Yaptırımdan kastınız nedir mesela?Bir kere bilemedin iki kere söylerim üçüncüde belli bir yaptırım uygularım. O yaptırımın geleceğini bildiği için fazla zorlamaz benim eşim. Biraz dik ve kararlı durmak lazım.
Nasıl bir tepki mesela ?Ben direkt söylüyorum neyden rahatsız oluyorsam. Ama baktım ki anlamıyor anında tepkimi koyuyorum.
Yaptırımdan kastınız nedir mesela?
Bence en büyük yaptırım beni kaybedersin demek ama o da sakız haline gelsin istemiyorum.
Kararlı bir tavır sergilemek gerekiyor yani bu gibi durumlarda. Anladım, teşekkür ederim yorumunuz için :)Ay örnek de gelmedi ki şimdi aklıma.
Mesela diyelim ki gece arkadaşlarıyla çıkmayı seven bir adam var karşımda ve ben bundan hoşlanmıyorum. Bunu azaltmasını bir söylerim, iki söylerim üçüncüde ben gece çıkarım telefonu da kapatırım sabaha karşı eve gelirim.
Ya da bir konu var mesela az önce okudum, damat bey kayınpederin elini dahi öpmeye gitmemiş, karısını alıp bırakıyor ama içeri girmiyor. Bir konuşurum, iki konuşurum düzelmezse anne babasını arayıp “oğlunuz benim aileme gerekli saygı ve özeni göstermediği, evlerine girmeye ve ellerini öpmeye dahi tenezzül etmediği için bundan sonra ben de onun gibi yapıp sizin evinize gelmeyeceğim. Kusuruma bakmayın, olayın sizinle bir ilgisi yok” der kapatırım.
Eşim de bunları söylersem yapacağımı bilir, o yüzden bir şey söylüyorsam ayağını denk alır.
Mesela eve geldiğinde bana mesaj atmasını istiyorum. Çoğu zaman geç geliyor evine. Tek olduğu için genelde kendi yerinde zaman geçiriyor.Nasıl bir tepki mesela ?
EvetMesela eve geldiğinde bana mesaj atmasını istiyorum. Çoğu zaman geç geliyor evine. Tek olduğu için genelde kendi yerinde zaman geçiriyor.
Bir kaç kez unuttu ben de sabah kalkınca ne günaydın yazdım ne de akşam eve geç gidersem haber verdim. Şimdi mutlaka yazıyor bana.
Empati yapmayı bilmiyorsa yaşatacaksınız bence.
Konuyla ilgili değil ama keşfettiğim bi özelliği söyleyeyim
A lış tır ma
Örnek:
Kırk yılda bir canın yemek istemedi ya da toksun diyelim sevgiliyken
Ertesi buluşmada
Ne yersin diyeceğine birşey yer misine dönüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?