösterip de vaktiyle gözünü karartan, bir duruş ve bir irade gösteren genç beyinler ne çeşit bir toplumsal toksin etkisi altında gidip evlenince baş tacı olabilmek umuduyla bu hatalarından dönüş umuduyla doktor muayenehanelerinde işlem yaptırıyorlar kendilerine? Hangi mantıktır bu genç insanları sessiz sedasız bu travmayı yaşamaya zorlayan?

Ama fikir alışverişi yapalım derken kaş göz çıkartıyoruz, her bir toplumsal kesim diğerine kendi mantığını empoze etmeye çalışıyor ve karşısındakini de tam da bunu yapmaya çalışmakla suçluyor. Cinsellik konusunda yapılan kapsamlı istatistikler yok Türkiye'de. Dolayısyla hangi grup azınlıktır, hangisi çoğunluktur bu konuda kimsenin ahkam kesecek veriye sahip olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak Avrupa ile Türkiye kıysalaması polemiğine ben de her iki toplumda da yaşamış biri olarak katılayım. Avrupa'da bir erkek olarak kadının yanından geçerken yanlışlıkla eliniz çarpsa ve muhatap bunu polise bildirse en az 6 ay hapis yatarsınız. Biz tacize uğrayınca kendimizi iyi saklayamamış olduğumuzu düşündürecek kadınlar her an etrafta hazır bulunur, erkekleri saymıyorum bile. Biz kadına karşı şiddete karşı yasalar çıkarmaya, bundan sorumlu bakanlıklar kurmaya çalışan bir toplumuz. Avrupa bunu 50 yıl önce bitirmiş. Diyeceğim o ki sapla samanı birbirine karıştırmayalım, bilgi sahibi olmadığımız konularda fikir yürütmeyelim, elma ile armutu birbiriyle kıyaslamayalım. Komik duruma düşüyoruz.

Kadının kadına ettiğini hiçbir erkek etmiyor bu ülkede. Soruya yönelik yorumuma gelince; aşk diye birşey var bütün bu polemiklerin dışında. Hem duygusal, hem kimyasal bir olay olduğu ispatlandı bilim tarafından. Dolayısıyla duygusal ve kimyasal nedenlerle kadın da ister, erkek de ister. Erkek başına kalacak diye korkusundan elini sürmez, kadın bunu saygı zanneder. Kadın sevdiği adam tarafından xxx muamelesi göreceğinden korkar, yüce şahsiyet kendisini bırakıverirse hayatının biteceğinden, lekeli bir insan olarak bir daha evlenemeyeceğinden korkar, istemiyormuş gibi yapar. Sonuçta evlenmeden beraber olan kadınlar cerrahi müdahaleye, erkekler hoplaya zıplaya evlerine. Kasıp da beraber olmayan kadınlar artık yılların baskısı sonucu evlendikten sonra ilişkiye giremiyorum diye doktora. Arada kalanlar göbeğime boşaldı, hamile kalır mıyım sorularıyla forumlara... Etik değerlerimiz çok sağlam olduğundan içine girmezse sorun yok! Traji-komediyiz vesselam.

Forumdaki tüm yazıları sonuna kadar okuyunca şunu iyice anladım ki ataerkil toplumda kadına baskının bu derece olması sadece erkeklerin değil, birçok kadının da suçu. Kadınları bastıran, susturmak isteyen, kadınlıkla kendi fikirlerinden farklı olanları duymaya tahammül edemeyen yine diğer kadınlar.
Madem burası kadınların deneyimlerini paylaşması, bilgilerini çoğaltması için var, e bırakalım herkes kendi hayat görüşlerini, deneyimlerini özgürce paylaşsın, sevgilisiyle evlenmeden önce birlikte olmasına rağmen mutlu bir birliktelikleri varsa onu anlatsın, çevresinde gördüğü ilişkileri anlatsın. Elbette bu durum aksini yaşayan/gören bir sürü insan da vardır ( özellikle Türkiye'de) onlar da kendi gözlemlerini fikirlerini paylaşırlar. Ama sana ters gelen görüşleri susturmaya çalışmak, kafanı kuma gömüp hayır düzgün insanlar böyle şeyler yapmaz demek, insanları Batının ahlaksızlığıyla genç kızları zehirlemeye çalışmakla suçlamak bana doğru gelmiyor.
Keşke kadınlar birbirlerini yargılamayı, kendini daha yükseklerde görebilmek için diğerlerini alçaltmayı bırakabilse. Zaten kadınlar bir dayanışma içine girebilse o genç kızlar cinsiyetleri yüzünden kendini değersiz hissetmeyi bırakıcak, sırf başka bir erkeği memnun etmek için bacaklarını açması veya devlet onaylayana kadar sımsıkı kapatması gerektiği düşüncesinden vazgeçecek. Bekleyen daha tanışmadığı müstakbel kocası, konu komşu akrabası için değil, kendi inançları için kendi canı istediği için bekeyecek. İsteyen istediği erkekle ondan nikah yüzüğünü koparabilmek yada onun gözünde bir parça daha sevgi kazanabilmek için değil sırf kendi paşa gönlü için sevişecek. Kadınlar birbirlerini susturmayı bırakırsa, sırf birileri sevişiyor diye ortalık cami avlularına bırakılan bebeklerle de dolmayacak merak etmeyin, kadın dinledikçe bilgilenicek bir taraf diğerinden korunmayı öğrenicek, kendi bedeni üzerinde yalnızca kendisinin hak idda edebileceğini öğrenicek, öbür taraftan da doğurganlığın ne kadar kutsal olduğu öğrenilecek belki, dinlerin öyle idda edildiği gibi kadın düşmanı olmadığı öğrenilcek.
Sadece bir durup dinlesek bir sakinleşsek yargılamayı bıraksak herşey daha kolay olucak gibi geliyor bana

cinsellik karşılıklı istek doğrultusunda yaşanmalı erkeğin bu isteğini belli etmesi ya da söylemesi bence sizi mutlu etmeli ya da arzulanmak kimi mutlu etmez ki...
ancak bu konuda ısrarcı tavırlarda bulunması ya da zorlayıcı bi tavır takınması yanlış. bizde hem dinimizce evlilik öncesi ilişkinin doğru olmaması hem de kültürümüzde cinsellik bi tabu sayılmasaydı kadınlar da erkekler gibi cinselliği belki daha özgürce yaşarlardı evlilik öncesi ya da sonrası bekaret derdine düşmezlerdi. bence tekrar söylüyorum eğer sevdiğiniz erkek sizi arzuluyorsa bu kötü değil anca önemli olan baskı ya da akıl çelme çabasının olmaması.

Son düzenleme:
siz aşağıdaki gibi müslümanlığa laf atmaya kalkar ,bir de müslüman ülkeyiz güya derseniz tabiki lekelemiş olursunuz ,bu konuyu müslümanlık üzerinden ele almanız onu lekelemek demektir ,konuyu müslümanlık üzerinden anlatmasaydınız lekelemeye çalışmayın demezdim.
hemen olayı müslümanlığa yıkmaya çalışmanız ve müslümanlık üzerindn edebiyat yapmanızdan dolayı leke sürülme durumu ortaya çıkıyor..

bekareti savunmayanlardan (hepsini kastetmiyorum) gayrı meşru hayatlarını burdaki insanlara normal birşeymiş ve hatta medeni çağdaş birşeymiş gibi kabul ettirmeye çalışanlar üzgünüm ama siz sadece bu ülkenin azınlık durumundasınız..
ve üzgünümki böyle empoze etmeye çalıştığınız fikirlerle bizden değerlerimizi alamayacaksınız..
bekareti savunmanın erkeğe hizmet düşüncesini beraberinde getirdiğini düşünmenize hiç şaşırmadım doğrusu.
çünkü sizin beyniniz belirli şeylere otomatiklenmiş ve hayata bakışınız işte bu kadar dar ölçülerden ibaret ..
bekareti savunmayan medeni ,savunan ise erkeğe hizmetkar olan cahil cühela kesim öyle değilmi?
ama üzgünüm bir kadının eşine hizmet etmesi ,ben bekareti savunmuyorum önemli değil deyip de gidip bir erkeğin metresi olmasından ya da gayrı meşru nikahsız yaşamasından çok daha iidir bana göre ..
hakeza ortak yaşam da erkek de kadın da birbirine hizmet etmelidir ,hizmet demek kölelik demek değil ,sevgi ,saygı demektir..
ama bencilliğini erkeğe hizmet etmem düşüncesiyle kapatmaya çalışan tabiki bunu lekeleme yoluna gidecektir.
insanlar nikah altında evlensin ,anlaşamıyorsa boşansın bu kadar basit..
ama gayrı meşru şekilde yaşamasın ,çocuklar gayrı meşru ,babasız doğmasın ,en azından nufus kağıtlarında bir babaları olsun ,yoksa ortalık babasız çocuklarla dolup taşacak ,sonra da buna medeniyetmi diyeceğiz.

herkes istediği şekilde yaşamakta serbest bu ülkede ..

isteyen istediği hayatı yaşayabilir ama kimse gayrı meşru hayatı burdaki gençlere empoze etmeye çalışmasın ..

olay sadece bekaretten ibaret de değil ayrıca ,sadece zarı olan bakire değil tabiki benim gözümde ama bu da bekaret önemli değil nasılsa istediğimle yatar kalkarım anlamına gelmiyor..
daha önce de belirttiğim gibi herşeyin bir yolu yordamı var ..
benim çevremde öyle çok bekaretini kaybetmiş kadın varki ..
herkesin başına herşey gelebilir kimseyi yadırgamıyorum ancak bu tanıdıklarımın çoğu kendi kendilerine ettiler ve hiçbiri de mutlu değil şuanda ..
toplumun baskısından dolayı değil ,kendileri bahsettiğim gerçeklerin farkına vardıkları ,bu özel anı saklamak gerektiğini ,herşeyin yeri ve zamanında yaşandığında daha güzel olduğunu anladıkları için pişmanlar..
ama işte birileri beyinlerine girip boşver bekareti filan zarla iş bitmiyor diye empoze edince genç kızlarımız bu hatalara düşüp sonra da pişman oluyor ,psikolojik buhrana giriyorlar ...

ne gerek var peki bunlara ? beş dakikalık bir zevk için insanın tüm duygusal ruhsal dengesini bozmaya değermi?
elinize ne geçecek ?

ben tek kitap okuyarak bu kadar bu konuda birşeyler anlatmışsam ve birileri çok kitap okudğunu iddia edip hiçbirşey yazamayıp sadece bana saldırmışsa ortaya şu çıkıyor:
demekki tek kitap okuyup çok şey bilen insan,çok kitap okuduğunu iddia edip hiçbirşey bilmeyen insandan ,çok daha fazla şey biliyormuş ..

hayatımda her zaman çok yönlü düşünen biri olmuşumdur..
ve o yüzden sabit fikirli insanlar bana saldırma yönünü seçmiştir..
ama sorun değil ,ben böyle insanlarla gerçek hayatta da çok karşılaşıyorum..

ben inadına onlara güzellikle ,bilgiyle ,kitaplarla ,istatistiklerle cevap vererek onları susturacağım .
istatistik demişken ben ısrarla avrupadaki tecavüze uğrayan kadınların %90 ının sesini çıkaramadığı bangır bangır söylerken hala türkiyedekiler polise gidemiyor denmesine kahkalarla yarıla yarıla gülüyorum doğrusu..
demekki yazdıklarım okunan kitaplar gibi yarım yamalak okunarak cevap yazılmış..
en güzel saldırı bilgi saldırısıdır..
buyursun herkes bilgisiyle tartışsın ,biz de faydalanalım..

yok bilmiyorsa da sussun da yanlış yönlendirmeler oluşmasın..

kusura bakmayında herseyi anlamak istediginiz gibi anlıyorsunuz size ne desek bos .. siz bana muslumanlıgı lekelemeye calısıyorsunuz deyin benim orda soylemek istedigim veya amacım bu degildi ben biliyorum sizde nasıl dusunmek isterseniz oyle dusunun keyfiniz bilir:34:

Son düzenleme:
bu konu hakkında tüm erkekler için konuşamayız bi kere. herkes farklıdır nasıl bizler bir konu hakkında burda farklı fikirler paylaşıyorsak erkeklerde farklı düşünebilir. çok sevip karşısındakine elini sürmek istemeyen evlendiğinde tam anlamıyla beraber olmak isteyen erkeklerde var. yine çok seven kendini karşısındaki bayanla artık bir bütün görmek isteyen onu öyle sahiplenmek isteyen erkekde var şimdi.. tabi kullanmak isteyenleride daha çok göz önünde bulundurmaya çalışalım..

NÛR Suresi

3.ayet ve tefsiri...

Ez zânî lâ yenkihu illâ zâniyeten ev muşriketen vez zâniyetu lâ yenkihuhâ illâ zânin ev muşrik(muşrikun), ve hurrime zâlike alel mu’minîn(mu’minîne).

Zani (zina yapan erkek), zaniyeden (zina yapan kadından) veya müşrik olan kadından başkasını nikâhlayamaz. Ve zaniyeyi de, zani veya müşrik olan erkekten başkası nikâhlayamaz. Ve bu, mü'minlere haram kılınmıştır.

AÇIKLAMA

Bismillâhirrahmânirrahîm
Bu âyete göre hiçbir mü'min, zina yapan bir kadını nikâhlayamaz. Zina müessesesi, Kur'ân-ı Kerim'de önemli bir yer işgal eder. Zina eden erkek, zina eden bir kadını veya müşrik bir kadını nikâhlayabilir. Zina yapan kadını da ya zina eden bir erkek veya bir müşrik erkek nikâhlayabilir. Zina yapanlarla evlenmek mü'minlere (Allah'a inanıp da Allah'a ulaşmayı dileyen herkese) haram kılınmıştır.

Din açısından bu olaya bakılırsa Kuran-ı Kerim yukarda görüldüğü gibi açıklamıştır.kadınlar ve Erkekle bu konuda İslama göre eşit tutuluyor.Ama toplum yıllardır zinayı sadece kadına günahmış gibi dayatıyor! O halde bakire kızlarda bakir erkekleri seçme ve isteme konusunda hak sahibir ama varmıdır bakir erkek?Pek az..Seçim olarak tercih midir?Pek değildir,deneyimli olsun erkek derler hep..
Ne saçma ve ne büyük bir çelişkidir!Ama her erkek ne derse desin bakire bir kızla evlenmeyi tercih eder.Kim veriyor bakir olmayan erkeğe bu hakkı? gördüğünüz gibi Kuran_ı Kerim bu hakkı vermiyor!Ama toplum bunu sorun etmiyor..Oysa bakire olmayan kızların öldürüldüğü haberleri kaç kere yazıldı gazetelerin 3.sayfa haberlerinde:((
Ama hiç bir erkek öldürülmemiştir bakir olmadığı için ki Kuran-ı Kerim de hem erkek hem kadın için zinanın cezası aynıdır..
ERKEK EGEMEN TOPLUMUN ÜRETTİĞİ YARGILAR.NE acı...Oysa ALLAH KURAN'DA müminler için uyulması gerekn herşeyi açıkça iletmiştir ama pek İNANÇLI! kimseler kadınlara gelince bakire arıyor,kendi her türlü haltı yiyor.Ve biz kadınlar herzamnki gibi hakkımızı aramayı bilmemişiz ve böylece yerleşmiş topluma..Oysa bakire olan mümine haram deniyor bakir olmayan erkek..Hangi kadın bu harama ortak olmamıştır bu toplumda?Kaç kadın bakir erkek ile evlenmiştir ki? Yine erkekler yüzünden kadınlar harama el uzatmış olmuyor mu,bakire olarak beklemelerine rağmen?ÇOOOOK DERİN MEVZULAR BUNLAR..

Kısaca kadın genelde toplum baskısıyla bekler,erkekte kadın üzerindeki toplum baskısını bildiğinden seviyorsa eğer dokunmaz..Din sebebiyle bekliyor olsa erkek kendisi zina yapmaz ve gidip zina yapmış kadınla evlenir.Ve kadında dine bu kadar uymak istiyorsa bakir erkek beklesin,harama yanaşmasın..Tabi bulabilirse..
.Neyse sinirlendim erkeklere yine çokça...

diye yazmış bir arkadaş bunun üstüne laf söylemeye gerek duymuyorum harika tespitler daha iyisi olamazdı ;)

senaykahraman bu durumda kocamı boşamamda bi sakınca yoktur sanırım ben koklanmamış gonca iken eminim o tüyleri yolunmuş dağılmış bir zaniydi:1::1: almayacaksın arkadaş bakir olmayan adamı ,tabi bulursan öyle birini evlenirsin çooook zor.sanırım katolik inancında mı ne var erkeklerde evlenene kadar kimseyle olmuyorlar..tabi ki evlilik öncesi ilişki kişinin kendi isteğidir gönlü bilir.ama bence kadın da erkek de yapmamalıdır ki kadınlarımıza yazık oluyor gerçekten kimsenin bizi kullanmasına izin vermeyelim.şimdi küçücük kızlar duyuyoruz hamile falan günahtır öğretelim çocuklarımıza her şeyin bir zamanı olduğunu.sadece kızlarımıza değil oğlu olan anne babalarda unutmasınlarki bu tek taraflı değil evlatlarımızı aynı ahlakla yetiştirelim.kız da aynı terbiyeye sahip olsun erkek de...yazılacak o kadar çok şey varki cümlelerim bile devrikleşti...

aslında evlilik öncesi cinselliğe bende karşıyım ama tam olarak cinsel bi ilişki olmasada erkekler yüzeysel olarak bişiler yaşamak istiyo:(((

e illa tam olması gerekmiyo cinsellik için zaten
illla öyle olunca mı cinsellişk oluyo sizce:34:

Eğer gerçekten çok muhafazakar yapıya sahip değilse veya dini inançları kendisini engellemiyorsa birlikteliği düşünmemesi imkansız. Düşünmüyorsa da cinsel anlamda sorun olması muhtemeldir. Bu konuda birbirimizi kandırmayalım. Yaratılışımız gereği en temel ihtiyacımız olan bu meseleyi sanki olsa da olur olmasa da olur düşünce yapısıyla değerlendirmeyi mantıksız buluyorum.

Back
X