• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde eş seçimi..

ben senı asagılamadım kı demınden berı doktor doktorla evlenmelı muhendıs muhendısle evlenmelı dıyıp duruyorsun bende sana diyorum kı egıtım sevıyelerı aynı olmalı yanı üniversiteyse unıversıte ..cocuk gibi davranıyorsun umarım farkındasındır hala hemşireyle muhendıs eşit degıl dıyorsun evet meslek olarak esıt degıl egıtım olarak esıt bende sana halıyle profılınde yazdıgı ıcın dıyorum musterı temsılcısıyle doktor nasıl esıt oluyor kendı savundugunla kendın ters dusuyorsun
off sana laf anlatmıyorum artık anlamıyorsun çünkü.senin dediklerine göre herkes meleğinden birinle evlensin çıkıyor zaten ben onun için dedim onu .o benim düşüncem değil.sana göre uygun olabilir bir başkası için uygun olmaz demek istedğim.bir doktor arkadaşım vardı hemşire istemem benim dengim olucak diyordu mesela .bakış açısına göre değişir o.

Bir an için kendimi Gırgıriyede Şenlik Var filminin ortasında zannettim.

İsteyen istediği kişiyle evlensin diye bu kadar sorun çıktı anlamadım.

sana göre öle .bir başkası içinde başka olabilir bunun sonu yok .bu şekilde düşünüp insanları değersizleştime çabasındasınız benim için demiyorum asla ben zaten eğitimliyim .lise mezunu bir kız mühendisle evlenmez .kusura bakmada sana mı sorucak allahaşkına ?herkes kendine baksın canım .
yok neden korkayım alsalar alırlardı kaç yaşına gelmiş adam demek ki başarılı olamamışlar bu saatte kadar bundan sonrada birşey olmaz evelallah.

Lise mezunu bir kız mühendisle evlenebilir tabi ki AMA yalnızca o adam isterse.Eğer o adam çalışan,üniv. mezunu bir kadın isterse o lise mezunu kızımızın şansı yok.Ve sen bu durumda çalışan kadın isteyen mühendise çıkarcı ve aşktan anlamaz diyorsun.Ne kadar da bencilsin öyle?O adam çalışan kadın isterse lise mezunu kız ile evlenmez bu kadar basit.Bunun neresi çıkarcılık?Tek taraflı bakıyorsun olaya ve aşırı tek taraflısın.Karşı tarafın da insan olduğunu,isteklerinin olabileceğini göz ardı etmenin de bu kadarı yani..Ama doğru..Sen el üstünde tutulması gereken bir prensessin.Karşı taraf da köle...Karşı tarafın isteği olamaz..Üzgünüm sen ne dediğinin farkında değilsin bence.

ya ben cidden çözmedim bu durumu,bu kadar okudun ,bu kadar ateşli savunuyosun da savunduğun meslek müstakbel eşininki,üstün gördüğün kendi mesleğini de evlenince yapmıcam,evde kocaya hizmet etcem diyosun...

evet sevdiğim adam için hizmetçi olucam sanane ki bundan .neyi anlamadın anlamadım bende .ben kimsenin mesleğini savunmuyorum .onlar dedi siz neden öle sitiyorsunuz diye .ben istemedim ki ayrıca o beni istedi.

öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .

ama artık cidden ayıp ediyorsunuz mahalle kavgası gibi oldu...
üstünlük neye göre onu anlamadım ki,kariyeriniz nedir sizin,neyi başrdınız da kendinizi bu kadar üstün buldunuz acaba?
önemli olan çalışna ve üreten kadın,hepsi bir benim için evinde boncuk dizen kadın da ,doktor olan da...

evet sevdiğim adam için hizmetçi olucam sanane ki bundan .neyi anlamadın anlamadım bende .ben kimsenin mesleğini savunmuyorum .onlar dedi siz neden öle sitiyorsunuz diye .ben istemedim ki ayrıca o beni istedi.

ben seçiminize karışmadım ki,kendi bileceğiniz bişey,sadece mesleğinizi o kadar üstün görüp,milletle kavga edip,evimde oturup hizmetçilik edicem deyişiniz komik oldu da..

öğretmenlik hemşirelikten daha üstün ayrıca istanbul üniveristesi mezunuyum zoruna mı gitti şekerim hadi işine .hemşireler maalesef çok zor şartlar altında çalşıyolar ben öle değilim istersem özel bir okulda senin hiçde alamayacağın paralarla çalşırım .aşık atamazmışım zaten kulvarımda değilsin .bir hemşireyle üstünlük mücadlesine girmem gerek yok herşey ortada .

off sana laf anlatmıyorum artık anlamıyorsun çünkü.senin dediklerine göre herkes meleğinden birinle evlensin çıkıyor zaten ben onun için dedim onu .o benim düşüncem değil.sana göre uygun olabilir bir başkası için uygun olmaz demek istedğim.bir doktor arkadaşım vardı hemşire istemem benim dengim olucak diyordu mesela .bakış açısına göre değişir o.

neyse benı anlamak anlayan arkadaslarım anladı 1 kısının anlamamaı önemli değil üstelikte öğretmenmişsin ..

neyse bir kezde arkadaslara söylüyorum cevap verırsenız sevınırım kızlar

benım fıkrımce evlenırken ılerde sorun cıkmaması adına çiftlerin eğitim sevıyesı eşit olmalı dıyorum lıse ıse lıse unıversıte ıse unıversıte..

şimdi burdan şöyle bir anlam çıkarılabılırmı herkes kendı mesleğiyle ilgili biriyle evlenır eğer sizde böyle anlarsanız ben kendımı yanlıs ifade etmıs olucam ve duzeltıcem

Lise mezunu bir kız mühendisle evlenebilir tabi ki AMA yalnızca o adam isterse.Eğer o adam çalışan,üniv. mezunu bir kadın isterse o lise mezunu kızımızın şansı yok.Ve sen bu durumda çalışan kadın isteyen mühendise çıkarcı ve aşktan anlamaz diyorsun.Ne kadar da bencilsin öyle?O adam çalışan kadın isterse lise mezunu kız ile evlenmez bu kadar basit.Bunun neresi çıkarcılık?Tek taraflı bakıyorsun olaya ve aşırı tek taraflısın.Karşı tarafın da insan olduğunu,isteklerinin olabileceğini göz ardı etmenin de bu kadarı yani..Ama doğru..Sen el üstünde tutulması gereken bir prensessin.Karşı taraf da köle...Karşı tarafın isteği olamaz..Üzgünüm sen ne dediğinin farkında değilsin bence.

off canım boşver ya sanene milletten ki.mühendis ne istermiş sanane ya allahaşkına .off birşey söylemiyorum sana .bence aşk evliliği değil değil bu kadar basit .ben öle yaparken aşk evliğili mi evet ben mantığımı da devreye sokabilirim ama benim kocam olucak adam bunu yapamaz yaparsa aşkından kuşku duyarım bu benim bakış açım size ne .

ben seçiminize karışmadım ki,kendi bileceğiniz bişey,sadece mesleğinizi o kadar üstün görüp,milletle kavga edip,evimde oturup hizmetçilik edicem deyişiniz komik oldu da..

melseğim tabikide üstün öğretmenlik yani bence her meslekten üstün zaten .herkesi yetiştiren öğretmendir .şimdi bu konuda tartışmayacağım seninle .istemiyor çalışmamı çalşırım da hizmetçilikde yaparım .bir kadının ev hanımı olması hizmetçilik neden oluyor ki anlamıyorum .neyse ya sıkıldım artık.

neyse benı anlamak anlayan arkadaslarım anladı 1 kısının anlamamaı önemli değil üstelikte öğretmenmişsin ..

benım fıkrımce evlenırken ılerde sorun cıkmaması adına çiftlerin eğitim sevıyesı eşit olmalı dıyorum lıse ıse lıse unıversıte ıse unıversıte..

şimdi burdan şöyle bir anlam çıkarılabılırmı herkes kendı mesleğiyle ilgili biriyle evlenır eğer sizde böyle anlarsanız ben kendımı yanlıs ifade etmıs olucam ve duzeltıcem

Ben bu fikre katılıyorum, eğitim durumu eşit olmalı...
Ama her evlilikte eşit mi, tabi ki değil...
Eşit olmayan insanlar evliliğinde mutlu mu ? Mutlu...
Eşit olanlar evliliğinde mutsuz mu, boşanıyor mu? Evet, herşey tastamam olsa da boşanmalar, sevgisizlikler, saygısızlıklar oluyor...
İnsanlar hayal kurarken, Allah gülermiş...
Bizim istediğimizle olsaydı herşey, hayat çok güzel olurdu...

Aman yere düşüp bir yerinizi kırmayın... dikkat edin..
bence namusyla çalışılan her meslek kutsaldır .yani meslek diye birşey yok aslında o meselği icra eden kişiye göre değişir .her meslekta iyide vardır kötüde .önemli olan o işin layığıyla yapılması .

melseğim tabikide üstün öğretmenlik yani bence her meslekten üstün zaten .herkesi yetiştiren öğretmendir .şimdi bu konuda tartışmayacağım seninle .istemiyor çalışmamı çalşırım da hizmetçilikde yaparım .bir kadının ev hanımı olması hizmetçilik neden oluyor ki anlamıyorum .neyse ya sıkıldım artık.

senın gibi bir öğretmenım osun ıstemezdım allah cocuklarımıda korusun senın gibi eğitimciden!!!1

ben daha çok kültür seviyesi uygun olmalı diye düşünüyorum,eğitimde ziyade...malu kültür eğitimle olmuyor bizde na yazık ki,forumdaki örneklerde görüldüğü gibi..
o yıllarca okuyup uzman dr. olmuş ne hödükler var,hastanelerde görüyoruz..ama mesela lortaokul,lise mezunu olup,yazar,şair olan,pırıl pırıl insanlar...

arkadaşım sana bir tavsiye sen bu ve benzeri konularda sinirlerini neden yıpratıyorsun ki...

git çeyiz gelinlik nişanlandım sözlendim konularına bak evlenecekmişsin eylülde .... sen sağ herkes selamet...sen boşver böyle şeylere kafa yorup laf yetiştirmeye çalışma, yemek tarifi falan biriktir....

sinirlerin de gerilmez ceza da almazsın ....

Ben bu fikre katılıyorum, eğitim durumu eşit olmalı...
Ama her evlilikte eşit mi, tabi ki değil...
Eşit olmayan insanlar evliliğinde mutlu mu ? Mutlu...
Eşit olanlar evliliğinde mutsuz mu, boşanıyor mu? Evet, herşey tastamam olsa da boşanmalar, sevgisizlikler, saygısızlıklar oluyor...
İnsanlar hayal kurarken, Allah gülermiş...
Bizim istediğimizle
olsaydı herşey, hayat çok güzel olurdu...[/QUOTE

tabiki istisnai durumlar var anlasabılıyorlar etıkete önem vermıyorlar...

ben daha çok kültür seviyesi uygun olmalı diye düşünüyorum,eğitimde ziyade...malu kültür eğitimle olmuyor bizde na yazık ki,forumdaki örneklerde görüldüğü gibi..
o yıllarca okuyup uzman dr. olmuş ne hödükler var,hastanelerde görüyoruz..ama mesela lortaokul,lise mezunu olup,yazar,şair olan,pırıl pırıl insanlar...

evet haklısın buda önemli bir konu

yani özet olarak benım yazdıgımdan aynı meslek gurubu olacak diye bir anlam cıkmıyor değil mi

Son düzenleme:

ben de öğretmen çocuğuyum,annem çocuk gelişimi öğretmeniydi.evet insan yetiştiriyosunuz doğru da,bu üstün olmayı gerektirmez.önce sözlük anlamına bakın lütfen..öğretmen kendini üstün gören değil,kendinden üstün nesiller yetiştirmeye çalışandır...

hizmetçilik diye kendin söyledin,o yüzden öyle yazdım,benim yakıştırmam değil,kendi kendine yakıştırdığınız kelime..

esimle egitim seviyelerimiz bir olmasaydi evlenmezdik diye dusunuyorum, cunku insanin kulturunu yasayis seklini hayata bakisini ufkunu acan degistiren seydir egitim. atiyorum esim ogretmen olsaydi da evlenemezdik ben calismayacak olsam bile cunku okudugumuz okullar bolumler farkli olurdu ve aramizda denge olmazdi.

ben muhendislik bolumunde okudum(bi de aciktan halkla iliskiler bakalim bu sene yine giriyorum sinava insallah yine kazanirim bi yerleri:) , esim mimarlik okudu ardindan turizm okudu (evet cok alakasiz ikinci bolumler okuyan bir ciftiz) ben calismiyorum. esim okudugu okullarla ilgili bir iste calismiyor . sukur maddi durumumuz iyi. esim hic bir zaman bana calis demedi aksine hayatim ben iyi kazaniyorum evimize de yeter bize de cocuklarimiza da hayatin is kosusturmasinda gececegine evimizede cocuklarimizla gecsin cik gez dolas istedigini yap evimize geldigimde evimizde ol isin stresi yorgunlugu olmasin dedi. bunu saglayan da belkide benim de ona es bolum bitirmis olmam egitim seviyemizin esit olmasi. ben vasifsiz bir evkizi olsaydim sanmiyorumki evime her hafta temizlikci alayim gezeyim tozayim ve evde soz hakkim olsun.. hersey farkli olurdu.. hatta olmazdi cunku evlenemezdik. hersey ask degil yani... ne asiklar goruyoruz bi sure sonra biri digerinin golgesinde hep eziliyor soz hakkli kalmiyor...

biz farkli bolumler okumus insanlar olsaydik (muhendislik-mimarlik-tip vs...ve bunun gibi fen kafasi gerektiren bolumler) bence kafa yapilarimiz uyusmazdi. insanin okudugu okul bolumunun icerigi kafasini ne kadar calistirmak zorunda oldugu ve kafasinin neyle ilgili bolumunu calistirmak zorunda oldugu da onemli. acikcasi sozel bolumler okumus insanlarla sayisal bolum okumus insanlarin espri anlayislari bile farkli olabiliyor com enteresan ama boyle. cunku insanlar yetilerine beceri ve kabiliyetlerine gore okullarda okuyorlar.

konuyu yani tum sayfalari okumadim ornek verilmis sanirim hemsire-doktor olarak. bence olamaz ve olmamali. cunku arada daglar kadar fark var. ikisi de hastanede calisiyor diye bir sayilamaz. konu yapilan islerin zorlugu hafifligi degil. evet hemsireler doktorlardan daha cok kosusturur daha cok efor sarfeder nedeni de zaten bu.. daha az kosusturmak daha az is yapmak ama daha sozum ona saygin olmak icin daha onemli yerler bitirmek okumak gerekiyor. yani bir hemsire yakinirsa biz doktorlardan daha cok sey biliyoruz yapiyoruz(enjeksiyon fln) diye e normaaal.. adamin-ya da kaninin isi bununla ugrasmayacak kadar onemli zamani da onemli. madem bundan sikayetci insanlar o zaman tip fakultesini kazanip doktor ciksalardi. hemsirelik yuksekokulunu bitirmeselerdi.

nitekim meslek egitim onemlidir bir etikettir. etiketiniz kadar degeriniz vardir. ben muhendisim calismiyorum istedigimde popomu devirip tum gun hicbisey yapmadan yatiyorum evimde haftada bir de temizlik icin yardimcim geliyor.. benim bunlari yapabilme nedenim toplumda saygin bir meslegimin olmasi elimde. hayatim boyunca belki hic calismayacagim cocuklarima bakip ev hanimi olarak yasayacagim ama okudugum okulun egitimimin ve kulturumun bana geri donusu rahat bir hayat. mkarisik yazmis olabilirim umarim anlasilir olmustur..

sonuc. evet meslekler onemlidir. ayni veya yakin bolumler okumus insanlarin evlilikleri daha saglikli olur. her acidan. en basta iletisim ve esitlik yonunden. saygilar.

Nasıl usluplar bunlar, nasıl tarzlar... Nasıl bir eğitimsizliktir size böyle konuşma cesaretini sağlayan... Yok ben maaşımla seni döverim, diplomamla bilmem kimi ne yaparım. Hadii oradannn diyesi geliyor insanın. İnsan olun önce insan. Ananeleriniz, babanneleriniz ne mezunuydu yada atalarınız vs. Böyle mi gördünüz siz büyüklerinizden. Herkesin diplomasında ne yazdığı da ne kadar maaş aldığı da kendini ilgilendirir. Önemli olan ne kadar insan olabilidiğidir. Eğitim sadece biyoloji, edebiyat, çoğrafi bilgi, genel kültür vs.değildir. Sanırım okul size diplomanızı bir şekilde vermiş ama hala mezun olamadığınız bir aile eğitiminiz var. Yazık...

Son düzenleme:
arkadaşım sana bir tavsiye sen bu ve benzeri konularda sinirlerini neden yıpratıyorsun ki...

git çeyiz gelinlik nişanlandım sözlendim konularına bak evlenecekmişsin eylülde .... sen sağ herkes selamet...sen boşver böyle şeylere kafa yorup laf yetiştirmeye çalışma, yemek tarifi falan biriktir....

sinirlerin de gerilmez ceza da almazsın ....

yemek yapmayı düşünmüyorum evlenince canım sağol tavsiyelerin için .kendimi yıpratıığım yok gayet eğleniyorum ben beyin fırtınası yapıyoruz .

Back
X