- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi evinincicegi
-
Tabi ki tek basina olusturmadi ama degistirmek elinde , siz , ben , ve bir avuc kadin haricinde kim ne yapiyor?Evet biliyorum. Buna da sinir oluyorum. Her sorumluluk kadınların üstünde. Tabii çocuk yetiştirme de. Biraz da bu adamlar bir işe yarasalar. Kadınların erkeği ve kız çocuğunu yetiştirirken yaptığı ayrımcılıktan bende nefret ediyorum. Ama bunun sorumlusu tek başına kadınlar değil ki. aterkil düzeni benimseyip alışmış kadınlardan başka şey beklemiyorum zaten. Bu düzeni yek başına kadın oluşturmadı bence
O kadar haklısınız ki her noktasına katılıyorumTatlim aslinda genel olarak sorun erkekler degil, sorun egitimsiz basibos bir toplum.
Ne caydirici cezalar var ne de iyi egitim, egitimden kastim aksama kadar ders calisan bireyler degil, dogayi sevme, insani sevme ve saygi gösterme egitimi. Trafik kurallari, yere cöp atma, bir baska canliya saygi duyma... Bu konuda egitim yok. Insanlar sanki vahsi hayatta yasiyor.
Degil dokunmak tecavüz, sözle bile bir insani incitemezsin, böyle bir hakkin yok.
Refah seviyesini yüksek toplumlarda bu sorun kalmiyor ortada.
Umarim torunlarimiz daha iyi bir topluma dogarlar.
Insanlarin ilk kanrini doyuracaksin, tabulardan siyiracaksin, özgür bireyler yetistireceksin.
Offf inanin cok üzülüyorum, iki de evladim var.
Deliriyorum su hale.
Korkuyorum.
Sürekli taciz edilmekten, hicbirsey olmasa bile gözle süzülmekten biktim.
Ben topluma faydali cocuklar yetistiriyorum, elimden bir tek bu geliyor.
Tabi ki tek basina olusturmadi ama degistirmek elinde , siz , ben , ve bir avuc kadin haricinde kim ne yapiyor?
Cok uzaga gitmeye gerek yok , bdv'yi bir sure takip edince bile goruyorsunuz kadinlarin halini , nasil erkek egemen gozle baktiklarini , cocuklarini nasil yetistirdiklerini vs..
Ben sadece kadinlar suclu demiyorum ama bu bakis acisindaki kadinlari da omrum boyunca anlamayacagim , anlamam mumkun degil
Yazıp yazıp sildim, benim insanlık için hiç umudum yok kadını ayrı sıkıntı erkeği ayrı sıkıntı. Yorum yaparsan ban yerim bişey demiyim bari :)
Size kısmen katılmıyorum.O erkekleri yetistiren kadinlar
Boyle igrenc mahlukatlari savunmuyorum ama toplumu yaratan ve egiten kadindir
Kadinlar duzgun egitebilseydi yarisi azalirdi bu pisliklerin
Yalnız erkeklerim soyu tükenirse bizim de tükenir. Farkındasındır umarım.Şu son günlerde nefretim daha da arttı. Bu korkunç zamanları yaşamamızın sebebi onlar. Çocuklara hayvanlara eziyet eden onlar. Tarafsız olmaya çalışıyorum. Şöyle bir düşünüyorum da hırsızlık, cinayet, tecavüz vb. Suçları çok büyük oranda erkekler tarafından yapılıyor. Geçen o yavru köpeğin başına gelenleri görünce dedim ki Allahım ya hayvanların soyu tükensin erkeklerden kurtulsunlar ya da erkeklerin ki tükensin hayvanlar çocuklar kadınlar kurtulsun. Evet Hepsi suçlu değil biliyorum ama çok büyük oranda suç işleyenler bunlar sonuçta. Kurunun yanında yaş yanıyor benim için. İki kızım var ve erkek çocuğu istemeyecek seviyeye geldim.
Düşünüyorum arada. Dünyada bunlar olmasaydı istediğimizi giyer, istediğimiz saatte dışarda olabilirdik. Korku olmazdı. Tecavüz, taciz olmazdı. Cinayete kurban gitme ihtimalimiz çok çok az olurdu. Kısacası özgür olurduk.
Allahım affetsin ama çok büyük kin var içimde. Kadınların, çocukların, hayvanların yaşadığı bu zulüm onların yüzünden
Bende size kismen katiliyorum :)Size kısmen katılmıyorum.
O kadınların eğitimsiz birer yetişkin olmasına sebep olan da yine erkekler.. Kız çocukları okutulmaz diyen, başlık parası için kızını malı gibi gören yine erkekler. Her ne kadar çocuğu anneler yetiştiriyor olsa da imkan ve kısıtlama gücü babada oluyor. Babanın izin verdiği yada imkan sağladığı kadar gelişebiliyor. Böyle de lanet bi kısır döngü işte...
Bir anne evladini yetistirirken ozellikle saygili terbiyeli vicdanli merhametli olmasina dikkat edecek. Sonrasi zaten gelir.O erkekleri yetistiren kadinlar
Şu son günlerde nefretim daha da arttı. Bu korkunç zamanları yaşamamızın sebebi onlar. Çocuklara hayvanlara eziyet eden onlar. Tarafsız olmaya çalışıyorum. Şöyle bir düşünüyorum da hırsızlık, cinayet, tecavüz vb. Suçları çok büyük oranda erkekler tarafından yapılıyor. Geçen o yavru köpeğin başına gelenleri görünce dedim ki Allahım ya hayvanların soyu tükensin erkeklerden kurtulsunlar ya da erkeklerin ki tükensin hayvanlar çocuklar kadınlar kurtulsun. Evet Hepsi suçlu değil biliyorum ama çok büyük oranda suç işleyenler bunlar sonuçta. Kurunun yanında yaş yanıyor benim için. İki kızım var ve erkek çocuğu istemeyecek seviyeye geldim.
Düşünüyorum arada. Dünyada bunlar olmasaydı istediğimizi giyer, istediğimiz saatte dışarda olabilirdik. Korku olmazdı. Tecavüz, taciz olmazdı. Cinayete kurban gitme ihtimalimiz çok çok az olurdu. Kısacası özgür olurduk.
Allahım affetsin ama çok büyük kin var içimde. Kadınların, çocukların, hayvanların yaşadığı bu zulüm onların yüzünden
Tam yazacaktım ki siz zaten belirtmişsiniz, ağzınıza sağlık.O erkekleri yetistiren kadinlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?