Erkekler ve Evlilik....

Sevgi Kelebexgxi

.......
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
3.960
3
116
Diğer
Bugün bir konuyu okurken arkadaşımızın fikrinden yola çıktım bu konuyu açarken
dikkatimi çekti söylediği sizlerede sorim dedim paylaşalım....
Erkekler evlilik kararını yada evlenicekleri kişiyi çok sevdikleri, aşık oldukları içinmi seçerler....
yoksa sadece evlilik kriterlerine uydukları içinmi seçerler....
Her ikisi içinde olan vardır genelleme değil bu tabiki
ama gerçekten öyle erkekler varmıdır :kızgın:
Varsalar şayet nasıl anlaşılır CADIARZU

Son düzenleme:
bence hiç biri ..
erkeğin aşk anlaşıyı farklıdır sadece aşk duydugu için evlenmez .. bunun için günübirlik dediğimiz şeylerle avutabilirler kendilerini ..

bence bana göre bir erkeğin evlenmesi için ki önüne çıkan ilk kadınla evlenmezler ..
kadının dürüstlüğü düzgünlüğü konuşması yürüyüşü bakışı her şeyi önemlidir ..
zekiliği aynı zamanda saflıgı (:
yei geldimi susan konuşan ve buna karşı alttan alabilen fazla dırdır yapmayan en önemliside evlendiğinde bir gece yarısı uyandıgında bu kim diye yargılamaksızın ömür geçirmektir hayat onlar için ..

kadının huzur vermeleridir .. yoksa bir erkek kendine çok alaa bakabilir .. bir evin sorumlulugunu almakla bekar hayatı arasında çok fark vardır çünkü ..

erkekleri anlamak zor zanaat ;-)
ben kendı eşimden yola çıkayım..
aşık olduk ve nıkahlarımız kıyıldı.. ama tek aşk değil tabıkı irras_ ın dedigi gibi aşık oldugu kısının oturmasını kalkmasını bılmesı..nerde nasıl konusmayı davranmasını bılmesı gibi faktorlerde var.. birde biyolojık acıdan :)) soyunun devam etmesı acısından dıyeyım yanı.. soyunun devam etmesı içinde yine kadının fızıksel ozellıkleri acısından dogacak çocuklarını tahmın etmeside cabası.. :))

hatta kaynanam eşime kıyamayıp daha erken 2sene daha bekleyın deyınce benımkısının cevabı aynen soyle.. 30 yasında evleneyımde cocuklarım olup buyuyunce bana baba yerıne dede mi desın demek oldu..

ben anlayamıyorum arkadasım bu erkekleri anlaşılmazda vala coook yaralıyım bu konuda bendemi gariplik onlardamı...
nişanlandım bide güzel derler erkekeleri anlarsın derler..

vala anlayamaazsın uğrasma

benim eşim çok peşimden koştu :D çok haylazdım ben neyse çok sevdiki aldı beni çünkü ben yemek ypamayı bilmiyorum,ütüdende anlamam,çok gevezeyim,sakarım,tembelim,dağınığım(bunlarda annesiz büyümemin etkiside fazla) tek iyi tarafım bakımlı olmam hep güleryüz sıcak omlamdı ve eşim benim tam tersimdir yemekte ütüdeve biçokta beni bukadar sevmese evlenmemz için okadar uğraşmazdı:ecrin_bebek:

benim demek istediğim şu yani eşinizi yada sevgilinizi çok seviyosunuz çok aşıksınız
karşı tarafda sizi seviyor ama sizin onu sevdiğiniz gibi değil sizi sadece iyi bir eş olacağınız yada
evliliğe uygun birisi olduğunuz için seviyor sizin gibi derin bir sevgi derin bir aşk söz konusu değil
bu bana iyi bir eş olur doğru düzgün insan, mantığında olan bir adam varmıdır...
varsada nasıl belli ederki bu kendini.....
mümkünsede olmasın böyle bir tip sengözlerimebaksanab

benim demek istediğim şu yani eşinizi yada sevgilinizi çok seviyosunuz çok aşıksınız
karşı tarafda sizi seviyor ama sizin onu sevdiğiniz gibi değil sizi sadece iyi bir eş olacağınız yada
evliliğe uygun birisi olduğunuz için seviyor sizin gibi derin bir sevgi derin bir aşk söz konusu değil
bu bana iyi bir eş olur doğru düzgün insan, mantığında olan bir adam varmıdır...
varsada nasıl belli ederki bu kendini.....
mümkünsede olmasın böyle bir tip sengözlerimebaksanab

canım bunu şöyle anlayabilirsin..

sevgiline kısa kısa ve aralıklı zamanlarla sorular sorarak.. sorularını direk değilde misaller getirerek sorabilirsin.. bir nevi ağzından laf alma:delphin:

mesela benim bir akrabam eşiyle tartışmış askım ya..diyeceksin.. sevgilin sana soracak.. hayırdır ne olmuş.. ya kadın kocasının kıyafetlerini yıkamış.. ama ütü yapmaya fırsatı olmamış..adam da ertesi gün aksi gibi yıkanan ütülenmeyen gömleğini istemiş.. kadında kurumadı ütüleyemedim dyince kıyamet kopmuşş akşama kadar evde ne yaptın diye...
dersin.. sevgilinin tepkisine bakarsın..bakalım sana : aman aşkım ütüde neymiş ya,, giymeyiversin adam mı diyecek yoksa adam haklı kadın akşama kadar ne yapmışmı diyecek;?

bir örnek daha: senin bir arkadaşın olsun.. o kız arkadaşın atıyorum adı ayşe olsun.. ayşe seni aradı seninle dertleşti.. ya kocamla sanki aramızda aşk yok gibi..çok sıradan bir evlilğimiz var.. akşam yemek ye sabah kalk işe git.. çocukları büyüt..ne bir sinemaya ne bir dıaşrı yemeğe nede bir tatile gideriz..vs vs

bunları söyleyebilir ve örnekleri kendince çoğaltabilirsin..sevgilinin fikirlerini açıklamasını bekleyebilirsin ama sakın kadını yada kocaları ne iyile ne kötüle.. yani sadece anlat sen fikir beyan etme..bak bakalım düşünceleri ney?

mesela ben eşimin beklentilerini böyl çözdüm..

bizimki hem aşk hem mantık evliliğ oldu.. zaten hayatım ilk önce aşk olur sonrası mantığa döner.. sadece aşk yada sadece mantık evlilikleri ne yazıkkı uzun sürmüyor.. ikisini birlikte bulabilmk önemli olan..hem sana deli gibi aşık olmalı hemde mantığıyla düşündüğü zaman evlenilecek kadın demeli..

Son düzenleme:
evet iras'a katılıyorum, adamlar için huzur varsa gerisi nasıl olsa halledilir. aşk isterse canı yan bürodaki sekreter ne güne duruyokaydirigubbakcemile naniknanik

hem bu ayrım çok da yeni bişi deil, "evlenilcek" ve "eğlenilcek" diye bizi ikiye ayıran onlar.

beste haklısın da öle olmayan erkek çok nadirdir yani. ev işi neymiş boşveeer dicek adamı bulan biri bana fotokopi çektirsin :)

yani evet erkekler için çok basit bu ev işi bunu kime sorarsan sor yapsın tabi der kaydirigubbakcemile3

ayyy zaten normalinde paranoyak birisiyim hiç durduk yerde birde şimdi bu ay duysa şimcik bizimki
bu siteye girmemi yasaklar
kaydirigubbakcemile3 tabi oturup bunun yüzünde kavga çıkarmıyorumda insan düşünüyo ister istemez fisfisfis

yine de bestenin taktiğini uygulayabilirsin canım. senin de aklına yattıysa bi dene bakalım merak ettim.

ay sevgilim duysa öldürür beni bunları düşünüyorum diye
ama böyle birşey hissetmedim bu zamana kadar ne yalan söylüyüm
evet biraz ilgisizliği var ama ben aşırı ilgiden hoşlandığım için ben ilgisiz diyorum....
bazen düşünüyorum yahu evdesin bütün gün annenin dizinin dibinde
zaten sıkı yönetim var baban tarafından gezmiyorsun tozmuyorsun güveni tam
geçmişimi biliyor bir pürüz yok ama benden bilmiyor tanıdık ablamdan biliyor ben anlatmadım birşey
adam seni niye merak etsin diyorum
ama bir yandanda sinirleniyorum evde otura otura bunları düşünüyorum kuruntu yapıyorum bilmemki
benneyaptımki

meraktan kastım o deil. sen onun gün içinde ne yaptığını ne ettiğini öğrenmek istemiyomusun? en azından bi sesini duyayım gibi.. merak derken bunu diyorum. arayıp sormak da öle.

meraktan kastım o deil. sen onun gün içinde ne yaptığını ne ettiğini öğrenmek istemiyomusun? en azından bi sesini duyayım gibi.. merak derken bunu diyorum. arayıp sormak da öle.

biliyorum ama ben şimdi ona bu konudan dolayı kızamıyorum
neden diceksin, şu an çalışmıyor dolayısıyla her zaman kontürü olmuyo
annesinden babasında para istiycek bir tip değil bu konuda hassas
öle her zaman kontürü olmuyo oluncada idareli kullanıyoruz ki uzun süre dayansın diye
bende çalışmıyorum ben hiç kontür alamıyorum onu hiç aramıyorum
hani çalışsa eline para geçse kontürü olsa beni aramasa sormasa merak etmese ilgilenmese bu şekilde düşünmez hatta ilişkiye noktamı koyardım
ama bizim maddi ve psikolojik sorunlarımız var üstünede çok fazla gidemiyorum
böyle bir durum işte bizimki evimizi arıyamaz hani heryrden engelimiz var
benneyaptımki

erkekler gercekten garip, kimisi cıkar için evlenir, kimisi artık karsıma bundan iyisi cıkmaz diye kimiside ihtiyaclarını karsılamak için. deli gibi sevip gözü kör olup evlenen cok az bence

Canım erkek mılletı öncesınde kız oglan kız olanı ıster; devır degıstı demeyın bu böyledır; sımdı avrupada yasan 18 yasındakı bır erkege sorun oda bakıre kız ıle evlenmek ıster; sonrasında tabıkı güzellıgı ıcın evlenır; erkek güzel olanı sever.. Güzellıgıne asık olur; ama evlendıkten sonra ıs degısır güzellık arka planda kalır; bu sefer senden marıfet bekler, güzel yemekler; camasır bulasık ; sonrasında oglan evlat ıster; kız dogurdunmu yandın; artık senı sevmez bıle; baska kızlara bakar ona erkek dogurabılecek; halbukı bebegın cınsıyetının ondan kaynaklandıgını bılır ama ınanmak ıstemez; kız ıse senın kızın der oglan ıse benım oglum; der; yanı erkegın ıstegı bıtmez ask ıcın evlenır marıfetlı olanı ıster; ama olmazsa olmazlarda kız oglan kız ıster ; kız ıster; ıllakı o kanı görmek ıster...

Back
X