Erkekler ve onların vazgeçilemez arabaları...

nilayu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
235
0
46
İstanbul
Kızlar ben 4 yıllık evliyim.Otobüsle yolculuk yapmaya bayılırım, gidebileceğim bütün mesafelerde özel araba yerine otobüsle giderim. Eşim geçen sene araba alacaktı; bende ehliyetim olduğu fakat henüz araba kullanamadığım için lüks bi araba almasına karşı çıktım.Ama nafile eşim; ''kaskosu var nolcak, tek bu arabayı alalım, otomatik vites sen daha rahat kullanırsın hem'' gibi sözlerle beni ikna etti.Ama sonuç hüsran kısa mesafelerde iki üç haftada bir arabayı veriyor. Düzenli olarak trafiğe çıkmazsam nasıl öğrenebilirim ki?Bi de yanlış bişi yaptığımda hemen kızıyor, ilk başlar fazla önemsemedm araba kullanmayı öğrenirsem benm yararıma olacak diye.Ama aylar geçti hala aynı yerdeyiz geçen gün tartıştık bende artık o arabayı kullanmıcam dedim.Geçen gün hastaneye gidicektik, al sen sür istersen dedi almadım, şimdi de konusu geçtimi o senn araban bizim değil diye laf sokuyorum. Yanlış yolda mıyım acaba yardım edin kızlar.Benim derdim tek başıma arabayla bi yerlere gitmek değil, gerektiği zaman arabayı kullanabilmek

aman nerden öğrenirsen öğren ama asla kocandan öğrenme..:)))))çok çekilmez ve asabi oluyolar hoca rolunde..gerekirse özel ders al ama mutlaka öğren..sonra da geçer karsısına nispet yaparsın:))))))

Haklısınız eşiniz keşke destek olsa
Erkeklerde araba tutkudur o yüzden bu şekilde davranıyor sanırım
Bizim yani babamın arabası lükstür şuana kadar bi gün bile istemedik ablamlarla vermez de sanırım
Bu yüzden ayrı araba aldı ablama düşünün
Kimseye güvenmez araba konusunda ki babam eli çok açık bi insandır babam gibi bi adam bile araba konusunda böyle oluyorsa
Sanırım çoğu böyle

'Kocadan Hoca olmaz' özellikle araba kullanma konusuysa...Bence eşine kızıp araba kullanmazsan öğrenemezsin,sabırlı ol mümkünse bir eğitmenden yardım al.Zamanla ustalaşırsın

ehliyetimi alalı 5 yl oluyo. eşimde şirket arabası var kullan diyo ama ben şirketin olduğu için cesaret edemiyorum. eğer bir gün araba alırsam ilk önce bir kursa gidip pratik yapıcam. bence sizde önce bir kursa gidip pratik yapın. bu arada kocam ben araba kullanırken gayet sakindir. hatta ben kızarım biraz karış diye :)))

aman nerden öğrenirsen öğren ama asla kocandan öğrenme..:)))))çok çekilmez ve asabi oluyolar hoca rolunde..gerekirse özel ders al ama mutlaka öğren..sonra da geçer karsısına nispet yaparsın:))))))

İşin en kötü yanı eşim taksici, yani araba kullanımı çok iyi Bende ondan öğrenmek istemiyorum ama özel şöföre izin vermez, benim araba kullanmak için acelem yokmuş ki öyle diyor.

babadan kocadan hoca olmaz. eğer biraz bilginiz varsa ve bulunduğunuz yer müsaitse ara ara tek başınıza yakın mesafelere gidin ya da özel ders alın bi kaç kereden sonra sorun kalmayacaktır ama şu aşamada eşiniz yanınızdayken kullanmayın derim.

Esra ama lüks araba konusunda ben onu uyardım, sonuçta yeni araba ben acemiyim dedim o zaman sorun yapmıyordu; sadece o arabayı almasına izin veriyim diye.
Kızlar özel ders işi zor, maddiyat el veriyor, fakat benim araba kullanma konusunda acelem yokmuş, o yüzden zamanla öğrenecekmişim. Ama en azından 2 hafta hergün çıkmamız gerekmiyor mu öğrenebilmem için? ÖYle iki haftada bir 10 Dakikalık yol gitmekle araba kullanmak öğrenilir mi
?

biraz cesaretli ve biraz rahat olacaksın.
özel direksiyon dersleri ilk önerim ama alamam diyorsan ailenizde etrafınızda bu konuda deneyimli birinden yardım al
ben eşimin kuzeniyle 1 hafta her akşam birlikte çalıştık sürekli hergün..
1 hafta sonra tek başıma bindim sürdüm arabayı hatta şehir dışına bile çıktım tek başıma
ben çok rahattım ama hiç paniklemem korkmam..
otomatik vitesse zaten oyuncak araba gibi gaza bas frene bas çok kolay eğlencelidir.

meryem, benim cesaretim de var hevesimde.Ben eşim verse tek başıma da çıkarım.Sorun beni hergün çalıştırmaması ve bana güvenmemesi

benim kocamda yazdıracaktı beni özel hocayaa öğreneyim diye baktı hepsi erkek kıskançlık yaptı olmaz ben sana öğretitim dedi bakalım nasıl öğretecek..

İlginç ya...O size göstermeli destek olmalı falan ne bileyim..

Anlamıyorum bu aşırı derecede arabaya baglı olanları, arabasına toz kondurmayanları..

Ben kendi ilişkimde sözlüm benden hiç esirgemez, ne bileyim öğretir verir arabayı..Onun sayesinde ögrendim..Hevesle ehliyetimi aldım...
Hatta takılır bana güzel kullandıgıma dair,, eglenirim araba kullanırken ortak olur bana...Bir keresinde araba kiraladık, işimiz vardı..Sürebilir miyim dedim, hatta acemiydim verdi ve kullandım...

Yani böyle olmalı, erkekler genelde ellettirmezler arabalarını, çok kıymetli sanki..Tamam değerli ama bu kadar da değil ya..
Sağlık olsun..

Öğrenmek için çaba sarfedin, bu ne ya resmen kavgaya davetiye..Çok sinirlendim ben :)) Daha öncede böyle bir konuyla karsılastım..

Pratik yapmadan ögrenemeyeceğinize göre, üstüne gidin iyice........

Kendilerini birşey sanmasın bu erkekler hayret birşey ya ! Kızına araba vermeyen acıyan baba biliyorum ben..Saçma!

Son düzenleme:
Haklısın ysmhmt, bende arabaları neden bu kadar kıymetli anlamıyorum.Gerçi bizimkinin bi de kaza korkusu var.Fakat ben o kadar kötü kullanmıyorum ki .Onun amacı gerektiği zaman beni götürmek biyerlere, şimdi bi de hamileyim bahanesi de var.
Sen şanslıymışın şimdiden sözlün öğretmiş, keşke bizde sözlüyken yazılsaydım, daha mı iyi olurdu dersin

Kaza korkusu olması gayet olagan, ona birşey diyemem..Ama senin ögrenebilmen için destek olması gerekir, sürücü kurslarının eğitim alanları varya birlikte oraya gidebilirsiniz, oralar daha ferah olur, sürüş denemeleri yaparsınız..Onun gibi olabilmen ve hatta daha iyisi olabilmen için pratik denen süreçten geçmen gerek tatlım...Sözlümden Allah razı olsun, gayet ilgili bir şekilde öğretti, hiç kızdıgını bozuldugunu hatırlamam..

Sende güzelce konuş eşinle, öğren bir şekilde üstüne git..
Dedi diye yılma sakın..Hatta takılırsın sonra seni bırakayım mı gibi Ben bazen yaparım
Ya da gel seni gezdireyim diye takılırım

Bu arada hamileymişsin, sağlıkla alırsın inşallah kucagına bebişini...

Öğrenmeyi çok istiyorum, çünkü çocuk doğduktan sonra hiç kullanamıcam.İşte deneme, pratik sürecini yapmıyoruz sorun orda.Bi yere gidersek kullanırmışım.İyi de sürekli biyerlere gitmiyoruz ki.Yada her gittiğimiz istikamette benm kullanabileceğim sakinlikte olmuyorki.Güzellikle o kadar çok söyledim ki sıkıldım artık aynı şeyleri tekrarlamaktan; papağan gibi.Artık arabadan nefret ettim çok zorda kalmadıkça binmiyorum arabaya Bugünde hastaneye gidiyordum kontrole bende geliyim mi dedi eşim; gerek yok ben otobüsle mutlu mesut giderim dedim.Laf sokmak istemiyorum ama zorluyor.

Haklısın..Çok haklısın hemde..Genelde erkekler işine gelmedikleri şeyleri,bakarız, bi ara gibi sözlerle ertelerler...Bazı erkekler tabi..
Bi yere gidersek değil işte, onun için belli zaman ayırmanız gerekir, sana birşey dediğim yok eşin söylemeli sana bunu..Sen gerekeni güzelce yapmışsın..Konuşmssun gayet medeni bir şekilde..Ne güzel arabanız var, bu zamanda herkes bilmeni, zevkten hariç çok gerekli bir araç...

Her durumda bilmek işe yarayabilir..

Ne kadarlık bebek ? Hamileliğinin kaçıncı ayı daha dogrusu..

Son düzenleme:
Artık ya birgün çok kötü kavga etcez bu yüzden ve kullanmayı öğretcek, Yada ben otobüs duraklarında beklemeye devam etcem
en çok zoruma giden o ya ben yürüyorum arabada kapıda duruyor; yormuyoruz onu.
4 aylık oldu bebişim.

Umarım bir gün eşinin fendini yenersin..Bebişe daha var keske bu arada halledebilsen araba işini...Direksiyonu ele geçirmeye bak sen kullandırmıyorsa sende bagla

4 aylık demek, bizde 4 aylık asker olduk..Tesadüfe bak...Ama sen 5 ay sonra kavuşuyorsun bebeğine, ben 11 ay sonra askerime

Neyse konuyu dagıttım, en hassas yerimden

Son düzenleme:
[FONT=[COLOR="#FF0000"]Comic Sans MS]Hayırlısı olsun ya.Zamana bırakıyım dicem de fazla bir zamanımda yok
ayyy kıyamam Allah sabır versin sana zordur asker yolu beklemek, bende eşimi beklemiştim.[/[/COLOR][/FONT]SIZE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…