Erkeklerden nefret ediyorum

Bilhassa şimdi ki erkek anneleri ( bende dahil ) ogullarimizi şehzade prens gibi yetiştirmekten ziyade, daha insancıl, diğer insanlardan her hangi bir üstünlüğü olmadığı bilinciyle yetiştirmek gerek .

Bir devri değiştirmek bizim elimizde .Erkek evlat onu yapmaz bunu yapmaz denmemeli.Bebekle de oynamali arabayla da ,gerektiğinde sofra da hazırlamalı bulaşıkta yıkanmalı vs vs örnekler uzar gider .Hiç bir iş belli bir cinsiyete yapışıp kalmamalı

Tabi ki tek basina olusturmadi ama degistirmek elinde , siz , ben , ve bir avuc kadin haricinde kim ne yapiyor?

Cok uzaga gitmeye gerek yok , bdv'yi bir sure takip edince bile goruyorsunuz kadinlarin halini , nasil erkek egemen gozle baktiklarini , cocuklarini nasil yetistirdiklerini vs..

Ben sadece kadinlar suclu demiyorum ama bu bakis acisindaki kadinlari da omrum boyunca anlamayacagim , anlamam mumkun degil

Yazıp yazıp sildim, benim insanlık için hiç umudum yok kadını ayrı sıkıntı erkeği ayrı sıkıntı. Yorum yaparsan ban yerim bişey demiyim bari :)

Tatlim aslinda genel olarak sorun erkekler degil, sorun egitimsiz basibos bir toplum.
Ne caydirici cezalar var ne de iyi egitim, egitimden kastim aksama kadar ders calisan bireyler degil, dogayi sevme, insani sevme ve saygi gösterme egitimi. Trafik kurallari, yere cöp atma, bir baska canliya saygi duyma... Bu konuda egitim yok. Insanlar sanki vahsi hayatta yasiyor.
Degil dokunmak tecavüz, sözle bile bir insani incitemezsin, böyle bir hakkin yok.
Refah seviyesini yüksek toplumlarda bu sorun kalmiyor ortada.
Umarim torunlarimiz daha iyi bir topluma dogarlar.
Insanlarin ilk kanrini doyuracaksin, tabulardan siyiracaksin, özgür bireyler yetistireceksin.
Offf inanin cok üzülüyorum, iki de evladim var.
Deliriyorum su hale.
Korkuyorum.
Sürekli taciz edilmekten, hicbirsey olmasa bile gözle süzülmekten biktim.
Ben topluma faydali cocuklar yetistiriyorum, elimden bir tek bu geliyor.

O kadar haklısınız ki her noktasına katılıyorum

Prensip olarak insan sevmiyorum ben. Şeytan diye nitelenen varlıkların aslında görmediğimiz tasavvur edilen yaratıklar değil insan olarak nitelenen bizler olduğunu düşünüyorum artık, o denli çok pislik görünce, duyunca demek ki. Ve evet sapığı da katili de, mutsuzlukların büyük oranda müsebbibi de erkek, ve kadınlar da az şeytan değil maalesef
Arada her iki cinsten de iyileri çıkıyor tabii, Allah sayılarını arttırsın (Çok mu kötümserim oran konusunda bilemiyorum ama )

Erkekleri yetiştiren de kadınlar. Cahil annelerin eseri işte bunlar.
Oğlum olsa kızımdan ayırt edeceğimi "o erkek sen kızsın" gibi bir cümle kuracağımı sanmıyorum, ne var ki toplumumuz öyle. Yine de oğlum olmasını istemem, bendeki de toplumdaki erkeğin yerine davranışlarına bakarak bir ön yargı belki, halbuki yetiştirecek olan benim değil mi? 10 çocuk istesem ve olsa 10 u da kız olsa tek şikayetim olmaz yani.

Ama tabii böyle pis bir dünyaya bir tane masum kuzumu getirdikten sonra ikincisini ister miyim o ayrı.

Bu konuda katılıyorum size. Gelinden hizmet bekleyen kadın oğluna hizmetçi oluyor. gelinler kocalarının afedersiniz donuna kadar yıkıyor. Burda okuduklarım hep böyle şeyler. Ve biliyor musunuz asla bir adım ileri gideceğimize inanmıyorum. Bu düzeni kimse değiştiremeyecek.

Hobbes demiş ki:insan insanın kurdudur. Demek ki bi bildiği varmış. Islam coğrafyalarındaki eğitimsizlik ve arap kültüründen bize bulaşmış erkek egemen kafalar yaşadığı sürece kadınlar, çocuklar ve hayvanlar huzur bulmayacak. Eğitime ihtiyacımız var. Dünyadaki hemen bütün toplumlardan daha fazla. Ve bence Allah ortadoğunun belasını verdi. Sıra bizde. Gelecektir belamızı vereceği günler Hakkın. Erkeklerden ben de nefret ediyorum. Böyle şeyleri duyunca ramazana çatıyorum. Derdiniz nedir be adam diyorum.

O erkekleri yetistiren kadinlar

Boyle igrenc mahlukatlari savunmuyorum ama toplumu yaratan ve egiten kadindir

Kadinlar duzgun egitebilseydi yarisi azalirdi bu pisliklerin
Size kısmen katılmıyorum.
O kadınların eğitimsiz birer yetişkin olmasına sebep olan da yine erkekler.. Kız çocukları okutulmaz diyen, başlık parası için kızını malı gibi gören yine erkekler. Her ne kadar çocuğu anneler yetiştiriyor olsa da imkan ve kısıtlama gücü babada oluyor. Babanın izin verdiği yada imkan sağladığı kadar gelişebiliyor. Böyle de lanet bi kısır döngü işte...

cahiliye dönemi tekrar başa aldı..
şimdi çocuklarını diri diri gömen öz ana babası degil elbette ama yapan da ana baba evladı diye tarif ediliyor.
ben idam istemeyn tarafım,öyle kolay ölmesinler hangi uzvunu kullandıysa iyileştirip tekrar azap etsinler.

Yalnız erkeklerim soyu tükenirse bizim de tükenir. Farkındasındır umarım.

Bende size kismen katiliyorum :)
Cunku sadece egitimsiz kesimde degil tonlarca univ mezunu kadinda da var bu zihniyet
Bende bunu bdv'de ogrendim

İdam çözüm olsaydı ortadoğu ülkeleri tecavüzün ayyuka çıktığı yerler olmazdı. Aksine en çok tecavüz olayları oralarda var. Meydanda birini asmak bence insandaki vahşi duyguları güçlendirir. Çözüm, sonuç odaklı değil temel odaklı olmalı. Eğitim, eğitim, eğitim !!!
Okullar, eğitmenler, yönetim daha donanımlı, denetimli olmalı. Çocuklara müzik, resim, doğa, hayvan sevgisi aşılanmalı. Tv programları, diziler, çizgi filmler daha eğitici, öğretici olmalı. Saçma salak programlar izleyip beyni hamurlaşmış bi toplumdan bilinçli çocuklar yetiştirilmesi beklenemez. Hukuk, yasalar, sistem, toplum ahlakı vs. değişmesi gereken çok şey var...

Böyle yazıyorum ama o kadar uzağız ki bunlara. Hiç ümidim yok benim. Dini, siyaseti ve ticareti birbirinden ayıramadığımız sürece asla hayal ettiğimiz gibi bir toplum olamayacağız...

Daha Eylül'ün acısının ateşi sönmeden Kayseriden başka bi çocuk istismarı haberi geldi. Çocuğun hastaneye kaldırıldığı yazıyor. Yarın bir başka vahşetle uyanma ihtimalimiz o kadar yüksek ki. Yarın ve diğer hergün...

Keşke tüm insanlığın soyu kurusa da yokolup gitsek.

Bir anne evladini yetistirirken ozellikle saygili terbiyeli vicdanli merhametli olmasina dikkat edecek. Sonrasi zaten gelir.

Erkek çocuğunu yetiştirmek bizim elimizde. Evet bende erkek çocuğu hiç istemedim Allah var yetiştirememekten çok korktum çünkü. Bir kadına zarar verebilecek bir erkek yetiştirmekten çok korktum.
Erkeklerden artık bende tiksinmeye başladım iyice paranoyak oldum. Sokakta tuhaf bir erkek görsem sapık gözüyle bakıyorum artık.

Hanımlar,
alışagelmiş rutin uyarımı yapmaya geldim, dini ve siyasi yorumlar cıssss yasak, polemik, üslupsuz yorumlar yasak, lütfen konu ırklara veya bölgelere göre davranışlara da gelmesin.

Konu da aslında cinsiyetlerden ziyade vicdan ve merhamet duygularının eksikliğiyle alakalı, kadın ya da erkek bir bireyde vicdan ve merhamet duygusu yoksa o insandan her türlü kötülük gelir, masaya yatırılması gereken bu, merhamet ve vicdan duygularımıza ne oldu da yok oldular? Cevabı bulursak çözüme de ulaşırız.

Tam yazacaktım ki siz zaten belirtmişsiniz, ağzınıza sağlık.

Evde kızına iş yaptırıp, oğlunu ‘aslanım gel sofran hazır’ diye çağıran analar kadın değil sanki!
Erkek evlatlar kız kardeşlerini tartaklarken, kızların hayatına karışırken, babası kızına geç kaldı diye tokat atarken onlara ‘ sesini çıkarma senin iyiliğin için abin baban yapıyor erkeğe karşı gelinmez’ diyen ayrımcı şahsiyetler de kadın değil.
Babalar oğullarına küfür öğretirken görmezden gelen, aman oğlum takılma bir kıza hepsinin tadına bak diyen, elinin kiri, sana kız mı yok, sen erkeksin sustur karşındakini vs diyenler de hiç kadın değil değil mi?
Kusura bakmayın ama elimizi taşın altına biz kadınların koyup düşünmesi lazım.
Aynı evin içinde cinsiyet ayrımcılığını ve erkeğin dünyadaki her şey ona serbest algısını biz yaparız ya da biz bozarız.
Kızlarımıza çeyiz düzeceğimize erkeklerimize en başta anne olmak üzere bir kadına, insana, canlıya ve cansıza hiçbir şekilde fikren, bedenen ya da madden üstünlük kuramayacağını beyinlerine kazımamız gerek.

Yetiştirilme tarzı çok büyük bir kıstas bana göre. Mesela biz 2 kız 1 erkek üç kardeşiz. Annem abime “oğlum benim, canımın içi” diye seslenirken bana “kııııız gel çabuk buraya!” tarzı sesleniyor. Yada bir hata yaptık diyelim, abime kızmazlardı pek. Ama ben kızım ya, gelsin psikolojik linçler.. Öyle gıcık oluyorum ki, yüzüne de söylüyorum. Bende bu dönemde erkeklerden çok soğudum. Gerçekten tüm suçlarda erkeklerin oranı bize göre çok daha yüksek. Allah hepsine hidayet versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…