Erkekleri sıkmadan sorunlar nasıl çözülür ?

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
994
1.262
313
Merhaba hanımlar.
Bu aslında sadece benim derdim değil etrafımdaki birçok kadının derdi.
Mesela bir sorun oluşuyor çiftlerin arasında. Ben karakter olarak hemen çözme ve çözmeden rahata kavuşamayan tarafım. Tamam denip tekrar yapılırsa hele ben de tekrar tekrar aynı konuyu açarım. Karşı taraf da sürekli aynı şeyi konuştuğumuz için sıkılıyor haliyle.
Bu etrafımdaki birçok arkadaşımın ilişkisinde de böyle.
Sizler nasıl yapıyorsunuz? Akışına mı bırakıyorsunuz ya da bizim gibi sonuç alana kadar konuyu tekrar tekrar gündeme mi getiriyorsunuz?
Sürekli gündeme getieiyorsanız karşı taraf nasıl tepkiler veriyor konuşmak istiyorum.

Bir kere bilemedin iki kere söylerim üçüncüde belli bir yaptırım uygularım. O yaptırımın geleceğini bildiği için fazla zorlamaz benim eşim. Biraz dik ve kararlı durmak lazım.
Yaptırımdan kastınız nedir mesela?
Bence en büyük yaptırım beni kaybedersin demek ama o da sakız haline gelsin istemiyorum.

Ben direkt söylüyorum neyden rahatsız oluyorsam. Ama baktım ki anlamıyor anında tepkimi koyuyorum.

Yaptırımdan kastınız nedir mesela?
Bence en büyük yaptırım beni kaybedersin demek ama o da sakız haline gelsin istemiyorum.

Ay örnek de gelmedi ki şimdi aklıma.

Mesela diyelim ki gece arkadaşlarıyla çıkmayı seven bir adam var karşımda ve ben bundan hoşlanmıyorum. Bunu azaltmasını bir söylerim, iki söylerim üçüncüde ben gece çıkarım telefonu da kapatırım sabaha karşı eve gelirim.

Ya da bir konu var mesela az önce okudum, damat bey kayınpederin elini dahi öpmeye gitmemiş, karısını alıp bırakıyor ama içeri girmiyor. Bir konuşurum, iki konuşurum düzelmezse anne babasını arayıp “oğlunuz benim aileme gerekli saygı ve özeni göstermediği, evlerine girmeye ve ellerini öpmeye dahi tenezzül etmediği için bundan sonra ben de onun gibi yapıp sizin evinize gelmeyeceğim. Kusuruma bakmayın, olayın sizinle bir ilgisi yok” der kapatırım.

Eşim de bunları söylersem yapacağımı bilir, o yüzden bir şey söylüyorsam ayağını denk alır.

Genelde o an sorunu tatlı dille ve daha çok "ben" dilini kullanarak çözmeye çalışıyorum. Böyle yapınca çoğu zaman sorun kalmıyor ama karşı taraf eğer bir tepki vermezse o konu öylece kapanıp gidiyor. O zaman başka bir zamanda yine tatlı, uygun dille bahsediyorum, o zaman çözülüyor.

Kararlı bir tavır sergilemek gerekiyor yani bu gibi durumlarda. Anladım, teşekkür ederim yorumunuz için :)

Nasıl bir tepki mesela ?
Mesela eve geldiğinde bana mesaj atmasını istiyorum. Çoğu zaman geç geliyor evine. Tek olduğu için genelde kendi yerinde zaman geçiriyor.
Bir kaç kez unuttu ben de sabah kalkınca ne günaydın yazdım ne de akşam eve geç gidersem haber verdim. Şimdi mutlaka yazıyor bana.
Empati yapmayı bilmiyorsa yaşatacaksınız bence.

Sıkılacaksa ilişkide de olmasın bir zahmet. Her şey erkeğe güllük gülistanlık kadına bütün dikenleri batacak diye bir şey yok. Anlaşmazlıklar iki tarafı da etkiler, adam gibi konuşulur.

Mantıklı çözümlerle gitmek lazım ne olursa olsun. Anlamıyorlarsa da iletişimi kesiyorum ben pek umrumda değil açıkçası o noktada. Düşünmeleri için hem sebep hem vakit vermek lazım.

Anladıkları şey kendi dilleri
Kendi dilinden konuşunca çözüm basit lan derse lan len derse len bitti..
Bi de yaptırım eşime en basit yolu konuşmuyorum yaklaşmıyorum
Ha anlıyo mu anlamıyo değerimi biliyo mu cıks
Zıkkımın kökü diyorum aynını ben de ona yapıyorum.

Evet
Önemsediklerinden vazgeçmediğini kazıtacaksın aklına

Konuyla ilgili değil ama keşfettiğim bi özelliği söyleyeyim
A lış tır ma
Örnek:
Kırk yılda bir canın yemek istemedi ya da toksun diyelim sevgiliyken
Ertesi buluşmada
Ne yersin diyeceğine birşey yer misine dönüyor

Bu alıştırmama meselesi de çok önemli evet.
Bir şeye alışınca öyle devam ediyorlar

İlk önce söylüyorum,uyarıyorum yani. Unutursa / yapmazsa 2.de aynısını yapıyorum. Misalen bi kac defa eve gidince haber ver dedim tamam dedi,unuttu 3 5 kere. Sonrasında ben dışarı ciktim,eve geldim evden çıktım hiçbişey söylemedim,arayıp nerdesin dediğinde de senin bilmeni gerektirecek yer de degilim dedim,o günden beridir dikkat ediyor,evden çıkınca eve gidince haber veriyor.

Örneğin bir tamirat yapılacak. Eşime bir kez söylerim yapmaz. En az bir hafta sonra tekrar söylerim yine yapmaz. Bir gün lazım olur veya o tamirat aklına gelirse yapar. Bir iki yıl sonra falan. İlla yapsın dersem kavga etmem lazım. Yapar ama ben defalarca söylediğim şikayet ettiğim için dırdırcı olurum. En iyisi hiç söylememek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…