Ya genellemelere ne kadar bayılıyoruz. Asla aldatılmam, demem. Büyük konuşmam. Ama güvenim tamdır. Sevgime ve sevgisine olan inancım da.
Yok fırsat bulamayan erkek, yok herkes aldatır gibi bir durum yok. Bu kişilik ve karakter meselesidir. İnsan olan gönlü başkasına kayarsa boşanır. Adice küçük hallere girmez.
Eşim yeri gelir odunun alasıdır, yeri gelir en romantik en karizmatik beyefendidir. O zaman her beyefendi olduğunda şüpheleneyim. Kendimizi kandırmayalım. Eşlerini seven aldatmayan insanlar çoğunlukta. Ama hep kötü olanlar dertlerini anlattıkları için kötüleri biliyoruz. Bu formda bile #derdi# olanlar yazıyor. Kimse gelip ben şöyle mutluyum ben böyle mutluyum demiyor. Kötü haberler her zaman daha çok yankı uyandırıyor. Mutlu haberleri de pek yaymıyoruz, duyurmuyoruz, ilgi çekmiyoruz. Ay ben çok mutluyum şuraya yazayım demiyoruz.
Kaybettiği eşi için 20 yıl boyunca kimseye göz dikmeden, sevmeden, evlenmeden yaşayan insanlar da var. Eşinin 40' ı çıkmadan başkasına gönlü kayanlar da. Genellenemez. Doğru yanlış demiyorum. Bu karakter, ruh, incelik, kalp vs meselesidir. Aldatılanların ya da mutsuz olanların, kocalarını affetmek, acılarını en aza indirmek ya da kendisini kandırmak için söylediği yalan. Herkes yapar. Yok öyle bir şey.